klub přátel (mini)monitorů
Re: klub přátel (mini)monitorů
@progsociety, ano potrebujes. Co pre to robis?
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ak mám povedať pravdu, tak nerobím nič. Neviem si na to nájsť žiadne posluchove štúdio, žiadny známy človek mi s tým nepomôže, nepoznám osobne žiadnych majiteľov Neumanna, nechce sa mi kupovať bedne a vracať späť do obchodu, atď. Alebo sa mi stalo, že už keď som si niekde konečne niečo vypočul a kúpil, v mojich domácich podmienkach to hralo inak. Preto tu postujem toľko príspevkov, ktoré sa točia okolo rovnakej veci - KH120 sú nepochybne vynikajúce monitory, ale nemusia si sadnúť s mojím priestorom, navyše ich zvuk nemienim upravovať žiadnym ekvalizerom ani DSP. Pri lacných kramoch aspoň neľutujem vynaložené financie, ale toto je už iná cenovka.
Aha, no tak to je ina rec. To co opisujes su skutocne neprekonatelne prekazky. Neviem, ako ti poradit. Ked niekto nechce, to je este horsie, ako ked by nemohol.
Tak prajem vela pohody pri vypisovani na internetove fora a pocuvani Quadralov Breeze [az sa nemylim]
P.S a nastavit si gain jednotlivych pasiem, nie je ziadna "ekvalizacia" ale len prisposobenie repra na SBIR [proste to dava flexibilitu aby to hralo rovnako dobre postavene na stole, na stojane, alebo pri stene]
Tak prajem vela pohody pri vypisovani na internetove fora a pocuvani Quadralov Breeze [az sa nemylim]
P.S a nastavit si gain jednotlivych pasiem, nie je ziadna "ekvalizacia" ale len prisposobenie repra na SBIR [proste to dava flexibilitu aby to hralo rovnako dobre postavene na stole, na stojane, alebo pri stene]
To Fidji99. Je to marný-ztráta času... Udělat z jednoznačné přednosti těch monitorů klasicky po hifisticku "problém" , jak se to povedlo pánovi, to hned tak nevidí...
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ak sú ti Quadraly až takým tŕňom v oku, zrejme sú fakt hrozné. No nič, už len kvôli tomu sa pokúsim do budúcna polepšiťFidji99 píše: ↑17 srp 2022 09:05Aha, no tak to je ina rec. To co opisujes su skutocne neprekonatelne prekazky. Neviem, ako ti poradit. Ked niekto nechce, to je este horsie, ako ked by nemohol.
@skypi --- Poprosím do budúcna nereagovať na moje príspevky. Díky.
Poříď si monitorky JBL L100 Classic.Malej basaček 12" by ti měl stačit,ne?
Já jsem teď spokojenej.
A nebo Xavian Quarta Evo.
Taky jsem spokojen.
nebo tady monitory z bazaru, to bude dobrej masakr
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... lec/1025a/
reagoval som na tento prispevok a ostatne v podobnom duchu. Neviem co je to za nova moda - akoby rozumiet ako veci funguju a pouzivat merania sa nejako vylucovalo so schopnostou si uzit hudbu.progsociety píše: ↑13 srp 2022 14:59
Slepá ulička nie je iba hyperrealita, je to najmä pozeranie grafov, meraní, parametrov a prezentačných videí.
Je to uplne naopak - ked rozumies na co sa pozeras, tak ti grafy a merania odfiltruju 90% reprakov/zosikov atd, ktore ani nema zmysel skusat a stracat s nimi cas. Len samozrejme vzdy potom musi nasledovat aj nejaka konkretna aktivita - zdvihnutie zadku a kupa/zapozicanie. Ked objednas cez internet, vzdy mozes vratit po vyskusani, ked ti nesadnu. Slepa ulicka je nerobit nic.
Inac na ASR je vynikajuca databaza merani A posluchovych testov na repro, a prave tychto malych monitorov su tam desiatky.
A tvoje Quadraly mi fakt nevadia
Ked budes mat cestu do BA, kludne sa ozvi.
Mne zase nejde do hlavy, prečo užívateľ @KU713 odporúča Adam Audio T5V s tým, že tam nie je žiadny piskot ani šum... Pritom som na nete našiel pár príspevkov tvrdiacich presný opak. Iba toľko k tým "lacným" krámom.
https://gearspace.com/board/low-end-the ... -pair.html
https://www.reddit.com/r/audiophile/com ... 5v_normal/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... 22/page-19
[/quote]
Podla uzivatelov co mali vedla toho aj napr JBL LSR305 je hladina sumu/hluku subjektivne plus minus rovnaka s tymi Adamami. No a to ze je to aj fakt, kde merane hodnoty odstupu boli u JBL aj Adam na cca rovnakej urovni. (je to uvedene aj v tom poslednom linku co si dal).
Kazfopadne je to obrcne problem tejto kategorie aktivnych monitorov. Obvykle maju vsetky tieto monitory nastavenie urovne citlivisti vstupnej urovne. Treba ju pepste stiahnut na minimum a nie vyhulovat. Dostatok zosilnenia riesit v predchadzajucom stupni (predzosiku, DAC-e s regulovatelnym vystupom…)
[/quote]
Podla uzivatelov co mali vedla toho aj napr JBL LSR305 je hladina sumu/hluku subjektivne plus minus rovnaka s tymi Adamami. No a to ze je to aj fakt, kde merane hodnoty odstupu boli u JBL aj Adam na cca rovnakej urovni. (je to uvedene aj v tom poslednom linku co si dal).
Kazfopadne je to obrcne problem tejto kategorie aktivnych monitorov. Obvykle maju vsetky tieto monitory nastavenie urovne citlivisti vstupnej urovne. Treba ju pepste stiahnut na minimum a nie vyhulovat. Dostatok zosilnenia riesit v predchadzajucom stupni (predzosiku, DAC-e s regulovatelnym vystupom…)
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Díky, k vašim odporúčaniam si dovolím pridať ďalšie regálové pidibudky.
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Však v pohode a díky za ponuku. Vraciam sa späť k myšlienke poriadnych štúdiových (?) slúchadiel, ktoré nebude treba už nijako v priestore štelovať, upravovať, meniť akustiku izby, a pod. Vyzerá to na Neumann NDH30, keď už hovoria, že tam "dali" zvuk svojich monitorov. Už len si ich niekde vypočuťFidji99 píše: ↑20 srp 2022 08:16reagoval som na tento prispevok a ostatne v podobnom duchu. Neviem co je to za nova moda - akoby rozumiet ako veci funguju a pouzivat merania sa nejako vylucovalo so schopnostou si uzit hudbu.progsociety píše: ↑13 srp 2022 14:59
Slepá ulička nie je iba hyperrealita, je to najmä pozeranie grafov, meraní, parametrov a prezentačných videí.
Je to uplne naopak - ked rozumies na co sa pozeras, tak ti grafy a merania odfiltruju 90% reprakov/zosikov atd, ktore ani nema zmysel skusat a stracat s nimi cas. Len samozrejme vzdy potom musi nasledovat aj nejaka konkretna aktivita - zdvihnutie zadku a kupa/zapozicanie. Ked objednas cez internet, vzdy mozes vratit po vyskusani, ked ti nesadnu. Slepa ulicka je nerobit nic.
Inac na ASR je vynikajuca databaza merani A posluchovych testov na repro, a prave tychto malych monitorov su tam desiatky.
A tvoje Quadraly mi fakt nevadia, rovnako ako mi je uplne jedno co si mal vcera na veceru. Neber to v zlom ani nic. Myslel som to uplne doslova - prajem ti vela pohody pri pocuvani Quadralov a pisani na fora.
Ked budes mat cestu do BA, kludne sa ozvi.
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ono je to aj na nulovej hlasitosti počuť, obzvlášť keď od nich vlastne stále sedím tak 1 meter. Ale výhoda je v tom, že v takom blízkom poli z nich ide aj najrozumnejší zvuk. Nevadí, ako repro k PC by to malo stačiť a na "hudobné" použitie mám slúchadlá.blesk666 píše: ↑20 srp 2022 13:59Mne zase nejde do hlavy, prečo užívateľ @KU713 odporúča Adam Audio T5V s tým, že tam nie je žiadny piskot ani šum... Pritom som na nete našiel pár príspevkov tvrdiacich presný opak. Iba toľko k tým "lacným" krámom.
zaujimave, “pokrok” nezastavis. V case ked som si kupoval repro obdobneho zamerania, v roku 2002, tak som za 25tis SK kupil Behringer Truth B2031 prva verzia aktiv bez A-cka na konci oznacenia) Dodnes sa tusim robia a su uz podstatne lacnejsie, ale Behringer bol vzdy povazovany za lowcost a tato bedna (okrem toho ze podla mna stale vcelku dobre hra), tak ked sa stiahol gain na minimum, tak prakticky pocutelne ani v blizkm poli nesumia
... na to kľudne zabudni! ... navyše absolútne netušíš aký zvuk majú tie monitory ... všetko je to iba tvoja nekonečná "myšlienková konštrukcia" bez akéhokoľvek ukotvenia v realiteprogsociety píše: ↑20 srp 2022 20:14... Vraciam sa späť k myšlienke poriadnych štúdiových (?) slúchadiel, ktoré nebude treba už nijako v priestore štelovať, upravovať, meniť akustiku izby, a pod. Vyzerá to na Neumann NDH30, keď už hovoria, že tam "dali" zvuk svojich monitorov. Už len si ich niekde vypočuť![]()
PS: práve tie NDH30, podľa mňa, nemajú zvukovo moc spoločné s ich monitormi
Keby si aspoň tušil, že čo to je ten "štúdiový zvuk", tak by som Ti možno doporučil RODE NTH-100 ... to ale nie nič vhodné pre potížistu tvojho typu, čo nemá prakticky nič normálne napočúvané