(domácí high-end)Sluchátka vs reproduktory
Re: (domácí high-end)Sluchátka vs reproduktory
progsociety: Uvedený odkaz jsem nikdy nedočetl celý, ale u sluchátek je to dost o preferencích a mj. také o "Harmanově křivce", kterou asi znáš:
https://www.audioreporter.cz/ve-zkratce ... sluchatek/
Sluchátka lze porovnat např. podle této křivky...
Slyšel jsi jiná sluchátka než HD800s? Zkus si různá sluchátka půjčit domů a pokus se sám sobě dlouhodobějším poslechem zodpovědět otázku, která vnímáš jako nejvyrovnanější a nejpřirozenější.
https://www.audioreporter.cz/ve-zkratce ... sluchatek/
Sluchátka lze porovnat např. podle této křivky...
Slyšel jsi jiná sluchátka než HD800s? Zkus si různá sluchátka půjčit domů a pokus se sám sobě dlouhodobějším poslechem zodpovědět otázku, která vnímáš jako nejvyrovnanější a nejpřirozenější.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@hřebík
Uf... To je zatial rovnako nerealizovatelné ako instalacia Qobuz-u, ale vďaka za radu.
Uf... To je zatial rovnako nerealizovatelné ako instalacia Qobuz-u, ale vďaka za radu.
Progsociety asi proto že hrají lépe.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@lada
suhlasim, takýto odborný argument je skrátka nevyvrátiteľný
suhlasim, takýto odborný argument je skrátka nevyvrátiteľný

Mal som dnes moznost pocut Focal Bathys, a asi si ich kupim. Neuveritelne pohodlne a prijemne na hlavu. Bas sice taky trochu rozpliznuty, ale nic co by sa zasadne lisilo od bezneho repro hifi v panelaku.
Do lietadla/na cesty, za tie peniaze ...
Do lietadla/na cesty, za tie peniaze ...
Taky o nich premyslim. Ted mam na cesty Sennheiser Momentum 4. Mas nejake srovnani s wireless ANC sluchatky do 10 tisic (Senn, Sony, apod.), jakoze jak moc to je lepsi?
ahoj, urcitre su lepsie ako Bose a Airpods 
Ale ja som sa ANC dost dlho vyhybal, cize nemam prehlad. Ale tie Focaly su skutocne velmi pohodlne, co je pre mna kriterium c 1. Hraju velmi pekne "velko" aj relativne potichu. Na hudbu/film v lietadle a na letisku akurat, ziadne super hifi nehladam, maju ekvalizer, plus appka ponuka nejaku verziu upravy zvuku podla audiogramu.
este pridana hodnota - mozem ich nasadit manzelke na hlavu, ked pozera Youtube

Ale ja som sa ANC dost dlho vyhybal, cize nemam prehlad. Ale tie Focaly su skutocne velmi pohodlne, co je pre mna kriterium c 1. Hraju velmi pekne "velko" aj relativne potichu. Na hudbu/film v lietadle a na letisku akurat, ziadne super hifi nehladam, maju ekvalizer, plus appka ponuka nejaku verziu upravy zvuku podla audiogramu.
este pridana hodnota - mozem ich nasadit manzelke na hlavu, ked pozera Youtube

Dřív jsem na cesty používal BOSE QC25, pak SONY WH-1000XM3, ale skončil jsem u Apple AirPods Pro a už bych se nevracel k velkým sluchátkům. Obzvlášť potom co roon přišel mobilní aplikací roon ARC, kde se dá požít EQ. Používám právě Harmana pro in-eary.
Mne zase in-eary na hudbu absolutne nevyhovuju, unavuje ma to. Ale to je otazka osobnych preferencii.
Aj tak sa v lietadle snazim co najskor zaspat, takze to je jedno
Airpody som akurat vyhodil treti par, a som sa zaprisahal, ze stvrty uz kupovat nebudem.
Aj tak sa v lietadle snazim co najskor zaspat, takze to je jedno

Airpody som akurat vyhodil treti par, a som sa zaprisahal, ze stvrty uz kupovat nebudem.
U in-earů záleží mj. dost na špuntu do ucha, např. Shure k in-earům přibaluje dost koncovek různých typů a velikostí, že si snad každý vybere, na cestování ideální. Dají se sehnat i neorigoše různých tvarů, velikostí, materiálů, lze nechat udělat i koncovky na míru vlastním uším, ale tak daleko jsem nikdy nešel, byť víckrát zvažoval.
Dlouhé roky používám už jen Shure SE-846, pořídil jsem dokonce víc párů, jeden mám na BT přijímači, další na kabelu pro různé mobilní poslechové scénáře. Na cestování ideální, vydržím s nimi i hodiny. ANC neřeším, používám střední velikost přibalených koncovek (do mého ucha akorát), které okolní hluk potlačí dostatečně i na ulici a v dopravních prostředích. EQ nepotřebuju, standardní ladění 846kech mi vyhovuje bez jakýchkoli úprav. Zkoušel jsem i spoustu levnějších in-earů, ale ty mě unavovaly zejména nevyrovnaným frekvenčním průběhem, některého pásma bylo moc nebo málo a nedalo se to víc než půlhod-hod. vydržet.
Dlouhé roky používám už jen Shure SE-846, pořídil jsem dokonce víc párů, jeden mám na BT přijímači, další na kabelu pro různé mobilní poslechové scénáře. Na cestování ideální, vydržím s nimi i hodiny. ANC neřeším, používám střední velikost přibalených koncovek (do mého ucha akorát), které okolní hluk potlačí dostatečně i na ulici a v dopravních prostředích. EQ nepotřebuju, standardní ladění 846kech mi vyhovuje bez jakýchkoli úprav. Zkoušel jsem i spoustu levnějších in-earů, ale ty mě unavovaly zejména nevyrovnaným frekvenčním průběhem, některého pásma bylo moc nebo málo a nedalo se to víc než půlhod-hod. vydržet.
Ja teda in-eary nemuzu vystat. Zaprvy pro me neexistuji pohodlne nastavce, aby me to za chvili nestvalo. To bych si musel nechat udelat formu na miru a to se mi fakt resit nechce. No ale hlavne ten zvuk je pro me az moc uvnitr hlavy a to me taky stve 

Minuly tyzden som ostal visiet na letisku v Duseldorfe, kvoli pocasiu.
Tak som urobil taky mensi porovnavaci test ANC sluchatok:
B&W, Bang Olufsen, Sennheiser, Bose, Sony, JBL.
Vsetky nahodene na moj telefon, cize hral som ronvaku hudbu.
Nokoniec to bol rozstrel medzi Sennheiserom a Sony, kupil som teda SOny wh1000xm5.
Z krabice dost divny zvuk, ale trochu ekvalizacie a nastaveni v appke to dostalo na pocuvatelnu uroven.Ja nie som celkovo fanusik sluchatkoveho zvuku, nie je mi to prirodzene a ten "zvuk v hlave" mi nic zo zvukoveho hladiska nehovori. Proste je to pre mna ekvivalent "ked som v cudzine hladny, skocim do McDonaldu".
Na tu hodku cakania na letisku + let uplne v pohode. Prijemne pohodlne, vdaka ANC sa daju v lietadle pocuvat aj ticho, za 15 minut uz som spal. Este teda uvidim co s tymi Focalmi, musim sa dokopat ist to Techhousu a v klude si ich vypocut, potom by Sony skoncili u manzelky, nech si pozera youtube so sluchatkami, ked bude chciet.
Tak som urobil taky mensi porovnavaci test ANC sluchatok:
B&W, Bang Olufsen, Sennheiser, Bose, Sony, JBL.
Vsetky nahodene na moj telefon, cize hral som ronvaku hudbu.
Nokoniec to bol rozstrel medzi Sennheiserom a Sony, kupil som teda SOny wh1000xm5.
Z krabice dost divny zvuk, ale trochu ekvalizacie a nastaveni v appke to dostalo na pocuvatelnu uroven.Ja nie som celkovo fanusik sluchatkoveho zvuku, nie je mi to prirodzene a ten "zvuk v hlave" mi nic zo zvukoveho hladiska nehovori. Proste je to pre mna ekvivalent "ked som v cudzine hladny, skocim do McDonaldu".
Na tu hodku cakania na letisku + let uplne v pohode. Prijemne pohodlne, vdaka ANC sa daju v lietadle pocuvat aj ticho, za 15 minut uz som spal. Este teda uvidim co s tymi Focalmi, musim sa dokopat ist to Techhousu a v klude si ich vypocut, potom by Sony skoncili u manzelky, nech si pozera youtube so sluchatkami, ked bude chciet.