Kdo je podle vás Hifista ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
amusia
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdoje podle vás Hifista ?

Příspěvek od amusia »

Dismal se pokusil vyjádřit "HIFISTU" pomocí obrázku...
Tož já se budu považovat za HIFISTU, až to u mě v obýváku dotáhnu do této podoby...
Obrázek

a v pracovně to taky konečně dokončím...
Obrázek

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

dismal píše:hifista

Obrázek
ty hrníčky na podtáckách nad sestavou jistě dodávají při vyšších hlasitostech ty správné pleťové výšky ;) Není nad akustiky upravenou místnost 8-)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A není to náhrada za rezonátory ?

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

fox píše:A není to náhrada za rezonátory ?
správný hifista se přeci nespokojí s náhražky ;)

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Podle mě je hifista posluchač hudby, který pro určitou úroveň zážitku z poslechu potřebuje i určitou podobu s originálem. Alespoň subjektivní. A potom nastává u většiny hifistů ta nejistota, jestli je ta podoba už dost dostatečná. A utápí se v diskuzních fórech a debatách, aby se té nejistoty zbavili. Takže většinou jde cíl (poslech) stranou a začne je bavit o tom imaginárně meditovat a představovat si ten správný Zvuk. Po květnatém slovním zobrazení zůstává těmto grafistům větší zážitek než ze samotného poslechu. Proto nezapomínejte si taky občas něco v klidu (bez hučení krabice PC) poslechnout, a hlavně celou desku bez přeskakování! A hlavně porovnávat se skutečným zvukem nástrojů, nikdy to ovšem nebude stejné, je to jen reprodukce. Zase kde na koncertě uslyšíte zvuky vzniklé při studiové práci?
Takže po delší době zase zvuku a hudbě zdar!

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo je podle vás Hifista ?

Příspěvek od Aleska »

Pro neznalé: Pipisovy škudlíci = Capouchova jásátka. :lol:

boxer

Příspěvek od boxer »

A Boxerovy chechtáky.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Takže se opravuji:

Pipisovy škudlíci = Capouchova jásátka = Boxerovy chechtáky.

Omlouvám se za opomenutí, již jsem postarší, sklerotický pán. :D

boxer

Příspěvek od boxer »

Hifista je ten,kdo se svému koníčku věnuje s vědomím,že je to,co ho povznáší nad jinými a nenechá si do toho kecat ANI svou manželku i za cenu ...*taktone* ...za žádnou cenu.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Hifista je podle mě ten, kdo nechodí po bytě či domě, když poslouchá, ale ten, kdo sedí zabořený v sedačce v pozici jaká je každému z nás předem jasná, pak taky často přehazuje disky jen proto, že se mu ten nedoposlouchaný nezdá zrovna dobrý což dělá jen proto, aby se rychle ubezpečil, že mu to doma skutečně dobře hraje, najde správný disk a prostě se na srdci jako by zase udělá, ano trošku magor dalo by se říct, ale to jsme na této planetě už dneska všichni, akorát každý nosí jiná postižení, stačí se podívat kolem sebe. Důležité ale je, aby se každý za svá postižení nemusel stydět, v souvislostí s tím, že někdo jiný, hodně blízký na ten náš úkor pak nestrádá a s tím bohužel přiznám se, mám trošku problém já, protože jde vždycky o peníze je to pak těžké.
Každopádně s nemocí zvanou hifista, se může potkat i člověk nebohatý, člověk kterému se ze svého platu chce spíše zvracet a člověk který chodí do práce z obrovského donucení, hi-fi ho pak obrovsky motivuje a následně je pak radost z každé prkotiny v řetězci zase větší.

Rozežraným není vskutku co závidět, když jsem viděl v jednych novinách Bowersy co si koupil Leoš Mareš, rozhodně jsem mu je nezáviděl, pochybuji že slyší to co doma má. Pochybuji, že ví jak si to celé užít a že to umí ohodnotit a ocenit. Pochybuji že poslouchá jako my a že ví jaká placka hraje dobře a jaká je přebuzená nebo hraje jako pod dekou, pochybují že pojem deka mu říká něco jiného než to, co má v ložnici, prostor jsou pro něj čtvereční metry které má kolem sebe a pod pojmem jiskrnější si nejpíš vybaví vánoční stromek s prskavkou.
Hifi zdar a protože si chci něco zase pustit musím se odebrat od PC tudíž jej vypínám *2thumbsup*

dismal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dismal »

vintage a fox
Kolegové ,
Problém s hrníčky a podšlálky mají pouze „Účastníci zájezdu“ t.j . Karel & Karel

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Jeste ze hifista nejsem...

boxer

Příspěvek od boxer »

Automatickej šunt gramec,bordel jak v tanku,prachu jak v nábojnici,pračka vinylu žádná,bedny pořádný žádný,kabeláž levná-neznačková,síť neošetřená=jakou může mít z poslechu radost?

Odpovědět