Mě jde o to, že tyhlety rádoby "politické moudrosti" furt sere do fóra o hifi a o muzice

- Taky mne štve systém, ve kterém ti co kradou miliardy jsou v pohodě, kdežto drobné podnikatele stát šikanuje přes EET a kontrolní hlášení. A pokud na takového drobného živnostníka přijde kontrola, tak jej dusí za každou propisku, kterou si uplatnil do nákladu "nad rámec" pomocných tabulek daňového úředníka... Štve mne to úplně brutálně moc a proto chodím k volbám a snažím se s tím něco dělat. Ale neřeším to tím, že se budu držet hesla "Kdo nekrade okrádá rodinu" a okrádat "na oplátku" jiné...lechos píše:No to hej, enemže kdo ukradne miliardu je podnikatěl, kdo hladový ukradne rohlík je lump a zlodej...
lechos píše:společnost je morálně nemocná, demokracie vychovala zmrdy, zloděje a podvodníky, bába si objednala pár kopii CD, žádnej byznys, když přišlo na placení došlo na hrozbu udání, nezákonné prej, tak to s lidma máte...
zaujímavé na tých 603-káchlechos píše:Ty, nepříliš...musel jsem vytunit výhybky, vytlumit ozvučnici, z výroby odrbané nemožně, dneska bych zvolil jinou značku ( Jamo, Tannoy, B&W) tenkrát (1993) nybídka mizerná, jo Pioneer vyráběl excelent boxy jako CS-603 ale to je dějepis, no dík na pochvalu.
Na nic nečekej a nakupuj LPdesigner píše:normálne ma to znova navnadilo na gramec![]()
- no nechám si to keď budem velký a starý - do dôchodku
JJ fyzický nosič má své velké nenahraditelné kouzlo. Pokud cena není přemrštěná, rád za něj zaplatím (a pokud je možné vynechat řetězec a finance jdou přímo interpretům, tak proč ne).zabiny007 píše:...potřebuji mít své rituály. Miluji ten proces od listování sbírkou, přes vytažení nosiče až po prohlížení obalu během přehrávání. Toto mne nikdy neomrzí, takže se nejspíš u mne nestane, že bych sbírku zrušil a jel jen z HDD či nějakého streameru.
Co a kde si kupoval za desky? Cena nových desek začíná (alespoň v současnej době) někde kolem 300Kč - 400Kč. Že cena ale mnohdy neodpovídá kvalitě je fakt (stejně tak jako u CD). Podle toho co mám vyzkoušeno se víc vyplatí shánět starší vydání než ta nová (u těch to chce pečlivě vybírat), tam je šance že to nebude průšvih větší, někdy i dost výrazně.PítrsPraha píše: - cena novych desek. 800-1500 Kc za novou desku je mazec.
LUK píše: Co a kde si kupoval za desky? Cena nových desek začíná (alespoň v současnej době) někde kolem 300Kč - 400Kč. Že cena ale mnohdy neodpovídá kvalitě je fakt (stejně tak jako u CD). Podle toho co mám vyzkoušeno se víc vyplatí shánět starší vydání než ta nová (u těch to chce pečlivě vybírat), tam je šance že to nebude průšvih větší, někdy i dost výrazně.
Noo to je pravda, ale ber to tak, ako to napísal zabiny. Ten krásne vystihol rituál, ktorý to sprevádza. Pozerať sa, ako sa to točí, čítať si obaly + mať v ruke nejaké 60-ročné americké vydanie s nezameniteľným pachom staroby je fakt čarovné a SACD sa tomu nevyrovná, hoc vinyl ide to na úkor zvuku. A ono... dajú sa kúpiť aj skvelé nové veci, len treba vedieť sa orientovať vo vydavateľstvách a lisovňách. Mňa, napríklad, ešte nikdy nesklamal Music on Vinyl a ten sa dá bežne kúpiť za 15-20€ nový.PítrsPraha píše:A abych dal janevim 60 tis. za slusne znejici gramo + prenoska + predzes a poslouchal na tom 20 dobre nahranych desek, to si za tech 60 tis. radsi nakoupim SACD.
Tak to máme asi každý jinak. Já na tom právě miluji tu neopakovatelnost okamžiku, kdy se ti konečně podaří někde v zapadlém krámku (nebo v prostoru sítě sítí) najít desku, kterou jsi již dlouho sháněl. Věř mi, že si pak tu nahrávku užiješ mnohem více, než když si ji stáhneš "na dva kliky"...svartenatt píše: Fyzické nosiče mají ještě jinou nevýhodu, kromě již uvedeného. Nelze mnohdy sehnat z důvodu vyprodání a zániku vydavatele.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host