Xavian Jolly

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xavian Jolly

Příspěvek od Antony »

Podle odborníků, s nimiž jsem prostor konzultoval a projektoval - pokud je zbytek místnosti důsledně akusticky ošetřen, jedna holá plocha se ztratí. Vyzkoušeno. A priorita průhledu mezi bednami ven do lesa byla na stejné úrovni, jako priorita akustiky prostoru. Je proveden projekt, akustická zkouška se vzorky panelů, kladecí plán konkrétních panelů a sloupů. Finální instalace proběhne v následujících dnech/týdnech.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Tady je neořezaná a nezkomprimovaná vizualizace, kterou mám v avataru (vím, že je to OT, ale týká se to věcí, které i majitelé Jolly budou muset řešit):
obyv.jpg

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

A safriš,takze na te jedne strane bude takový tunel (vchod)do vedlejsi mistnosti? Bez dveri,alespon zasupovacich?

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Jedná se o otevřený koncept, pojatý v bílém minimalismu, bez dveří. Směrem doleva je prostor, dozadu od místa pozorovatele taky, i nahoru nad schody. Akustický oříšek, to bezesporu.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Týý jo, tak to jsou veliké reprosoustavy, to zabere místa, povím Ti, ale jinak hezká poslechovka.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Antony píše:
05 říj 2018 16:16
Jedná se o otevřený koncept, pojatý v bílém minimalismu, bez dveří. Směrem doleva je prostor, dozadu od místa pozorovatele taky, i nahoru nad schody. Akustický oříšek, to bezesporu.
Kde mas komponenty a kde tahas kable?
tiez mam v plane posluchovku bez viditelnych komponentov.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Tak, jde o vizualizaci základní objektů v prostoru. Kabele i nezbytné komponenty tam mám (ale fakt minimum), někde se tady potuluje fotka starého stavu, nejspíš ve vláknu o bizarních domácích kinech...

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Antony píše:
05 říj 2018 16:16
Ja to pisu hlavne z toho duvodu,ze mam takto velky neuzavreny vchod z obyvky na chodbu a mel jsem problem se zvukem(pseudoprostorovým) z velkeho led televizoru,proste mi na te otevrene strane utikal zvuk pryc a jakoby byly slyset jen kanaly na strane druhe. No na muziku mam nastesti mensi poslechovy pokoj.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Antony vyzerá to super, toto by bolo oddeliť na samostatnú tému.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Souhlasím, sem to nepatří.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

No já nevím. Vzadu skleněný hřiště, vpravo okno, vlevo díra, otevření dozadu a nahoru "po schodoch", to se dle mého nedá nikdy 100% vyladit.
Jeden známý má vilu, a má to taky samý sklo a otevřený do prostor na schodiště nahoru a dolů. Měl tam i odborníky a nakonec skončil u Boseho, kde to hraje stejně odevšad, takže to bylo jedno. Žádný "normální" hifi tam nehrálo dobře.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

zdvojený klik.
Naposledy upravil(a) bryston dne 05 říj 2018 18:31, celkem upraveno 1 x.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Vy jste úžasní pánové.

Hned v prvním příspěvku jsem napsal "tohle jsou opravdu skvělé bedny do menší poslechovky", ve třetím dokonce naprosto jasně "pokud máte rádi bohatství na středech a v podstatě jednopásmový zvuk (dělička je až 3,5k), rychlý zábavný BBC sound a projev typických malých sloupků,,,,,,,,, tak skvělá volba za férový peníz"............. načež RedBaron napíše "ve špajzu budou za 33 super a kor pro ty, kdo rádi poslouchají hodně zblízka prostorovou scénu myších kapel", myších!!!, to aby nebylo pochyb jak to myslí,,,,,,,,,,,,,, a jsem to já kdo napadá.
Všechna čest.
A jak to vlákno skončí?
Antony sem narve svoje titány...
Fakt super...
Asi poprosím admina, ať to celé smaže.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Miero píše:
04 říj 2018 15:05
Ak to v audio.com.pl dobre zmerali, tak o fajn stredovom pasme a kvalitnych cistych vyskach by sa dalo diskutovat...
49032-xavian-jolly-audiocompl-lab7.jpg
Zdroj: https://audio.com.pl/testy/stereo/zespo ... vian-jolly
Nízká citlivost, vyšší dělička a podobný průběh, je pro malé bedny ala BBC LS3/5A typický. A tyhle Xaviany se k němu a britské tradici zcela evidentně hlásí. Vždyť kdybych nevěděl, tipoval bych Jolly na novou řadu Spendorů, Castle nebo jiné tradiční britské značky.
Dojem z poslechu ovšem není tak zlý jako graf...
(navíc tomu měření ne úplně věřím, stačí se podívat třeba jak naměřili D3 od BW)

Obrázek

A i když to některým vadí, napíšu to --- nádherné bedny, neznám vzhledově moc hezčích...

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

2dadaft: záleží na vkusu každého soudruha ...

Odpovědět