Když se budu držet čistě jen tématu, tak u mě CD jasně vedou. Bude to tím, že v nejproduktivnějším věku jsem na vlastní kůži zažíval ten "přechod", byl při tom boomu . . . Mám hodně kousků nepoznamenaných zmršeným masteringem, některá CD mám zakoupená ještě za komančů na burze (kousek třeba za čtvrtinu platu

, např "Trespass" ), mám u dosti kapel zkompletovanou jejich diskografii (popř. tu část, která mě bere . . . např. GENESIS s Gabrielem). U některých klenotů zkouším různá vydání (či DVDA, SACD, BD...), prostě muzika je můj život a pravděpodobně u tohoto formátu zůstanu (slůvko "pravděpodobně" používám z toho důvodu, kdyby náhodou někdo vymyslel čip, který nám implantují do mozku a bude vymalováno

). Nebýt povodní v roce 2002, určitě bych pořád "jel" ve vinylu. Když vám ale skoro všechno uplave a následně vás zdecimovaného odřezávají z trámu, není už návratu. Mým zdrojem je hodně
http://www.progarchives.com/ . . . dobře hodnocené album stáhnu, hodím ouško (Foobar+DAC)a chytne-li mě to natolik, že zatoužím po originálu, CD zakoupím (Amazon, Discogs . . .), není-li totálně zmršený mastering. Takže já určitě nějaký "lupič" nejsem

Jako vzoreček sem šoupnu pár foteček, o co bych přišel, kdybych nejel v CD (opravdu jen malý vzoreček). Chápu některé zdejší maníky, kteří toto zavrhují, jen stahují či streamují. Chápu i jinou skupinu, kteří se zamilovali do vinylu. Každý máme to svoje . . . já miluji soustředěný poslech, kdy se při tom mohu "mazlit" s bookletem (a občas zavzpomínám, jak jsem vždy očuchával čerstvě rozlepenou desku přivezenou z burzy). Každá generace má to svoje, já patřím k těm, kteří ešte počúvají CD

Říká se, že dnešní generace nad něčím takovým, jako je vinyl či CD ohrnuje nos, ale mé dcery (spolu s mými zeťáčky) už teď si "rozebírají", co si která vezme, až odejdu do věčných lovišť.
PS: Oželím všechno, jen muziku nikdy.

Všem přeji nekonečně fajn muziky