Je toto možné?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Je toto možné?

Příspěvek od drfish »

Je vidět Johny, žes to tak úplně dobře nečetl ;) Leony myslel narcismus a taky se hned za to omluvil. To jen pro pořádek. Není potřeba to hrotit, byla to docela plodná diskuze... :(
Mě třeba potěšilo, že nejsem sám, kdo je tady spokojený...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Leony5:
Sklouzl jsi do čistého iracionálního hejtu, kdy si vymýšlíš mé údajné výroky, aby bylo o čem se přít, zatahuješ sem úplně nesouvisející témata, píšeš v čistě osobní rovině, nevyjadřuješ se k obsahu mého textu, ale čistě k mé osobě, nepoužíváš faktické argumenty na podporu svých názorů, jen ublíženě brečíš, že jsem na tebe zlej... :-). Proboha proč :-)?
A přes tenhle závoj osobní nevraživosti, kterým sis sám zaplevelil hlavu, sis nestihl všimnout, že ve všech příspěvcích reaguju čistě na obsah tvého textu, ne na tebe jako osobu, a uvádím korektní snadno ověřitelné argumenty.

Nemám se za co omlouvat. Napsal jsi nějaký fakt o zisku. Já vyslovil domněnku o jeho pravdivosti, protože mi to vzhledem k běžné praxi přišlo divné. Sám jsem si ji ověřil, abych ti nekřivdil, a následně reagoval slovy "Máš pravdu...". Nemám s tím problém. Za co bych se měl omlouvat :-)? Provedl jsem někomu něco :-)?
Ostatně důvodem, proč firma, kde pracuješ, neoptimalizuje své daně je ten, že je to jen jedna z mnoha firem obřího konsorcia, které řídí investice a provádí optimalizaci na úplně jiném levelu.

Ale abych se od nesmyslné a nepochopitelně vzniknuvší osobní roviny vrátil zpátky k obsahu naší debaty a nějak ji za sebe uzavřel. Za sebe jsem opravdu rád, že z těch, kdo se ozvali, jsou si všichni vědomi toho, jak velké štěstí máme, jak dobře se nám vlastně žije a že opravdu není prostor k tomu, abysme si stěžovali na těžkost života v ČR. Tohle uvědomění totiž ve spojení s vědomím faktu, že za svůj život a potažmo spokojenost je zodpovědný každý sám, je obrovsky důležité pro celkovou pozitivní náladu ve společnosti. Naše myšlenky, které nám kolují v hlavách, tvoří naše věty, které vyslovujeme, a podle těch se následně chováme. Doslova myšlenka mění svět. Je proto nesmírně důležité vnitřně věřit ve své schopnosti, uvědomovat si to dobré, co máme a formovat kolem sebe ve svém každodenním životě pozitivní prostředí. Štěstí a spokojenost nevychází z vnějšího světa a jeho "cool" atributů typu peníze, domy, auta, zesilovače, bedny..., ale jen a pouze z našeho nitra, z naší vyrovnanosti, zdravého sebe-uvědomění a schopnosti zdravého uvažování. Lidé, kteří se dokola rozčilují nad věcmi, se kterými nic nenadělají, nikdy nebudou spokojeni a šťastni. Něco se ti nelíbí? Tak to buď změn, nebo se s tím smiř nebo uteč. Není jiná možnost, jak se s tím vyrovnat, aby to v tobě dál nehnízdilo :-).

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Já budu ještě radikálnější než PítrsPraha, podle mě je ČR vůbec jedna z nejlepších zemí pro život co si lze představit. Rozhodně tedy děkuji, ať už rodičům, pánubohu nebo komukoliv, kdo v tom má prsty, že jsem se tu mohl narodit. Když to vezmu pouze z ekonomického pohledu, který tady výhradně řešíte, tak ano příjmy jsou nižší než špička, ale není to žádná hrůza, zvláště v Praze je to nyní opravdu víc než dobré. Ještě důležitější z ekonomického hlediska je nezaměstnanost, která je nyní snad nejnižší na světě a to prosím není žádná propaganda médií, ale čirý fakt. Takové podmínky rozhodně v západní Evropě, kterou se někteří zaklínáte, nemají. např. Francie 10%, Rakousko přes 8% %, Finsko 8% i naši sousedi na Slovensku a tak bychom mohli pokračovat dále. Zdravotnictví a školství je taky víceméně pořád ještě zdarma. MHD hustá síť a za hubičku, ceny v hospodách mírné, pivo až směšně levné. Jenom chybí moře a trochu víc sluníčka, jinak učiněný ráj *palec*

No a asi úplně nejdůležitější co tu vůbec nepadlo, bezpečnost. Byli jste někdy v poslední době třeba v Paříži? Vždyť to tam místy vypadá jako v zemi 3. světa! A co tak mám možnost slyšet zkušenosti, či číst, tak třeba ve Švédsku, Norsku, V. Británii, Itálii je úpadek v tomto směru víc než viditelný. Ale prý není korektní o tom mluvit...
kabelguru.cz

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Difish,máš pravdu trochu se mi z tý terminologie zamlžil zrak a omluvu přehlídl tak sory a ne jako. : :geek:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Kocmeister:
Jo, to máš naprostou pravdu.

P.S.
Tak to nikdy nejezdi do Slovinska :-). Ekonomika nyní taky velmi zdravá. Navíc mají Alpy i moře. Čisto a uspořádáno jako v Rakousku, kulturně a emocionálně jsou to ale typičtí Slované v tom nejlepším slova smyslu. Malinký, ale zdravě hrdý a vyrovnaný národ. Mám to tam moc rád :-).

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

pánové, doporučuji se projet po světě. Osobně toho mám projeto fakt dost (žádné vyplácnutí se u hotelového bazénu all inclusive) a pak teprve srovnávejte. Já osobně jsem v Česku spokojený po všech stránkách.

Mějte se fajn

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Leony5 píše:
24 říj 2017 01:39
Pitrsi porusim co jsem slíbil a naposledy zareaguji na tvůj příspěvek. Asi jak sám můžeš vypozorovat od některých členů tohoto a také podobného fóra je také Můj pocit z tvých rádoby slušných a věcných příspěvků podotýkám ne všech ale jen některých velice dobře zabaleno nechutne uhrazení a ponižování lidi kteří zde napíší svoje názory.Komentujes někdy fakta který neznáš, záhy zjistíš že jsi ulit, ale tvoje ego ti nedovoluje se za přehmaty omluvit, jen to nějak zaonacis aby jsi se neponizil k tomu že se omluvis. Jak jsi zde napsal že tu brečím jsem ti objasnil že to tak není. Na druhou stranu si vzpomeň jak jsi se ty sám vyplakal na sousedním fóru za to že jsi dostal za sve chování trvalý ban. Nejsem jediny kdo si o tobě udělal tento úsudek a to jak jistě pochopíš o něčem vypovídá. Ano nechal jsem se spontalne vyprovokovat tvim komentářem, je to moje chyba.
Můj dojem z postavičky Pitrs je stejný.

crommelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crommelin »

Lidumil

Pokud nepochopils nic z toho, co jsem psal, tak když nic jiného, Já jsem tě žádal jako první, abys na mne neregoval, a ty napíšeš další blábol a mně vyzýváš k témuž. Prosím, jdi do ......

Pitrs a spol.

Mám dost výhrad k některým výrokům Pitrse, ohledně hifi a nejsem s ním v souladu. Odborně. Ale nemám čas a ani zájem mu jeho "teorie" vyvracet. Navíc je to jeho zkušenost, kterou sem dává všanc, jeho vědomosti a ač se na to může vykašlat, dělí se o ně. Narozdíl od jiných a mnohých, kteří jen kecají a plkají nesmysly.
To, že to podává někdy trochu razantnějším způsobem, je jen jeho věc a můžete to tak brát, nebo diskutovat.

Ovšem otáčet jeho psané výroky v opak a dělat z něj blbce, se mi hodně příčí. Asi byste měli lépe číst a lépe uvažovat, co a jak píše a ne jak to na vás působí a co si myslíte že napsal. To bývá dost často chyba lidí s nižším IQ a sebestředným arogantním pozérstvím. Bez urážky. Kvalifikovaně, odborně, přímo a k věci , obzvláště v písemném projevu, chce opravdu dost obsáhlé znalosti a taky znát velmi dobře český jazyk, kterým se dá nuantivně, na rozdíl od jiných jazyků, vyjádřit velmi malé odchylky od jádra věci. Ohledně politiky mu dávám za pravdu. A nejen jemu.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Takových "BROUKů PYTLíKů" - všude byl a všechno zná, od astrofyziky, podmořského života, diabetologie i třeba populárního TV vaření a vždy má tu absolutní pravdu ( jen teoretickou ) a praktické zkušenosti jiného neuznává, je tady několik.
Jednoznačně souhlasím s Leony5, petrL i Lidumilem a crommelina ( s IQ minimálně 155, ikdyž vyjadřováním "lopaty", registroveného na foru v září 2017 ) řadím na stranu Pítrse, který určitě dosahuje obdobných parametrů. Jste tady exotická dvojka.

Sorry za OT a osobní rovinu, ale bylo by třeba na tomto foru vycházet z osobních praktických zkušeností z oblasti hifi a o těchto informovat ostatní hifisty, nikoliv věštit jak co hraje z přiloženého obrázku, či kopírováním teoretických statí. Předpokládám, že tady je většina diskutujích s alespoň průměrným IQ a tak si dovedou vyhodnotit u koho je větší relevance informací, zda u toho kdo sedí mezi bednama a testuje na vlastní uši a nebo u někoho, kdo jen teoretizuje, či věští z fotografie - to tady fakt ještě nebylo. crommelin: you are number 1.

A teď do mě.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Jaký štěstí že jsou Lidový milice ozbrojený...

crommelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crommelin »

johny 52, nějak nerozumím.< pokud jsi chtěl napsat odzbrojený, tak by mi to dávalo smysl.

Staré ucho brouka Pytlíka.

Krásný případ hyenistickýho přístupu. Napíšeš OT za osobní rovinu, a přitom je celý tvůj (a nejen tento) příspěvek veden pouze v osobní rovině a především typem právě brouka Pytlíka.

Za prvé, jak ty můžeš vědět, jaké já mám zkušenosti? Já tvé nezpochybuji, i když si o nich mohu myslet co chci.
Za druhé, přemrštěnou a nafouknutou sestavu, o které jsem se zmínil, že pochybuji, že by hrála nějak suprově, nebylo nic důkaznýho, pouze můj pocit osobní, a to jsem napsal. Takže nic proti ničečmu. Pouze můj názor. Ty máš jiný? Tak ho napiš.
Desítky lidí zde uvádí své (s)myšlené názory bez důkazů a to nevadí?
Nevím, jak se vyjadřuje lopata z pohledu tvého IQ, ale lopaťácky se vyjadřuješ spíše ty.
A to že v něčem souhlasím s Pitrsem neznamená, že jsem s ním na stejné lodi. Prostě uvádím to, co si myslím, jako ostatně všichni ostatní. A mám na to právo, ač jsem tu pouze od 12.září. Ty jsi zde o necelé 4 měsíce dýl a jako co.?
Pokud s tím máš problém , tak si běž zaběhat nebo jsi do hospody.

Předložená faktická teoritická stať, podložená praxí nebo aspoň zkušeností, má mnohem více přínosu, než plky ,jedna baba povídala.

Tak buď v klidu . Jo a mám 163.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Jo jasně odzbrojený,sory vypadlo d....

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

*thumbs up* Ano pánové a dámy *thumbs up* Pitrs je teoretik který se do všeho angažuje se svými vygooglenými nesmysli a jeho schopností vše obalit do dokonalosti,to se mu nedá upřít na to je opravdu mistr,psaní takovýchto mouder vyčtených na internetu a rádoby vydávaných za své praktické zkušenosti.Pravdu má vždy,běda tomu kdo mu oponuje,běda tomu kdo má lepší sestavu než on,tomu svou arogancí a zahleděností sama do sebe nandá mistrně setaveným příspěvkem a udělá z něho idiota který si vymýšlí.A ten kdo tohle neprohlédne z jeho textů podle mě moc inteligence nepobral.Už ho prokoukli na jiných forech a letěl jak namydlenej blesk,záhy si udělal nový nick a pořádně se tam vyplakal jak mu ublížili a že nic neprovedl,přesně jako v tomto vlákně se tam také hájil že nic neprovedl,ale ten kdo je jen trochu inteligentní a umí číst si tam najde že ze mě udělal lempla a lháře,nic co jsem tam napsal jsem si nevymyslel a je to bohužel realita z mého okolí a nejsem sám,ale on to přeci nenapsal,to se zrodilo v mé dementní hlavě.Podle mě je to člověk zahleděný sám do sebe který netoleruje jiný názor,a dokáže mistrně ve vší slušnosti ponižovat své oponenty.Je to můj pohled na tohoto člena a nikomu ho nevnucuji a mám právo napsat co si myslím a tak i činím.Ale každý jsme nějací že,a nikdo není dokonalí? Možná Pitrs? http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/c ... od-1326705

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Leony5:
Na dnešní době je výborné to, že každý na sobě může pracovat, aby nemusel mít potřebu stížností na nízké mzdy.

To, že se po tečce na konci věty se dělá mezera může byt pro tebe takový malý začátek práce na sobě.
Stejné pravidlo platí při použití čárky.
Taková jednoduchá změna výrazně zvýší hodnotu tvého psaneho projevu. Pokud bys třeba psal životopis při hledání nové práce (s vyšší mzdou), je to jednoduchá rada k nezaplacení.
Ostatni pravopisne chyby už vyžadují vice studia.

Nepíšu to kvůli pravopisu (také nemám dobrý), ale proto, že většina lidí nastávajících na poměry na sobě neni ochotná pracovat. Učit se nové věci, cizí jazyky, prostě cokoliv co by jim mzdu zvýšilo.

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

:oops: :oops: :oops: :oops:

Odpovědět