Počúvate ešte CD ?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Re: Počúvate ešte CD ?

Příspěvek od dkdkdk »

merhaut píše:
20 lis 2017 16:42
Tidal a další losless/hires online služby za pár drobných řeší i toto "morální" dilema.
Asi tak. Téměř všechny kapely (2 mi to nenašlo, možná špatný přepis názvu), co PetrD vypsal, jsem našel na Spotify a nepochybuju, že budou i na Tidalu.
...+ tyhle streamovačky nabízí dle poslouchaných kusů i další, tudíž odpadá brouzdání po netu "kde je co podobné mojí oblíbené skupině/stylu"

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já osobně stahuji v šedé zóně stejně jako PetrD. Jde o to, že soubory na externím HDD přenáším a pak přehrávám na CXU. PC k přehrávání nepoužívám. Stahuji FLAC abych si udělal představu o nahrávce. Pokud není dostupný, pak mp3 320. Tohle vše dělám, abych si poslechl věci. Pak kupuji nosiče, nestreamuji nic. A nosičů mám docela hodně...a pořád přibývají... ;) Myslím, že to hrabání se v polici s CD žádná mediální knihovna nenahradí, chápu ale, že to někoho k smrti nudí a zdržuje...

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

No hlavně jestli všechny platíte rádio a to i v autě *jupi* .
Naposledy upravil(a) slayerss dne 20 lis 2017 20:18, celkem upraveno 1 x.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

*offtopic* Za takový češtin bych se styděl i před svými dětmi :oops:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

A nejtrapnejsi je, kdyz ten, kdo kritizuje spravnost psani, to taky nema bez chyby... :-D

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Tak v podkrkonoší bych klidně mohl napsat fšechny.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Mám placený Tidal i Spotify. Protože se profesně věnuju mimo elektrotechniky i hudební publicistice, dostávám v předstihu každý měsíc cca. 100 news rockových titulů. V poslední době je běžné, že 90% recenzovaných novinek je v době vydání už k dispozici online per některou z uvedených služeb. Na Tidalu je dokonce možno upozornit na chybějící tituly a ty se pak většinou v nabídce objeví. Narazil jsem v Tidalu i Spotify na opravdové vzácnosti, například z první stovky původních LP titulů Vertigo z počátku 70. let jich je na Tidalu kolem 3/4, včetně špeků jako Still Life. Anebo z ranku severoamerické pomprocku, jugoslávsko-kanadští Warriors, atakdále, atakdále. Vše gapless, to jen pro úplnost.

Kdysi jsem provozoval největší československou síť půjčoven CD, kolem stovky poboček od Šumavy k Tatrám, pod značkami BMB/MCD. Později jsem vymyslel systém cd klubů, takže cédéček jsem měl k dispozici pár desítek tisíc. Skončily v bednách a skladu. V osobní domácí sbírce mám na 2000 titulů CD/LP, přesto už skoro výhradně hraju per streaming a NAS. Tož tak asi...

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

PetrD píše:
20 lis 2017 17:28
FS píše: . . . nesnažili se vinu za vlastní morální pochybení házet na někoho jiného.
Tohle někde píšu? Tady je to fakt, jako u blbejch :o Jdu si dát ten Zdrávas Maria ještě jednou :?
HOWGH.
Ano. Ne sice doslovně, ale přesně v tomto významu.
A ke srovnani kradeze auta vs stahnuti hudby: to kulha na vsechny nohy a je z podstaty veci nesmyslne. Fyzicke a dusevni vlastnictvi jsou z podstaty dve zcela rozdilne kategorie.
To je taková pohodlná výmluva. Přestože je "duševní" a "fyzické" v jiné kategorii, pořád je to "vlastnictví" - v tomto případě vlastnictví někoho jiného.

Odar

Příspěvek od Odar »

FS píše:
20 lis 2017 16:37
Jenže... umíš si představit, že by si Zabiny007 toho Superba z předchozího příspěvku nejdříve ukradl a až by věděl, že ho chce, tak by ho šel koupit?
Tak to nie, ale na druhu stranu naozaj vo vacsine pripadov nemas moc moznosti zistit pred kupou albumu, co na nom vlastne je. Pocujes maximalne par singlov v radiu (ak je to taky druh hudby, co sa v radiach hra), mas par niekolkosekundovych ukazok niekde na webe a na zaklade toho sa mas rozhodnut, ci si album kupis, alebo nie. Kupujes prakticky macku vo vreci. Jednoducho povedane, ono vsetko ma svoje ALE a v tomto sa mozeme dohadovat donekonecna. Kazdy ma svojim sposobom pravdu, ale vzdy najdes protiargument na kazdej strane.

A netyka sa to iba hudby. Vies, kolko je trebars filmov, ktore sa do CZ / SK distribucie ani nedostanu? A nahodou niekde natrafis v kalnych vodach internetu na perfektny - povedzme japonsky film, o ktorom si v zivote u nas nepocul, lebo u nas sa predavaju len americke popcornaky a s uzsim profilom sa akosi distributori vobec nezaoberaju. Aj to je trebars problem. A to uz ani nejdem rozoberat dabing, ak vobec u takychto kuskov je a nebodaj jeho kvalitu. Clovek je tam vo vacsine pripadov rad, ze su aspon pouzitelne titulky.

A dalsia cerstva vec - HBO konecne spustilo moznost prehravat obsah cez internet bez nutnoti mat predplatene HBO cez kabel. Uplne logicky krok, ako reakcia na netflix (konecne). Nadsene som si stiahol appku do mobilu, dal si mesacnu skusobnu dobu, vecer cely nadseny, ake je to super. Rano to skusam prehravat cez web rozhranie na poondenom notebooku a obraz taky, ze mi bolo s prepacenim na bliti. Neostry, rozmazany, nechapem, ako mozu za hentaku kvalitu v dnesnej dobe pytat od zakaznika 7 EUR mesacne. Slo to okamzite prec. Akoze ja som ochotny platit za streamovanie filmov a serialov v primeranej kvalite, ale vie na do nepricetnosti nasrat, ked si niekto otvorene z teba robi dobry den. Akoze to HBO Go pustit na 50" telku - no dakujem, neprosim. To musi byt iny "zazitok" :lol:

A co som tym chcel povedat? Jednoducho - niekedy je aj dopyt, ale nie je ponuka. Ani za kvadrilion. Nie je to o tom, ze by clovek nechcel platit, alebo nemal na to, ale nema moznost kupovat produkt v takej forme, ako potrebuje. Tak ho "nakupuje" inde.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

FS:
Nerozumim pred cim nebo na co bych se mel vymlouvat mym textem, ktery citujes.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Odkedy používam netflix/TIDAL a spotify, sťahujem už iba veci, ktoré fakt legálnou cestou zohnať neviem, pričom sa snažím vyvarovať zdieľaniu.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

*offtopic* Co je na stáhnutí z netu nelegální?

konik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konik »

suhlasim s neferovym delenim vyslednej ceny autorskych nahravok (aj ked autorom nic nebrani zabezpecit si distribuciu na vlastne naklady, ci predavat svoje dielo direct online ako to uz mnohi robia), no v tychto 2 bodoch nizsie si zial mimo..
PítrsPraha píše:
20 lis 2017 17:50
A to je pro nektere pripad stahovani (nikoliv sdileni) z torrentu pro vlastni potrebu. Z pohledu zakona je to zcela a 100% v poradku.
Odporucam ti nastudovat ako funguje bittorrent protokol. Zjednodusena verzia - pocas stahovania zaroven stahovane casti suborov poskytujes dalej a to uz je nelegalne
PítrsPraha píše:
20 lis 2017 17:50
A ke srovnani kradeze auta vs stahnuti hudby: to kulha na vsechny nohy a je z podstaty veci nesmyslne. Fyzicke a dusevni vlastnictvi jsou z podstaty dve zcela rozdilne kategorie.
z hladiska legislativy (skutkovej podstaty trestneho cinu) rozdiel nie je

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

U torrent klientu zalezi na jejich nastaveni. Lze nastavit, abys stahoval ale nesdilel, resp. sdilel velmi omezenou rychlosti. Tak to delam ja. Behem meho stahnuti nasdilim treba 0.1%.

Nevyjadruju se ke skutkove podstate, ale ke srovnani kradeze auta vs stahnuti hudby, ktere se v podstatnych rysech lisi. Treba tim, ze jedno je a druhe neni trestny cin. Nastuduj si ceske zakony, siris bludy. Stahnuti hudby, filmu atd. pro vlastni potrebu je v CR 100% zakonne.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Coby zkušený "pirát" (100 trestních oznámení, 20 soudů, všechny vítězné) uvádím, že v souladu s autorským zákonem je užití hudebního díla pro osobní potřebu, protože užití pro osobní potřebu není užitím ve smyslu autorského zákona a není tedy k němu nutný souhlas oprávněných subjektů autorského práva. To zhruba říká zákon.

Výklad zákona je ale druhá věc, výklady mohou být různé, spory pak řeší soud. Zásadní otázkou je erudice soudců, zažil jsem i Neználky v talárech. Můj právník I.W. je ale nakonec všechny vyškolil. Zkrátka, k debatě – co je a co není v souladu se zákonem – tady není prostor ani odbornost.

Odpovědět