Audio Physic Spark

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
johny52
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio Physic Spark

Příspěvek od johny52 »

Za mě Xavian - 270,nejen na vážnou muziku.Mám je v místnosti 25m a naprosto v pohodě.Čím lepší zes.tím líp

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Souhlas s Akimem ohledně Carisma.Virtuosy jsem měl taky ale nakonec mi víc vyhovovaly 270ky

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Tak to leda se slabým zesíkem, 270tky věřím že jsou dobrý, ale na tympánech nebo varhanech ve spodních oktávách budou takový budky marný a o tom se nemusíme přít...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Než začneš měnit bedny, pohrej si s ještě s kabely, pokud máš trpělivost *thumbs up* a kde si je půjčit.
Jakou používáš signálovou kabeláž, napájecí a RK?
Mně se do takové sestavy osvědčilo vyměnit nap. kabely za např. VdH Mainstream (trochu odstraní případnou ostrost, je masivně stíněný) nebo Kimber PK10 (přidává na nižších středech a basech) ... ;)

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Jak přišel Redbaron na to že 270 ky leda se slabým zesákem?Evidentně o nich nemá páru.Mám 200w konec Accuphase a basů tři prdele.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Vždyť je to jen názor, že na vážnou hudbu reproduktory začínající s basem od 40Hz stačí, můj názor je, že ne ;)

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Hlavně žes je slyšel

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

RedBaron narazi ciste na fyziku a proporce regalovek. Samozrejme, ze muze znit vazna hudba fantasticky a kompaktne na XN270, ale plnotucnemu 3 pasmu se vyrovnat nemuze co se tyce nejnizsich kmitoctu. Je to o preferencich posluchace. Usi si na ledacos zvyknou, ja cekal daleko dramatictejsi stradani po prechodu z JBL5000 na AC V3M a nedoslo na to :shock:.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Jo se slabým zesákem narazí určitě *headbang*

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Vypadá to, že jsem někoho dohnal k nepříčetnosti, ale to jsem nechtěl. Chtěl jsem jen vědět jak může být sloupové třípásmo Virtuosa osazené přinejmenším stejně kvalitně horší než budka XN270 pokud nedojde k připojení na slabý zesák, který dvojpásmo utáhne, ale trojpásmo už ne. Dá se k tomu říct něco konkrétnějšího, v čem je lepší, namísto bití hlavou o zeď?

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Virtuosa v mý místnosti basovaly až moc,jinak byly super.Obojí potřebují silný zesilovač .

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Ještě mi přijde že 270ky hrají líp prostor a jsou univerzálnější protože zvuk není těmi basy přeplněný ale jsou přesnější a snesou horší nahrávky.Virtuosy maj lepší rozlišení ale ty basy u mě moc nefungovaly,bylo jich privela a jakoby odtržený od zbytku.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Mimochodem,vedle 270tek mám postavený starý třípásma s 30kou basákem a kamarád zkušený hifík nepoznal že hrály 270ky jak jim to basovalo.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Je to vše o preferencích, všechny jmenované modely hrají super, ale každý máme jiné Gusto. Kdo má rád expresivní projev a dostatek basů zvolí Carisma. Krásné středy (jinde neslýchané) perfektně svázané s výškama, basů trochu méně než Carisma,ale trochu přesnější,to je Virtuosa. Pro milovníky akustické hudby a komorního jazzu bude asi nejlepší XN270. Dlužno podotknout ještě,že Virtuosa je krapet vřelejší než realita, ale to pro milovníky klasiky bude spíše plus.Je ale třeba vše zvážit, já osobně bych si ani Virtuosu a ani Carismu do15m2 nedal.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanohlohovec »

Vidím, že bedne Xavian sú komunite dobre známe... Ja som, žiaľ ešte ani jedny nikde nepočul a u nás na Slovenku ani neviem, kde by som si ich mohol vypočuť. Idem popozerať po nete, či niečo nenájdem. Žiaľ, väčšiu posluchovku asi mať nebudem mať, iba že by som riadne popresuval nábytok a to je dosť problém. Niekto tu písal, že ešte nepočul hrat nové bedne z masívu, takže asi mi neporarite, či sú lepšie Ambra, alebo spomínané xn270... Pretože, keď ak čítam, tak mi vychádza, že do môjho priestoru by boli lepšie regalove... Čo sa týka modelu Carisma, tak ja by som radšej chcel presnejšie bedne, práve pri vážnej hudbe by to bolo lepšie. Mimochodom, viem že to celkom nie je možné, ale keď ja počúvam aj rockovú hudbu, typu Dave Matthews Band a podobne... Takže, ktoré Xaviany sú univerzálne?? Ďakujem...

Odpovědět