Audio Physic Spark

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Audio Physic Spark

Příspěvek od Stanohlohovec »

Mám taký dotaz na komunitu... Nedávno som doriešiť jeden problém s uletenymi vyskami, napokon sa ukázalo, že išlo o posluchovy priestor. Ale! Stále sa mi zdá, od momentu, keď v poslednej dobe viac počúvam svoju zostavu, že niečo nie je ok. O čo ide? Navstivil som nespočet koncertov vážnej hudby a viem, že symfonický orchester sa frekvencne pohybuje skôr dole ako vo výškach. Jednoducho, presne to čo neznášam na cd pri vážnej hudbe je príliš jasný zvuk! A teraz pri prehrávaní symfonických veci zisťujem, že moja zostáva má presne takúto tendenciu! A o ide o prehrávanie aj z cd aj z gramca. Otázka teda znie: kde je problém. Čítal som kdesi, že nemecké bedne majú zväčša jasné výšky. Ja mám, ako je dole uvedené, audio physic Spark. Tak sa pýtam: nebude to aj môj prípad??? Ďakujem všetkým za radu, rád by som sa pohol z miesta.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio Physic Spark

Příspěvek od Dasta »

Asi jsi poskládal aparaturu se světlým. charakterem zvuku. CD player Vincent je hodně rozšířený k vyšším kmitočtům, vím to mám ho taky. Já to vyřešil tak, že jsem v Casea u p. Vrány nechal do své S3 implementovat DAC Lynx. Zmizelá ostrost a nastalo rozšíření v.celem spektru. Bylo upraveno i napájení.
Zesilovač Primare je neutrální, není to ale taková lupa jako třeba Bryston, tam bych problém nehledal
Na letošní výstavě v Praze hrály Audiophysic (ne Spark) s reprokabelama Cardas. Zvuk byl hodně expresivní, na pokraji skousnutelnosti (pro mně),musel jsem odejít. Stano, zkus si půjčit milosrdnější reprokabely, třeba to pomůže

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Stano: najvacsi podiel na tom charaktere maju tvoje bedne. S tym nic moc nespravis a ak ti to takto nevyhovuje, tak si vyskusaj vypocut ine bedne

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

No tak mám nateraz dve možnosti, vymeniť Repro káble, alebo vymeniť bedne. Dasta, verím, že ten cd player je jasný, hore je ostrý. A asi bude aj bude pravda, že tie bedne sú príliš jasné. Tak mám zase nad čim premyslat *headbang*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Blesk - čo myslíš, aké bedne by mi pasovali do cca 15m2 posluchovky? Len, prosím, nie stojanove, lebo ja basy potrebujem a symfonický orchester bez basov na nič. Mám rozpočet tak 2000-2500€... Dik

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

A tím chceš říci, že tyto pidisloupky basují tak, že se jim stojanovky nemůžou vyrovnat? Jakou verzi Sparku máš? Pokud nevadí bazar zkusil bych Xavian Piccola, pěkné kompaktní sloupky co umí šlápnout do pedálu. Pokud můžeš páskáče, pak klidně Aurum Cantus. Vážnou hudbu v "plném rozsahu" jsem si doma nejvíc vychutnal na JBL5000Ti (18m2), čili bych se nebál i něčeho dospělejšího a většího jestli chceš slyšet varhany a ne prdění z trenýrek :twisted:.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano, poslechni si Xavian, modely Picollo, Carisma, Stella. O Xavian je známo, že vážnou hudbu opravdu umí a jsou relativně zaplatitelné. Picollo a Carisma se sice od loňského roku nevyrábí, ale ještě by se snad sehnaly, když tak bazarové. Popřemýšlej o tom. I když Carisma by asi do 15m2 nebyla vhodná, to bys ty basy asi musel vyhazovat lopatou oknem

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Koudy, Dasta - Xavian som už malmdlhsie v hľadáčiku a aj jeden audiofil, ktorý má navštívil mal xaviany, tuším 270 ky... Viem, že u mňa sa spájajú protichodné potreby, basy a celý orchester a mala posluchova miestnosť, ale verím, že také niečo nájdem. Viem, že tie moje stojanove sú vlastne rovnocenné väčším stojanovym, ale chcel som zdôrazniť, že nechcem počúvať Heydnovo sláčikové kvarteto, ale mám radšej väčší zvuk. Oki, idem pozrieť na nete vaše odporúčania... *2thumbsup*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

No, tak som pozrel Xavian a paciamsa mi model Ambra... Sú síce stojanove, ale dosť veľké a zda sa, že frekvencie sú ok...a ešte Stela, to je presne čo hladam *jupi* podlahové, vlastne Ambra na zemi...

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Nuž, je tu niekto kto má model Stella? By som povedal, že to by mohlo byť ono, pokiaľ viem, Xaviany nemajú uvrestane vysky *2thumbsup*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Troufnu si říci, že to nebude o neuřvaných výškách, ale úplně jiném projevu, snad nebudeš pak řešit jiný problém :D. Jinak slyšel jsem Xavian Piccola právě v kombinaci s Primare I32, hrál jsem veškeré žánry a šlo o moc povedenou reprodukci. Čím více jim člověk naložil, tím lépe hrály. Pak jsem je slyšel ještě u zdejšího člena Horala s dělencem Luxman C02/M02 a také *palec*.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Virtuosa jsou parádní,slyšel jsem je u kolegy.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Koudy- je možné, že aj potom budem nejaký problém riesit *fnuk* lebo, ako tu niekde poznamenal Dasta, človek kym dosiahne zvukovú pohodu, tak stále niečo nevyhovuje a tak... Ale u mňa je to v takých vlnách, naposledy som pred 14 rokmi kúpil v podstate terajšiu zostavu a tak mi tomdost dlho vydržalo. Myslím, že nastal čas na krok dslej *2thumbsup*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Zkusil bych xavian Carisma,jsou to vlastně takové menší Virtuosa.Virtuosa do tvého prostoru 15m si myslím budou velké ;) Za dobrou cenu nové např: http://www.auva.cz/xavian-xn-carisma-p12450

akim5

Příspěvek od akim5 »

Vlastním Xavian XN Virtuosa a také poslouchám vesměs symfonickou hudbu. Ty Virtuosy jsem si speciálně na tento žánr pořizoval. Měl jsem přímé srovnání Virtuos a Carisma a už jsem to tady psal, jsou to 2 naprosto odlišné reprosoustavy. Carisma mi na symfonickou hudbu naprosto nevyhovovala, tudíž bych trochu korigoval popis, že Carisma jsou menší Virtuosy. Každopádně to chce slyšet na vlastní uši, ale za mě Carisma na klasiku NE. Picolly jsem neslyšel, ale někde zaznělo, že ty jsou na klasiku vhodné, na svůj rozměr mají prý basů dost, zkusil bych si tedy - když už bys vybíral z Xavianů - poslechnout i tyto. Ještě jsem slyšel Xavian NEOX 2 - sloupky - a ty by mi - vzhledem k ceně - na klasiku také vyhovovaly. Problém je, že ty už se také nevyrábí. Ostatní Xaviany - tedy ty nové z masivu - jsem neslyšel, nemohu tedy hodnotit. Jak jsem už psal (a nejen já), nejlepší to je poslechnout si je u sebe doma, to máš jistotu, že nekupuješ zajíce v pytli.

Odpovědět