Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Příspěvek od Mark Levinson »

dadaft píše:musím říct, že tě obdivuju. já bych po několika hodinách takového běsu nemohl týden aparát vidět...
nejhlubší tón, který zahraje metalová baskytara je něco kolem 42Hz. kromě klasické hudby a tekna pod 40Hz nikde nic není. ale možná že tam progresivní metalisté pořád cpou subbasový synťák. kdo ví?
Dadafte,
myslím, že to není tak úplně pravda. Třeba v jazzu se oběvují nižší frekvence než 42Hz např. kontrabass cca 29Hz nebo grand piano dokonce 27Hz ;).

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

To máš pravdu, ale prosím to "oběvují" už nikdy nepiš. Je to opravdu hrůza to číst, a nelze se vymlouvat na překlep, nejde o 2 znaky vedle sebe na klávesnici.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak moment.

Aby bylo jasno.

PMA,Tomáš,jde vám o hodnotu těch frekvencí nebo počet?Já reagoval na BVa,že (alespoň tak jsem to pochopil) že u 4 pásem se udávají 4 děl.fr.

Udávají se přece 3.

Focal Grande Utopia EM je zcela jistě 4pásmo a má 80/220/2200 Hz
Focal Stella Utopia EM je zcela jistě 3pásmo a má 220/2200 Hz
Focal Maestro je zcela jistě 3 a půl pásmo a má 90/220/2200 Hz
Focal Scala jsou 3pásma a mají 250/2200 Hz.

Řekněte mi,jak z hodnot Grande a Maestro určíte bez dalších znalostí, které jsou 3,5 a které 4 pásma? He?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

boxer píše:Tak moment.

Aby bylo jasno.

PMA,Tomáš,jde vám o hodnotu těch frekvencí nebo počet?Já reagoval na BVa,že (alespoň tak jsem to pochopil) že u 4 pásem se udávají 4 děl.fr.
Nic takového BVa nepsal, že by se udávaly 4 dělicí frekvence. Dobře Ti radím, přestaň včas, jinak si jen střihneš ostudu ...... 8-)
Pavel Macura Audio

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

PMA píše:To máš pravdu, ale prosím to "oběvují" už nikdy nepiš. Je to opravdu hrůza to číst, a nelze se vymlouvat na překlep, nejde o 2 znaky vedle sebe na klávesnici.

Ano uznávám, nejde o překlep, ale o rozepsání více konverzací najednou, což není omluva.
Nemá být "oběvují" nýbrž "objevují".

Nejsem baba, takže mohu dobře dělat jen jednu věc :D.
Náš ústav se mými ústy omlouvá za toto nedopatření, které se stává maximálně jednou za deset let ;).

boxer

Příspěvek od boxer »

Pavle odpověz mi na moji otázku,jak poznáš pouze z dělících kmitočtů.zda se jedná o 3 apůl či 4 pásmo.

Ad BVa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
od BVa v 18 bře 2010 16:57

Wotan je (podľa popisu) 4 pásmo, ale deličky sú udané 120Hz, 350Hz,4000Hz, takže jeden deliaci kmitočet zdá sa chýba...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Žiadny normálny konštruktér nepoužije 220mm basák na reprodukciu pásma 120-350Hz (necelé dve oktávy), ak pritom potrebuje dostať z boxu viac basov a ešte riešiť baffle step. Nyvyše na webe som našiel údaj "impedancia:4-8ohm". Pretože v Quadrale zrejme nie sú "debili" , tak sa z toho dá dosť odvodiť.
( a údaj 4 pásma je "marketingovo" lepší ako 3 1/2).Stačí zobrať nejaký univerzálny merák a zmerať DC odpor na svorkách boxu..

boxer

Příspěvek od boxer »

Asi si nechceme rozumět.

Vaše věta ...takže jeden deliaci kmitočet zdá sa chýba... mě logicky dává na vědomí,že vám 1 dělící kmitočet chybí,tedy tam není a kdyby byl,byly by dohromady 4. O to mě jde.
Kdyby jste napsal,že pokud by to mělo být 4pásmo,tak je jedna z udaných dělících frekvencí "podivná",ani nepípnu.

-----------------------

Ad Focal¨

Focal Grande Utopia EM je zcela jistě 4pásmo a má 80/220/2200 Hz

Focal Maestro je zcela jistě 3 a půl pásmo a má 90/220/2200 Hz

Dá se bez dalších znalostí bedny odvodit zde,která je 4 a která 3,5 pásmo?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Napríklad z rozmeru basákov. Ak sú rovnaké, niečo to hovorí.Tá veta mi pripadala logická a zrozumiteľná v týchto súvislostiach. Kmitočty 120 a 350Hz pri rovnakých basákoch hovoria jasne, nie je to delička medzi pásmami, ale horné medzné kmitočty pre basy.
Naposledy upravil(a) BVa dne 18 bře 2010 22:38, celkem upraveno 1 x.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

kazzatel píše
Gumový blemcáky používaný v hifi mají až na výjimky magnet nic moc
Tak toto je vyjímka
Obrázek
Obrázek
Je to desetipalec,magnet jak kráva :D ,jde dost hluboko,fs 33 Hz,zrovna dnes mi přišlo toto SACD
Obrázek
varhaní hudba autorů 20.století (světská),moderní varhany z r.2000,hojně využívaný generalbass,zvlášť Dupré,
byl jsem až překvapen,jak může tento reprák hrát tak hluboko(a slyšitelně,s malým poklesem),u metalu se někdy říká hlubokýmu basu
frekvenci tak 80-100 Hz.

to boxer
hlavně podle vyhybky,u čtyřpásma by to u chassis 2 to vypadalo jako u 3.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Druhá výnimka buda asi nový SEAS L26ROY.Fs 22Hz, váha cez 10kg...

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak asi toho nechám. Jednoduché a jasné odpovědi se nedočkám.

Bez dalších znalostí beden Focal se z děliček nepozná,zda je 3apůl či 4.

Dělící kmitočet u Wotanů,pokud by měly být 4 pásmové,by musel vypadat jinak.Ne že chybí.

Si odpovím sám.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Když někdo napíše, že dělící kmitočet tam chýba (a on tam nechýba), tak se pak dá těžko tvrdit, že to posuzoval podle něčeho jiného a stálo by za to přiznat barvu i když to někdy bolí.

boxer

Příspěvek od boxer »

Kmitočty 120 a 350Hz pri rovnakých basákoch hovoria jasne, nie je to delička medzi pásmami, ale horné medzné kmitočty pre basy.

Ano,takto tomu rozumím a nic nenamítám.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Bez dalších znalostí beden .... se z děliček nepozná,zda je 3apůl či 4
Ale ja som netvrdil, že nič iné o tých boxoch neviem, na webe sú obrázky , popis použitých meničov a nejaké údaje o impedancii, nemusím poznať zapojenie výhybky. Tak o čo ide? Že to naozaj nie je 4 pásmo, a majiteľ tomu doteraz veril a je sklamaný?Tak sorry..
Chýbal mi tam normálny deliaci kmitočet pre skutočné 4 pásmo, a pri rovakých basákoch by som to ani nečakal..

Odpovědět