Kdo je podle vás Hifista ?
Re: Kdoje podle vás Hifista ?
Tiez sa vam stava, ze si najlepsie vychutnate hudbu v aute?
Tam clovek nic neriesi, len pocuva...
Tam clovek nic neriesi, len pocuva...
Hifista je u mne ten kdo se zajímá o hi-fi.
Tudíž z velké části jde o mé kamarády a o lidi se společným zájmem....
Tudíž z velké části jde o mé kamarády a o lidi se společným zájmem....
Máš trochu jednostranný názor. Hifista není nadávka. Bohužel, někteří se tak mohou chovat. Ale to si může přehodnotit každý sám. Záleží jenom na něm.Mike píše:Hifista je člověk který mnoho neslyšel, zpravidla velmi málo ale za to si všechno přečetl na diskusních forech a má tím pádem dojem že všechno zná a všude byl. Měl jsem možnost se s tímto setkat už mnohokrát.
Zappadaddy je hifista. přečtěte si jeho poslední příspěvek v jeho osobním vlákně
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 613#p42613
to napsal čistokrevný Hifista.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 613#p42613
to napsal čistokrevný Hifista.
Hifista je človek so záľubou v kvalitnom reprodukovanom zvuku a umení s tým súvisiacim. K poznaniu tohoto fenoménu sa snaží dospieť teoreticky aj prakticky pomocou svojich prostriedkov a svojho voľného času. V oboch vstupoch je spravidla obmedzený, ale to jeho zanietenie nijako neznižuje.
Je to záľuba, pobláznenie...ako každý iný koníček. Ak však prerastie do sebapropagandy a chorobnej túžby po súťaži v komunite, končí to tak, ako vidíme v diskusii temer v každom vlákne. Na tomto, predchádzajúcich, aj budúcich fórach. Názov "HiFista" za to nemôže.
Je to záľuba, pobláznenie...ako každý iný koníček. Ak však prerastie do sebapropagandy a chorobnej túžby po súťaži v komunite, končí to tak, ako vidíme v diskusii temer v každom vlákne. Na tomto, predchádzajúcich, aj budúcich fórach. Názov "HiFista" za to nemôže.
Hifista je asi ten, kdo má jako koníček hifi.
Vejdou se všemožní sběratelé, kutilové i obyčejní posluchači.
Vejdou se všemožní sběratelé, kutilové i obyčejní posluchači.
hifista

Podle mě, je hi-fista člověk, který rád poslouchá hudbu. Ale zárověň mu není jedno v jaké kvalitě jí poslouchá a tedy zajímá se též o to, jakým způsobem a načem jí poslouchá. Samozřejmě jí chce poslouchat v co největší kvalitě, což vede k různým obměnám zařízení pro reprodukci a hledáním toho "pravého" .
Bohužel se to někdy zvrtne a hledání se stane tím hlavním a jediným cílem, což je dost vzdáleno původnímu úmyslu, a to poslech hudby !
Doufám, že se mě to nikdy nestane !
Bohužel se to někdy zvrtne a hledání se stane tím hlavním a jediným cílem, což je dost vzdáleno původnímu úmyslu, a to poslech hudby !
Doufám, že se mě to nikdy nestane !
ano , primárně jde o poslech hudby a to v nejlepší kvalitě.
Zajímavá otázka .. , můj názor na to je ten , že právný hifista příjde domů z koncertu třeba symfonické hudby a na týden pak vypne svoji aparaturu .. 
neeeeee,právě ji zapne aby si to všecko poslechl s detaily a prostorem 
A ten ortodoxni jeste zacne psat na forum jak ten koncert hral na ho, teda spatne

Nebo naopak. Začne okamžitě měnit aparát.TomasT píše:A ten ortodoxni jeste zacne psat na forum jak ten koncert hral na ho, teda spatne![]()
![]()
a na ďalší koncert si prinesie svoju sadu káblov, aby zistil ako to hraje s nimi...
Souhlasím s Cibou. Já navštěvuji povětšinou koncerty rockové a určitě tak ty dva dny doma nic nezapínám (teda kromě mikrovlnky či topinkovače
Někdy je to i tím, že potřebuji delší čas, než mi přestane hučet v makovici.
Např. nedávno jsem byl v Lucerně na Alice In Chains (byl jsem hrozně zvědavý, jak nový zpěvák W.Duvall "nahradil" udrogovaného L.Staleye) a pak jsem doma pořád dokola dumal, proč mi to hraje z CD tak blbě
Myslím si, že nemám až tak špatný aparát, ale po skvělých koncertech (ke kterým tento bezpochyby patřil) si s ním připadám jak v záběhu. 
Např. nedávno jsem byl v Lucerně na Alice In Chains (byl jsem hrozně zvědavý, jak nový zpěvák W.Duvall "nahradil" udrogovaného L.Staleye) a pak jsem doma pořád dokola dumal, proč mi to hraje z CD tak blbě