Audio Physic Spark

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio Physic Spark

Příspěvek od timcs »

Neviem kto je dodávateľ(mám tušenie), ale difúzor a kábel zlú akustiku nevirieši. Difúzor by som použil až naposledy, keď budeš mať ošetrené prvotné odrazy od stien za a vedľa repro a za posluchovým miestom.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanohlohovec »

Bva- žiaľ, neviem nemecký, a na Tom odkaze som sa z grafov nevyznám. Môžeš mi to napísať? Nie som taký nádherný, aby som z grafu vedel, že v čom je z bednami problém. Ďakujem...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Tie boxy majú dosť výrazný pokles na basoch pod 200Hz (cca5dB), preto sú stredy relatívne "vystrčené" a agresívne. Jednoducho dva 15cm reproduktory žiadny zázrak na basoch nedokážu. Ak môžeš, skús nejaký zosilňovač s korekciami, ešte lepšie ekvalizér a pridať od 200Hz nižšie.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Tak vammidem napísať, čo prinieslo posúdenie zvuku odborníkom. Tak po prvé, je totálne zlá akustika. Asi súhlasím, je pravda, že zatlmeni mám len podlahu a pravú stenu, aj to tak, že pred pravým reprakom je vytvorený čudný priestor, ktorý určite zvuku nepomáha. Ostatné steny, vrátane stropu sú holé. Keď tlesknem, tak dozvuky... A veľkosť, resp. malosť miestnosti tiež zhoršuje akustiku. Elektrické rozvody sú ako na vezicku za 100€... Na umiestnenie aparatúry mám takú stojanovym zostavu, kúpenú pre hifi účely, ale pod zariadeniami sú hrubé skla, čo je vraj tiež totalny omyl! Mimochodom, akmprvy krok sme skúsili tie cerabolls, či ako sa to volá. Úprimne, ja som nič nepočul. A to sme to dva krát prehadzovať, snáď, možno, na okraji môjho vnímania, nastali malé zmeny v basoch, ale... Tak sme aspoň premerali gramec, moje merania boli dobre, len sme pridali o chlp silu na prenoskú z 2.2 na 2.4g. Káble sme ani neskúšali prehadzovať, u mňa by to boli vyhodené peniaze. Jedinú vec, čo mi tu nechal, tak som tam dal predzosik Primare r32, ale je úplne nezahrá a hrá, zatiaľ, horšie ako o polovicu lacnejšie Clearaudio. Ten predzosik určite vrátim, to len na porovnanie, ale nemyslím, že to je cesta. Takže idem zariadovaci miestnosť, kúpim závesy, presunieme skrinky, dám na stenu koberec... A uvidíme... Snáď to pomôže *jupi* a nie zhorší *headbang*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Prezrel som si iné vlákna, aj iné fóra a comsa týka káblov, tak sú tam príšerné rozdiely v názoroch. Môže mi niekto napísať ako konkrétne by som mohol zapojiť zosik do siete? Myslím podrobné, teda napríklad: zo zásuvky v stene ja sieťový kábel taký a taký, potom mám oddeľovanie trafo, filter, čo ja viem čo, potom k zosiku ide kábel... HM? Ďakujem vopred za radu, v tomto smere som úplný tupec *fnuk*

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Ahoj,

Repro AP mam pomerne dost zmapovane a doma vyskusane.(Yara monitor, Yara classic, Tempo 6, Tempo 25, Classic compact, Classic 10, Step, Step25, Scorpio1,+ dalsie co som pocul u niekoho a v studio napr. Virgo a pod)

Paradoxne najlepsie mozem hodnotit seriu Yara a momentalne vstupnu seriu Classic.

Seria classic je sice cenovo na urovni uz aj serie highend, ale tieto repro su ladene skor pre bezneho uzivatela. Su vcelku nenarocne na umiestnenie a hlavne aj na pripojenu elektroniku.

Pokial mas moznost, vypocuj si ich, pripadne skus aj na doma porovnat. Mozno sa ti budu zdat menej iskrive a menej transparentne celkovo oproti Spark, ale po dlhsom nacuvani zistis ze je tam vsetko co ma, a dobre sa to pocuva *palec*

Ja mam momentalne doma Classic 10, a som spokojnejsi ako s Tempo 6 :!:

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

To sú strašné kydy..... Ideš na to odzadu mysliac si že ti super kábel vylepší zvuk zostavy umiestnenej v kúpelni. Čo si mám predstaviť pod "zatlmeni mám len podlahu a pravú stenu"?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Stano,čtu tvé příspěvky i v jiných vláknech,a jsi takový skokan,ze strany na stranu.Prvni jsi nadšen s hobry na zdi,pak ji zas sundavas,nevím co si o tobě myslet ;) Co vlastně od hifi ocekavas?Co jsi tomu ochotný obětovat?Jaký zvuk tě vlastně oslovuje?

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Teraz hera _ skús ma pochopiť, ja síce mám zostavu kopec rokov, ale nepočúval som a okrem toho som sa presťahoval a tak sa mi akustika zmenila. No až s novým gramcom a predzosikom mi udreli do uší problémy. Takže sa snažím zorientovať a neviem pomaly ani kde začať. Preto píšem raz sem, raz tam, podľa toho čo si tu prečítam a vo si myslím, že sa mňa dotýka. No a čo som ochotný obetovať, dosť veľa *2thumbsup*

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

To je pro Xavian klasika, zvýrazněné "bučivé" frekvence, které mým uším zrovna hodně vadí, proti tomu jsou VMA III naprosto vyrovnaná lahůdka.

Lahudka na zvraceni, to ano. Vysky jsou šmejdy, a basy to moc nehraje, smutne na super tuning basak co ma 25cm a pridany magnetky :lol: *taktone*

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Myslim ze kazdy pisete o jine bedne.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Chlapci, píšeme každý o inom *2thumbsup* už mám jasno, že comsa týka bedni Audiophysics tak to nie je nič moc, od problém je v akustike miestnosti. Včera večer som si po tme sadol, trošku pridal volume a keď sa stratil efekt odrazov, tak som cítil nedostatok akustického tlaku , bedni, ale to je fakt podruzny jav.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano,
Nečekaš od toho HiFi opravdu víc než Ti může dát? Nedostatek akustického tlaku s tvojí bednou, krmenou Primare v 15m2? Neuvěřitelné! Nicméně Tvoje poznámka o akustickém tlaku ve mně vyvolala vzpomínku na pohádku s Janem Werichem, jak povídá Vlastovi Burianovi:" V noci, když je všude tma, ležím a usínám tak slyším jak mně kornatějí tepny."Až budeš poslouchat po tmě, tak si radši užij hudbu, při poslechu něčeho pěkného.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Jaj, máš pravdu, asi nemôžem moc svojich komponentov čakať, že budú hrať ako na živo... *fnuk*

mirec1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirec1 »

Jirka33 píše:To je pro Xavian klasika, zvýrazněné "bučivé" frekvence, které mým uším zrovna hodně vadí, proti tomu jsou VMA III naprosto vyrovnaná lahůdka.

Lahudka na zvraceni, to ano. Vysky jsou šmejdy, a basy to moc nehraje, smutne na super tuning basak co ma 25cm a pridany magnetky :lol: *taktone*
Jirka33 , uz mi to naozaj neda , ze sa takto stale navazas do Vitvara. Mas s nim nejaky osobny problem ?
Osobne poznam napr. VMA I SL a su to dobre a poctivo urobene bedne. V danej cene zarucene nic lepsie nove komercne kupit nedokazes .
Tiez ma zaraza , ze som uz cital viac reakcii na Vitvarove bedne , ale ty si jediny , ktory takto urputne kyda na jeho vyrobky. *headbang*

Odpovědět