Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Nejkvalitnejsi poslech je analog. Takze LP. Je to ale na Tobe jaka LP’ s si koupis. Bud za par korun desky co jsou na trhu nebo neco z Japonska nebo US.
UJO
UJO
Covece ty si se minul povolání měl si být filozof... anebo ním si? Když si to tak čtu je to téměř one man show s rozdílem, že máš potrebu téměř na každýho reagovat.
ahoj a sme tu este aj taki, ktorym staci CD prehravane na UHD prehravaci, ktory je tak vlastne vyuzity dvojmo
Stačí a nebo lepší nechci, nemam na to? Spoustě lidí takhle "stačí" suchej h.jzl, bydlení v garsonce, 20 let stará Fábie, otylá přítelkyně nebo žrádlo z konzervy...jen si myslim, že to neni nic k chlubení. Ty si zřejmě naopak myslíš, jak jsi s tim vyj.bal.
Ale Bazi, no tak. Nebuď stále tak jízlivý.
Vždy to přece není jen o tom, co si kdo může dovolit, ale treba jen opravdu o tom, co komu stačí.
Vždy to přece není jen o tom, co si kdo může dovolit, ale treba jen opravdu o tom, co komu stačí.
Bazi, měl by ses aspoň jednou podívat do "vyspělé západní civilizace" to bys koukal
na tu "nádheru" a bydlení na lavičce v parku přikrytý novinama než te sebere policajt
na tu "nádheru" a bydlení na lavičce v parku přikrytý novinama než te sebere policajt
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Fyzických CD moc nemám, 90% hudby poslouchám z HDD (raspberry+Allo DigiOne, moode audio) a z Tidalu, něco málo z vinylu... Převodník mám Styleaudio Carat-Sapphire, přes něj poslouchám i placky - podržte se - jako přehrávač mám stařičký DVD přehrávač s HDD od Panasonicu, naštěstí má toslink. Bylo by to možná příjemné, mít ještě CD přehrávač - ale kvůli pár desítkám CD? Neslyším rozdíl mezi poslechem ripnuteho CD a poslechem přes DVD player - buď jsem hlušec, nebo má ten Panák slušnou mechaniku, nebo ten jitter odfiltruje externí DAC. Nebo kombinace všech faktorů. Teď plánuji koupi BD od LG, možná poslední model na trhu s kombinací výstupů Hdmi + toslink - Carrat má jen jeden coax vstup (obsazeno DigiOne) a jeden toslink. Takže za mně asi nejlepší kompromis (vzhledem k množství CD), věřím ale, že RCA výstup na levném BD bude hodně ošizený.
Smysl určitě mají, a asi pro dost lidí. Ať už z hlediska sběratelského, či jen poslechového, nebo obojí.
Nedávno se drazila cd např. Michal Prokop Až si pro mne přijdou r. 1990, Olympic best of 2CD r. 1993, a další - teď si nevzpomenu- je tam Josef Kemr - Jsem tvoje stáří, pozvi mne dal, též z roku asi 1992, Hapka s horackem .......no letělo to do závratných výšin celkem, na Prokopa jsem měl přes 500, nestačilo, skončil až přes 600, Hapka to samé , určitě přes 500, Olympic byl můj, 440 Kč, ale jsem rád, žádná reedice, rok 1993. Volume doprava,
Nedávno se drazila cd např. Michal Prokop Až si pro mne přijdou r. 1990, Olympic best of 2CD r. 1993, a další - teď si nevzpomenu- je tam Josef Kemr - Jsem tvoje stáří, pozvi mne dal, též z roku asi 1992, Hapka s horackem .......no letělo to do závratných výšin celkem, na Prokopa jsem měl přes 500, nestačilo, skončil až přes 600, Hapka to samé , určitě přes 500, Olympic byl můj, 440 Kč, ale jsem rád, žádná reedice, rok 1993. Volume doprava,
noo ano ! dekorace stěny studia, baru, podložka skříně, ledničky, terč
vzduchovky, plašič ptáků - jenom trochu přemýšlet lenoši
vzduchovky, plašič ptáků - jenom trochu přemýšlet lenoši
- Přílohy
-
Řekl bych, že je to (většinou) o prioritách a né co si kdo může dovolit.
Někdo třeba vrazí balík do tuningu auta a druhý co si koupí dražší zesilovač je u něj blázen.
A přitom ten kus plechu co si namontoval na nárazník má stejnou cenu!
Samozřejmě každý si koupí to na co dosáhne, ale zase nechápu (co většina dělá) že to na co nedosáhnu pomluví .
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Též jako Antony jsem nezávisle na něm došel k podobnému závěru, kompletní digitální zdrojová cesta/řetězec + stream. K tomu kvalitní zesilovací lampové řešení a kvalitní dospělé repro. Výsledek je pak sice velmi drahý, ale stojí za to, už totiž nepřemýšlíte o tom jak hrajete(analogu ani cd), protože n zvukově je to natolik uspokojivé, ale jěště k tomu máte díky kvalitnímu streamování nelimitovaný přístup ke všem hudebním pokladům!!! Ta obrovská databáze, která neustále roste je opravdu k nezaplacení. Tolik pokladů a skvělé hudby, kterou bych jinak nikdy neuslyšel.... a jěště v kvalitě minimálně na úrovni kvalitního cd přehrávání/analogu, to přeci nemá chybu. Snad jen z nostalgie si občas pustit gramec a starý rockový srdcový vykopávky v rámci jakéhosi rituálu by jěšte smysl, pro nás co zažili 60a 70 léta, mělo. At vám to hraje a ŠTASTNÝ NOVÝ ROK.
A já blbec obnovil analogovou sekci
Zappadaddy
No vidíš, a já to nevidím tak jednoznačně. Kompletní zdrojová cesta to jo ( nepočítám to vlastní HIFI ), ale to je tak někde u 2L a jiných prestižních vydavatelství a u klasiky zejména. Ostatní žánry jsou ve velké míře digitálně zprzněné a o streamu ani nemluvím.
Mimochodem, co máš na mysli tím: "máte díky kvalitnímu streamování", nějaký konkrétní stream?
Bohužel jsou některé digitální zvukové lahůdky, ale též i analogové. Slyšel jsi např. koncem roku 2021 znovu vydané Floydy: "A Momentary Lapse Of Reason", či jiné LP i třeba i remixované a na 45 rpm? Je pravda, že toto jsem našel pod stromečkem, asi bych to jinak nekupoval, mám již tento titul v několik vydání LP, či CD.
Nejde jen o nostalgii, ale je zřejmé, že je nutné zachovat digitál i analog, každý má svoje, ale je to každého věc. O tom, že je možnost většího a rychlejšího výběru z datového úložiště, či bez konkrétních nároků na kvalitu i "po drátě", je zřejmé.
Není to dogma, jen názor hifisty a audiofila poplatný mému nicku.
Přeji všem hodně zdraví do roku 2022 a hodně skvěle hrající hudby na jakémkoliv nosiči.
No vidíš, a já to nevidím tak jednoznačně. Kompletní zdrojová cesta to jo ( nepočítám to vlastní HIFI ), ale to je tak někde u 2L a jiných prestižních vydavatelství a u klasiky zejména. Ostatní žánry jsou ve velké míře digitálně zprzněné a o streamu ani nemluvím.
Mimochodem, co máš na mysli tím: "máte díky kvalitnímu streamování", nějaký konkrétní stream?
Bohužel jsou některé digitální zvukové lahůdky, ale též i analogové. Slyšel jsi např. koncem roku 2021 znovu vydané Floydy: "A Momentary Lapse Of Reason", či jiné LP i třeba i remixované a na 45 rpm? Je pravda, že toto jsem našel pod stromečkem, asi bych to jinak nekupoval, mám již tento titul v několik vydání LP, či CD.
Nejde jen o nostalgii, ale je zřejmé, že je nutné zachovat digitál i analog, každý má svoje, ale je to každého věc. O tom, že je možnost většího a rychlejšího výběru z datového úložiště, či bez konkrétních nároků na kvalitu i "po drátě", je zřejmé.
Není to dogma, jen názor hifisty a audiofila poplatný mému nicku.
Přeji všem hodně zdraví do roku 2022 a hodně skvěle hrající hudby na jakémkoliv nosiči.