klub přátel (mini)monitorů
Re: klub přátel (mini)monitorů
O MA1 uvazuju, ale zatim to nijak nehori. Akustiku mam myslim na dost vysoke urovni. Ono to stoji jen par tisic, a laka me to, ale mozna az pridam subwoofer.
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
U mňa sú ešte pôvodné modely KH120A. Do jedného je možné napájací kábel strčiť nadoraz, do druhého iba tak na polovicu - jedna vidlica vyčnieva viac, než by mala. Na funkciu to nemá vplyv, jedine ak by s káblom niekto hýbal, vtedy by sa rozkýval a vypadol. Asi to "šili" ešte dávno pred tým než zriadili fabriku v ČR 
Progsociety - Analogové verze se v Česku nevyrábí. KH120 už ani není v nabídce, jde už asi jen o výprodej starých modelu.
Mimochodem, co je napsáno na KH120A na typovém štítku v kolonce Made in ....? 
Made in Ireland.
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@audafreak
Ehmm, no skús sa pozrieť na fotku z mojej bedničky.
Můžu se zeptat, kde byly kupované, u jakého prodejce? Po SZ, ať někoho neočerňujeme na základě pár případů. Na podzim jsem totiž upgradoval své starší Adamy na nové monitory (ale nechtěl jsem Adamy ani Neumanny, chtěl jsem něco současného bez DSP) a odešly mi krátce po sobě dva, což mě překvapilo, protože byly od jinak seriózního výrobce s výrobou tuším v Evropě. Značku ani prodejce nechci psát veřejně, třeba to byla náhoda, ale koupil jsem pak jiné monitory stejné značky jinde a ty jsou (zatím) OK, snad vydrží. Napadlo mě tedy mj., jestli to nesouviselo s konkrétním prodejcem.
Ahoj, ja myslim, ze jsem mel proste smulu, ten druhy kus funguje v pohode. Kupoval jsem to v Muzikeru. Kazdopadne reklamaci nestihli vyridit v 30 denni lhute, tak mi budou vracet penize. A uz jsem objednal novy kus u Thomanna a rovnou k tomu pridal KH 750 DSP s MA1 
Dík, já kupoval jinde, takže moje hypotéza o propojení závad konkrétním prodejcem padá a asi tedy jen smůla na vadné kusy / sérii. Oba monitory mi odešly do 14 dnů, jeden dokonce hned první den
Vrácení bylo bezproblémové, jen to znovu balit 
Na všech produktových fotkách je uvedeno Ireland. Asi nakonec převedli výrobu i těchto do ČR.progsociety píše: ↑27 pro 2023 20:58@audafreak
1703706780142.jpg
Mal som moznost pocut KH150 + 750, s vyuzitim AES67. Velmi dobre. Skoro uz na urovni 310tok, ked sa to dobre nakalibruje tak na nearfield mozno aj lepsie.
Tak dnes dorazilo KH120 II a 750 a MA1 z Thomanna. Hned jsem vse zapojil a pohral si s MA 1 a jsem teda fakt prekvapeny, jak dobre to funguje. Pro majitele Neumannu snad povinna investice, az jsem na sebe nastvany, ze jsem s tim tak vahal. Moc se v tom nastavovat neda, v podstate po mereni jenom EQ. Napr. nijak nejde nastavit pasmo pro ten alignment (treba jen do 200Hz), nebo jsem na to jeste neprisel. Ale vlastne ani nemam potrebu cokoliv menit. Zvuk to fakt dost zlepsilo, kdyz to srovnam se zvukem bez alignmentu, tak je to celkove takove ploche a proste rozhazene a nevyrovnane. To bude asi ale taky tim, ze to ted jde pres subwoofer a to se bez MA1 nastavuje ponekud sloziteji a vubec jsem s tim neztracel cas, takze to tak i bez alignmentu hralo. Ale nijak nepozoruju, ze by ta korekce mela nejaky negativni vliv na stredy a vysky, nebo ze by se to nejak vyrazne menilo, kdyz se posunuju z mereneho mista, coz byva casto u podobnych systemu kritizovano.
Kazdopadne velka spokojenost, zvuk presny pro produkci a zaroven dostatecne zabavny i pro poslech. Neumanny maji takovou svoji signaturu lehce do jemna, coz mi vyhovuje napr. oproti Genelecum, ktere mi prijdou o trochu vic analyticke a neutralni, takova vic reference pro studia. Vsak taky vsude maji Genelecy, Neumanny moc ne.
Propojeno mam vse 75 ohm koaxem. Co uplne nezafungovalo je, ze po mereni to cely system dalo az moc nahlas na 100dB. Pri playbacku mi pak pravidelne na chvilku padala hlasitost, asi to uz nejak clippovalo. Tak jsem to stahnul na 80dB a dobry.
Jenom mam navic jeden MA 1, kdyby nekdo chtel. Oni mi to poslali v jedne objednavce zdarma v akci k tomu KH120 II (coz jsem pochopil, ze dostanu jen kdyz koupim dva monitory) a pak mam druhy z druhe objednavky, kde jsem mel 750 + MA1 alignment kit (protoze jsem nepredpokladal, ze dostanu zdarma jeden k tomu jednomu KH 120 II).
Kazdopadne velka spokojenost, zvuk presny pro produkci a zaroven dostatecne zabavny i pro poslech. Neumanny maji takovou svoji signaturu lehce do jemna, coz mi vyhovuje napr. oproti Genelecum, ktere mi prijdou o trochu vic analyticke a neutralni, takova vic reference pro studia. Vsak taky vsude maji Genelecy, Neumanny moc ne.
Propojeno mam vse 75 ohm koaxem. Co uplne nezafungovalo je, ze po mereni to cely system dalo az moc nahlas na 100dB. Pri playbacku mi pak pravidelne na chvilku padala hlasitost, asi to uz nejak clippovalo. Tak jsem to stahnul na 80dB a dobry.
Jenom mam navic jeden MA 1, kdyby nekdo chtel. Oni mi to poslali v jedne objednavce zdarma v akci k tomu KH120 II (coz jsem pochopil, ze dostanu jen kdyz koupim dva monitory) a pak mam druhy z druhe objednavky, kde jsem mel 750 + MA1 alignment kit (protoze jsem nepredpokladal, ze dostanu zdarma jeden k tomu jednomu KH 120 II).
Zdar, chystám sa na to isté s KH-310+750. Budem potrebovať MA 1, keď tak daj ponuku do ss.
To pásmo nastavit nejde, protože ve skutečnosti se provádí DSP v celém pásmu už default nastavením z výroby, další kalibrací se jen upravují parametry DSP, případně knoflíky vzadu.Yiakubou píše: ↑03 led 2024 23:31... Napr. nijak nejde nastavit pasmo pro ten alignment (treba jen do 200Hz), nebo jsem na to jeste neprisel. ...
...Co uplne nezafungovalo je, ze po mereni to cely system dalo az moc nahlas na 100dB. Pri playbacku mi pak pravidelne na chvilku padala hlasitost, asi to uz nejak clippovalo. Tak jsem to stahnul na 80dB a dobry.
Těch 100 dB je standard, už při kalibraci lze vybrat nižší level, který pro běžný poslech doma bohatě stačí. Navíc je pak možno posílat do monitoru signál s vyšší úrovní a tím pádem vyšším S/N apod. Já mám nastaveno 85dB, méně bych nešel, je spousta nahrávek, kde je úroveň nesmyslně nízká a v paneláku musím vytočit hlasitost na UCX II až na 0 dB.
Ten MA1 je dobrá akce.
Jinak máte stejně jako já skvělý UCX II. RME zrovna vydalo beta verzi firmware, která díky výkonnému DSP přidává v TotalMix pro každý z 20 výstupních kanálů samostatně funkci funkci Room EQ, což je 9 pásmový PEQ (k existujícímu 3 pásmovému, což je dohromady 12 pásem), zvyšuje se rozsah hodnot PEQ, lze nastavit korekci levelu a delay 0-42ms při použití v multikanálu.
Dobře využitelné pro sluchátka a ty, co nemají nějaký jiný pokročilý kalibrační systém. Úžasné je slyšet, jaký vliv má delay na vyrušení určitých částí spektra, nejznatelnější u růžového šumu.
Video je k UFXIII ale u UCXII to je zcela stejné.
Tak jsem si nechal pro zajímavost spočítat mou konfiguraci monitorů pro Dolby Atmos monitoring přímo konfiguračním toolem od Dolby, který zná parametry většiny současných profi monitorů aktivních i pasivních.
Nevím, při jakém SPL kdo doma v paneláku poslouchá, ale obecně to z objektivních důvodů moc nejde. Nejhůře je na tom sub, ale max. 103dB kontinuálně si myslím pro panelákový obývák stačí s velkou rezervou, pro vlastní izolovanou místnost by to pro tyhle hlasitosti chtělo 2 suby. A pro ostatní každý z monitorů samostatně 110-114dB stačí tím spíše.
Počítáno pro KH80 bass managed :
Výměnou za mnohem větší "plasťáčky" KH150 můžeme hrát až o 2dB hlasitěji:
A nakonec:
výměnou KH80 za obdivované staré KH310 se max SPL o 2dB SNÍŽÍ - screenshot jsem zapomněl udělat.
Bass management prostě hodně ulehčí každému monitoru. Ten se pak mnohem lépe může věnovat zbytku pásma.
Nevím, při jakém SPL kdo doma v paneláku poslouchá, ale obecně to z objektivních důvodů moc nejde. Nejhůře je na tom sub, ale max. 103dB kontinuálně si myslím pro panelákový obývák stačí s velkou rezervou, pro vlastní izolovanou místnost by to pro tyhle hlasitosti chtělo 2 suby. A pro ostatní každý z monitorů samostatně 110-114dB stačí tím spíše.
Počítáno pro KH80 bass managed :
Výměnou za mnohem větší "plasťáčky" KH150 můžeme hrát až o 2dB hlasitěji:
A nakonec:
výměnou KH80 za obdivované staré KH310 se max SPL o 2dB SNÍŽÍ - screenshot jsem zapomněl udělat.
Bass management prostě hodně ulehčí každému monitoru. Ten se pak mnohem lépe může věnovat zbytku pásma.