Kolik nosičů s hudbou máte?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
boxer

Re: Kolik nosičů s hudbou máte?

Příspěvek od boxer »

Dadaft

to je od tebe hezké Mirku Dušíne.
kolik si myslíš, že z té ceny mají?

Je to taky názor.Je to jako z benzínem či jinou komoditou,třeba zemědělským produktem.Největší balík z prodeje PHM má stát a distributor,ze zemědělského zboží prodejci.
Z hudebních nosičů to jistě nejsou hudebnící a skladatelé.
Je to na každém z nás ,jak to má.
Pokud má Zbyněk svoje Morální pohnutky + prachy=mít originál a dělá mu to dobře,je to chválihodné.Jistě je rozdíl mít doma knížku originální nebo to číst z PC či z ofocených listů.Otázkou je,jaký je konečný rozdíl duševního přínosu po přečtení.
Možná blbý příměr.Když by jsi si doma udělal DYI bedny dle originálu,třeba vzhledem k ceně a výslednému rozdílu.Jsi míň hifista?
Z druhé strany,pokud byly jen LP a nedalo se nahrávat,bylo to jednoduché. :D

Za sebe musím přiznat,že kdyby byla cena CD na našem trhu "odpovídající mému pohledu " na cenu,nebudu mít doma pálenku.
V situaci kdy nesouhlasím s cenou jako takovou a mám možnost po ochutnávky poslechu v MP3 a líbí, a možnosti si stáhnout z netu v losslessu ,navíc ve většině případů té hudby,kterou bych těžko sháněl nebo velmi draze,stahuji.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

dadafte: u originálů jde o kvalitu i o princip, ty mudro s tisícovkou cd-r šrotu, a to je evidentně nad tvé chápání a v protikladu s tvým přístupem ...

P.S. já jsem trochu mimokategorie, díky cdklubu mi domovem pravidelně rotuje víc jak 10.000 orig cd/dvd, plus k tomu mám pár tisíc sbírkových cd/lp/dvd ... hd/cdr/dvdr samozřejmě nepočítám, to mám jen pro své publikační účely. Muziku, pro sebe jakožto fandu, rozlišuju z tohohle úhlu pohledu jednoduše: na tu co mi stojí za to mít originál a na tu, kterou pro mě nemá smysl ani poslouchat. Pracovně samozřejmě vyslechnu ledasco :-)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

merhaut píše:dadafte: u originálů jde o kvalitu i o princip, ty mudro s tisícovkou cd-r šrotu, a to je evidentně nad tvé chápání a v protikladu s tvým přístupem ...

P.S. já jsem trochu mimokategorie, díky cdklubu mi domovem pravidelně rotuje víc jak 10.000 orig cd/dvd, plus k tomu mám pár tisíc sbírkových cd/lp/dvd ... hd/cdr/dvdr samozřejmě nepočítám, to mám jen pro své publikační účely. Muziku, pro sebe jakožto fandu, rozlišuju z tohohle úhlu pohledu jednoduše: na tu co mi stojí za to mít originál a na tu, kterou pro mě nemá smysl ani poslouchat. Pracovně samozřejmě vyslechnu ledasco :-)
Chce to pokoru... až nám bude ročně kolem rotovat 10.000 org cd/dvd + pár tisíc sbírkových cd/Lp/dvd tak se možná také budeme cítit jako ty. Je to úplně totéž jako přístup majitelů High-endu k majitelům Low-endu, z toho potom pochází taková nesmyslná rčení jako že Hi-Fi začíná až nad 100.000 Kč. *thumbs up*
Přitom Dadaft nikoho neurážel, takže nevím, proč jej nazýváš ty mudro s tisícovkou cd-r šrotu. Musím Ti říci, že mne doposud fascinovalo, co pro Hi-Fi dokážeš udělat, ale jsem přesvědčen, že Dadaft má právo veřejně říci svůj názor a nikdo jej za to nemá urážet. Ani ty. *thumbs down* *thumbs down*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

A zase se to někam zvrtává... *thumbs down*

Já jsem si z legrace zhruba spočítal, že mám asi 1.000 originálních CD.
CD-R jen pár. Ty po poslechu buď někomu dám a koupím si originál nebo také skončí poškrábané v autě...
LP se mě počítat nechtěla...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

milý merhaute, třeba dnes jsem dal za cd originály 12 stovek. aparát je hotový, tak proč ne. jenže: před měsícem jsem si objednal u na prvý pohled seriózního prodejce (jak mám poznat, že není? mám před objednávkou studovat novinové a odborné články dva roky zpět nebo co?) originály boboše a courtney love, vyplázl jsem 15 stovek, a dostal hovno. už tak je ta cena za dva disky neskutečná. ale ještě se mnou nehrajou fér???
a ten tvůj cd klub je co? člověk vloží pět cdček a napálí si 10 tisíc kopií jiných nosičů. taková hezká česká ojebávka, není-liž pravda, ty kvalitní principe...

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Vzhledem k tomu, ze se valna vetsina cd da koupit okolo 200Kc nevidim k paleni zadny duvod.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Donuts píše:Vzhledem k tomu, ze se valna vetsina cd da koupit okolo 200Kc nevidim k paleni zadny duvod.
Totalny suhlas, CDcka za 250Kc uz bojkotujem (par vynimiek sa naslo)...ale aj napriek tomu sa mi za rok podarilo kupit 150 kuskov a tiez to nie je mala suma (150*(100 az 200Kc))=15000 az 30000Kc, co nie je zanedbatelny peniaz, ale mna to rozhodne bavi viac ako palene CD-R

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Klid pánové, trochu se kroťte a mluvte k věci. Nerad bych aby to tu sklouzlo k odsuzování lidí co mají většinu CD vypálených nebo v nějakém formátu pouze na PC. Většina lidí prostě nemá na to, aby si muziku, co by chtěli, mohli koupit na originálech. To je fakt a s tím nic neuděláme a jelikož je v dnešní době celkem jednoduché se k dané hudbě dostat a CD si vypálit jsou důsledky jasné. Zbytečné řeči kolem toho stejně nic nevyřeší stejně jako fakt, že na prodeji CD vydělávají hlavně obchodníci a vydavatelství a samotný muzikant má z těch peněz jen velmi malou část. Proč na tím tedy mudrovat :?:
Když vezmu průměrnou cenu CD odhadem kolem 300 Kč (u nového LP by to rozhodně více) tak při 1000 albech jsme na 300 000 Kč v muzice a při zmiňovaných 10 000 albech na 3 miliónech. Kdo z nás to může do muziky investovat ? A také proč, většinu alb bych pak slyšel jednou, dvakrát a pak by se na ně jen prášilo, než bych je někdy znovu vytáhl. Prostě muzikou se bavím, při ní odpočívám, relaxuji. Rozšiřuji si hudební rozhled a když mě něco hodně zaujme tak se snažím sehnat LP nebo originální CD. Spousta muziky mě ale tolik neosloví a tak se spokojím s pálenkou, kterou si za čas třeba znovu pustím. Originály co mám točím poměrně dost často, protože se mi prostě líbí a proto jsem si je i koupil. A nemám potřebu navážet se do lidí, kteří dané CD mají stažené z netu ačkoliv já si ho koupil. Byla to moje volba. Díky za pochopení a pište jen k tématu - tedy kolik nosičů s hudbou máte a ne je-li morální mít kopii nebo virtuální shluk bitů v PC.

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

ja mam okolo 150 originalov ale kludne by som ich vymenil za 30 skutocne kvalitnych cd bez lupancov a kvalitne nahratych,,, ked som bol v anglicku tak tam som kupil 10 bazarovych cd mne ako tak blizkych skupin ale ake bolo moje sklamanie ked som zistil ako su nahrate a takmer nepocuvatelne,, cim kvalitnejsia zostava tym skor vyjdu na povrch vsetky zle napalene pasaze a potom kupuj cd v obchode,, najkvalitnejsie cd co som pocul bez lupancov a rozneho rusenia boli cd od stereophile 1,2,3. mam jedno od Telarc aj Chesky ale aj tam sa obcas najdu menej kvalitne casti..,

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

najkvalitnejsie cd co som pocul bez lupancov

To je nejaky vtip?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pánové, na počátku byla tahle dadaftova (majitele 1500 pálenek a 30 originálů) dehonestace "to je od tebe hezké Mirku Dušíne. kolik si myslíš, že z té ceny mají?" tohoto Zbynkova přístupu k originálům: "Dle mého mínění na jednom konci jsou ti, kteří si myslí, že normální je nekrást a tak kupují originály, na opačném konci pak ti, kteří necítí potřebu za hudbu platit, ti pak vyžijí jen s pálenkami. "

Někomu zkrátka hudba za investici stojí, někomu ne. Já třebas 30 let nejezdím na dovolené, v hadrech chodím do roztrhání - moje volba, můj přístup, můj žebříček hodnot. Lidem typu dadaft hudba za investici a oběti prostě nestojí, a můžou to obkecávat jak chtějí, čísla typu 1500 pálenek hovoří jasně ... přepálenej "hifista" :-)

boxer

Příspěvek od boxer »

Nechci nikomu sahat do svědomí,ale půjčovna CD zde v Praze je jaksitaxxsi..víme co.No a majitel by mne zde říkal,že jsem nehoden jeho pohledu,páč pálím a on má v rukou 10000ce Cd v originálu,tak nevím.

Mimochodem,zde padlo,že CD stojí 150-200. No nevím ale jaké.

Ty co bych chtěl nebo co mám jsou k sehnání maximálně na netu a to za ceny silně převyšující 700 Kč.
Zkuste si objednat norské princezny folku,raritní artrockové kapely,staré cd jednocdčkových kapel,severský progrock,japonské remastery.atd.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

CD - 300ks
CD - R - cca 80ks, posloucham jen v aute a mam je v podstate jako inspiraci pro koupi nekterych z techto jako original - a jedno za druhym postupne vyhazuji, protoze je to shit
LP - 90ks
DVD hudebni - cca 20
VHS - 80ks
MC- 280ks

Soucasne se zameruji na vyber novych komponentu, tak finance pujdou tam. Jakmile to konecne uskutecnim, tak asi zvysim pocet LP a vratim se zase o tech cca 20- 30 let zpatky.
Originalni CD kupuji stale a kupovat budu. Ceny jdou obecne dolu, i kdyz to hodne kvalitni se drzi. Samozrejme, kdyz to clovek za ty roky secte, bylo by za to treba nejake to auto navic. Jenze, kdo muziku rad posloucha a zajima ho taky trochu kvalita a styl, nejspis jde timto smerem. Nicmene kdo chce vypalovat , at si to tak dela. Ja si to neumim predstavit, sedet a neco stahovat nebo vypalovat. Nejde mi to s hudou nejak dohromady.
Kazdy mame ale svuj pristup i financni moznosti, tak bych si netroufl nikoho odsoudit.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Nestačím se divit kolik názorů a příspěvků zde padlo,pravda od toho je forum a myslím že většina názorů je konstruktivních. Jistě člověk by měl poslouchat hudbu a stím souvisí nosiče a nejlépe originály protože narozdíl od pálenky mají svoje kouzlo je to prostě jiné......
O tom že CD stojí 200kč se dá polemizovat třeba to po čem koukám já stojí v průměru 500kč a to se ještě nebavíme o XRCD jvc master,SACD...
At má každý to co se mu líbí a jak to cítí zrovna on pravda někdo má doma 1500 pálenek proč ne? někdo 10 000 originálů ale k němu do mísnosti kde ty nosiče má bych chodil s větší úctou než do kostela. Hlavní je aby neupadlo fandovství do hudby aby to nezastínilo hledání nové techniky, nedostatků, stále nového aparátu.
I já sám si chci vytvořit pěknou sbírku dnes už není problém cokoliv koupit jediné co to omezuje jsou finance které jako studující člověk nemám ale i tak jsem se odhodlal ke koupi originálů má to prostě svoje kouzlo.
Zdraví Michal

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Zkuste si představit, jak by vypadala debata, kdyby na filatelistický server přišel někdo s tím, že je taky přes ty známky, protože má 1000000000 xero kopií, včetně Růžového Mauritia ... a takhle "filatelisticky" já koukám na ty pálené hifisty, co mají v samotné muzice 1/10 hudebních investic, v železe "zbytek" a považují se za obrovské fandy do muziky ...

Odpovědět