Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět

Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Příspěvek od Audio »

Pardon zase to šlo dvakrát :evil:

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Pardon zase to šlo dvakrát :evil:

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Hellboy- mimoidní předsudky od lidí co neposlouchjí metal!(Metalisti poslouchají metal na plné kule až stříká krev z uší, protože se snaží napodobit metalový koncert. NE. Stejně jako Madona je na koncertě nahlas a doma ji člověk poslouchá normálně, tak i já poslouchám metal normálně hlasitě, protože si chci hudbu vychutnat a ne u ní ohluchnout (a to nemusím brát ohled na sousedy). Když chci koncert, jdu na koncert)

Vůbec mě neznáš,metal poslouchám přes 20 let,každý má však představu o jeho reprodukci jinou a pak vyrostl sem vedle zkušebny jedné místní agrometalové kapely,kde sem byl zmlsaný zvukem právě přes ten PA systém a cokoliv jiného mi doma pak přišlo jako slabá náhrada. A poslouchat to potichu,na to mi stačí obyčejný plažák.

K věci,kdysi sem měl sen pořídit tyto bedničky http://www.paudio.cz/index.php?key_word ... Serie%20II

Se železem Parasound to nemělo chybu.Bohužel to stálo víc jak pár zlatáků :(

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, člověk co mi prodával zesilovač je měl taky a řada 8 se dá pořídit do 30k a ta cena za 9.2 ve studio line je taky docela přehnaná na ebay se to dá zvládnout za 40 a to už se skoro vyplatí si pro ně dojet do německa, jenže to už jsou přeci jen docela velké krávy. Nicméně pořád jsme u toho, že v dnešní době bude asi lepší sáhnout po něčem podobném staršího data, než moderních šestipalcových sloupečcích, které se chlubí úžasnými parametry, ale když si to člověk poslechne, tak to jen bučí a to ještě v lepším případě.

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

To byla cena před X lety jiný odkaz sem honem zrovna nenašel,dneska se to dá pořídit za samozřejmě jinou cenu.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

BVa píše:Obrázek
Obrázek
No, podle toho druhého grafu budou kmitat oba i ve čtyřpásmu na 25Hz taky. Poznat který reprák kmitá od oka, nebo sáhnutím si na gumu okolo repráku půjde dost těžko, protože při 25Hz zvuku nevybruje jen ten basák, ale i pět metrů vzdálený stůl, takže vzhledem k tomu, že výrobce ve svém katalogu uvádí, že je to čtyřpásmo a předpokládám, že konsstruktéři a Quadralu nejsou debilové (napsat v roce 1992 v katalogu u repráků za 4000DM že je to čtyřpásmo kdyby nebylo, by byla docela drzost), tak bych se přikláněl k tomu, že to čtyřpásmo je :) Svůj dotaz na BVa jsem myslel tak, jak by tedy měl vypadat popis výhybky u pravého čtyřpásma, žádná další dělící frekvence by se u něj asi nevyskytovala. Stejně jako se nevyskytuje v popisu třeba Grand Utopie, kde se taky uvádí jen tři hodnoty 80/220/2200. Ale v zásadě je to jedno, hlavně že se mi to líbí.

Jinak audio co jsi myslel tím odkazem na aukro?

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Hellboy píše:
BVa píše:Obrázek
Obrázek
No, podle toho druhého grafu budou kmitat oba i ve čtyřpásmu na 25Hz taky. Poznat který reprák kmitá od oka, nebo sáhnutím si na gumu okolo repráku půjde dost těžko, protože při 25Hz zvuku nevybruje jen ten basák, ale i pět metrů vzdálený stůl, takže vzhledem k tomu, že výrobce ve svém katalogu uvádí, že je to čtyřpásmo a předpokládám, že konsstruktéři a Quadralu nejsou debilové (napsat v roce 1992 v katalogu u repráků za 4000DM že je to čtyřpásmo kdyby nebylo, by byla docela drzost), tak bych se přikláněl k tomu, že to čtyřpásmo je :) Svůj dotaz na BVa jsem myslel tak, jak by tedy měl vypadat popis výhybky u pravého čtyřpásma, žádná další dělící frekvence by se u něj asi nevyskytovala. Stejně jako se nevyskytuje v popisu třeba Grand Utopie, kde se taky uvádí jen tři hodnoty 80/220/2200. Ale v zásadě je to jedno, hlavně že se mi to líbí.

Jinak audio co jsi myslel tím odkazem na aukro?
No jen to,že bych si dal říct(za ty peníze určitě) 8-)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, jsou to ty moje ve starém domově :)

boxer

Příspěvek od boxer »

No pokud je to tak,jak píše BVa,tak všichni výrobci beden jsou idioti.

U všech třípásem píší DVĚ dělící frekvence. U 4 pásem TŘI dělící frekvence.
Je to jak píše zlý chlapec nebo mi něco uniká?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Hellboy píše:protože při 25Hz zvuku nevybruje jen ten basák, ale i pět metrů vzdálený stůl
musím říct, že tě obdivuju. já bych po několika hodinách takového běsu nemohl týden aparát vidět...
nejhlubší tón, který zahraje metalová baskytara je něco kolem 42Hz. kromě klasické hudby a tekna pod 40Hz nikde nic není. ale možná že tam progresivní metalisté pořád cpou subbasový synťák. kdo ví?
Hellboy píše:pan "zpěvák" z Gorgoroth a Wardruny mučil svého souseda (který ho napadl na jeho statku) ve sklepě, nechával ho pít vlastní krev...
souhlas s BVa. tedy ne úplně všechno, ale část metalu je nechutný humus a hnus. kdysi to bylo šou, Satan byl taťka z plakátu a metloši pařili jako o život. a netopýři byli z gumy.
ale počátkem 90. let se něco zvrtlo - a přišla nausea a sodomie a nekrofilie a ... - skutečné, ne našminkované.
nic pěkného u čeho bych musel být...

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

BVa má pravdu, je to jenom 3,5 pásmo,včera jsem na to narazil v nějaké německé internetove diskuzi.Že je to čtyřpásmo,je jenom marketingový tah,má to čtyři repráky,tak co,kdo se v té bedně bude vrtat,že?Udělal jsem takový rychlý náčrtek,1. 2. jsou basáky,oba hrajou od nuly,vyhybka druhého stupně,u dvojky jsou jen nižši hodnoty (např cívky v mH) a tak chodí až do 350 Hz.Jinak 23 kg na takovou bednu ja málo,to je z překližky?

Obrázek

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

boxer píše:No pokud je to tak,jak píše BVa,tak všichni výrobci beden jsou idioti.

U všech třípásem píší DVĚ dělící frekvence. U 4 pásem TŘI dělící frekvence.
Je to jak píše zlý chlapec nebo mi něco uniká?
Bohužel na tenký led se lze dostat velmi snadno ....

Příklad skutečného 4-pásma jsou např. tyto dělicí frekvence: Crossover frequencies: 150Hz, 575Hz, 2.3kHz
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tomáš píše:BVa má pravdu, je to jenom 3,5 pásmo,včera jsem na to narazil v nějaké německé internetove diskuzi.Že je to čtyřpásmo,je jenom marketingový tah,má to čtyři repráky,tak co,kdo se v té bedně bude vrtat,že?Udělal jsem takový rychlý náčrtek,1. 2. jsou basáky,oba hrajou od nuly,vyhybka druhého stupně,u dvojky jsou jen nižši hodnoty (např cívky v mH) a tak chodí až do 350 Hz.Jinak 23 kg na takovou bednu ja málo,to je z překližky?

Obrázek
Pokud toto schema platí, tak už není co řešit, je to 3 1/2 pásmo.
Pavel Macura Audio

Odpovědět