Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Příspěvek od Hellboy »

Já nejsem zklamaný a tomu výslednému vysvětlení i vcelku rozumím, jen mám pocit, že věta "deličky sú udané 120Hz, 350Hz,4000Hz, takže jeden deliaci kmitočet zdá sa chýba" se dá pochopit pouze a jedině způsobem, že tam je o jedno číslo míň a ono není. Ale už se v tom nemá cenu šťourat, protože to je stejně *offtopic*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pouze a jedině tímto způsobem to chápe jen laik.

boxer

Příspěvek od boxer »

Ano Jardo.

Jsme zde všichni laici a tak je potřeba do nás kopnout.

Myslím,že nejsem sám,co "divně "pochopil,jen jsem se ozval a nechal vysvětlit,jak to bylo myšleno. Dělat moudrýho po bitvě dovede každý.

Stačilo tu větu napsat správně (o to tu jde,byla napsaná prostě špatně,nic víc), a nebylo co vysvětlovat.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Možná, že základní problém je, že když se tu nastolí atmosféra dělání z lidí blbečků, tak si pak každej rád přisolí, když někdo, kdo z něj dělal před chvílí blbečka udělá chybu.
Já jsem vyrůstal s heslem, že žádný učený z nebe nespadl a tak když něco nevím, tak se zeptám. Jenže zeptat se tady na něco, to je docela riskantní podnik. Nějak sice nikde není napsané, že člověk musí mít vystudovanou vysokou školu v oboru, aby tady mohl psát, ale leckdo se tady tak chová. Moje zkušenosti s lidmi, kteří opravdu něco umí a v životě už něco dokázali jsou takové, že nemají potřebu léčit si mindráky na ostatních a většinou jsou docela milí a ochotní poradit. Nevím proč to tady musí být naopak, ale zdá se, že je to poznávací znamení hifistů na internetu.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Skúste sa na to pozrieť po sedliacky. Dva rovnaké basáky, jeden hrá do 120, druhý od 120. A nebolo by lepšie keby obidva hrali hraly odspodu a druhý bude hrať vyššie? Dostaneme viac basov. Heelboy napísal, že 50 Hz hrajú obidva. Až kmitajú s rovnakou výchylkou, tak to bude 3,5 pásmo.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Hellboy
Wotan je (podľa popisu) 4 pásmo, ale deličky sú udané 120Hz, 350Hz,4000Hz, takže jeden deliaci kmitočet zdá sa chýba...
Bude to 3 a 1/2 pásmo, jeden bas hrá do 120, druhý až do 350, od 350 do 4000 stred, od 4000 výška..Do 120Hz hrajú obidva basy.
Aké " dělání z lidí blbečků" a "léčit si mindráky na ostatních", v tom prvom príspevku je všetko polopate (nemá len jednu vetu..) o čom sa tu zbytočne ďalej debatuje. 99% to pochopilo okamžite.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

od BVa v 18 bře 2010 22:40

Druhá výnimka buda asi nový SEAS L26ROY.Fs 22Hz, váha cez 10kg...
To teda koukám,kam se na to hrabe můj Visaton,to je nějaká pulsní zbraň?

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Hellboy mne opravdu pobavil větou: "takto jsem si představoval debatu"

Žádná debata tu není, všichni se mu jen snaží naznačit, jak věci fungují. Ano, žádný učený z nebe nespadl, ale reagovat na dobré odpovědi otázkami typu: pochopil jsem to správně, není to ještě trošku jinak? je odvaha.

Cervin Vega? :mrgreen:

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

BVa píše:Hellboy
Wotan je (podľa popisu) 4 pásmo, ale deličky sú udané 120Hz, 350Hz,4000Hz, takže jeden deliaci kmitočet zdá sa chýba...
Bude to 3 a 1/2 pásmo, jeden bas hrá do 120, druhý až do 350, od 350 do 4000 stred, od 4000 výška..Do 120Hz hrajú obidva basy.
Aké " dělání z lidí blbečků" a "léčit si mindráky na ostatních", v tom prvom príspevku je všetko polopate (nemá len jednu vetu..) o čom sa tu zbytočne ďalej debatuje. 99% to pochopilo okamžite.
Já nechápu, proč se BVa ztrapňuje. Má to zapotřebí? Splete se přece každej a v diskuzi nejsme u soudu. Čtyřpásmo NEMÁ čtyři dělicí kmitočty, ale jenom 3.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Já zase nechápu, že někteří ani po opakovaném lopatickém vysvětlení stále trapněji nechápou, co BVa sdělil...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Další expert, co se chce ztrapnit. Pekelníka zmátlo, že BVa napsal, že pro čtyřpásmo v popisu 1 frekvence chybí. Což byl omyl. Místo opravy omylu nebo stručnosti se ale přidávají další seriózní členové a dál kvůli tomu nevinnému omylu mlží. Vy jste snad právníci, do (_|_)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Zkusím vzít opravdu velkou lopatu. Mamutí.

BVa sdělil:
- při znalosti číselných hodnot dělících kmitočtů,
- při znalosti faktu, že obě basová repra jsou totožná,
- při vědomí dalších souvislostí (= odbornost stavitele reprosoustav)

že "jeden deliaci kmitočet zdá sa chýba" (aby to mohlo být 4 pásmo).

Chápu, že laika to mohlo bez vysvětlení zmást. I laik by měl ale po dalším příspěvku BVa pochopit, že chyba (omyl) byla na straně přijímače, jinými slovy, že jako laik nebyl schopen sdělení pochopit v souvislostech, viděl jen 1-2-3-4-móc mamutů...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Takže naposledy:
Tohle zdání bylo klamné. To je matematika. Tu neokecáte.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Lopaty na tupost spotřebovány.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

petrL
Ospravedlňujem sa Ti, že som to nenapísal "bombenundidiotenfest", tak aby Ti to bolo zrejmé. Druhá veta toho istého príspevku (ktorú vytrvalo ignoruješ) to plne vysvetlila, ak to nechápeš, je mi ľúto. Napriek tomu môjmu "omylu" , tie boxy nebudú preto 4 pásma.

Odpovědět