staré a nefunkční uspořádání, jak bylo řečeno, vlastně přežívá jen jakousi setrvačností. a dokud nebude tlak na změnu, nestane se nic. kdo může vyvolat takový tlak? logicky: jedině zákazníci.
a protože hudbu kupují hlavně mladí (samozřejmě i my starší, ale my jsme mladí duchem, že...

to je podle mě jádro pudla.
pokud nemáš možnost slyšet, jak hraje železo, které opravdu hraje, nebudeš po prodejci požadovat kvalitní nahrávku. a tady plně souhlasím s aleskou, a celá má "mise", nebo jak to nazvat, započatá na už nefunkčním f-sportu, klade na toto důraz: opravdu kvalitní audiofilská sestava není v prvé řadě otázkou peněz (pokud tedy netrváš na lesku novoty a ceně značky - ale to pak nejsi fanoušek hudby, tzv. srdcař, ale zcela tuctový konzument, z nějakého důvodu utrácející zrovna v tomto segmentu spotřebky), ale otázkou výběru a sladění komponentů v daném poslechovém prostoru.
a tady narážíme na problém: kde získat povědomí o tom, že by to mohlo hrát skutečně O HODNĚ líp, než DK za deset, a informace, co udělat pro to, aby to tak bylo (nejen výběr a sladění komponentů je důležitý, ale i pochopení, že akustika a psychoakustika jsou pěkné svině).
moje současná sestavička hraje hudbu skutečně o hodně líp než nějaké domácí kino. kdybych šel na jisto, za dvacet ji dám dohromady. horší je, že systém pokus - omyl, který mě k ní dovedl, spolkl dalších 150t.
a proto mi vadí a vždy budu vystupovat proti názorům, že hifi je jen o penězích a že s ustavením beden atd. nemá smysl experimentovat, ale je zapotřebí to svěřit odborníkům.
a proto mi přijde smutné, co se na hi-fi fórech děje.