Jestli to diskuzi trochu uklidní, tak po 9 letech od příspěvku na téma BtoB sdělím jen to, že jsem od té doby dost zásadně pozměnil aparát směrem k lepšímu. BtoB se poslouchta dají bez potíží, dokonce bych v kontextu kvality DNEŠNÍCH zvukových zprzněnin napsal, že patří k tomu mírně lepšímu. Ale fakt je, že kvalitní nahrávka vypadá jinak, nicméně poslouchta se dá bez toho, abych po prvních tonech musel jít skočit do hajzlu a spláchnout se.dadaft píše: ↑04 říj 2018 01:16už to mám, začíná to příspěvkem Zdenyho (třetí zdola)
kdo-je-kdo/zdeny-t855-30.html
Xavian Jolly
Re: Xavian Jolly
To asi fakt ne, protože tak mizernej aparát, aby hrál tak mizerně, jako cokoliov v O2 aréně, bys doma asi nesnesl:-)))Bazi 36 píše: ↑04 říj 2018 14:40V tom pripade by si mel kazdy ujasnit,co od poslechu ocekava. Bud si uzit defacto originalniho zvuku zivych koncertu filharmonickych orchestru a rockovych seskupeni(tam se bez kvalitnich podlahovych repro neobejde),anebo dat prednost prijemnemu poslechu (ohled na sousedy,panelakovy byt,mensi poslechovka) z malych beden,ktere se nebudou snazit hrabat odspodu,ale nechaji posluchace,soustredit se pouze na fajn stredove pasmo a kvalitni ciste vysky. Zkratka O2 arenu si doma zrejme nikdy nevychutnam.
Ona velká bedna není zdaleka zárukou kvalitního zvuku. Já mám svoji osobní zkušenost např. s BW801mkII. Měl jsem je léta a pořídil jsem je po Dynaudio Contour 1,3mkII (to byla dost slušná bedna). jenže Matrixy hrály lépe: ovbšem časem vylezlo, ež jenom něco - bas. Pak šly Matrixy z domu a nahradily je DA Special 25. To bylo těch zbytečných 100 litrů, jak něko komentoval. A zvuk byl o galaxii výše, dokonce včetně toho basu. A pak šly z domu i S25 a nahradily je stejnou PC projekt Stealth, jenže s 12´´ basem a 100 litrovou ozvučnicí jen pro basy. Zbytek tvoří velmi dobré keramické měniče Accuton. A zvuk za sejné peníze je zase o obrovský kus výš. Čili tím chci říct, že nelze zvuk posuzovat dle objemu bedny či velikosti basáku, ani podle nákupní ceny. Nejlépe je vykašlat se při výběru beden na jakékoliv ovlivnění z fór, fejsbuku a pod a nechat vše jen na vlastním uvážení. Koupit si to, co se MNĚ hlavně líbí. Ženskou si taky nevybíráš dle toho, jestli se líbí sousedovi. (Pak bys o ni mohl lehce přijít)Antony píše: ↑04 říj 2018 15:38O penězích to (samozřejmě) je taky. Ale až ve druhé řadě. V první řadě jde o stanovení posluchačského cíle. Pokud něco opravdu chci, tak si na to časem ušetřím. Pokud to nechci, nedám do toho peníze, i když je mám. Tzn., že peníze nejsou rozhodující.
Životních příběhů mám kolem sebe dost. Všichni šli do velkých beden, pokud jim na poslechu záleželo. Malé bedny nehrají, nemá smysl o nich pro náročný poslech vůbec uvažovat. Neznám nikoho, kdo by šel z velké bedny do malé, a byl spokojený. Pokud tento krok učinil, bylo to vždy z nouze a dočasně (nátlak manželky, změna existenční a bytové situace, atd.). V mých životních příbězích platí: malá bedna = velký posluchačský problém.
z vlastni zkusennosti doporucuji nepodcenit zesik, dokaze se to hodne projevit. Doporucuju nejdrive dojet do Hostivic a nechat si to pustit na nekolika druzich zesilovacejirka28 píše: ↑04 říj 2018 16:01Jestli je možnost u Xavianu repro půjčit proti záloze na poslech doma, je vyřešeno. Zjistím a vyzkouším. Sice bych raději regálovky ale stojany mi doma neprojdou. A u větších beden, které by zahrály i kontrabas mám zas obavu aby se v tak malém prostoru zvuk "netloukl". Akustiku místnosti nějak zvlášť řešenou nemám, normální obývák, koberec, závěsy, knihona, obrazy atd.
Zdeny - album Bridges To Babylon se pyšnit nijak skvělým zvukem nemůže, ale úplný průšvih to taky není, doba nás naučila, že se to dá dělat daleko hůř. Poslouchám ovšem vinyl rip, ten se dá vychutnat daleko lépe než CD. Podotýkám, že si vinyl ripy taky vybírám, protože se na nich dá zmršit daleko víc než na CD, nahrávka z vinylu není spása, je to jen nouzové řešení jinak nepřijatelné situace..
Velká bedna NENÍ zárukou dobrého zvuku, to je jasné, takhle jednoduchá řešení neexistují. Velká bedna je, řekněme, předpoklad dobrého zvuku, pokud se tomu vhodně upraví zbytek řetězce včetně (zejména) místnosti. S bednou to musí být opravdu osobní vztah, taky je z celého aparátu nejdominantnější. Rozhodovat se na vlastní uši a vlastním názorem je nezbytné. Trvá to roky, než si to sedne, ale pak to stojí za to.

Velká bedna NENÍ zárukou dobrého zvuku, to je jasné, takhle jednoduchá řešení neexistují. Velká bedna je, řekněme, předpoklad dobrého zvuku, pokud se tomu vhodně upraví zbytek řetězce včetně (zejména) místnosti. S bednou to musí být opravdu osobní vztah, taky je z celého aparátu nejdominantnější. Rozhodovat se na vlastní uši a vlastním názorem je nezbytné. Trvá to roky, než si to sedne, ale pak to stojí za to.
Kdo chce plnotučnej zvuk, musí mít plnotučný bedny. A kdo chce plnotučný bedny, musí si dost připlatit.  Takže bych opravil,  o penězích to je až v první řadě. Pokud není bastlíř nebo nekupuje z x-té ruky. Ale i když jsou plnotučné bedny (rozuměj kvalitní) z druhé ruky, stále stojí dost peněz.

bryston, a o tom, jak se říká žádná

Bryston: Ale sám to uvádíš až ve třetí řadě, toť paradox.. 

Antony mate to pekne. Pokud na te profilove fotce je vase sestava.  Taky mam rad mezi bednami uplne "vycisteny" plac. A hodne podobnou sestavu jsem slysel na Morave, taky komplet sroll a bedny s velkym basakem. Hralo to super.  

kychtax: Na obrázku je moje poslechovka (vizualizace), navíc jsou už jen křesla. Za bednami mám prosklenou zeď, takže mezi nimi musí být čisto, abych viděl do přírody. A je to na Moravě...

Jó, Morava, .... to je jistě krásná zem ! A tohle, spolu s výhledem musí hrát pekelně dobře  

Malá bedna pouze jako monitor nebo podkres při práci...

OT
Antony:
Ako sa správa to presklenie pri posluchu? Máš to nejako ošetrené, myslím záves alebo... Riešim presklenie vo svojej obývačke, je to bočná stena a subjektívne vnímam obrovské zhoršenie zvuku v porovnaní s predchádzajúcou posluchovkou. Nechcem robiť profi meranie a ani zničiť obývačku akustickými úpravami, radšej oddelím kino a stereo do samostatnej posluchovky, kde to nebude nikomu vadiť.
kite19: mam doma mezi reproduktory take okno a musim rici, ze je to sakra slysitelny rozdil, jestli jsou ci nejsou poveseny zaclony

- PavelDosko
 - Kontaktovat uživatele:
 - Vybavení

jo, sklenena stena/okno mezi/za reprobednami neni zadna vyhra