(domácí high-end)Sluchátka vs reproduktory
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: (domácí high-end)Sluchátka vs reproduktory
Nestačili by 99 Neo pre menej náročných "konzumentov"? Izodynamika je príliš ťažký a cenovo nedostupný pojem...
... pre menej náročných konzumentov určite postačí aj borovička
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ok, díky za gastronomický tip, vyskúšam, keď sa otvoria pohostinné inštitúcie.
Mieril som aj na tú skutočnosť, že v čom by mohol byť odlišný normálny "2000-eurový" zvuk od normálneho "200-eurového" zvuku. Ale ok, našiel som nejaké recenzie a zisťujem, že tie 99-tky sú skôr pre zábavný posluch. Takže som sa zase sekol. Škoda, vyzerali nádejne.
Tak či onak, idem hľadať normálny "200-eurový" zvuk. Bolo mi povedané: väčšina študiovych sluchadiel do 200 eur sú neutralne, normalne a nezabavne. Moja odpoveď bola: sorry, ale takto sa to zovšeobecniť určite nedá.
Mieril som aj na tú skutočnosť, že v čom by mohol byť odlišný normálny "2000-eurový" zvuk od normálneho "200-eurového" zvuku. Ale ok, našiel som nejaké recenzie a zisťujem, že tie 99-tky sú skôr pre zábavný posluch. Takže som sa zase sekol. Škoda, vyzerali nádejne.
Tak či onak, idem hľadať normálny "200-eurový" zvuk. Bolo mi povedané: väčšina študiovych sluchadiel do 200 eur sú neutralne, normalne a nezabavne. Moja odpoveď bola: sorry, ale takto sa to zovšeobecniť určite nedá.
Zkuste Hifiman Sundara. Mám je půl roku a jsem z nich nadšený. Mají bohužel chybu,že potřebují dlouho rozehrát. Takže půjčené hrají o 300% lépe,než nové koupené.
Blbost, pučený hrajou o 400% líp. A za úplňku o 450%.
... "půjčené" (rozumej predvádzací kus) hrá niekedy (alebo je to pravidlo?

A ten co si ich pozical, si zvykal na co, prosim ?!
Kedze nemal k dispozicii ten dlhy cas urceny k tomu, aby si na tu “hruzu” privykol ?
Za odpoved vopred dakujem.
Kedze nemal k dispozicii ten dlhy cas urceny k tomu, aby si na tu “hruzu” privykol ?
Za odpoved vopred dakujem.
... takže ešte raz:
1. občan si požičia predvádzací kus, ktorý hrá výborne. Rozhodne sa pre kúpu.
2. predvádzací kus vráti a objedná si nový kus (alebo len v obchode vráti predvádzací kus a odnesie si domov nový)
3. Doma následne zistí, že nový kus má "nejaký iný" zvuk:
... ale to nie je žiadny problém! ... nové sluchátka predsa treba rozohrať ... a čím dlhšie tým lepšie ... podľa niektorých predajcov/výrobcov aj viac ako týždeň ...
1. občan si požičia predvádzací kus, ktorý hrá výborne. Rozhodne sa pre kúpu.
2. predvádzací kus vráti a objedná si nový kus (alebo len v obchode vráti predvádzací kus a odnesie si domov nový)
3. Doma následne zistí, že nový kus má "nejaký iný" zvuk:
Čo teraz?... půjčené hrají o 300% lépe,než nové koupené ...
... ale to nie je žiadny problém! ... nové sluchátka predsa treba rozohrať ... a čím dlhšie tým lepšie ... podľa niektorých predajcov/výrobcov aj viac ako týždeň ...

No,vzhledem k tomu,že mám sluchátek víc,a tak mám s čím porovnávat,tak posměch o zvyku je blbost. Fakt je ten,že nový kus má membránu tuhou,uchycení taky. Provozem se to povolí. Stejný problém jsem zaznamenal u páskových výškáčů. Ty ale díky podstatně větší hlasitosti povolily asi po 3 týdnech.
A o kolik povolili? O 309%? A o další týden pozdějc to bylo už kolik? 428%, nebo snad ještě víc?
Dostatečně na to,aby to bylo slyšet. Zajímavé je,že u dynamických měničů jsem to nepostřehl. Takže jestli jsi ještě planáry nikdy nové a rozehrané neslyšel,tak jdi rejt do záhonu.
A kolik procent se dá vyrejt? A přeskočím tím to dlouhý "rozehrávání"? Slibovals 300%, ale že to trvá dlouho, takže jestli nenareju aspoň těch 300% za odpoledne, tak ti na to kašlu
.

... no ja mám doma už niekoľko tzv. "predvádzacích" kusov sluchátok od viacerých renomovaných výrobcov. Ono spravidla keď som distribúturovi predviedol problém s rozdielmi vo zvuku, tak som sa prakticky vždy stal šťastným majiteľom onoho predvádzaciaho kusu 
... týmto samozrejme nepopieram, že nutný (pár hodinový) zábeh prakticky všetkých typov sluchátok je nutný ... ale určite nie nejakých 150 hod. a podobné nezmysly

... týmto samozrejme nepopieram, že nutný (pár hodinový) zábeh prakticky všetkých typov sluchátok je nutný ... ale určite nie nejakých 150 hod. a podobné nezmysly

sluchatka/audeze-lcd-x-nedostatek-basu-t21073.html
Asi jsou všichni blbci,co tvrdí,že planáry potřebují dlouho rozehrát. A dál k tomu už nebudu nic psát.
Asi jsou všichni blbci,co tvrdí,že planáry potřebují dlouho rozehrát. A dál k tomu už nebudu nic psát.