Mě jde o to, že tyhlety rádoby "politické moudrosti" furt sere do fóra o hifi a o muzice
Počúvate ešte CD ?
Re: Počúvate ešte CD ?
To Designer:
Mě jde o to, že tyhlety rádoby "politické moudrosti" furt sere do fóra o hifi a o muzice
důkaz, odkaz ? nepleteš se trochu, kolego z diskuze ? problémy v zaměstnání, doma ? je neslýchané co si tu dovoluješ, kontaktuji admina fóra. ahoj.
- Taky mne štve systém, ve kterém ti co kradou miliardy jsou v pohodě, kdežto drobné podnikatele stát šikanuje přes EET a kontrolní hlášení. A pokud na takového drobného živnostníka přijde kontrola, tak jej dusí za každou propisku, kterou si uplatnil do nákladu "nad rámec" pomocných tabulek daňového úředníka... Štve mne to úplně brutálně moc a proto chodím k volbám a snažím se s tím něco dělat. Ale neřeším to tím, že se budu držet hesla "Kdo nekrade okrádá rodinu" a okrádat "na oplátku" jiné...lechos píše:No to hej, enemže kdo ukradne miliardu je podnikatěl, kdo hladový ukradne rohlík je lump a zlodej...
- A když mluvíš o tom hladovějícím, tak i ten má spousty možností, jak se legálně a levně nasytit. Je tu spotify, rádio, bazary. Já třeba strašně rád rozšiřuji a doplňuji sbírku v zahraničních obchodech přes Amazon. Zrovna minulý týden jsem objednal 13 hudebních BluRay disků (vesměs vše nové, nerozbalené) a zaplatil za to necelou tisícovku i s poštovným...
- A když se ještě vrátím k tomu hladovějícímu a rohlíku - vysvětli mi, co si mám myslet o našem hladovějícím, který krade rohlíky proto, aby je za rohem prodával ve své ilegální pekárně? To už je trochu moc, nemyslíš?
lechos píše:společnost je morálně nemocná, demokracie vychovala zmrdy, zloděje a podvodníky, bába si objednala pár kopii CD, žádnej byznys, když přišlo na placení došlo na hrozbu udání, nezákonné prej, tak to s lidma máte...
Chlapci se asi na prvního máje rozparádili s Miloušem na bolševický demonstraci
Vyhlašuji klid zbraním. Omlouvám se, že jsem svedl svojí poznámkou ke "stahovačům" toto téma na scestí, další mé odpovědi již budou pouze a čistě k tématu.
zaujímavé na tých 603-káchlechos píše:Ty, nepříliš...musel jsem vytunit výhybky, vytlumit ozvučnici, z výroby odrbané nemožně, dneska bych zvolil jinou značku ( Jamo, Tannoy, B&W) tenkrát (1993) nybídka mizerná, jo Pioneer vyráběl excelent boxy jako CS-603 ale to je dějepis, no dík na pochvalu.

- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Na nic nečekej a nakupuj LPdesigner píše:normálne ma to znova navnadilo na gramec![]()
- no nechám si to keď budem velký a starý - do dôchodku
JJ fyzický nosič má své velké nenahraditelné kouzlo. Pokud cena není přemrštěná, rád za něj zaplatím (a pokud je možné vynechat řetězec a finance jdou přímo interpretům, tak proč ne).zabiny007 píše:...potřebuji mít své rituály. Miluji ten proces od listování sbírkou, přes vytažení nosiče až po prohlížení obalu během přehrávání. Toto mne nikdy neomrzí, takže se nejspíš u mne nestane, že bych sbírku zrušil a jel jen z HDD či nějakého streameru.
Kdysi obaly vytvářeli umělci, designéři nebo profi fotografové. Dnes už se takové vyskytují o poznání méně. A pro začínající a neangličtináře jsou na starých obyčejných licenčních (a dostupných za pár šupů) Supraphon LP titulech i dnes zajímavá čtení o kapelách od Jiřího Černého.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja gramec asi rok a pul mel (Project Debut III + Ortofon 2M Bronze), ale zbavil jsem se ho ze tri duvodu:
- aby mel zvuk vyrazne navrch pred (SA)CD, musel bych sahnout na nekolikanasobek castky za gramec + prenosku + predzes. Levne ale kvalitne to u gramce nejde.
- cena novych desek. 800-1500 Kc za novou desku je mazec.
- kvalita masteringu. U nosicu s vyse uvedenou cenovkou jsem nepredpokladal nic jineho nez bez vyjimky spickovy zvuk. Bohuzel spickove znelo mym odhadem 10 % desek, 30 % byl jakz takz, 60 % hruza.
Bavil ten "analogovy" podpis ve zvuku, ale odrazoval ten zbytek. A abych dal janevim 60 tis. za slusne znejici gramo + prenoska + predzes a poslouchal na tom 20 dobre nahranych desek, to si za tech 60 tis. radsi nakoupim SACD.
Ale nerikam, ze myslenky na znovuporizeni gramce nemam schovany v hlave...
- aby mel zvuk vyrazne navrch pred (SA)CD, musel bych sahnout na nekolikanasobek castky za gramec + prenosku + predzes. Levne ale kvalitne to u gramce nejde.
- cena novych desek. 800-1500 Kc za novou desku je mazec.
- kvalita masteringu. U nosicu s vyse uvedenou cenovkou jsem nepredpokladal nic jineho nez bez vyjimky spickovy zvuk. Bohuzel spickove znelo mym odhadem 10 % desek, 30 % byl jakz takz, 60 % hruza.
Bavil ten "analogovy" podpis ve zvuku, ale odrazoval ten zbytek. A abych dal janevim 60 tis. za slusne znejici gramo + prenoska + predzes a poslouchal na tom 20 dobre nahranych desek, to si za tech 60 tis. radsi nakoupim SACD.
Ale nerikam, ze myslenky na znovuporizeni gramce nemam schovany v hlave...
vďaka Pitrs. Rozmýšlal som ako to napísať - a urobil si to za mňa
Tiež som mal Project asi 2 roky (RPM1) a 1 velmi kvalitnú 2LP od Mark Knopfler - Private investigations (tá ostala doma), ale to je všetko. Išiel z domu. Možno zase raz ...
príde nato čas.
Tiež som mal Project asi 2 roky (RPM1) a 1 velmi kvalitnú 2LP od Mark Knopfler - Private investigations (tá ostala doma), ale to je všetko. Išiel z domu. Možno zase raz ...
Co a kde si kupoval za desky? Cena nových desek začíná (alespoň v současnej době) někde kolem 300Kč - 400Kč. Že cena ale mnohdy neodpovídá kvalitě je fakt (stejně tak jako u CD). Podle toho co mám vyzkoušeno se víc vyplatí shánět starší vydání než ta nová (u těch to chce pečlivě vybírat), tam je šance že to nebude průšvih větší, někdy i dost výrazně.PítrsPraha píše: - cena novych desek. 800-1500 Kc za novou desku je mazec.
no ja napr. za úplne zvrátené považujem, keď LP vyrábajú z digitálneho záznamu
- čiže najskôr to zmršia digi-masteringom a potom šup s tým na LP -:))))) to je ako sa škrabať okolo celej hlavy ... nepoviem aspon keby to robili total z analogového záznamu - master nahraný vysokou rýchlosťou na magnetickom páse napr.
Kúpa takejto LP je zhovadilosť !
- čiže najskôr to zmršia digi-masteringom a potom šup s tým na LP -:))))) to je ako sa škrabať okolo celej hlavy ... nepoviem aspon keby to robili total z analogového záznamu - master nahraný vysokou rýchlosťou na magnetickom páse napr.
Kúpa takejto LP je zhovadilosť !
LUK píše: Co a kde si kupoval za desky? Cena nových desek začíná (alespoň v současnej době) někde kolem 300Kč - 400Kč. Že cena ale mnohdy neodpovídá kvalitě je fakt (stejně tak jako u CD). Podle toho co mám vyzkoušeno se víc vyplatí shánět starší vydání než ta nová (u těch to chce pečlivě vybírat), tam je šance že to nebude průšvih větší, někdy i dost výrazně.
Noo to je pravda, ale ber to tak, ako to napísal zabiny. Ten krásne vystihol rituál, ktorý to sprevádza. Pozerať sa, ako sa to točí, čítať si obaly + mať v ruke nejaké 60-ročné americké vydanie s nezameniteľným pachom staroby je fakt čarovné a SACD sa tomu nevyrovná, hoc vinyl ide to na úkor zvuku. A ono... dajú sa kúpiť aj skvelé nové veci, len treba vedieť sa orientovať vo vydavateľstvách a lisovňách. Mňa, napríklad, ešte nikdy nesklamal Music on Vinyl a ten sa dá bežne kúpiť za 15-20€ nový.PítrsPraha píše:A abych dal janevim 60 tis. za slusne znejici gramo + prenoska + predzes a poslouchal na tom 20 dobre nahranych desek, to si za tech 60 tis. radsi nakoupim SACD.
designer: http://www.vinyle-actu.fr/wp-content/up ... _Jun12.pdf
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hezké je, jak tady mají všichni rádi rituály (OKP?)
.
Fyzické nosiče mají ještě jinou nevýhodu, kromě již uvedeného. Nelze mnohdy sehnat z důvodu vyprodání a zániku vydavatele. Ale v digitální podobě lze nahrávku sehnat.
Fyzické nosiče mají ještě jinou nevýhodu, kromě již uvedeného. Nelze mnohdy sehnat z důvodu vyprodání a zániku vydavatele. Ale v digitální podobě lze nahrávku sehnat.
Tak to máme asi každý jinak. Já na tom právě miluji tu neopakovatelnost okamžiku, kdy se ti konečně podaří někde v zapadlém krámku (nebo v prostoru sítě sítí) najít desku, kterou jsi již dlouho sháněl. Věř mi, že si pak tu nahrávku užiješ mnohem více, než když si ji stáhneš "na dva kliky"...svartenatt píše: Fyzické nosiče mají ještě jinou nevýhodu, kromě již uvedeného. Nelze mnohdy sehnat z důvodu vyprodání a zániku vydavatele.
Pítrs Praha,
Jestliže vychází titul současně na LP a CD nebo SACD a u LP je hůře provedena práce ve studiu, tak u CD je to přímo průser,kdy komprimace a ořezání dosahují hodnot 5až6db.Verze naLP mívá minimálně 9db,ale spíše kolem11db. V masteringu bych tedy problém neviděl, přestože je jeho úroveň v posledních letech velmi špatná, LP v tomto z toho vychází nejlépe. To proč jsi opustil vinyl, bych viděl spíše vtom, že jsi na něm nevyrostl a tudíž mu nepromineš, že občas praskne. Gramofon který jsi měl i s přenoskou o stupínek nižší než uvádiš musí s adekvátním preampem zahrát přinejmenším jako 30t.CD player. Kvalita LP byla IV minulosti kolísavá, vím z vlastní zkušenosti, sbírám desky už 50 let. Měj se pěkně.
Jestliže vychází titul současně na LP a CD nebo SACD a u LP je hůře provedena práce ve studiu, tak u CD je to přímo průser,kdy komprimace a ořezání dosahují hodnot 5až6db.Verze naLP mívá minimálně 9db,ale spíše kolem11db. V masteringu bych tedy problém neviděl, přestože je jeho úroveň v posledních letech velmi špatná, LP v tomto z toho vychází nejlépe. To proč jsi opustil vinyl, bych viděl spíše vtom, že jsi na něm nevyrostl a tudíž mu nepromineš, že občas praskne. Gramofon který jsi měl i s přenoskou o stupínek nižší než uvádiš musí s adekvátním preampem zahrát přinejmenším jako 30t.CD player. Kvalita LP byla IV minulosti kolísavá, vím z vlastní zkušenosti, sbírám desky už 50 let. Měj se pěkně.