Je toto možné?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:

Re: Je toto možné?

Příspěvek od Leony5 »

:D Nahnal bych je do mišelinky tahat pneumatiky reakcionáře zasraný :D jak řekl svobodník Halík :lol:

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Leony5 píše:
22 říj 2017 23:05
Můj syn s rodinou žije a pracuje(dělnická profese) ve SRN již 8 let a věř tomu že tady by už žít a pracovat nechtěl :D
presne som si aj myslel, že táto skúsenosť by mohla vychádzať práve z Nemecka. A sa stavím, že z tej západnej časti. Každopádne v Nemecku táto idylka začína a končí.

Môj brat zasa dlhodobo žije a pracuje v USA (manažérska profesia) a určite tam život ľahký nie je, aj keď on, osobne, sa má dobre. A to USA je Mekkou právneho štátu a kapitalizmu. Prosto netreba nič zovšeobecňovať, zjednodušovať a marginalizovať, pretože presne to vedie k nešťastným súdom a následným nesprávnym krokom.

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Vysvětli mi proč se v České republice děje to že například já pracuji u nadnárodní Polské chemické firmy kdysi České(obřích rozměrů) na velice slušné pozici (35 let praxe) a stejný počet let v této firmě.Naše platy jsou žalostné oproti zaměstnancům této firmy v zahraničí kde vlastní tato firma stejné chemické komplexi jako v ČR.Info o platech v jiných státech této firmy máme od řidičů kamionů kteří mezi chemičkami rozvážejí produkty,tudíž pravdivé.V naší chemičce jsou čtvrtletní čisté zisky v miliardách *headbang* Vím že politik nemůže přikazovat majiteli jak má platit zaměstnance,ale myslím si že pro takovéto neférové zaměstnávání Českých lidí přinejmenším vytváří podmínky.Firmy se zde obohacují a politikům je to putna.Prostě řečeno Český poctivý pracující člověk se má o velký kus hůře než je obvyklé ve vyspělých ekonomikách ve světě a to mi nikdo nevyvrátí *headbang*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Omlouvám se za upřímnost, ale tenhle brek o tom, jak se máme špatně, mě vždycky rozesměje. Z mého pohledu je to rouhání se hodně těžkého kalibru. Sedíš v teple, dobře najezený, s pitnou vodou kamkoliv se podíváš, zcela beze strachu o svůj život, u notebooku, na diskusním fóru o drahých spotřebních věcech naprosto nepotřebných k životu a stěžuješ si, jak se máš špatně?

Na světě se dnes ráno probudily 3 miliardy lidí - ano, 3 miliardy, tzn. na počet obyvatel 300x Česká Republika - kteří dlouhodobě žijí s méně než 43 Kč na den. Obyvatelé v České Republice stabilně patří mezi pár procent vyvolených nejbohatších lidí planety. Z postkomunistických zemí jsme dlouhodobě a stabilně na špici co se týká životní úrovně. V rámci celé EU, tedy jednoho z nejbohatších regionů světa, dosahujeme na 85 % její průměrné životní úrovně.

Ano, pokud srovnáváš ČR s těmi několika málo úplně nejbohatšími zeměmi, pak se máme o poznání hůř. Ty ale reprezentují jen malinkatý zlomeček obyvatel téhle planety.
Na druhou stranu plně souhlasím s tím, že neexistuje jediný důvod, proč bychom dnes nemohli být na úrovni Švýcarska. Za první republiky jsme byli lídry Evropy v průmyslu, vzdělání, vědě. Pak přišla válka a po ní komunisti, kteří tuhle zem na 40 let doslova udusili na úroveň klinické smrti v porovnání s tím, jak se české zemi dařilo před válkou.

Díky své práci jsem se hlavně v minulosti dost pohyboval po Evropě. Kumulativně jsem strávil dost měsíců běžného denního života, chození do práce a životem vedle místních lidí ve Skotsku, Anglii, Švédsku, Dánsku, Itálii, nárazově pak v dalších zemích Evropy a za sebe nemůžu říct, že by se tam žilo skokově jinak než u nás.

Hodně se díky svojí práci pohybuju po celé ČR. Nenajdeš region, kde by se na venkově masivně nestavěly nové domy. Nenajdeš region, kde by nebyly permanentně narvané obchody lidmi. V zimě v létě jsou všechna rekreační střediska v ČR narvaná v drtivé většině čechama a jen do toho blbýho Chorvatska jede každoročně skoro milion Čechů.

Takhle podle mě nevypadá život v chudé zemi.

P.S.
Info o platech v jiných státech této firmy máme od řidičů kamionů...,tudíž pravdivé.
Tohle považuji za hodně nepovedený vtip.

P.S.2
V naší chemičce jsou čtvrtletní čisté zisky v miliardách
Pokud by tohle byla pravda, tedy opravdu účetně ČISTÝ ZISK v MILIARDÁCH, tak jste ta nejhloupější společnost na zeměkouli. A tomu moc nevěřím.

P.S.3
Po 35 letech v jedné společnosti musíš být přirozeným vývojem na nějaké alespoň nižší manažerské pozici (vedoucí odboru, vedoucí výroby), spíš ale v roli středního managementu (např. výrobní ředitel). Platy na takových pozicích se v ČR pohybují kolem 45-70 tis. v prvním případě a 70-150 tis. ve druhém případě.
Pokud to tak není a ty máš po 35 letech praxe a 35 letech v jedné firmě řadovou pozici a řadový plat, nehledej chybu ve firmě, zemi nebo čemkoliv dalším externím.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Díky své práci jsem se hlavně v minulosti dost pohyboval po Evropě. Kumulativně jsem strávil dost měsíců běžného denního života, chození do práce a životem vedle místních lidí ve Skotsku, Anglii, Švédsku, Dánsku, Itálii, nárazově pak v dalších zemích Evropy a za sebe nemůžu říct, že by se tam žilo skokově jinak než u nás.
*thumbs up*

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

panove, mohu chapat vasi touhu se erudovane vyjadrovat k politice a obecnemu deni v tomto state - ale vsimli jste si, ze tohle bylo vlakno a hifi, ze jste na foru o hifi ? tak prosim ... pokud se nepletu, byvala tu sekce neco jako "kecy o vsem moznem" - tak si to prehodte tam ( minimalne ), nebo si najdete nejake vic "pro" politicke forum ..
komentare nejsou treba - myslim, ze je to srozumitelne kazdemu

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Co blbneš? Jsme v sekci Ostatní - Volná diskuse, které je popsáno jako "Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd.". To je myslím srozumitelné každému, nebo ne ;-)?

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Souhlasím s Pítrsem.Neznám v okolí žádný chudáky,jen na celej svět permanentně nasraný jedince.

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

*2thumbsup* Pitrs v naší společnosti je více než polovina zaměstnanců u firmy déle jak 25let,někteří dokonce 40let,jsou to schopní lidé na svém místě,jedná se pochopitelně o chemičku tak že jsme operátoři chemické výroby,je to zodpovědná a náročná práce,někdy i nebezpečná,nyní my vysvětli jak by takové množství zaměstnanců mohlo dělat ve firmě manažery? Když podle tebe jak jsem pochopil narážíš na to že po takové době poctivé práce u jedné firmy nejsem manažer tak jsem lempl,no to je ta fabrika potom plná lemplů protože jsou po tolika letech pořád jen operátoři,kde to žiješ člověče?Vrat se zpátky na zem.Jak můžeš reagovat na něco o čem nevíš zhola nic,pokud bys uvažoval rozumně tak bys nic takového nemohl napsat,a o co jde mě a o čem jsem tu psal? No o tom že KAŽDÁ POCTIVÁ PRÁCE má být důstojně zaplacena a to bohužel v ČR NENÍ.A to že řidič cisterny při nakládce na našem provoze řekne kolik bere Němec ve stejné společnosti v Německu? Nevím co na tom považuješ za vtip,to ti přijde jako vtip?Příjde mi že jsi takový všeználek který všemu rozumí a má vždy pravdu,někdy se nad sebou zamysli a logicky uvažuj o tom co říkáš nebo píšeš,ale nic ve zlém je to jen můj pocit z tebe.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

No o tom že KAŽDÁ POCTIVÁ PRÁCE má být důstojně zaplacena a to bohužel v ČR NENÍ.A to že řidič cisterny při nakládce na našem provoze řekne kolik bere Němec ve stejné společnosti v Německu?
Umím si představit toho Němce, jak platí činži a nadává, jak je možné, že v Čechách je možné mít stejně velké bydlení za zlomek ceny, než co musí platit on :D

Naštěstí žijeme v relativně svobodné zemi a každý se může ten vysněný západ přesídlit a vyzkoušet na vlastní kůži, jaké to je.

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Ještě k těm čistým ziskům,najdeš na netu,PK Orlen-unipetrol Litvínov.Všude se s tím chlubí,nebo mi dej adresu pošlu ti naše firemní noviny *palec*

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

To bude asi Babišova chemička,nebo teprv čeká na jeho záchranu..

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

No kdyby dal Bábiš tenkrát větší úplatek než Poláci ta mohla být jeho,taky se o to ucházel,to byla ta kauza 5 na stole v českých.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Z celé mojí reakce jsi vypíchnul jediné post scriptum a o něm udělal celý příspěvek. Navíc to bereš zbytečně osobně.

Podstatou mého příspěvku bylo něco jiného: že si v ČR celkově žijeme jako králové a že kdo brečí a fňuká, jak se má špatně, měl by se na rok odstěhovat někam do Gambie, aby pochopil hloubku svojí hlouposti.

Vždyť si to uvědom: máš na to, abys marnil čas zevlováním na internetu, máš dost peněz na to, aby ses obklopoval pro život zcela zbytnýma věcma, máš stabilní práci ve stabilní firmě. K tomu máš možnost kdykoliv práci změnit, protože práce je dnes všude hromada. Máš možnost se libovolně vzdělávat ať už pro potěchu nebo s cílem ještě dalšího zlepšení tvé ekonomické situace...

To jsou důvody ke stěžování si, jak se tu žije špatně? Myslím, že ne.

Ve svém uvažování ještě nerozumím jedné věci: někdo si dobrovolně sám ze své vůle vybere nějaké zaměstnání, které je definováno souborem nějakých charakteristik: obor činnosti, místo výkonu práce, obsah práce, pracovní doba, pracovní podmínky, plat, benefity.
Vybere si jej, dobrovolně přistoupí na všechny dané podmínky a potom si začne stěžovat, jak mu to či ono nevyhovuje. Tzn. stěžuje si na to, co si sám zvolil. Jaká je v tom logika?

Jeden moudrý člověk mi kdysi předal jednoduchou myšlenku: V každé situaci máš jen 3 možnosti: přijmout to, změnit to nebo odejít. Je to jednoduchá, ale hluboká pravda. Nevyhovuje ti plat? Máš tyhle 3 možnosti. Fňukání je stagnace naplněná negativní emocí.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Ohledně chemičky není vše ztraceno,spasitel národa je nablízku(když nepude sedět).
Čau lidi

Odpovědět