Je Hi-Fi ještě o zvuku?!...
Re: Je Hi-Fi ještě o zvuku?!...
Další nešvar výrobců a prodejců který mě vytáčí (sice to s tématem přímo nesouvisí ale přidám to sem) je zatajování cen . Určitě to znáte, narazíte na zajímavý výrobek který se vám líbí ale co to, kde je proboha cena ??? Můžete si oči vykoukat, prsty uklikat pátrat a nakonec to mnohdy vzdáte, pokud si ovšem nechcete dát tu práci a neoslovit přímo výrobce či prodejce. Co tím proboha sledují, to si jako myslí že utajením ceny se stane výrobek lákavější ? Nestane, alespoň co se mě týče. Rád bych se těchto pánů zeptal zda by chodili nakupovat do obchodu bez cenovek a jak by se tam cítili ? Anebo žiji mimo realitu a jsem takový chudák že se jako jeden z mála musím koukat na cenu toho co si chci pořídit ? Myslím že ne . Tak co má proboha tahle hra na schovávanou znamenat ? Musím ale řict že v posledních letech se mnozí zlepšili ale i tak je dost těch co si zřejmě myslí že tajemství ceny jejich výrobku jim posílí jejich prodej.
Nejsem si úplně jistý, jak výrobce ale nezveřejňování cen prodejcem je i v rozporu se zákonem.
Tak mě napadlo, co takhle založit opačné téma TOP produktů ( jako to má hifi studio Melissa ) tedy produktů které jsou podle vás velmi vydařené a výrazně svým zvukem překračují svou cenu? Co vy na to? 

Urcite. Neco pozitivniho je vzdy vitano!
Par produktu mi "naskocilo" v cukuletu.
Par produktu mi "naskocilo" v cukuletu.
Také jsem pro, zmínit tady něco pozitivního.
Za mě: momentálně jako nejvíc TOP bych si představoval samostatnou, dokonale akusticky upravenou poslechovou místnost, ve které bych poslouchal jen komponenty, tedy žádné nežádoucí odrazy a kumulace zvuku nebo jiný nešvar.
Co se týče komponentů, tak zatím jsem toho moc neslyšel, ale určitě bych neopovrhl nějakým pre+monobłoky od Mark Levinsona nebo třeba i Luxman. A repro? Nějaký top model od Dynaudií nebo Bowersů. Ale jak píšu - nic z toho jsem ještě nikdy neslyšel.
Těším se na další vysněné aparatury členů zdejší komunity
Za mě: momentálně jako nejvíc TOP bych si představoval samostatnou, dokonale akusticky upravenou poslechovou místnost, ve které bych poslouchal jen komponenty, tedy žádné nežádoucí odrazy a kumulace zvuku nebo jiný nešvar.
Co se týče komponentů, tak zatím jsem toho moc neslyšel, ale určitě bych neopovrhl nějakým pre+monobłoky od Mark Levinsona nebo třeba i Luxman. A repro? Nějaký top model od Dynaudií nebo Bowersů. Ale jak píšu - nic z toho jsem ještě nikdy neslyšel.
Těším se na další vysněné aparatury členů zdejší komunity

Já bych je připomenul, že původní myšlenka byla vytvořit vlákno o vydařených komponentech, které svým zvukem výrazně překračují svou cenu. Než zde tedy začnete cokoliv navrhovat, doporučuji se nad touto vstupní podmínkou poněkud více zamyslet..
Jo, špatně jsem to pochopil, omlouvám se 

Při pohledu na vnitřek předzesilovače Bespoke Audio a následně pak jeho cenu 329 990kč mě poněkud zamrazilo: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... audio.html
Zajímavé by bylo srovnání s Music First Audio classic v 2 za 86 990kč v mědi nebo i ve stříbře za 109 990kč: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ic-v2.html Srovnání by neměl být problém obě značky prodává TYKON.

Naposledy upravil(a) Sany dne 19 kvě 2016 20:42, celkem upraveno 1 x.
njn., jak tu někdo psal - když si uvědomíš, že za to si koupíš nové auto, kde veškeré komponenty a funkční celky musí projít řadou testů, musí to odolat korozi a vůbec všemu možnému, má to i sedačky, polstrování, kola ...... z toho fakt mrazí .......
Existujú konkrétne labely, ktoré sa špecializujú nielen na remastering starých kúskov, ale na remastering, ktorý by spĺňal aj isté kvalitatívne predpoklady v zmysle napríklad vysokej dynamic range hodnoty? Lebo to je naozaj problém - dnes som do iného vlákna pridával dnešný môj úlovok Bony a klid nahratý na Barrandovskom Supraphone a je to neuveriteľne chabý mastering. Čo ma kus sklamalo.jirie píše:S tím související problémem mám také dost velký problém. Již několikrát se tu probíralo, jak se mrší původní nahrávky. Zcela nepokrytě a úmyslně se ničí duch originálních nahrávek. Uvažuje někdo z těch deformátorů nad tím, že se nenávratně ztrácí jedinečné kousky? Tady už nepomůže ani to nejlepší a nejdražší reprodukční zařízení světasekal píše: .................... S tím také částečně souvisí i zhoršující se technická kvalita nahrávek (na CD). Všechny tyto nešvary mně tuto zálibu, která mě provází od mého mládí, rel. dost znechucují. A myslím, že zde v tomto vnímání tohoto neuspokojivého stavu nebudu zdaleka sám. Proto ostatně tento thread také vznikl, i když se to některým zdejším dobře situovaným a správně orientovaným jedincům asi moc nelíbí..

Jestli je dnesni hifi o zvuku ?
Myslim si, ze ano.
Nebo se mylim a proste uz se to vyrabi jako parky na bezicim pasu a cina jako cina, levne a ochuzene a pak je zvuk o nicem ?
No ja jsem si reprobedny predratkoval a zvuk se mi zlepsil, do zesiku jsem zasahnul jen tim, ze jsem jej odkrytoval a procistil od prachu, tam bych ani nezkousel zasahovat, pouze uvazuji o nejake zmene prehravace.
Co se tyce hudby clovek musi hodne presedlat, aby nasel neco peknyho a kvalitniho nez to co poslouchal..
No je to balada posloucha kvalitni nahravku.. Cloveka to nadchne, ackoliv to neni uplne vas styl, ale to uzasne rozestaveni nastroju jak si s tim nekdo pohral, a pak aspon trochu chytlava melodie.
Ale je pravda, ze neni hifi jako hifi...
Tuhle asiati asi s hifi nemaji zkusenosti, tak jsem jim napsal, ze to opravdu s hifi nema nic spolecneho...
Jednalo se o iphone sluchatka od Samsungu vychvalene do nebes, tak ja hlupak na to skocil a koupil... no proste jako vietnam
tak samo i jine drasi...
Pak pry hifi mp3 prehravac Ruizu.
Ach jo opet jsem psal at stahnou reklamu na hifi, ze to s hifi opravdu nema nic spolecneho a at si poslechnou skutecne hifi, ze po zvukove strance je to uplne nekde jinde.
Je sice pekne, ze to prehrava wave, flac, ape, mp3...max tok 1500 prej to ma vydrz 100hodin (no s bidou 35hodin a to mam hlasitost 4 z 30...)
No kazdopadne jsem ten prehravac nepochopil, protoze zvuk je desny a ma to ruchy, proste slysite jak se nacitaji data (pritom to cte z mikrousb karty ne z hdd)
EQ se da menit pouze predvolbama nebo vypnout - a to je des a to jsem zkusil asi 6 druhu sluchatek a nenasel zadne vhodne.. mozna vietnamske.
No pokud se to trochu ohuli tak se to da... proste jako kulisa pri praci na cestovani, ale neni to nic svetoborneho za tu cenu.
edit: tak stale maji tam "hifi loudness music a 100hours" ale v popisu je psano jen 20h. Napsal jsem jim at si zajdou na usni, ze to opravdu nic s hifi nema spolecneho.
Myslim si, ze ano.
Nebo se mylim a proste uz se to vyrabi jako parky na bezicim pasu a cina jako cina, levne a ochuzene a pak je zvuk o nicem ?
No ja jsem si reprobedny predratkoval a zvuk se mi zlepsil, do zesiku jsem zasahnul jen tim, ze jsem jej odkrytoval a procistil od prachu, tam bych ani nezkousel zasahovat, pouze uvazuji o nejake zmene prehravace.
Co se tyce hudby clovek musi hodne presedlat, aby nasel neco peknyho a kvalitniho nez to co poslouchal..
No je to balada posloucha kvalitni nahravku.. Cloveka to nadchne, ackoliv to neni uplne vas styl, ale to uzasne rozestaveni nastroju jak si s tim nekdo pohral, a pak aspon trochu chytlava melodie.
Ale je pravda, ze neni hifi jako hifi...
Tuhle asiati asi s hifi nemaji zkusenosti, tak jsem jim napsal, ze to opravdu s hifi nema nic spolecneho...
Jednalo se o iphone sluchatka od Samsungu vychvalene do nebes, tak ja hlupak na to skocil a koupil... no proste jako vietnam

Pak pry hifi mp3 prehravac Ruizu.

Je sice pekne, ze to prehrava wave, flac, ape, mp3...max tok 1500 prej to ma vydrz 100hodin (no s bidou 35hodin a to mam hlasitost 4 z 30...)
No kazdopadne jsem ten prehravac nepochopil, protoze zvuk je desny a ma to ruchy, proste slysite jak se nacitaji data (pritom to cte z mikrousb karty ne z hdd)
EQ se da menit pouze predvolbama nebo vypnout - a to je des a to jsem zkusil asi 6 druhu sluchatek a nenasel zadne vhodne.. mozna vietnamske.
No pokud se to trochu ohuli tak se to da... proste jako kulisa pri praci na cestovani, ale neni to nic svetoborneho za tu cenu.
edit: tak stale maji tam "hifi loudness music a 100hours" ale v popisu je psano jen 20h. Napsal jsem jim at si zajdou na usni, ze to opravdu nic s hifi nema spolecneho.
Jen jestli těch 100 hours není životnost přehrávače 

No na cesty do vlaku a busu to je celkem dobre, ale kdyz je ticho je to desny.
Opravdu levne hifi neni a cina urcite ne.
Kazdopadne je lepsi cca 2dni ze to hraje vkuse nez cokoliv jineho, pac mobil sotva vydrzi den a ostatni mp3 sotva par hodin a nepodporuji flac.
Hifi je stále o dobrém zvuku. Existuje mnoho racionálně postavených přístrojů k reprodukci hudby, které nestojí milióny. Je třeba ale hledat.
Tak šup, sem s nimi, máme tady na to samostatné vlákno:TOP-Produkty které výrazně převyšují svou cenovou kategorii (vypadalo že se to slibně rozjede, ale nějak nám to zamrzlojkb4 píše:Hifi je stále o dobrém zvuku. Existuje mnoho racionálně postavených přístrojů k reprodukci hudby, které nestojí milióny. Je třeba ale hledat.