Qobuz Studio

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Re: Qobuz Studio

Příspěvek od fb_milan6 »

Paypal som pouzil minuly rok prvy a poslednykrat.

Houdek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houdek »

Díky za pomoc, pomohl ten jiný prohlížeč v mobilu. Přes chrome mi to nešlo, tak jsem to zkusil v prohlížeči origo pro samsung a už to funguje.

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

fb_milan6 píše:
18 dub 2023 20:17
Paypal som pouzil minuly rok prvy a poslednykrat.
Můžu se zeptat proč?

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

To nebolo proti paypalu. Už ho nepotrebujem. Platím kartou. Nič proti nemu.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Paypal ma nehorazny kurz pro smenarnu, "jedina" jeho vyhoda je ochrana kupujiciho v komercnim prostredi, ale to lze vetsinou poresit pres dany portal/eshop, bez nutnosti "krmit" Paypal.

Revolut je proti tomu zlaty, smenarna funguje s kurzem za stred, kterou cloveku tezko nekdo nabidne, moznosti virtualni i fyzicke kreditky, pojisteni pri cestovani atd.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Paypal má nevýhodný kurz a vysoké poplatky. Ochrana spotřebitelů je tam slušná.
Některé prodejní servery (např. Discogs, Bandcamp) jej používají jako preferovaný platební způsob, tak se mu moc vyhnout nedá.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

od Antony

Paypal má nevýhodný kurz
Nemusíš ho použít,dáš tam platbu v dolarech a pak se použije kurz tvé banky,tuhle jsem to zrovna porovnával,u cca čtyřstovkové platby byl rozdíl 15 Kč (paypal 400,cz kurz 385)

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dík, to můžu příště zkusit. V naprosté většině platím EUR.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Přesně tak, u PayPalu si může člověk kurz zvolit, ten jejich je samozřejmě nejméně výhodný. PayPal mám jako zálohu, když nevyjde přímá platba, nebo když to jinak nejde. K PayPalu lze připojit např. i karta Revolutu, která nabízí asi úplně nejlepší kurzy. Pokud nejde platba kartou přímo, tak PayPal s napojenou revolutkou a v PayPalu zvoleným výhodnějším kurzem to jistí. U malých plateb nepodstatné, ale u větších úspora značná (zejména s Revolutem, ať už přímo či přes PayPal se zvoleným kurzem Revolutu). Jinak i platební brány mívají občasné poruchy, nedávno jsem to řešil při platbě do Francie, kdy serózní a známý prodejce přiznal poruchu ve své platební bráně (nešlo platit přímo kartou, tak jsem to vzal přes PayPal). U plateb kartou je těch úskalí někdy víc (třeba ověřování některých údajů, nesoulad adres u obchodníka/banky), ale to si každý musí vychytat, obvykle to funguje, nebo lze řešit jiným způsobem platby.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Diky @Tomas a @hrebik za info, to jsem nevedel, ze "vlastni" smenu ma v sobe primo PayPal, protoze jsem jej uplne zavrhnul a uz vic nepouzival. Pak dava opet smysl jej obcas pouzit viz. prispevek vyse.

Co se zde clovek vsechno nedozvi ;).

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Koudy: Super, že to někomu poslouží... Myslel jsem si, že už je to všeobecně známý. PayPal používám ca od roku 2006 a tyhle diskuse se vedou skoro celou dobu stylem - hlavně nezapomeňte při platbě PayPalem přepnout na nepaypalovský kurz... Dost se taky řešilo, která česká banka měla nejvýhodnější kurz, a to mj. kvůli platbě PayPalem. Ten měl ten kurzy obvykle (možná vždy? ) ještě méně výhodný než všechny banky, takže se v PayPalu vlastně vždy přepínalo na jiný kurz (ručně). Kdysi jsem před většími nákupy v PayPalu porovnával, jaký kurz mi která banka napočítala, a pak velké nákupy realizoval podle toho, hlavně nenechat PayPalovský kurz! Dnes už nemá smysl banky porovnávat, Revolut to svými kurzy válcuje, takže větší nákupy dělám jen přes něj (nebo přes PayPal s vybranou kartou a kurzem Revolutu).

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

fb_milan6 píše:
19 dub 2023 09:32
To nebolo proti paypalu. Už ho nepotrebujem. Platím kartou. Nič proti nemu.
Chápu.
Chtěl jsem případně reagovat, ale kluci nade mnou byli rychlejší.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Tak Qobuz prisiel 19.4. do Kanady. Kedy si konecne vyberu nas?

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

According to Qobuz Deputy CEO Georges Fornay: “With a population of over 37 million and a rich and diverse music scene, Canada represents a significant potential market. The platform is eagerly awaited by many music lovers and audiophiles, and we are delighted to see them join the Qobuz community and meet the growing demand and increased requirements in terms of sound quality...”
Tak to si ešte počkáme.

fb_petr10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_petr10 »

Zdar.Funguje Qobuz i na Apple strojích ? Děkuji.

Odpovědět