Xavian Jolly

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xavian Jolly

Příspěvek od dadaft »

2tda - tak tak, jsem holt na ty "krabice od bot"...

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

dadaft píše:
05 říj 2018 18:41
Nízká citlivost, vyšší dělička a podobný průběh, je pro malé bedny ala BBC LS3/5A typický. A tyhle Xaviany se k němu a britské tradici zcela evidentně hlásí.
Ja mam male bedne tiez rad, ale konkretne tieto by som ako nejaky klon LS3/5A asi neopisal.

P.S. k debate velke vs. male bedne.
to su podla mna dve uplne rodielne sportove discipliny, asi ako jazda na motorke a jazda v aute.

Kvalitna regalovka je do urcitej cenovej triedy urcite lepsia ako 3 pasmo za tie iste peniaze.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

dadaft píše:
05 říj 2018 18:30
Vy jste úžasní pánové.

Hned v prvním příspěvku jsem napsal "tohle jsou opravdu skvělé bedny do menší poslechovky", ve třetím dokonce naprosto jasně "pokud máte rádi bohatství na středech a v podstatě jednopásmový zvuk (dělička je až 3,5k), rychlý zábavný BBC sound a projev typických malých sloupků,,,,,,,,, tak skvělá volba za férový peníz"............. načež RedBaron napíše "ve špajzu budou za 33 super a kor pro ty, kdo rádi poslouchají hodně zblízka prostorovou scénu myších kapel", myších!!!, to aby nebylo pochyb jak to myslí,,,,,,,,,,,,,, a jsem to já kdo napadá.
Všechna čest.
A jak to vlákno skončí?
Antony sem narve svoje titány...
Fakt super...
Asi poprosím admina, ať to celé smaže.
:D Souhlas ,ty tomu vláknu tady dali na frak.Pěkně se to tu rozjelo. Titány to pěkně završili.

Dadafte vyprdni se na ptačí budky,to nehraje.Nic menšího než toto si nekupuj :D
nebo

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

*sunglases*
:lol:

Když o tom tak uvažuji, ono možná i záleží, jak je kdo na basy citlivý. Měl jsem kdysi i "dospělé" bedny, metr dvacet vysoké, přes 100 litrů objemu, 20Hz bylo slyšet, 30Hz už v plné palbě,,,,,,,,, Korýš mi tehdy dal nějaké hifistické cdčko, skvěle nahrané, už si přesně nepamatuju, co to bylo, nějaký soundtrack. Uprostřed byla písnička od Claptona, která začínala fakt extrémně brutálním basem, vyloženě na efekt pro hifisty,,,,,,,,,,,,,,,,,, bez keců - poblil jsem si koberec a týden nemohl nic poslouchat. :cry:
A bedny šly z baráku...
Basy v malýxch uzavřených prostorách jsou jiné než na koncertěc symfoňáku nebo ve sportovní hale. Už v menších klubech mám vždycky problémy, když to efektně přebasujou.
Pro mě jsou 30l uzavřenky s 20cm basákama pro domácí poslech maximum, nic většího bych nechtěl ani zadarmo.
A líbí se mi prostě i menší bedny poslouchané zblízka.

A když vidím tu Antonyho těžce nesymetrickou poslechovku, tak podle mě bez šance na dobrý sound...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dadaft: sorry, že jsem do tvého vlákna zavlekl Titany, tak nějak to vyplynulo, trochu jsem ti to tady upgradoval.. :)
+ Bryston: zda to u mne hraje dobře, nebo ne, se můžete oba domnívat pouze teoreticky. Symetrický prostor, nesymetrický prostor, sklo, otevřené prostory, to nic neznamená... Strom života je stále zelený a suchopárné teorii spolehlivě odolává. Dokonalý zvuk neexistuje, dobrý zvuk je ten, se kterým je posluchač spokojený. A v tomhle směru je moje poslechovka dokonalá, to mi věřte. Stejně tak, jako nepochybuji o vaší...

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

dadaft píše:
05 říj 2018 20:27

,,,,,,,,,,,,,,,,,, bez keců - poblil jsem si koberec a týden nemohl nic poslouchat. :cry:
A bedny šly z baráku..

A jelikož jiní, a mohl bych být mezi nimi i já,by se mohli z těch spodků jak se říká "udělat", tak veškeré diskuze nejen na toto téma jsou nekonečné.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

dadafte, já pořád nevím co na tom chceš vokecat, na těch dětských sestavách a poslechových vzdálenostech, které máš tak rád, se stává z tympánu dětský bubínek, z klavíru Spongebobův klavírek a z prostorové scény myší kino.

To, žes měl jednou blbou zkušenost s velkými bednami, nesedly si nastavením a prostorem, to má asi takovou hodnotu jako žes měl doma Lambo a neuměl ses ani rozjet.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

To jsou ale zase kecy ... ne kazdy chce poslouchat na "koncertni" hlasitosti, ne každý chce masírovat vnitřnosti basama a málokdo ma obrovskou mistnost, aby mohl poslouchat z 3-4m. Nearfield a monitory není nic podřadnýho. Každýmu vyhovuje něco jinýho, nechápu proč má někdo potřebu to druhýmu shazovat .

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

víš aspoň RedBarone, jaký frekvenční rozsah mají tympány? i fagot nebo čelo jdou níž, ty dětský bubínku...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mimochodem a co tedy poslech na sluchátka?
Jak velké membrány mají sluchátka?
To jsou úplní ubožáci, ti sluchátkáři ne? Zavírat do blázinců jednoho vedle druhého...

Já pořád nedokážu pochopit to uvažování - malé bedny jsou kompromisní.
Ale copak velké ne-e? Jen jinak.
Stejně se to v jednom ani druhém případě reálnému poslechu reálných nástrojů v reálném prostoru nepodobá ani náhodou.
Žádné bedny na světě nedokážou hrát jako symfoňák v hukvaldském amfíku,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Stejně se to v jednom ani druhém případě reálnému poslechu reálných nástrojů v reálném prostoru nepodobá ani náhodou.

Tady ti dávám *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Sluchátka jsou něco tak divného a nepřirozeného, že jdou odjakživa mimo mě. Zvuk spíš vrtaj do hlavy, o prostoru tam nejde prakticky mluvit a když už tam nějaký je, je ho tam asi tak 5%. Že nahraná muzika bude proti živé vždy pozadu, to se shodneme. A hned první, co mě na živý muzice majzne přes uši, je ten řádnej rachot když to přestanou šimrat a rozbalí, při kterým by všecky regálovky explodovaly v desetině vteřiny. A když už poslouchat odvar, chci aby přede mnou bedny udělaly pódium a ne myší kino. Jestli se něco blíží živáku, jsou to velký sloupy. Jolly prostě budou fajn, na zmenšenou, ztišenou a velmi vzdálenou kopii jazzovýho tria.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

2RedBaron,

no co si myslis, ak velke su tieto repro ;-)

Free field frequency response ±3 dB 34 Hz … 21 kHz
Free field frequency linearity deviation between 100 Hz and 10 kHz ± 1.1 dB
Max. SPL calc. in half space at 3% THD at 1m (averaged between 100 Hz and 6 kHz) 116.3 dB SPL
Max. SPL in full space at 3% THD at 1m (averaged between 100 Hz and 6 kHz) 110.3 dB SPL
Bass capability: Max. SPL in half space at 3% THD at 1m (averaged between 50 Hz and 100 Hz) 104.5 dB SPL
Max. short term SPL with IEC-weighted noise (IEC 60268-5) at 1 m, in typical listening conditions 113 dB(C) SPL

jasne, ze mas v podstate pravdu, ale neni regalovka ako regalovka ;-). Nearfield pocuvanie kvalitnej malej bedne, dokaze byt tiez dobre hifi.

Prave preto mam 2 zostavy, a to su proste 2 rozne veci. moje oblubene prirovnanie, je ze jedno je motorka a druhe auto.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Jediny,co nechapu,je to,proc se do vlakna o celkem malych bedynkach serou lidi,ktery zadny maly bedny nezajimaj. Ma to za nasledek nikdy nekoncici trenice o nicem!!!

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Teda diskuze nic moc. Slušně řečeno.
Jsouce vlastníkem nižší řady sloupků Xavian, porovnával jsem (na netu). Ozvučnice rozměrově prakticky stejná. Reproduktory konstrukčně velmi ,velmi podobné. Dokonce jeden z nich jen jako membrána.Takže mi vychází (+/- autobus) užitná hodnota páru Jolly na 20 000 Kč. Těch 13 000 navíc za dubovou ozvučnici a vysypání pískem apod. Možná malé know how ve zvuku navíc. Věřím Dataftovi, že mu to hrálo dobře. Pokud to slyšel se zesilovačem za třicet, jak to dělají v testech. Já takový nemám a ty moje levnější zatím nic moc. Takže, prostor vidím ve výměně zesiku. A do českých obýváků takové sloupky akorát. A na chalupu zase pořádné bedny.
Pevně věřím, že jsem se nikoho nedotkl a neurazil svým názorem.

Odpovědět