(domácí high-end)Sluchátka vs reproduktory

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: (domácí high-end)Sluchátka vs reproduktory

Příspěvek od Liamee »

A to má jako bejt důkaz tvojí "pravdy," jo? Legrační. :lol: Mě by spíš zajímalo co jsou ti co tvrdí, že po "rozehrání" hrajou planáry o 300% líp, zamysli se nad tím.

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Já to nečetl celý ale dobrý sluchátka a aparatura k nim hraje dobře a zahoření cca v hodinách poslechu ale kdo chce víc tak si to pořídí

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

"Kdybych pánové před vás postavil dvě krabičky od sirek, ale dvě naprosto stejný krabičky, a o jedný z nich vám řekl, že je z USA, tak která by pro vás byla lepší, co?"
Svojho casu bol u mna chlapik s HD800, ktore mali o dost vyssie vyrobne cislo ako moje, a mozte hadat ktore hrali/hraju lepsie. Osobne je mi fuk, cim to je, pri vybere davam na prvy posluch (plus samozrejme dalsie hodiny skumania).

Aby som nebol uplne mimo temu, momentalne viac pocuvam sluchadla ako reproduktory. O vhodnosti zosilnovaca pre dane sluchadla nemusime viest ziadne polemiky, jednoducho je to tak. Ked som sa kedysi davno rozhodoval, aky zosilnovac si postavit pre tie, ktore sluchadla, za rozhodnutim bolo dost vela hodin posluchu a vyberu. Postavil som si teda zosilnovac (WCF) direkt pre HD800 (2 urovne gain, volitelny FB pre " skludnenie HD800" na vyssich f), s ktorymi to hraje paradne, ale s planarmi (HE-4xx) si az tak nerozumie, tie prave paradne hraju a nic im nechyba v zosilnovaci SRPP.

Osobne som bol prekvapeny, ked som si z dlhej chvile zadovazil HD660S, odvtedy urputne sa branim pokuseniu predat HD800, hraje to lepsie (aj ked trosku mi vadi vyssia citlivost, co trochu brani vytocit volume doprava).

Viem ze som mozno cenovo pod nastavenou latkou v 1. prispevku, ale snad odpustite :)

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

V současné době se mi zdají nejlepší a nejvěrnější Audeze LCD 5 samozřejmě na kvalitní aparatuře i když Hifimany Susvara jsou super tak cena je už dost vysoká.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Svojho casu bol u mna chlapik s HD800, ktore mali o dost vyssie vyrobne cislo ako moje, a mozte hadat ktore hrali/hraju lepsie. Osobne je mi fuk, cim to je, pri vybere davam na prvy posluch (plus samozrejme dalsie hodiny skumania).

Aby som nebol uplne mimo temu, momentalne viac pocuvam sluchadla ako reproduktory. O vhodnosti zosilnovaca pre dane sluchadla nemusime viest ziadne polemiky, jednoducho je to tak. Ked som sa kedysi davno rozhodoval, aky zosilnovac si postavit pre tie, ktore sluchadla, za rozhodnutim bolo dost vela hodin posluchu a vyberu. Postavil som si teda zosilnovac (WCF) direkt pre HD800 (2 urovne gain, volitelny FB pre " skludnenie HD800" na vyssich f), s ktorymi to hraje paradne, ale s planarmi (HE-4xx) si az tak nerozumie, tie prave paradne hraju a nic im nechyba v zosilnovaci SRPP.

Osobne som bol prekvapeny, ked som si z dlhej chvile zadovazil HD660S, odvtedy urputne sa branim pokuseniu predat HD800, hraje to lepsie (aj ked trosku mi vadi vyssia citlivost, co trochu brani vytocit volume doprava).

Viem ze som mozno cenovo pod nastavenou latkou v 1. prispevku, ale snad odpustite :)
Svojho času som dosť pokukoval po HD800, hlavne kvôli tomu, aby som už "mal konečne pokoj". Aspoň tak to tvrdia ich spokojní používatelia.

Potom som natrafil na odporcov HD800, podľa ktorých je to už "too much". Na "normálny" posluch skôr odporúčali HD600.

A teraz pozerám, že "v hre" by mohli byť aj HD660S(2). Vyššia citlivosť by mi rozhodne nevadila, viac mi vyhovuje, keď nemusím volume otáčať doprava (o to sa starajú zvukári, zapletení do loudness war).

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... dovolil by som si kontrolnú otázku k predchádzajúcenu zúfalému príspevku:

Myslíš že neexistuje nejaká úplne iná firma ako je Sennheiser, ktorá vyrába sluchátka aj pre počujúcich zákazníkov?

:lol: :lol: :lol:

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Určite existuje, ale ako zúfalý mainstreamový smrteľník nemám na to, aby som vyskúšal snobské ....... záležitosti.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

*offtopic* Už som sa zľakol, že som tu dostal odpoveď na otázku od človeka, ktorému som otázku adresoval. Ale hifiroom je krajina zázrakov, nedá sa nič robiť.

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Zkus třeba Meze hrají líp jak Senny.

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

No ale zdá se mi že nejseš v té správné skupině na sluchátka.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No to očividne nie som. Ale pár príspevkov vyššie je odkaz / referencia na Sennheiser HD660S(2), ktoré by mohli teoreticky "hrať" prijateľne k "highendovým" sluchadlam. Sorry, že som sa toho tak nerozumne chytil.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

@progsociety:
"sennheiser, sennheiser über alles" *headbang*

... alebo "Jedem das Seine" ... teda ako sa u to nás prekladá: "každému jeho" :lol:

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nebolo by odveci podložiť hejtersku anti - sennheiser kampaň nejakými relevantnými dôkazmi. Inak je celá kampaň postavená na blate.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

hejterská anti - sennheiser kampaň? :shock:

... a kde pre boha?
... snáď nie tu?

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Možno nie úplne hejterská, napriek tomu by ma tak trochu zaujímalo, prečo by som mal namiesto HD800s uprednostniť napr. nejaký podobne drahý model Audeze, Hifiman, Meze, Focal, apod.

Ale vlastne už to bolo popísané tu:
zajimave-odkazy/slepa-ulicka-high-endu- ... 24562.html

Tak neviem, ale vždy som mal radšej hyperrealizmus než impresionizmus.

Odpovědět