Audio Physic Spark
Re: Audio Physic Spark
Stano: neexistuje jeden alebo dvaja vyrobcovia a uz vobec nie dva alebo tri modely ktore su tym co bude pre teba nakoniec tym lepsim riesenim ako existujuce Audio Physic Spark. Mozeme ti hlavu zamotat este s JBL Ti10K alebo B&W Matrix 801 S2 a S3 ktore poskytuju plnorozsahovejsi zvuk ako 270ky alebo Dynaudio C 1.3. Ale nemozno tvrdit aj ze by ti nevyhoveli lepsie aj tie mensie modely. Chod si nieco z toho vypocut a uvidis ci sa to hybe smerom ako ocakavas
To Stanohlohovec Len taká otázka na okraj. Tvoju zostavu si skladal na slepo, počul si ich pred kúpoou, alebo aspoň si mal poznatky ktorý komponent a repro aký má zvuk?
K repro Xavian len toľko, že do 16m2 v pohode postačujú xn270, budeš sa čudovať čo vedia zahrať, ale pred kúpou si všetko vypočuj a až potom sa rozhodni, ktorý zvuk sa ti páči.
Na margo tvojho problému so zvukom len toľko, že akustika miestnosti je najslabší článok.
K repro Xavian len toľko, že do 16m2 v pohode postačujú xn270, budeš sa čudovať čo vedia zahrať, ale pred kúpou si všetko vypočuj a až potom sa rozhodni, ktorý zvuk sa ti páči.
Na margo tvojho problému so zvukom len toľko, že akustika miestnosti je najslabší článok.
-
- Kontaktovat uživatele:
Čo sa týka mojej súčasnej zostavy, tak zosik, starý gramec a bedne som si vypočul na ostro u predajcu. Síce to bolo s iným cd prehrávačom, ale čo som počul tam, tak to v podstate hralo aj u mňa. Proti tomu, čo som mal dovtedy doma tombola úplná bomba... Takže som dlho neriešil nič, zdalo sa mi to vpohode. Až teraz, po výmene gramofónu, som začal trošku viac počúvať a začal som aj pochybovať. Takže, nie, nekúpil som na slepo, takisto ako aj teraz nekúpim len podľa recenzií. Len nemám čas stráviť rok chodením po zkusobniach a porovnávať a stále dokola. Chcel by som dopredu vedieť čo by som mohol vyškrtnúť a čo naopak sledovať. Verím, že zostáv, ktoré by mi vyhovovalo, alebo naopak, nevyhovovali, je nekonečné množstvo a že sa napokon rozhodnem podľa zvuku, ktorý počujem. Čo sa týka posluchovku priestoru, tak to budem riešiť hneď po výmene bedni, respektíve po vymene káblov, prenosky, alebo čo z toho napokon vymením.
270ky srovnávají s Dynaudio c 1 a to je krapet jiná liga než ořezávátka 1.3
XN-270
http://www.rfaudio.sk/meranie%20xavian%20xn%20270.html
Toto som zmeral asi pred 12 rokmi pri požiadavke majiteľa na úpravu pôvodného stavu (aj s kompenzáciou baffle stepu, takže ten zdvih od cca 500Hz smerom dolu tam nie je)

http://www.rfaudio.sk/meranie%20xavian%20xn%20270.html
Toto som zmeral asi pred 12 rokmi pri požiadavke majiteľa na úpravu pôvodného stavu (aj s kompenzáciou baffle stepu, takže ten zdvih od cca 500Hz smerom dolu tam nie je)

Hmm,paráda asi si ho taky změřím
BV, chapu dobre ze ten obrazek je stav pred upravou a to v linku je po uprave?
Nie, ten v linku je cudzie meranie , ktoré som našiel na webe (nerobil som ho ja a je to pôvodný stav), to na obrázku som robil ja asi pred 12 rokmi. Meral som to v blízkom poli, takže asi od 500Hz je zdvih smerom dole (kompenzácia baffle stepu od výrobcu),ďalej od boxu (2-3m) v obvyklej posluchovej vzdialenosti je to rovné , podobne ako na prvom obrázku v odkaze. Reálne (pre -3dB) tie boxy hrajú asi od 75-80Hz, citlivosť cca 82dB/2,83V/1m. Samozrejme ak sa dajú blízko steny, alebo do rohu, tak sa basy subjektívne zvýraznia .
Diky, to odpovida predpokladum co ten Revelator zvladne v uzavrene ozvucnici.
To je pro Xavian klasika, zvýrazněné "bučivé" frekvence, které mým uším zrovna hodně vadí, proti tomu jsou VMA III naprosto vyrovnaná lahůdka...
Ještě že nevím co to je VMA lll,hned bych pro ně letěl.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak som dnes spravil, snáď, prvý krok ku náprave psoluchovych schopnosti mojej zostavy. Volal som s dodávateľom (takmer) všetkej aparatúry a dôjde ku mne v nasledovných dňoch, podľa neho pôjde o zlú akustiku, navrhuje difuzory, ale donesie aj Repro káble a dokonca aj Primare predzosik R32, podľa neho chyba nie je v bedniach... Tak som zvedavý, verím, že napokon pár panelov na steny a káblik a bude to v pohode!! 

To zní slibně,dej report 

http://www.audiophysic.de/download/spar ... park_d.pdfČítal som kdesi, že nemecké bedne majú zväčša jasné výšky. Ja mám, ako je dole uvedené, audio physic Spark. Tak sa pýtam: nebude to aj môj prípad???
Bude... Pár difuzorov a káblik to nevyrieši. Pozri si meranie v tom odkaze. Je to zvuk tých boxov.