Počúvate ešte CD ?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Počúvate ešte CD ?

Příspěvek od Karel1 »

To Designer:
Mě jde o to, že tyhlety rádoby "politické moudrosti" furt sere do fóra o hifi a o muzice :?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

důkaz, odkaz ? nepleteš se trochu, kolego z diskuze ? problémy v zaměstnání, doma ? je neslýchané co si tu dovoluješ, kontaktuji admina fóra. ahoj.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
lechos píše:No to hej, enemže kdo ukradne miliardu je podnikatěl, kdo hladový ukradne rohlík je lump a zlodej...
- Taky mne štve systém, ve kterém ti co kradou miliardy jsou v pohodě, kdežto drobné podnikatele stát šikanuje přes EET a kontrolní hlášení. A pokud na takového drobného živnostníka přijde kontrola, tak jej dusí za každou propisku, kterou si uplatnil do nákladu "nad rámec" pomocných tabulek daňového úředníka... Štve mne to úplně brutálně moc a proto chodím k volbám a snažím se s tím něco dělat. Ale neřeším to tím, že se budu držet hesla "Kdo nekrade okrádá rodinu" a okrádat "na oplátku" jiné...

- A když mluvíš o tom hladovějícím, tak i ten má spousty možností, jak se legálně a levně nasytit. Je tu spotify, rádio, bazary. Já třeba strašně rád rozšiřuji a doplňuji sbírku v zahraničních obchodech přes Amazon. Zrovna minulý týden jsem objednal 13 hudebních BluRay disků (vesměs vše nové, nerozbalené) a zaplatil za to necelou tisícovku i s poštovným...

- A když se ještě vrátím k tomu hladovějícímu a rohlíku - vysvětli mi, co si mám myslet o našem hladovějícím, který krade rohlíky proto, aby je za rohem prodával ve své ilegální pekárně? To už je trochu moc, nemyslíš? :-(
lechos píše:společnost je morálně nemocná, demokracie vychovala zmrdy, zloděje a podvodníky, bába si objednala pár kopii CD, žádnej byznys, když přišlo na placení došlo na hrozbu udání, nezákonné prej, tak to s lidma máte...

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Chlapci se asi na prvního máje rozparádili s Miloušem na bolševický demonstraci

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
Vyhlašuji klid zbraním. Omlouvám se, že jsem svedl svojí poznámkou ke "stahovačům" toto téma na scestí, další mé odpovědi již budou pouze a čistě k tématu.

designer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od designer »

lechos píše:Ty, nepříliš...musel jsem vytunit výhybky, vytlumit ozvučnici, z výroby odrbané nemožně, dneska bych zvolil jinou značku ( Jamo, Tannoy, B&W) tenkrát (1993) nybídka mizerná, jo Pioneer vyráběl excelent boxy jako CS-603 ale to je dějepis, no dík na pochvalu.
zaujímavé na tých 603-kách

Obrázek

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

designer píše:normálne ma to znova navnadilo na gramec :D
- no nechám si to keď budem velký a starý - do dôchodku
Na nic nečekej a nakupuj LP *2thumbsup* Stačí oprášit či si pořídit nějaký slušný gramofon, předzesilovač a pár desek k tomu, fochy 2x2 Kallax. Uvidíš buď tě to chytne trochu, hodně nebo hodně silně. Ale hlavně je to radost!
zabiny007 píše:...potřebuji mít své rituály. Miluji ten proces od listování sbírkou, přes vytažení nosiče až po prohlížení obalu během přehrávání. Toto mne nikdy neomrzí, takže se nejspíš u mne nestane, že bych sbírku zrušil a jel jen z HDD či nějakého streameru.
JJ fyzický nosič má své velké nenahraditelné kouzlo. Pokud cena není přemrštěná, rád za něj zaplatím (a pokud je možné vynechat řetězec a finance jdou přímo interpretům, tak proč ne).
Kdysi obaly vytvářeli umělci, designéři nebo profi fotografové. Dnes už se takové vyskytují o poznání méně. A pro začínající a neangličtináře jsou na starých obyčejných licenčních (a dostupných za pár šupů) Supraphon LP titulech i dnes zajímavá čtení o kapelách od Jiřího Černého.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ja gramec asi rok a pul mel (Project Debut III + Ortofon 2M Bronze), ale zbavil jsem se ho ze tri duvodu:

- aby mel zvuk vyrazne navrch pred (SA)CD, musel bych sahnout na nekolikanasobek castky za gramec + prenosku + predzes. Levne ale kvalitne to u gramce nejde.
- cena novych desek. 800-1500 Kc za novou desku je mazec.
- kvalita masteringu. U nosicu s vyse uvedenou cenovkou jsem nepredpokladal nic jineho nez bez vyjimky spickovy zvuk. Bohuzel spickove znelo mym odhadem 10 % desek, 30 % byl jakz takz, 60 % hruza.

Bavil ten "analogovy" podpis ve zvuku, ale odrazoval ten zbytek. A abych dal janevim 60 tis. za slusne znejici gramo + prenoska + predzes a poslouchal na tom 20 dobre nahranych desek, to si za tech 60 tis. radsi nakoupim SACD.
Ale nerikam, ze myslenky na znovuporizeni gramce nemam schovany v hlave...

designer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od designer »

vďaka Pitrs. Rozmýšlal som ako to napísať - a urobil si to za mňa *2thumbsup*
Tiež som mal Project asi 2 roky (RPM1) a 1 velmi kvalitnú 2LP od Mark Knopfler - Private investigations (tá ostala doma), ale to je všetko. Išiel z domu. Možno zase raz ... :P príde nato čas.

LUK

Příspěvek od LUK »

PítrsPraha píše: - cena novych desek. 800-1500 Kc za novou desku je mazec.
Co a kde si kupoval za desky? Cena nových desek začíná (alespoň v současnej době) někde kolem 300Kč - 400Kč. Že cena ale mnohdy neodpovídá kvalitě je fakt (stejně tak jako u CD). Podle toho co mám vyzkoušeno se víc vyplatí shánět starší vydání než ta nová (u těch to chce pečlivě vybírat), tam je šance že to nebude průšvih větší, někdy i dost výrazně.

designer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od designer »

no ja napr. za úplne zvrátené považujem, keď LP vyrábajú z digitálneho záznamu *headbang* :shock: :o :geek:
- čiže najskôr to zmršia digi-masteringom a potom šup s tým na LP -:))))) to je ako sa škrabať okolo celej hlavy ... nepoviem aspon keby to robili total z analogového záznamu - master nahraný vysokou rýchlosťou na magnetickom páse napr.
Kúpa takejto LP je zhovadilosť !

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

LUK píše: Co a kde si kupoval za desky? Cena nových desek začíná (alespoň v současnej době) někde kolem 300Kč - 400Kč. Že cena ale mnohdy neodpovídá kvalitě je fakt (stejně tak jako u CD). Podle toho co mám vyzkoušeno se víc vyplatí shánět starší vydání než ta nová (u těch to chce pečlivě vybírat), tam je šance že to nebude průšvih větší, někdy i dost výrazně.
*palec*
PítrsPraha píše:A abych dal janevim 60 tis. za slusne znejici gramo + prenoska + predzes a poslouchal na tom 20 dobre nahranych desek, to si za tech 60 tis. radsi nakoupim SACD.
Noo to je pravda, ale ber to tak, ako to napísal zabiny. Ten krásne vystihol rituál, ktorý to sprevádza. Pozerať sa, ako sa to točí, čítať si obaly + mať v ruke nejaké 60-ročné americké vydanie s nezameniteľným pachom staroby je fakt čarovné a SACD sa tomu nevyrovná, hoc vinyl ide to na úkor zvuku. A ono... dajú sa kúpiť aj skvelé nové veci, len treba vedieť sa orientovať vo vydavateľstvách a lisovňách. Mňa, napríklad, ešte nikdy nesklamal Music on Vinyl a ten sa dá bežne kúpiť za 15-20€ nový.

designer: http://www.vinyle-actu.fr/wp-content/up ... _Jun12.pdf

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Hezké je, jak tady mají všichni rádi rituály (OKP?) :).
Fyzické nosiče mají ještě jinou nevýhodu, kromě již uvedeného. Nelze mnohdy sehnat z důvodu vyprodání a zániku vydavatele. Ale v digitální podobě lze nahrávku sehnat.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

svartenatt píše: Fyzické nosiče mají ještě jinou nevýhodu, kromě již uvedeného. Nelze mnohdy sehnat z důvodu vyprodání a zániku vydavatele.
Tak to máme asi každý jinak. Já na tom právě miluji tu neopakovatelnost okamžiku, kdy se ti konečně podaří někde v zapadlém krámku (nebo v prostoru sítě sítí) najít desku, kterou jsi již dlouho sháněl. Věř mi, že si pak tu nahrávku užiješ mnohem více, než když si ji stáhneš "na dva kliky"...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Pítrs Praha,
Jestliže vychází titul současně na LP a CD nebo SACD a u LP je hůře provedena práce ve studiu, tak u CD je to přímo průser,kdy komprimace a ořezání dosahují hodnot 5až6db.Verze naLP mívá minimálně 9db,ale spíše kolem11db. V masteringu bych tedy problém neviděl, přestože je jeho úroveň v posledních letech velmi špatná, LP v tomto z toho vychází nejlépe. To proč jsi opustil vinyl, bych viděl spíše vtom, že jsi na něm nevyrostl a tudíž mu nepromineš, že občas praskne. Gramofon který jsi měl i s přenoskou o stupínek nižší než uvádiš musí s adekvátním preampem zahrát přinejmenším jako 30t.CD player. Kvalita LP byla IV minulosti kolísavá, vím z vlastní zkušenosti, sbírám desky už 50 let. Měj se pěkně.

Odpovědět