Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Donuts
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Příspěvek od Donuts »

Matematik ruluje, ostatni roflujou.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

jkb4 píše:Hellboy mne opravdu pobavil větou: "takto jsem si představoval debatu"

Žádná debata tu není, všichni se mu jen snaží naznačit, jak věci fungují. Ano, žádný učený z nebe nespadl, ale reagovat na dobré odpovědi otázkami typu: pochopil jsem to správně, není to ještě trošku jinak? je odvaha.

Cervin Vega? :mrgreen:
Tomu říkám slovo do pranice. Mohl bys mě upřesnit co že to tady ti všichni tak strašně odborného řekli? Že je metal na hovno a mám si koupit repráky za deset tisíc? A ti všichnii, tím myslíš Svatou trojici Merhaut, Dudek, PMA? No, metal je na hovno možná pro pana Dudka, ale jakýkoli člověk vybavený lepšími sluchátky, nebo bednami co dokážou metal zahrát (a kterých moc není) se tomuhle názoru vysměje až se bude za břícho popadat. A co si o tom myslí fanušci šukacího jazzu mě nezajímá, stejně jako je nezajímá co si já myslím o jazzu.

BVa: Kdybyste tady napsal, že jste tu větu nemyslel tak, že má čtyřpásmo mít čtyři dělící frekvence (což ta věta znamená), tak držím hubu. To se ale doteď nestalo. V každém případě ten komentář byl myšlen na Merhauta a Dudka. Ve výsledku máte pravdu, že je to asi 3 a 1/2 pásmo a mám vás za člověka který je tady jako jeden z mála schopný diskutovat bez obvyklých osobních narážek a urážek.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Hlavne nechapu to obrovskou trpelivost co nekteri mate. Fakt bych chtelm mit tu
silu a ke svate trojici se vrele pripojuju. Hlavne nechapu nac je laikum vysvetlovano neustale neco, co evidentne nedokazou pochopit.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

No, metal je na hovno možná pro pana Dudka, ale jakýkoli člověk vybavený lepšími sluchátky, nebo bednami co dokážou metal zahrát (a kterých moc není) se tomuhle názoru vysměje až se bude za břícho popadat. A co si o tom myslí fanušci šukacího jazzu mě nezajímá, stejně jako je nezajímá co si já myslím o jazzu.
Neuniklo ti, ze je kritizovana predevsim uroven nahravek? Kdy dobre nahrane je jenom male procento cd a u metalu to bude spis par promile.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Myslím si, že Pekelník by si měl předepsat pořádnou dávku šukacího metálu, aby z něj spadla alespoň ona frustrace...ovšem ani šukací metál nenaleje do hlavy více pochopení souvislostí...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Donuts píše:
No, metal je na hovno možná pro pana Dudka, ale jakýkoli člověk vybavený lepšími sluchátky, nebo bednami co dokážou metal zahrát (a kterých moc není) se tomuhle názoru vysměje až se bude za břícho popadat. A co si o tom myslí fanušci šukacího jazzu mě nezajímá, stejně jako je nezajímá co si já myslím o jazzu.
Neuniklo ti, ze je kritizovana predevsim uroven nahravek? Kdy dobre nahrane je jenom male procento cd a u metalu to bude spis par promile.
Zajímalo by mě, jak člověk co metal neposlouchá a zná tak akorát Sepulturu, Metaliku a Slayer je schopen o metalu všeobcně prohlásit, že je to všechno příšernej hnus. To mi opravdu neuniklo a nesouhlasím s tím. Dobře nahraného metalu jsou mraky a to, že to většina "hifi" reprosoustav nedokáže přehrát tak jak má je fakt. Proto jsem zmiňoval ty sluchátka. Jestliže v nahrávce je i na průměrných sluchátkách slyšet všechny detaily, zatímco na reprosoustavách za padesát tisíc je to děs, tak chyba asi nebude v nahrávce, ale v těch reprosoustavách. Dá se totiž předpokládat, že v těch sluchátkách nesedí kapela trpaslíků, která tam živě dodělává něco, co tam není.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

A co ten prostor, kde ty bedny hrají, ten nemá žádnou roli, Brouku? Ten fakt, cos popsal, je přece obecná vlastnost poslechu přes sluchátka a repro. Metal v tom nehraje žádnou roli.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

100% súhlas s jkb4 , a u metalu je to zvýraznené tým, že je obvykle dosť skomprimovaný s minimálnou dynamikou. Bežný nezatlmený priestor dá takú úroveň odrazov toho "hukotu" (pracovne tomu hovorím "prevrátená kredenc" :) ), že nejaké detaily sa krásne stratia, sú maskované úrovňou odrazov.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No to je možná částečně pravda, ovšem nějak to nevysvětluje, proč zrovna v mém prostoru moderní bedny za desítky tisíc od renomovaného výrobce metal nezvládly a dvacet let staré bedny to zvládají s přehledem. Dovolím si tvrdit, že prostorem to teda minimálně u mě nebude.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

To jsou dedukce typu " když blecha ztratí všechny nohy, ohluchne...": ta bedna " za desítky tisíc od renomovaného výrobce " je produkována oním výrobcem za zhruba šestinu prodejní ceny a to ještě s nutným ziskem - takže si nepředstavuj, že z prdu uděláš kuličku...a že starší hrajou líp ? Asi je to tím, že ani v šerém dávnověku nebyli jen samý blbci... :o

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

On ty ,,zázraky'' na Aukru za 20 prodává... :idea:
Přes řeku do stínu stromů.

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

mozno budem za blba, ale poprosim nejake linky na tie PA systemy.
Vygooooglil som kadeco, ale neviem ci je to presne ono.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

tvrdsi metal vetsinou posloucham v posilovne pri slapani na elipticalu na JBL TL260
Obrázek
http://www.prodvd.cz/jbl_tl_260.htm

maji 12" basaky, takze zvladnou i frekvence jako mensi subac. vysek i basu maji dost, stredovy reprak je trochu smerovejsi a nema tak cisty zvuk jako jbl ti10k. vzal si je i znamy, ktery posloucha metal a je s nimi spokojen. predtim poslouchal vetsinou na sluchatkach, ale z beden mu to ted hraje lip. ve vyskach a basech prehraji tl260 hodne beden.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No JBL patri mezi par firem, ktere delaji bedny, ktere aspon teoreticky splňují co tady padlo. Kdo není při penězích, tak JBL ES100 mají taky slušné basáky a jsou to čtyřpásma a dají se pořídit za cca 20k.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

poustel jsem si na nich ted nefilim - zoom coz je docela rachot a bylo tam vseho dostatek, hlavne pekne rychly dvojity kopak. pri urcite hlasitosti uz prestava stihat pomerne poddimenzovany stredovy reproduktor, pak uz zacnou byt stredy trochu neprijemne. celkove dokazou jblka pekne vyplnit prostor, ale diky 5ti menicum s normalni citlivosti nemaji zrovna moc detailu, ktere jsou slystet treba na koaxialnich tannoyich.

Odpovědět