Repro na metal, hardcore a tvrdý rock
Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock
Existujú podľa Vás nejaké regálovky, ktoré by sa dali označiť, ako vhodné na metal? Samozrejme s istými kompromismi a zároveň univerzálnosťou.
Pokud si je připevníš na hlavu jako sluchátka, pak všechny.... 

kazzatel -

- Soundmaker
- Kontaktovat uživatele:
kazzatel - jsi jako víno 

Pan Dudek dneska jedl vtipnou kaši a vichni jsme se zasmáli a teď k věci.tommyt píše:Existujú podľa Vás nejaké regálovky, ktoré by sa dali označiť, ako vhodné na metal? Samozrejme s istými kompromismi a zároveň univerzálnosťou.
Dneska už se to moc nevidí, ale dřív se dělaly bedny, které se asi za sloupy označit nedají, ale oproti dnešním regálovkám jsou podstatně větší co do šířky a hloubky a měly poměrně velké basáky. Mezi ně patří třeba Quadral Shogun, nebo z levnějších třeba dodnes výráběný Pioneer Cs-7070 http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... specs.html Ty Pioneery nejdou rozhodně označit za hifi, ale stojí pár korun a mají docela příjemný teplý zvuk se spoustou basů a metal na nich zněl dobře, rozhodně líp než na většině dnešních "hifi" regálovkách. Neslyšel jsem tenhle konkrétní typ, ale mám doma pořád z mládí jejich skoro identického předchůdce. Takže pokud chceš regálovky, sáhnul bych po něčem staršího data, kdy ještě regálovky nemusely mít rozměr ptačí budky a basák 8cm.
Mohl bys definovat teplej zvuk, Pekelníče ? Já znám teplý pivo, teplej prd, teplej obklad, ale teplej zvuk jsem ještě nezažil....
Mal som na mysli skôr rozmerovo "konvenčné" a "dnešné" regálovky.
kazzatel, práve pre takéto prípadné narážky som spomenul kompromisy.
kazzatel, práve pre takéto prípadné narážky som spomenul kompromisy.
No, myslím, že se tenhle výraz zcela bežně používá v popisování zvuku a oba to víme. Pro mě to znamená, že nejsou tak výrazné a uječené středy a má to příjemné podání basů. Ty Pioneery nemůžou obstát ve věrohodnosti přednesu a třeba na jazz by to asi byla docela bída, ale jejich zvuk je prostě, obzvlášť při poslechu tvrdší hudby, příjemný, na čemž jsem se shodl z řadou lidí co tvrdou hudbu poslouchají, nebo hrají a dokonce jechtěli koupit, protože mysleli, že už se nevyrábí. Bavíme se tady o bednách do deseti tisíc co hrají od 30Hz. O tom, že by hrály nějak vyrovnaně si nedělám iluze.kazzatel píše:Mohl bys definovat teplej zvuk, Pekelníče ? Já znám teplý pivo, teplej prd, teplej obklad, ale teplej zvuk jsem ještě nezažil....
TommyT: Myslím, že pokud sháníš bedničky o rozměrech 40x20x20 co hrají od 50Hz a za málo peněz, tak to všechno bude tahat za uši, protože to středy zahraje správně a basy vůbec, takže ti půlka nahrávky bude chynět. A když už to ty basy nějak zahraje, tak to bude jen hučet. Me se třeba docela líbí zvuk regálovek Aurum Cantus 3Mněco, jenže ty stojí přes třicet tisíc a za to pořídíš z druhé ruky mnohem lepší kousky.
Dvoupásmovky na metal ????
Ale ano , dá se něco takovýho , trochu to bude připomínat kompaktní 2p PA bednu. Takže například kombinace 12" a 1,5" driver v horně.
Z HE beden tady byl odkaz na ty dvoupásmovky co dělá Petrof pro Levinsona - zkrátka něco na ten způsob.
Ale ano , dá se něco takovýho , trochu to bude připomínat kompaktní 2p PA bednu. Takže například kombinace 12" a 1,5" driver v horně.
Z HE beden tady byl odkaz na ty dvoupásmovky co dělá Petrof pro Levinsona - zkrátka něco na ten způsob.
Možná by tyto regálovky uspo-kojily jak metálistu tak BK.

- Soundmaker
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten SW je sila, susedia maju urcite radost.

To je sub?
Toto je sub,

21" a z druhej strany boxu je druhý, príkon cca 3kW, hrá to od 15Hz. Určite dosť aj na rock.

21" a z druhej strany boxu je druhý, príkon cca 3kW, hrá to od 15Hz. Určite dosť aj na rock.

uf...3 kw, 2 x 21´...
to mi teda posol bulvu!
to mi teda posol bulvu!