klub přátel (mini)monitorů

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: klub přátel (mini)monitorů

Příspěvek od progsociety »

Lemon píše:
15 srp 2020 18:31
progsociety pokud ti nevadí , že regálovky méně basují tak by pro tebe byli vhodné Q Acoustics 3020 za cenu 5390 Kč je neuvěřitelné jak dokáží kvalitně zahrát .
https://www.hifi24.cz/q-acoustics-3020-graphite-2
Mě u nich teda basy nechybí, ale někomu by mohli. V té ceně lepšího nic nekoupíš. oproti těm Magnátům to je jiný level.
O akom posune v porovnaní s Magnatmi sa bavíme? Ak ide o cca 1 milimeter, potom Magnaty, ktoré tiež basujú menej a stoja v akcii 70 eur, idú v pomere cena/výkon ešte ďalej než Q Acoustics ;)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Lemon píše, že je to jiný level. Obecný výraz pro velký rozdíl, stejně jako jiná liga. Proč tedy zmiňuješ ten 1mm? Kdyby chtěl napsat, že hrají defacto podobně, určitě by se o jinem levelu nezmiňoval. Jde o zcela odlišný zvuk, na to ti bude skládací metr k ničemu. Já jsem poslouchal male acoustics v několika verzích (objemech) snad stokrát a hrají opravdu velmi detailně, transparentně s jiskrou. Základní Magnat jsem slyšel nejednou a třeba může kdekomu stačit, proč ne, bez porovnávání s lepšími. Ale pokud bys tyhle dva typy beden srovnal na místě, bude proti QA ten Magnat hrát jako pod tou tisíckrát zmiňovanou dekou, tlumeně, nudně.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

V takom prípade mám šťastie (resp. smolu), že nemám k dispozícii "lepšie" repro, aby som ich priamo porovnal s Magnatmi. Navyše nerozoznávam hranie "pod" a "nad" dekou. Ale ak ide o niečo podobné ako "pred" a "za" závesom, potom by to malo byť ok - Sennheisery vraj tiež hrajú ako keby "za" závesom, no ja taký pocit z HD25 rozhodne nemám. Sorry.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

To vcelku odpovida tomu, jak se mi jevily zvukove. I kdyz mereni ukazuje jen maly zlomek zvukovych vlastnosti.

Slysel jsem je na dvou sestavach v cene cca 30 tis. a 300+ tis. Kc. Zajimavy je, ze i pres jejich obrovsky zkresleni se "protlacil" jasny zvukovy rozdil.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Obcas je vidiet v merani urcita cast vlastnosti pozitivnych ktore by mohli odpovedat nejake zvukovej a technickej “filozofii” ale tu akoby ani nebolo na com stavat a vsetko je tam spatne. Velmi slaby frekvencny rozsah smerom dole (aj na danu malu velkost), nizka cutlivost, silne nevyrovnane mimoosove vyzarovanie... Je to vsak aj velmi nizka cenova hladina, takze by som tomu na tomto fore nevenival nejaku vyznamnejsiu pozornost

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jo, souhlas. Ale i v tehle kategorii jsou stiky... Treba notoricky zname famozni KEF LS50, ktere se aktualne daji koupit jen o 6 tis. draz nez NHT.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ano suhlas LS50 su skvele

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

KEF LS50

Nejsou....

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Na jake sestave jsi je poslouchal?

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Různě... Slyšel jsem je opakovaně, vč. aktivní verze... Vč. porovnání s Blade. Ty hlavní nedostatky jsou slyšet v podstatě na všem - a je to podle mého názoru škoda, protože to vypadá na "záměr výrobce"...
A "ověřovací" poslech na sestavě Luxman , Parasound JC2, JC1, Vivid to jen potvrdil..
Ale řešitelné to bude-ovšem ne bez zasahu do výhybky.
Výborná, neutrální - ještě kompaktní - bedna od KEF je Reference1, to třeba kdyby chtěl ještě někdo napsat Ježíškovi...😏

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Pre mna je takyto typ reprosustav vnimany len ako druha zostava k PC, resp do spalne a na ten ucel mi pridu iac ako dobre. Pocuval som aktivnu verziu - prehravanie Tidal HiFi (ulozene nahravky v mobile) cez Airplay priamo z iPhone 11 Pro. Vzhladom na “retazec” a ucel sa mi to javilo velmi dobre. Pasivnu verziu som pocul len orientacne v showroome a aj tam sa mi to pozdavalo

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak tak ;) .

Skypi jen nepochopil obsah vlakna, kdyz zde pise o Blade...
Ani ze zvuk se vzdy hodnoti v ramci sve kategorie - ze Reference 1 za desetinasobek hrajou lip, je tedy objev stoleti, diky za nej :D .
Ani smysl meho prispevku "za maly priplatek vyrazne lepsi zvuk".

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

*sunglases*
Tak je na "odborníkovi na všechno" Pitrsovi, aby vysvětlil, co na těch originalnich LS 50 spatřuje "famózního"... Já "famozniho" tedy nic...
Myslím, že svépravnym jedincům je obsah mého sdělení jasný, a to vč. toho zmíněného porovnání s Blade, protože to takto poměrně často prezentovala i sama firma... Pokud tápou, tak je dnes dost zdrojů, kde se dá dohledat, v čem je u LS50 problém a jak se dá řešit... V této souvislosti bych podotknul, že po úpravě a v kombinaci s dobrým subwooferem (resp. subwoofery) to naopak může být velice zajímavá varianta, kvalitativně i cenově...
Do nekonečné "diskuse" s Pitrsem se opravdu zatáhnout nenechám, na to je můj čas drahý, a nadto se držím zásady, že s deprivanty se nediskutuje...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Klasika skypiho "staje" v podobe osobnich vypadu jako berlicky pro pokus o vykulhani z vlastniho nepochopeni obsahu sdeleni, ktere bylo vysvetleno dokonce dvakrat ("vzhledem k NHT"). Vy na to asi mate v Trnave nejaky kurz, ne :D ?

Ale tobe se (doufam) ulevilo a me potize cizich lidi mijeji, takze vse je cajk ;) .

Odpovědět