... ja to tu nechápem (v rámci danej témy) už dlhšiu dobu.Nepochopil jsem, co tím míníte.
Niekto tu stále rieši lacné krámy, čo s pojmom "monitor" nemajú nič spoločné ... a niekto zase sub, ktorý hraje od 18Hz
... ja to tu nechápem (v rámci danej témy) už dlhšiu dobu.Nepochopil jsem, co tím míníte.
No skôr mám zálusk na KH120, ktorý DSP nemá, neplánujem sub ani kalibračný mikrofon. A mám rovnaký problém s obývacou izbou. Čiže dá sa takáto rovná krivka dole docieliť aj tak, že monitory vybalím z krabice a zapojím alebo sa to dá uskutočniť iba v bezdozvukovej komore?audafreak píše: ↑12 srp 2022 10:51A od toho je mj. taky DSP. A monitor samozřejmě musí umět příslušné kmitočty zahrát.
Toto není laboratorní měření v bezdozvukové komoře ale reálná situace v panelákovém obýváku ve velmi akusticky nevýhodném postavení repro podél delší stěny se stěnou 70cm za zády, jinak to nešlo. Monitory+sub, Hraje to od 18Hz jak je ve specifikaci, mikrofon to slyší, já až od 28Hz výše.
Myslím to tak, že niekedy hrá "hi-fi" prirodzenejšie a rovnejšie než štúdiový "monitor", tlačiaci na pílu a snažiaci sa hrať aj také basy, z ktorých vznikne blato.progsociety píše: ↑12 srp 2022 10:003. A obyčajný regálový "hi-fi" reproduktor typu Q Acoustics 3020i (viď krivka dole) kvôli fyzickým indispozíciám o nízkych frekvenciách radšej decentne pomlčí a vykračuje si vlastnou cestičkou prirodzeným krokom.
Nepochopil jsem, co tím míníte.
Mne zase nejde do hlavy, prečo užívateľ @KU713 odporúča Adam Audio T5V s tým, že tam nie je žiadny piskot ani šum... Pritom som na nete našiel pár príspevkov tvrdiacich presný opak. Iba toľko k tým "lacným" krámom.
Díky, teraz mi je to s tým množstvom grafov jasnejšie. Ale neplánujem použiť žiadne korekcie, v tomto som veľmi zadubený.Fidji99 píše: ↑13 srp 2022 14:00@progsociety
Ak trochu rozumies meraniam- https://www.audiosciencereview.com/foru ... ost-425238
Zaujima ta graf estimated in room response - tak to bude hrat v normalnej izbe. A samozrejme mas moznost upravit basy stredy a vysky podla potreby.
Neumanny a Genelecy - asi to najlepsie co sa v kategorii monitorov da kupit. Ale jedna vec - studiovy monitor ma povedat pravdu, nie hrat lubivu iluziu.
Naprostý souhlas ostatně jako s téměř vším, co Fidji píše. Jen bych doplnil, že jsou i jiné monitory, které jsou asi i dokonalejší, ovšem zde se pohybujeme už minimálně v 6timístných částkách za kus.
progsociety píše: ↑13 srp 2022 14:59
Jasně, grafy , měření, parametry/a letitý výzkum a publikace) jsou u Neumann nebo Genelec přežitek, to je jasný - je to přece slepá ulička, měli by si nechat poradit od joudu z hifiroomu, kterej to, co ta slepá ulička není, ví zaručeně líp...
Mimochodem,např. Neumann KH420 je podle mého skromného názoru "top" , co se dá za "ještě zaplatitelné" prachy koupit, je to opravdovej "hi-end", ne vybájenej....
No ono popravdě audio-over-ip není nic nového, už mnoho let se to používá ve větších studiích a na ozvučování větších koncertů. Tam je analog jen z mikrofonní kapsle do prvního AD převodu což u bezdrátu je pár milimetrů , pak už vše digitálně přes digitální mixy a DAW (které také mohou být ovládané vzdáleně po LAN), na větší ale i menší vzdálenosti opět po LAN do výkonných zesilovačů class D samozřejmě.Fidji99 píše: ↑13 srp 2022 18:47@audafreak - no predstav si - tie KH150 budu mat aj AES67 (Ravenna] - buducnost je tu. (pre vseobecne publikum - je to protokol na audio-over-ip, cize sa nepripjaju repro cez signalovy kabel, ale do erhernetu. Ten moj TRINNOv ma AES67 tiez, to bude dokonaly multiroom. Este nejake AES67 suby a hotovo.
skypi píše: ↑13 srp 2022 20:09To sme sa nepochopili. Chcel som tým naznačiť, že potrebujem reálnu posluchovu skúsenosť a nie pozerať na internete videa, grafy, parametre, porovnania, atď. Na základe nich sa ťažko niečo vyberá. Samozrejme Genelec a Neumann nech si robia výskum aj naďalej, do toho sa im nemiesamprogsociety píše: ↑13 srp 2022 14:59
Jasně, grafy , měření, parametry/a letitý výzkum a publikace) jsou u Neumann nebo Genelec přežitek, to je jasný - je to přece slepá ulička, měli by si nechat poradit od joudu z hifiroomu, kterej to, co ta slepá ulička není, ví zaručeně líp...
Mimochodem,např. Neumann KH420 je podle mého skromného názoru "top" , co se dá za "ještě zaplatitelné" prachy koupit, je to opravdovej "hi-end", ne vybájenej....
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host