Kolik nosičů s hudbou máte?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Mike
Kontaktovat uživatele:

Kolik nosičů s hudbou máte?

Příspěvek od Mike »

Už se mi párkrát stalo že nějáký člověk měl hifi třeba stereo za cca 100 000kč nebo i více ale přitom měl v poličce jen asi 20 nosičů,tyto nosiče přehrával pořád do kola a na nahrávkách hledal chyby nebo je používal jako testovací když koupil třeba nový komponent(kabel,zes,cd) spíš mi to přišlo jako neustálé hledání chyb strašně analytický poslech a žádná radost z muziky a poslouchání. Zajímá mne kolik máme doma nosičů a jaký poměr financí je mezi hudbou(CD,LP,MC,DVD,SACD)
a hi-fi strojky(zesilovače,cd playery,repro,kabely). Můžeme to vyjádřit i procentuálně a každý přidat vlastní názor na danou problematiku poslech vs. hledání chyb.
Do jaké míry se to mezi majiteli hifi vyskutuje a pod...
Začnu tedy u sebe když jsem to začal i když nejsem moc dobrý příklad ale pracuji na sbírce s hudbou jsem začal nedávno.
CD 40ks z toho 60:40 neoriginály/originály.
DVD 14ks koncerty
LP a MC nemám nic jelikož nevlastním přístroje.
Hudbu jsem často odsouval na pozadí a pořád hledal místa na zlepšení sestavy ty budou asi vždy a skoro u všech ale ted jsem začal konečně poslouchat a baví mě to... Sbírka se mi rozrůstá a mám z ní radost.
Zdraví Michal

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kolik nosičů s hudbou máte?

Příspěvek od MB »

Mike píše:Už se mi párkrát stalo že nějáký člověk měl hifi třeba stereo za cca 100 000kč nebo i více ale přitom měl v poličce jen asi 20 nosičů,tyto nosiče přehrával pořád do kola a na nahrávkách hledal chyby nebo je používal jako testovací když koupil třeba nový komponent(kabel,zes,cd) spíš mi to přišlo jako neustálé hledání chyb strašně analytický poslech a žádná radost z muziky a poslouchání. Zajímá mne kolik máme doma nosičů a jaký poměr financí je mezi hudbou(CD,LP,MC,DVD,SACD)
a hi-fi strojky(zesilovače,cd playery,repro,kabely). Můžeme to vyjádřit i procentuálně a každý přidat vlastní názor na danou problematiku poslech vs. hledání chyb.
Do jaké míry se to mezi majiteli hifi vyskutuje a pod...
Začnu tedy u sebe když jsem to začal i když nejsem moc dobrý příklad ale pracuji na sbírce s hudbou jsem začal nedávno.
DVD 14ks koncerty
LP a MC nemám nic jelikož nevlastním přístroje.
Hudbu jsem často odsouval na pozadí a pořád hledal místa na zlepšení sestavy ty budou asi vždy a skoro u všech ale ted jsem začal konečně poslouchat a baví mě to... Sbírka se mi rozrůstá a mám z ní radost.
Zdraví Michal
Ty vlastnis menej ako 20CD a sam pises o podobnych ludoch, ze nemaju radost z muziky (neoriginalne CD radsej ani nepocitaj, to nema ziadnu hodnotu)

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Doma v PC mám přesnou databázi. Přibližný odhad mých nosičů s hudbou, co je v PC v nehmotném FLAC formátu pominu:
LP: 140x
CD: 80x
CD-R: 140x (holt pálenek je víc jak originál CD, ale časem se to zlepší, teď není tolik financí a mnohé kousky bych rád na originálu, díky pálenkám také mapuji do čeho má smysl investovat, hudbu z netu "téměř" nestahuji, většina pálenek je mé vlastní ripnutí originál CD někde na návštěvě a doma si ho pak v klidu poslechnu)
SACD: 2x
DVD: 15x
MC: 80x (jsou ve dvou krabicích jak jsem je tam dal asi před 10 lety, nyní je začínám vytahovat, protože jsem koupil Fabii s kazeťákem :P )

Také mám pocit, že mnozí hifisti spíše řeší sestavu a výměnu komponent než poslech muziky. Má sestava patří k nejlevnějším, ale velké výměny v blízké době neplánuji. Do konce roku chci ještě doladit pár drobností a sestava bude OK. Její poslech mě baví. Soustředím se teď hlavně na rozšiřování si hudebních obzorů, za poslední rok jsem poznal spoustu skvělé muziky a doufám, že to bude pokračovat i díky tomuto fóru. Hlavní investice půjdou do muziky :)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

pimbeche

psal jsem že začínám,jinak nosiče přibývají dosti rapidně ale stále jsem začátečník nosičů mám 40 :-) zatím chci se dostat tak na 10ti násobek proto jsem založil toto téma spíš to má symbolizovat určitý poměr mezi tím co zaplatíme za komponenty versus to kolik zaplatíme za nosiče takto je to myšleno.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

rowing
Jsem velice rád že jsi pochopil smysl této diskuze a přispěl svým názorem. Ano souhlasím proto jsem toto založil protože čím dál více vidím kolem sebe jak lidé řeší železo ale neposlouchají hudbu já sice s pořádnou hudbou(kvalitou) začínám a doufám že budu mít brzy sbírku alespon jako ty. *2thumbsup*

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Ja muzu mit odhadem 250 - 300 CD+CDR. Nez nektere veci nemit vubec, tak to je radej budu mit na CD-R. Jo kdyz je pekne provedeni originalu (digipack, kvalitni booklet) a favoritni kapela, tak si origos koupim. Ale vse co mne zajima mit origo nemuzu. Taky se snazim poslouchat spis hudbu nez aparatek. Takze nepoustim jen vypiplane audiofilske nahravky, ale hudbu, ktera mi neco rika. :shock:

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Mám asi 120 kusů CD.Tituly kupuju z 90% přes internet,protože v obchodech se moc vybrat nedá.
Pokud je titul ve více verzích snažím se vybrat ten nejlíp nahraný.
Snažím se vyhýbat remasterům,raději vždy volím původní nebo audiofilskou verzi.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

cca 30 orig. CD
cca 1500 CD-R
2 LP
1 DVD

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Kto je PiMbeche? :mrgreen:
Prepac, nemyslel som to zle, iba som si chcel trosicku rypnut
Mike píše:pimbeche

psal jsem že začínám,jinak nosiče přibývají dosti rapidně ale stále jsem začátečník nosičů mám 40 :-) zatím chci se dostat tak na 10ti násobek proto jsem založil toto téma spíš to má symbolizovat určitý poměr mezi tím co zaplatíme za komponenty versus to kolik zaplatíme za nosiče takto je to myšleno.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

MB

Býval to ten co měl bowersy :mrgreen: já se nezlobím :) kolik let se věnuješ hifi? já budu za pár dní slavit ROK !!! celý můj jeden ROK s hudbou a přístroji a to jsem začínal s NAD 310 a PC...
Stále jsi mi ale neodpověděl na otázku v tématu ;) Tak kolik? vím že jsi LPčkář tak se ukaž 8-) :mrgreen:

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

LP: nieco cez 350ks (Presne to zistim iba ked dorazim k rodicom a vezmem si konecne vsetky LP co mam u nich od studentskych cias)
CD: nieco cez 180ks (CDPlayer vlastnim 1,5 roku)
original MC: 10ks
original MD: 2ks
DVD (s hudbou) : 2ks

vsetko samozrejme originaly
neoriginalne mam asi 10-15 rocne MC kazety asi 150ks (vsetko CrO2 a Metal) a asi 50 CD-R s nahravkamy od MFSL...ja ich totizto uz nejako nemozem zohnat...
hifi sa venujem od 1994 ale na vysokej som s tym prastil, a venoval som sa iba PC a podobnym srackam, nastastie ma to asi v 2004 zase chytilo.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

386 CD + asi okolo 50 vypalenych
53 SACD
7 DVD s koncerty + 320 filmovych DVD, vse originaly

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Mike píše:Už se mi párkrát stalo že nějáký člověk měl hifi třeba stereo za cca 100 000kč nebo i více ale přitom měl v poličce jen asi 20 nosičů,tyto nosiče přehrával pořád do kola a na nahrávkách hledal chyby nebo je používal jako testovací když koupil třeba nový komponent(kabel,zes,cd) spíš mi to přišlo jako neustálé hledání chyb strašně analytický poslech a žádná radost z muziky a poslouchání. Zajímá mne kolik máme doma nosičů a jaký poměr financí je mezi hudbou(CD,LP,MC,DVD,SACD)
Kolik nosičů s hudbou máš záleží na tom, co je Tvůj cíl.

Je-li tvůj cíl "věrný zvuk", pak opravdu Ti stačí oněch 20 nosičů a peníze investuješ do komponentů.
Je-li tvůj cíl hudba a hi-fi je jen prostředkem jak se k onomu cíli (prožitku z hudby) dobrat, pak nosičů budeš mít x-násobně víc.
Mike píše:Začnu tedy u sebe když jsem to začal i když nejsem moc dobrý příklad ale pracuji na sbírce s hudbou jsem začal nedávno.
Co se týče nosičů, rozložení bych viděl jako průběh gaussovy křivky.

Obrázek

Dle mého mínění na jednom konci jsou ti, kteří si myslí, že normální je nekrást a tak kupují originály, na opačném konci pak ti, kteří necítí potřebu za hudbu platit, ti pak vyžijí jen s pálenkami. Většina populace je něco mezi. Originální CDčko je pro většinu populace věc zbytná, proto se snižujícím se příjmem klesá ochota za ně platit.

Osobně mám cca 500-600 originálních CD. Těch co se mi opravdu líbí, které si pouštím. Mám-li rád Cohena, Waitse nebo Nohavicu - dám jim vydělat!
Pálenky nebo mp3 jsou jen na ochutnání.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Zbyněk:
*thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zbynek píše:... Mám-li rád Cohena, Waitse nebo Nohavicu - dám jim vydělat!
to je od tebe hezké Mirku Dušíne.
kolik si myslíš, že z té ceny mají?

Odpovědět