Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
PavelDosko
""jake presne mas zkusenosti se streamem ?"" Jestli to byla otázka na moji osobu.
Vím a znám Tvoje současné preference.
Testů streamované hudby jsem se účastnil několikrát, na různých sestavách různé kvality. Podrobnosti o jednotlivých aparátech jsou z tohoto pohledu irelevantní. Výsledek ve všech případech byl jednotný: pro kvalitní poslech stream nebrat a hlavní problém byl vždy v tom, co po tom streamu běží, v jaké kvalitě a proč je to upravováno k tzv. líbivosti ( snad pro náctileté s jejich totálním lowendem ). Bylo by to tak do auta, dnes ty možnosti jsou, ale proč? Mám na 512 GB flešce udělán archiv ve WAVech a je to super.
Z čeho jsou tvořeny archivy těch streamovacích služeb? Mají přístup k originálním masterů? Mají archiv např. z CD do roku 1995? Nemají nic, praskají to tam z těch zmršených současných vydání CD a ještě do toho hrabou.
Jiná kapitola je domácí streamování z NASu. Tam každý má co tam nagrábne a jestli to udělá dobře ( techniku opomíjím, kvalita je potřebná pro "všechny" větve ). Pokud má archiv CD vyrobených do roku 1995, tak to bude OK a bude to hrát velmi dobře. To jistě všichni nemají.
Osobně mám takové podezření, že alespoň u některých jedinců se nejedná o vlastní grabování a parkování tisíců nosičů ( těch kvalitních, kdy se ještě neprznilo ) v bednách a po půdách, ale že ten svůj " NAS archiv " pořídili "on weekends" po lajně z Ruska a jakási kvalita je jim ukradená, hlavně že to maj a zadáčo.
Stream po drátě pro mně není, domácí stream z NASu bych si mohl vytvořit, zdroje na to mám, ale proč bych něco takového dělal a zbytečně ztrácel čas. Já ty nosiče skutečně fyzicky vlastním a ačkoliv nejsem jen sběratel a fetišista, tak já si při poslechu klidně rád ten obal od LP, či CD prohlédnu a přečtu zajímavé info a je v tom i trocha nostalgie na moji hifi minulost. Toto mně od poslechu neruší.
Je to však každého věc a rozhodnutí.
Poslouchejte hlavně hudbu a to co nejkvalitněji, je to bezbřehý relax.
""jake presne mas zkusenosti se streamem ?"" Jestli to byla otázka na moji osobu.
Vím a znám Tvoje současné preference.
Testů streamované hudby jsem se účastnil několikrát, na různých sestavách různé kvality. Podrobnosti o jednotlivých aparátech jsou z tohoto pohledu irelevantní. Výsledek ve všech případech byl jednotný: pro kvalitní poslech stream nebrat a hlavní problém byl vždy v tom, co po tom streamu běží, v jaké kvalitě a proč je to upravováno k tzv. líbivosti ( snad pro náctileté s jejich totálním lowendem ). Bylo by to tak do auta, dnes ty možnosti jsou, ale proč? Mám na 512 GB flešce udělán archiv ve WAVech a je to super.
Z čeho jsou tvořeny archivy těch streamovacích služeb? Mají přístup k originálním masterů? Mají archiv např. z CD do roku 1995? Nemají nic, praskají to tam z těch zmršených současných vydání CD a ještě do toho hrabou.
Jiná kapitola je domácí streamování z NASu. Tam každý má co tam nagrábne a jestli to udělá dobře ( techniku opomíjím, kvalita je potřebná pro "všechny" větve ). Pokud má archiv CD vyrobených do roku 1995, tak to bude OK a bude to hrát velmi dobře. To jistě všichni nemají.
Osobně mám takové podezření, že alespoň u některých jedinců se nejedná o vlastní grabování a parkování tisíců nosičů ( těch kvalitních, kdy se ještě neprznilo ) v bednách a po půdách, ale že ten svůj " NAS archiv " pořídili "on weekends" po lajně z Ruska a jakási kvalita je jim ukradená, hlavně že to maj a zadáčo.
Stream po drátě pro mně není, domácí stream z NASu bych si mohl vytvořit, zdroje na to mám, ale proč bych něco takového dělal a zbytečně ztrácel čas. Já ty nosiče skutečně fyzicky vlastním a ačkoliv nejsem jen sběratel a fetišista, tak já si při poslechu klidně rád ten obal od LP, či CD prohlédnu a přečtu zajímavé info a je v tom i trocha nostalgie na moji hifi minulost. Toto mně od poslechu neruší.
Je to však každého věc a rozhodnutí.
Poslouchejte hlavně hudbu a to co nejkvalitněji, je to bezbřehý relax.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 06 led 2022 15:18, celkem upraveno 1 x.
Další, kdo neumí číst, nebo nechápe smysl psaného, což vychází nastejno. Děkuji za názornou demonstraci analfabetizmu.Prospero píše: ↑06 led 2022 13:50Milý Antony,
Jedno se většině tvých příspěvků rozhodně nedá upřít.
A to je jejich zábavní hodnota!!!
Poslouchej si přece co chceš a jak chceš. Jenom to tu, prosím, pořád každému necpi jako nějakou absolutní pravdu!
Každý to vidí a hlavně slyší (!) jinak.
Tak už se s tím chlape konečně smiř.....a prostě jen poslouchej hudbu.
Přeji hodně zábavy.
Taky se bavím..
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oldear : OK, nekdy prijed, zvu te
PavelDosko
Dík. U Tebe věřím, že kvalitu máš, jak HW, tak i zdroj. Já jsem na přesvědčování náročný a puntíčkářský. Uvidíme, jak to bude s časem.
Ať Ti to hraje.
Dík. U Tebe věřím, že kvalitu máš, jak HW, tak i zdroj. Já jsem na přesvědčování náročný a puntíčkářský. Uvidíme, jak to bude s časem.
Ať Ti to hraje.
Oldear
- ad streamovací služby - 100% souhlas. Je to přesně tak. Spousta rychle přístupných špatně udělaných nahrávek s problematickou kvalitou přehrávání. Absence mnoha různých titulů, absence dobře udělaných nahrávek. Závislost na internetu. Neustále podsouvané cizí playlisty.
- ad domácí streaming - věc přístupu a rozhodnutí. Od doby, co jej mám, neberu fyzický nosič do ruky. Desky si prohlížím, když nehrají, i tak tomu nedám víc než minutu. Nuda. Nábožně jsme studovali obaly, když nám bylo -náct a koupili jsme si desku na burze. To byl symbol svobody. Dnes je to jen obal, nic zajímavého mi nedá.
- ad streamovací služby - 100% souhlas. Je to přesně tak. Spousta rychle přístupných špatně udělaných nahrávek s problematickou kvalitou přehrávání. Absence mnoha různých titulů, absence dobře udělaných nahrávek. Závislost na internetu. Neustále podsouvané cizí playlisty.
- ad domácí streaming - věc přístupu a rozhodnutí. Od doby, co jej mám, neberu fyzický nosič do ruky. Desky si prohlížím, když nehrají, i tak tomu nedám víc než minutu. Nuda. Nábožně jsme studovali obaly, když nám bylo -náct a koupili jsme si desku na burze. To byl symbol svobody. Dnes je to jen obal, nic zajímavého mi nedá.
Absolutně nechápu, proč si myslíš, že mě nějak zajímá tvůj zcestný názor, kašpárku.Antony píše: ↑06 led 2022 15:15Další, kdo neumí číst, nebo nechápe smysl psaného, což vychází nastejno. Děkuji za názornou demonstraci analfabetizmu.Prospero píše: ↑06 led 2022 13:50Milý Antony,
Jedno se většině tvých příspěvků rozhodně nedá upřít.
A to je jejich zábavní hodnota!!!
Poslouchej si přece co chceš a jak chceš. Jenom to tu, prosím, pořád každému necpi jako nějakou absolutní pravdu!
Každý to vidí a hlavně slyší (!) jinak.
Tak už se s tím chlape konečně smiř.....a prostě jen poslouchej hudbu.
Přeji hodně zábavy.
Taky se bavím..
Myslel jsem si, že se nad sebou trochu zamyslíš, nic víc.
Sorry, moje chyba....
Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
nemají. přežitek bezestarostného socíku co již nemá místo
(kdo ještě nepochopil - už brzy pochopí)
nemají. přežitek bezestarostného socíku co již nemá místo
(kdo ještě nepochopil - už brzy pochopí)
No ty kráso::::::::::::::
Samozřejmě, existují jistá základní paradigmata, která je nutno přijmout, aby člověk tupě netápal a amorfně nehlásal, co se mu zrovna hodí. Aby s ním bylo vůbec možno na dané téma komunikovat. Pro mne je to právě zmíněné, že hudba je nejvíc. Tedy víc, než hifi, nosič, obal, atd.. Pokud někdo prohlašuje (či dává jinak najevo), že naopak samotná hudba je bez opičáren kolem příliš plytká, nepovažuji jej ani za posluchače, ani za člověka, s nímž by mělo smysl tuto problematiku rozebírat. Nízký zájem o hudbu takového jedince diskvalifikuje již na startu.

Sice jsem odcitoval jen jeden odstavec (vybral jsem ten u kterýho jsem se nejvíc nasmál), ale všechny příspěvky dotyčnýho fanatika na předchozích několika stranách krásně demonstrují to co už všichni dávno vědí, neboli, že s fanatismem, ať už náboženským nebo jakýmkoli jiným, nelze a nemá smysl "diskutovat." Ostatně pisatel takovejchhle extremistickejch bludů a zcela záměrně a velmi okatě překroucenejch výroků ostatních, s okamžitou a trvalou platností diskvalifikoval jedině sám sebe z jakýkoli diskuse o čemkoli, natožpak o hudbě.
A můžeš řvát jak chceš, že "já nic, já svatoušek," ale to je ti jaksi kulový platný, když tu všichni dobře vidíme a dobře rozumíme tomu jakým způsobem píšeš, co tím chceš říct a naznačit atd.
Další zdvižený červený praporek 
Nejvíc legrační je, že čím méně chudák textu rozumí, tím více v něm hledá osobní urážku. A když ji nenajde, sám si ji vymyslí. Pěkná klauniáda.
Pobavilo, víc než groteska..

Nejvíc legrační je, že čím méně chudák textu rozumí, tím více v něm hledá osobní urážku. A když ji nenajde, sám si ji vymyslí. Pěkná klauniáda.
Pobavilo, víc než groteska..
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení

Já bych podpořil Antonyho, protože je na něj přesila. Přirozené je asi fandit slabšímu.
No pokud máš na mysli slabšímu na duchu, tak rozhodně! 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Děkuju za tenhle příspěvek. Těžko za dlouhou dobu najít lepší ukázku toho, jak vypadá bezmoc se vyrovnat s vlastní argumentační nouzí. Co už je bohužel mnohem méně chvályhodné, je neschopnost najít vlastní prostředek, kterým se takhle shodit. Hodně nepovedené překroucení původního významu (plytké vnímání na takže hudba je plytká) i holý výmysl, aby bylo proti čemu se vymezit (muzika je nepodstatná) jsou už nudně ohrané odrhovačky těch nejmíň schopných trolů.Antony píše: ↑06 led 2022 12:12Takže hudba sama o sobě je plytká a technokratická záležitost. Až teprve s pěkným obalem, knížečkou s biografií a okolnostmi vzniku získává na hodnotě.
Hezký. Tím je vysvětleno, proč někteří lidé musejí hromadit hmotný materiál. Hudba sama jim nestačí. Nemají schopnost ji vnímat v její plné hodnotě. Potřebují berličky. Načančané hifi, opulentní sbírku. Při poslechu objímačka s obalem, kochání se obrázky, čtení informací. Muzika je pro ně nepodstatná, hraje někde na pozadí. Stačí ta vizuální krása..
Jsem rád, že nic takového mě nepostihlo. Hifi je jen cesta k hudbě, nosič jen obal. Jediné, co má smysl je samotná hudba. Ostatní věci považuji za zbytečný a nepotřebný tyjátr, vůbec mi nechybí. Při poslechu se jimi nerozptyluji, překážely by.
Posměšně se vymezuješ proti vlastním výmyslům pro navození falešného sebeklamu, že já já já jenom já je to pravé. Možná se pohybuješ v sociální bublině, ve které takový primitivismus funguje. Tady ses s tím netrefil. Promiň.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já děkuji za tvou sebekritiku. Popsal jsi to velmi správně. Viz první odstavec mého předchozího příspěvku.
(Jen se prosím někoho, kdo absolvoval základní školu, zeptej na význam slova analfabetismus. To, jak jej chápeš, není správně.)
Bohužel, tady jsi to i tentokrát zcela ztratil. Nepochopil jsi, že vůbec nikdo ti nebere tvůj způsob poslechu hudby, ale že vůbec nikoho nezajímá tvá usmolená lepkavá tlačenka, že jedině tak je to správně.
Jen povedeně demonstruješ, že každé jájinkovství se vždy otočí do směšnosti - tím dřív čím víc ho tlačíš. Klidně v tom pokračuj, pokud máš potřebu to prohlubovat.
Howgh
Já si hochu na rozdíl od tebe nemusím nic vymýšlet, ty ses tu vyoutoval sám, a to přímo ukázkově. A snahou hasit požár výkřikama typu "neumíš číst" a "nerozumíš textu" apod. nám tady jen prezentuješ svou argumentační bezmoc. Dětinský a trapný, takhle se opravdu nezachráníš, jen se tím opakovaně sám střílíš do vlastní nohy.
PítrsPraha & LUK
Narozdíl ode mne nemáte v textu jediný argument, jen výmysly. Tím se vaše dostáváte do pozice v lepším případě retardovaných žvanilů, v horším (s)prostých lhářů. Můžete si vybrat.
Víc se vašimi bláboly zabývat nehodlám, je to pro mne příliš nízko. Jen je štítivě překračuji, abych si neumazal boty.
Narozdíl ode mne nemáte v textu jediný argument, jen výmysly. Tím se vaše dostáváte do pozice v lepším případě retardovaných žvanilů, v horším (s)prostých lhářů. Můžete si vybrat.
Víc se vašimi bláboly zabývat nehodlám, je to pro mne příliš nízko. Jen je štítivě překračuji, abych si neumazal boty.