PCM vs DSD

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: PCM vs DSD

Příspěvek od S499_1023 »

Já bych si dovolil říct, že jsou to čistokrevné kecy, které by první slepý test roznesl na kopytech. Zejména pak tvrzení, že nativní PCM převedené do DSD hraje líp. O řetězci, který musí hrát do 30 kHz, aby nebyly výšky agresivní, ani nemá cenu polemizovat. Čistokrevné voodoo.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

*thumbs up*
Vidím to shodně. Jen jsem k tomu chtěl autora dovést jeho vlastní argumentací ;).

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

S499_1023 píše:Zejména pak tvrzení, že nativní PCM převedené do DSD hraje líp.
No, podle toho co jsem četl, pro hudbu v DSD se musejí použít úplně jiné digitální filtry než pro PCM a teoreticky tedy jsou data zpracována odlišným způsobem. To může zapříčinit efekt, že to bude hrát při převodu do DSD jinak(jinak, né nutně lépe). Může pak záležet, na které části DACu si dal výrobce víc záležet.

Jinak, v DSD bych si mohl sehnat asi 5 albumů co poslouchám, takže tuhle technologii opravdu zatím nepotřebuju.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

alenzo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alenzo »

Souhlas s Bínou. Některé deltasigma dacy opravdu zpracovávavjí dsd jinak než PCM a obcházejí interní filtry. Takže převedený pcm soubour na dsd opravdu může hrát jinak a třeba i lépe.

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Nativny DSD , hrá naozaj zaujímavo. Dokáže to aj Foobar,Poslať 64 alebo 128 má ešte zmysel. Zvyšok je len marketing.
Mnoho prevodníkov ukazuje že to zvláda , ale pritom to prevádza na PCM.Ak chcete natine DSD potrebuje na to extra prepojenie ,
napr. I2S. DSD je len marketingový ťah , ak to značka nemá stráca na cene . Ale k čomu to vlastne je. Už teraz je to mŕtvy formát.
Pure audio DSD , je ako šafránu , zväčša je to len niečo z vážnej hudby. Ale ak to nemáš si pozadu a prevodníky strácajú na hodnote.

sakytu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sakytu »

Kto to tu pocuje tych 30kHz? *palec*
https://sk.wikipedia.org/wiki/Zvuk
Mohol by si to dat na spravnu mieru, lebo tu pisu bludy: "20000 Hz – najvyššia počuteľná frekvencia"

Ja zial nepocujem ani 15kHz :?
Aby toho nebolo dost tak pre hluchyh ale bohatych uz vymysleli nieco taketo
https://www.madisoundspeakerstore.com/b ... w-version/
Do buducna pre "vyvolenych" bude vyvoj urcite pokracovat smerom k MegaHerzom *hura*

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

Stahl jsem si z 2l nejaky veci v dsd 128. Oproti flacu (bavim se o cd kvalite a vyssi) jsem jaksi nezaznamenal rozdil ani pri poslechu se sluchatky ani reprakama a to jsem hodne prepinal a soustredil se. Pro rejpaly slysim neco nad 19kHz. Cekal jsem ze nic neuslysim a trefil jsem se. Dokonce jsem si dal praci s tim, abych nevedel jestli posloucham flac nebo dsd. Rozdil zadny. Vysledek je ten, ze dsd neni spatne, docela dobre funguje a je stejne dobre pouzitelne jako pcm. Jen to ma hacek, ze v nem nic neni nahrane a kupovat kvuli tomu prevodnik ma stejnou cenu asi jako veskere woodoo spaliky pod kabely, rezonatory, oplety kabelu atd. JE TO REKLAMNI MASAZ.

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Osobne by som preferoval na masáž , helmu s Appolo 11 s príručným masážnym kufríkom , zaveseným na trojramennom vešiaku. :D

digitalni-zdroje/pcm-alebo-dsd-t15030.html

Prečítaj si aspoň stránky Headaudio a ich skúsenosti , vyskúšaj to , alebo sa aspoň sa o to pokús. Potom skús ďalšie , ak ani to nepomôže,

netráp sa tým.

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

no já nechci papouškovat něčí reklamní žvásty a pseudo pocity. radši napíšu svůj názor. nezávislých článků jsem pár přečetl. dsd nemá žádnou extra super výhodu, která by byla slyšitelná. neříkám že je špatné, neříkám ale ani že to je spása. PCM bohatě stačí. jo a mimochodem radši budu shánět písničky 24/192 než dsd, protože je seženu ;)

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Nepochopil si , čo som postol. Tu nejde o čistokrvné DSD , toho je naozal málo , ale o prevod PCM na DSD a subjektívne
zmeny. Zmeny sú a nie sú to žiadne reklamné žvásty. Je to fórum , tak ako toto . Vyskúšaj . PCM na DSD sa dá previesť
aj vo Foobar 2000 , len tam treba niečo doinštalovať , trebárs podla tej stránky , kde sú podla Teba reklamné žvásty. :mrgreen:

boxer

Příspěvek od boxer »

Chlapi, můžete se přihlásit, kdo z vás slyší opravdu dokazatelně a prokazatelně 19 kHz? Případně víc?

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

já slyším 19 kHz docela dobře a hodně se mi ten zvuk nelíbí, pak stačí o stovku víc a už je subjektivní pokles dost velký. mám 28 roků.

boxer

Příspěvek od boxer »

Mohu se zeptat, jak jsi se testoval?
Nebo jsi podstoupil profesionální zkoušku sluchu na audiometrii, za připlacených podmínek vyšších frekvencí?
Byl bys ochoten se nechat přezkoušet?

Omlouvám se za nedůvěru.
Po přečtení několika pasáží v tomto blogu jsem zjistil, žes vlastně břídil.

Tam slyší i 22 kHz a více, dokonce z CD. Vůbec jsem nevěděl, že je mezi námi tolik netopýrů. :shock: :o *fnuk*

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

Za sebou mam jenom 2 vysetreni u doktora v komore se sluchatky a neni to na zadne vysoke frekvence (minula prace). Byl se mnou spokojeny a rikal ze je vse v poradku,tak predpokladam ze zbytek bude asi take. Zkusil jsem jednoduse v audacity generovat tony. Jo kdyz by me zadarmiko prezkouseli, tak jo bez problemu *palec*

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Pri ORL vyšetrení v audiokomore sa meria frekvencia vnímaná vzdušným vedením, frekvencia vnímaná kostným vedením pomocou kostného vibrátoru, s použitím bieleho, alebo širokopásmového maskovacieho šumu, trvalým, prípadne prerušovaným tónom. Štandardne sa vyšetruje rozsah 125-8000Hz, na vyšetrenie ultrazvukové je potrebný špeciálny prístroj so špeciálnymi slúchadlami pre merania až do 24kHz. Bežné ORL ordinácie, kam spravidla chodíme, ním nedisponujú. ORL lekár považuje za defakto zdravého človeka každého, ktorý počuje cca 14kHz a je schopný žiť bez obmedzení - vnímať zvuky, lokalizovať ich, vyhodnocovať rozdiel ich intenzity teda aj počúvať hudbu. Jednoduchý posluch generátoru nie je podľa mňa celkom objektívnym "meraním". Stresovať sa nad tým, že nepočujem 20kHz je prakticky zbytočné. Väčšiny muziky sa odohráva v pásme 40-12000Hz, samozrejme môžme to začať pitvať, že niektoré nástroje atď....ale to už je audiofília za každú cenu. ;)

Odpovědět