(domácí high-end)Sluchátka vs reproduktory

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: (domácí high-end)Sluchátka vs reproduktory

Příspěvek od hřebík »

progsociety: Uvedený odkaz jsem nikdy nedočetl celý, ale u sluchátek je to dost o preferencích a mj. také o "Harmanově křivce", kterou asi znáš:
https://www.audioreporter.cz/ve-zkratce ... sluchatek/
Sluchátka lze porovnat např. podle této křivky...

Slyšel jsi jiná sluchátka než HD800s? Zkus si různá sluchátka půjčit domů a pokus se sám sobě dlouhodobějším poslechem zodpovědět otázku, která vnímáš jako nejvyrovnanější a nejpřirozenější.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

@hřebík
Uf... To je zatial rovnako nerealizovatelné ako instalacia Qobuz-u, ale vďaka za radu.

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Progsociety asi proto že hrají lépe.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

@lada

suhlasim, takýto odborný argument je skrátka nevyvrátiteľný *bravo*

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Mal som dnes moznost pocut Focal Bathys, a asi si ich kupim. Neuveritelne pohodlne a prijemne na hlavu. Bas sice taky trochu rozpliznuty, ale nic co by sa zasadne lisilo od bezneho repro hifi v panelaku.

Do lietadla/na cesty, za tie peniaze ...

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Taky o nich premyslim. Ted mam na cesty Sennheiser Momentum 4. Mas nejake srovnani s wireless ANC sluchatky do 10 tisic (Senn, Sony, apod.), jakoze jak moc to je lepsi?

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

ahoj, urcitre su lepsie ako Bose a Airpods ;-)

Ale ja som sa ANC dost dlho vyhybal, cize nemam prehlad. Ale tie Focaly su skutocne velmi pohodlne, co je pre mna kriterium c 1. Hraju velmi pekne "velko" aj relativne potichu. Na hudbu/film v lietadle a na letisku akurat, ziadne super hifi nehladam, maju ekvalizer, plus appka ponuka nejaku verziu upravy zvuku podla audiogramu.

este pridana hodnota - mozem ich nasadit manzelke na hlavu, ked pozera Youtube ;-)

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Dřív jsem na cesty používal BOSE QC25, pak SONY WH-1000XM3, ale skončil jsem u Apple AirPods Pro a už bych se nevracel k velkým sluchátkům. Obzvlášť potom co roon přišel mobilní aplikací roon ARC, kde se dá požít EQ. Používám právě Harmana pro in-eary.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Mne zase in-eary na hudbu absolutne nevyhovuju, unavuje ma to. Ale to je otazka osobnych preferencii.
Aj tak sa v lietadle snazim co najskor zaspat, takze to je jedno ;-)

Airpody som akurat vyhodil treti par, a som sa zaprisahal, ze stvrty uz kupovat nebudem.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

U in-earů záleží mj. dost na špuntu do ucha, např. Shure k in-earům přibaluje dost koncovek různých typů a velikostí, že si snad každý vybere, na cestování ideální. Dají se sehnat i neorigoše různých tvarů, velikostí, materiálů, lze nechat udělat i koncovky na míru vlastním uším, ale tak daleko jsem nikdy nešel, byť víckrát zvažoval.

Dlouhé roky používám už jen Shure SE-846, pořídil jsem dokonce víc párů, jeden mám na BT přijímači, další na kabelu pro různé mobilní poslechové scénáře. Na cestování ideální, vydržím s nimi i hodiny. ANC neřeším, používám střední velikost přibalených koncovek (do mého ucha akorát), které okolní hluk potlačí dostatečně i na ulici a v dopravních prostředích. EQ nepotřebuju, standardní ladění 846kech mi vyhovuje bez jakýchkoli úprav. Zkoušel jsem i spoustu levnějších in-earů, ale ty mě unavovaly zejména nevyrovnaným frekvenčním průběhem, některého pásma bylo moc nebo málo a nedalo se to víc než půlhod-hod. vydržet.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ja teda in-eary nemuzu vystat. Zaprvy pro me neexistuji pohodlne nastavce, aby me to za chvili nestvalo. To bych si musel nechat udelat formu na miru a to se mi fakt resit nechce. No ale hlavne ten zvuk je pro me az moc uvnitr hlavy a to me taky stve :-D

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Minuly tyzden som ostal visiet na letisku v Duseldorfe, kvoli pocasiu.

Tak som urobil taky mensi porovnavaci test ANC sluchatok:
B&W, Bang Olufsen, Sennheiser, Bose, Sony, JBL.

Vsetky nahodene na moj telefon, cize hral som ronvaku hudbu.

Nokoniec to bol rozstrel medzi Sennheiserom a Sony, kupil som teda SOny wh1000xm5.
Z krabice dost divny zvuk, ale trochu ekvalizacie a nastaveni v appke to dostalo na pocuvatelnu uroven.Ja nie som celkovo fanusik sluchatkoveho zvuku, nie je mi to prirodzene a ten "zvuk v hlave" mi nic zo zvukoveho hladiska nehovori. Proste je to pre mna ekvivalent "ked som v cudzine hladny, skocim do McDonaldu".

Na tu hodku cakania na letisku + let uplne v pohode. Prijemne pohodlne, vdaka ANC sa daju v lietadle pocuvat aj ticho, za 15 minut uz som spal. Este teda uvidim co s tymi Focalmi, musim sa dokopat ist to Techhousu a v klude si ich vypocut, potom by Sony skoncili u manzelky, nech si pozera youtube so sluchatkami, ked bude chciet.

Odpovědět