FS píše: ↑20 lis 2017 16:37
Jenže... umíš si představit, že by si Zabiny007 toho Superba z předchozího příspěvku nejdříve ukradl a až by věděl, že ho chce, tak by ho šel koupit?
Tak to nie, ale na druhu stranu naozaj vo vacsine pripadov nemas moc moznosti zistit pred kupou albumu, co na nom vlastne je. Pocujes maximalne par singlov v radiu (ak je to taky druh hudby, co sa v radiach hra), mas par niekolkosekundovych ukazok niekde na webe a na zaklade toho sa mas rozhodnut, ci si album kupis, alebo nie. Kupujes prakticky macku vo vreci. Jednoducho povedane, ono vsetko ma svoje ALE a v tomto sa mozeme dohadovat donekonecna. Kazdy ma svojim sposobom pravdu, ale vzdy najdes protiargument na kazdej strane.
A netyka sa to iba hudby. Vies, kolko je trebars filmov, ktore sa do CZ / SK distribucie ani nedostanu? A nahodou niekde natrafis v kalnych vodach internetu na perfektny - povedzme japonsky film, o ktorom si v zivote u nas nepocul, lebo u nas sa predavaju len americke popcornaky a s uzsim profilom sa akosi distributori vobec nezaoberaju. Aj to je trebars problem. A to uz ani nejdem rozoberat dabing, ak vobec u takychto kuskov je a nebodaj jeho kvalitu. Clovek je tam vo vacsine pripadov rad, ze su aspon pouzitelne titulky.
A dalsia cerstva vec - HBO konecne spustilo moznost prehravat obsah cez internet bez nutnoti mat predplatene HBO cez kabel. Uplne logicky krok, ako reakcia na netflix (konecne). Nadsene som si stiahol appku do mobilu, dal si mesacnu skusobnu dobu, vecer cely nadseny, ake je to super. Rano to skusam prehravat cez web rozhranie na poondenom notebooku a obraz taky, ze mi bolo s prepacenim na bliti. Neostry, rozmazany, nechapem, ako mozu za hentaku kvalitu v dnesnej dobe pytat od zakaznika 7 EUR mesacne. Slo to okamzite prec. Akoze ja som ochotny platit za streamovanie filmov a serialov v primeranej kvalite, ale vie na do nepricetnosti nasrat, ked si niekto otvorene z teba robi dobry den. Akoze to HBO Go pustit na 50" telku - no dakujem, neprosim. To musi byt iny "zazitok"
A co som tym chcel povedat? Jednoducho - niekedy je aj dopyt, ale nie je ponuka. Ani za kvadrilion. Nie je to o tom, ze by clovek nechcel platit, alebo nemal na to, ale nema moznost kupovat produkt v takej forme, ako potrebuje. Tak ho "nakupuje" inde.