Kolik nosičů s hudbou máte?
Re: Kolik nosičů s hudbou máte?
nemyslím si, že není problém cokoliv koupit. já mám naopak velké problémy koupit to, co chci.
namátkou:
optokoppler - repluged (o dalších goa albech nemluvě)
ddt - aktrica vesna
the dudis - the dudis
boboš and the frozen dozen - eophoros
bullet - no mercy
vladimíra mertu, třešňáka
inxs - full moon, dirty hearts
atd atd
buď nesehnatelné nebo 600 a výš...
* * *
merhaute, já vím, o co ti jde, je fakt, že jsem si tu poznámku mohl odpustit, bylo mi jasné, co z toho akorát vzejde, ale stalo se. nemůžu za to, že jsi nic nepochopil. aby bylo jasno: nechám tě být, ale už nikdy se do mě nenavážej jako na slovaknetu nebo tady.
namátkou:
optokoppler - repluged (o dalších goa albech nemluvě)
ddt - aktrica vesna
the dudis - the dudis
boboš and the frozen dozen - eophoros
bullet - no mercy
vladimíra mertu, třešňáka
inxs - full moon, dirty hearts
atd atd
buď nesehnatelné nebo 600 a výš...
* * *
merhaute, já vím, o co ti jde, je fakt, že jsem si tu poznámku mohl odpustit, bylo mi jasné, co z toho akorát vzejde, ale stalo se. nemůžu za to, že jsi nic nepochopil. aby bylo jasno: nechám tě být, ale už nikdy se do mě nenavážej jako na slovaknetu nebo tady.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Pánové tak se nám to tady pěkně vyhrotilo. Zmíňujete tady klady a zápory originálních CD a finanční náročnost a taky, že mají své kouzlo, ale nikdo, ale vůbec nikdo tady nezmínil, že originál prostě hraje lépe. Toto je pro mne důvod proč sbírám originály a dnes už vůbec nehledím na kvantitu, ale na kvalitu. Klidně dám za dobré CD 700,-Kč než abych měl 3ks rádoby remastrů, které hrají hrozně.
-
boxer
takhle "filatelisticky" já koukám na ty pálené hifisty
No vono se to z piedestalu půjčovny kouká spatra dobře.
Ovšem z podstaty řečeného (napsaného),mi tedy to půjčování dohromady moc nejde.
Ale nechť.
originál prostě hraje lépe

Zkopírovaná knížka a nebo přečtená kopie na PC je taky s jiným koncem.
No vono se to z piedestalu půjčovny kouká spatra dobře.
Ovšem z podstaty řečeného (napsaného),mi tedy to půjčování dohromady moc nejde.
Ale nechť.
originál prostě hraje lépe
Zkopírovaná knížka a nebo přečtená kopie na PC je taky s jiným koncem.
Naposledy upravil(a) boxer dne 07 črc 2008 23:12, celkem upraveno 1 x.
20 DVD origo - nebaví.
300 orig. CD, rád platím tantilény Jarkovi a za to, co se mi líbí.
Moc kvalitní muziky od Peera, Zbyňka, Padreho... pro rozhled na CDR a tip na koupi origáčů.
20 ks nových LP, 300 LP bazar, lesknou se mi oči nad Vánočním Oratoriem J.S.B, za 17 Kč.
Některé své nahrávky, jsem dosud neslyšel.
Obdivuji Peera, pro přehled o opravdu náročné muzice.
Obdivuji Zbyňu, za schopnost zorganizovat si čas na poslech i s velkou rodinou.
Abych mohl vnímat hudbu tak, jak si zaslouží, potřebuji ticho.
Přeji si normální psaní, bez pranic. Jsou na nic.
Všichni pod 30 neznají originálky a CD je pro ně blbost. Mají to na discu a MP3.
Děti hifíků můžou mít Krelly a Thiely od svých otců.
Koupí si raději větší externí disc.
My to nezměníme.
To je spíš zaujme LP. Přes Logintech.
300 orig. CD, rád platím tantilény Jarkovi a za to, co se mi líbí.
Moc kvalitní muziky od Peera, Zbyňka, Padreho... pro rozhled na CDR a tip na koupi origáčů.
20 ks nových LP, 300 LP bazar, lesknou se mi oči nad Vánočním Oratoriem J.S.B, za 17 Kč.
Některé své nahrávky, jsem dosud neslyšel.
Obdivuji Peera, pro přehled o opravdu náročné muzice.
Obdivuji Zbyňu, za schopnost zorganizovat si čas na poslech i s velkou rodinou.
Abych mohl vnímat hudbu tak, jak si zaslouží, potřebuji ticho.
Přeji si normální psaní, bez pranic. Jsou na nic.
Všichni pod 30 neznají originálky a CD je pro ně blbost. Mají to na discu a MP3.
Děti hifíků můžou mít Krelly a Thiely od svých otců.
Koupí si raději větší externí disc.
My to nezměníme.
To je spíš zaujme LP. Přes Logintech.
to ML:
Myslim, ze otazku kvality jsem jiz drive ve svem prispevku dost silne naznacil. je to hlavni duvod, proc kupuji original.
Sleduji toto forum od zacatku a to predevsim z duvodu, ze jsem zde nemusel poslouchat ty chytraky - odborniky - elektroniky a jejich neomylne prispevky na nekterych jinych mistech. Verim, ze to casem nebude vypadat i tady
.
Jsou zde skupiny lidi od laiku a zacatecniku po starsi zkusenejsi a treba i movitejsi, coz nepovazuji za prekazku pro normalni komunikaci. Kazdy a vse ma svuj vyvoj.
Myslim, ze otazku kvality jsem jiz drive ve svem prispevku dost silne naznacil. je to hlavni duvod, proc kupuji original.
Sleduji toto forum od zacatku a to predevsim z duvodu, ze jsem zde nemusel poslouchat ty chytraky - odborniky - elektroniky a jejich neomylne prispevky na nekterych jinych mistech. Verim, ze to casem nebude vypadat i tady
Jsou zde skupiny lidi od laiku a zacatecniku po starsi zkusenejsi a treba i movitejsi, coz nepovazuji za prekazku pro normalni komunikaci. Kazdy a vse ma svuj vyvoj.
-
merhaut
dadafte, pochopil jsem jedno: že rychleji píšeš, než myslíš a že rád zavile útočíš na nositele jiných názorů: viz zde Mirek Dušín a na slovanetu pan Neomylný, že. A ty pochop, že se proti tomu vymezím ohradím kdykoliv, kdekoliv jak uznám já za vhodné, a žádné tvoje srandovní "aby bylo jasno" mi v tom nezabrání. Jasno?
Naposledy upravil(a) merhaut dne 07 črc 2008 23:30, celkem upraveno 1 x.
-
boxer
rád zavile útočíš
Nedá mi to.
Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc.
Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc.
donuts
co je vtip, pod lupancom myslim vsetko co by na tom cd nemalo byt a posobi rusivo, staci nejaky dozvuk, sum, atd. a uz ma to vie rozhodit a prestava ma bavit pocuvat,, kym som mal male eposy mnoho z tych rusivych momentov bolo ukrytych.
co je vtip, pod lupancom myslim vsetko co by na tom cd nemalo byt a posobi rusivo, staci nejaky dozvuk, sum, atd. a uz ma to vie rozhodit a prestava ma bavit pocuvat,, kym som mal male eposy mnoho z tych rusivych momentov bolo ukrytych.
-
merhaut
Ad zvuková kvalita, nekvalita originál versus výpalek: bohužel v současné době už ani to úplně neplatí. Existují servery, odkud se dají v plné kvalitě stáhnout takové špeky jako kompletní katalog MFSL, i v originálu nesehnatelné tituly, které se draží i za 200 USD. Zkusmo jsem si stáhnul Plastic Ono Band a ta kopie MFSL z netu hraje líp jak můj běžný remaster originál. To se pak originálem blbě argumentuje ... takže já mám Plastic Ono Bnad originál, hraju si kopii MFSL z netu a budu asi brzy objednávat MFSL orig..
To, že jsou CD násobně předražené vím sám nejlíp, něco jsem se jich nakupoval. Zlodějna. Rohlík koupíte od lepšího pekaře, Beatles a Pink Floydy navždy jenom u EMI, v tom je ten problém - monopolní komodita.
To, že jsou CD násobně předražené vím sám nejlíp, něco jsem se jich nakupoval. Zlodějna. Rohlík koupíte od lepšího pekaře, Beatles a Pink Floydy navždy jenom u EMI, v tom je ten problém - monopolní komodita.
Naposledy upravil(a) merhaut dne 07 črc 2008 23:36, celkem upraveno 1 x.
mafo22
to je zvláštní - já to mám naopak. čím líp mně to hraje, tím víc zjišťuji, že věci které mám rád i jiné, jsou mnohem promakanější, než jsem si myslel...
to je zvláštní - já to mám naopak. čím líp mně to hraje, tím víc zjišťuji, že věci které mám rád i jiné, jsou mnohem promakanější, než jsem si myslel...
-
merhaut
"staci nejaky dozvuk, sum, atd. a uz ma to vie rozhodit a prestava ma bavit pocuvat"
Klasické příznaky akutní audioneurózy! Léčit, anebo začít rybařit ...
Klasické příznaky akutní audioneurózy! Léčit, anebo začít rybařit ...
-
boxer
Ad zvuková kvalita..............................
Tak tak.
Tak tak.
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Merhauta, ale i další zastánce originálů zcela chápu, protože za těch x let a u některých možná už nějaká ta desítka let, je ta muzika stála neskutečné prachy.
Položím otázku, kolik toho vlastně za rok lze koupit? Nedokážu odhadnout, možná dost, možná pár kousků. A nevěřím, že tito lidé, kteří muziku kupují, ji kupují jen do počtu. Originál má své kouzlo. Nevím jak kdo, ale já si jich nějak víc vážím, i když se k nim chovám technicky stejně, jako ke kopiím. Originál má pro mě nějakou hodnotu. Koupil jsem si ho za mojí práci, které si vážím a kterou mám rád. Jsou pro mě i kusem mého života. A možná, že to mají tak i jiní členové tohoto fóra.
Chápu i ty mladší, kteří to mají daleko složitější. Chtějí-li se třeba dopracovat k muzice, která se jim líbí a ta muzika je stará několik let, jdou většinou cestou nelegální. Příkladem mohou být např. Stouni. Začali hrát začátkem 60.let a hrají vlastně dodnes. A kolik že vydali alb? 10, 20, 30 a k tomu krát x Kč. Kdo to má platit, že?
Mí oblíbenci Genesis vydali vše na vinylu, ten jsem ještě nekupoval, pak jsem je sehnal na CD (nedaly se tehdy kopírovat) a teď zase všechny studiovky vyšly na SACD. No nekupte to, když je mám tak rád.
Každý to má prostě jinak
A ještě jedna věc, proč chápu lidi, kteří kupují desky X let a vadí jim, že se pálí. Je to od dob, když se nedaly CDéčka kopírovat, a nahrávalo se jen na pásek. Byla to i taková hrdost, že se podařilo získat něco, co se za soudruhů u nás normálně v Supraphonu nedalo koupit. My "lázeňští šviháci" s tím takový zásadní problém neměli, přeci jen sem jezdilo dost lidí z Německa pravidelně a desky vozili o 106. Pokud jsi ovšem na ně z platu 2500,-Kč při kurzu 16-20 za jednu DM měl! A ve vnitrozemí se kupovala Marka daleko více. Seconds Out od Genesis stálo 50 DM. Vyšlo mě na 900 stovek.
Sláva, že je to už jen historie. Dnes se píše historie jinak, stačí „jen sosat“.
A kolik že doma mám těch CD, SACD, DVD a LP. Přesně nevím, protože si statistiky nevedu. Ale seznam mám! Pro pořádek a přátele. Jinak vnímám jen, co v těch regálech najdu.
Položím otázku, kolik toho vlastně za rok lze koupit? Nedokážu odhadnout, možná dost, možná pár kousků. A nevěřím, že tito lidé, kteří muziku kupují, ji kupují jen do počtu. Originál má své kouzlo. Nevím jak kdo, ale já si jich nějak víc vážím, i když se k nim chovám technicky stejně, jako ke kopiím. Originál má pro mě nějakou hodnotu. Koupil jsem si ho za mojí práci, které si vážím a kterou mám rád. Jsou pro mě i kusem mého života. A možná, že to mají tak i jiní členové tohoto fóra.
Chápu i ty mladší, kteří to mají daleko složitější. Chtějí-li se třeba dopracovat k muzice, která se jim líbí a ta muzika je stará několik let, jdou většinou cestou nelegální. Příkladem mohou být např. Stouni. Začali hrát začátkem 60.let a hrají vlastně dodnes. A kolik že vydali alb? 10, 20, 30 a k tomu krát x Kč. Kdo to má platit, že?
Mí oblíbenci Genesis vydali vše na vinylu, ten jsem ještě nekupoval, pak jsem je sehnal na CD (nedaly se tehdy kopírovat) a teď zase všechny studiovky vyšly na SACD. No nekupte to, když je mám tak rád.
A ještě jedna věc, proč chápu lidi, kteří kupují desky X let a vadí jim, že se pálí. Je to od dob, když se nedaly CDéčka kopírovat, a nahrávalo se jen na pásek. Byla to i taková hrdost, že se podařilo získat něco, co se za soudruhů u nás normálně v Supraphonu nedalo koupit. My "lázeňští šviháci" s tím takový zásadní problém neměli, přeci jen sem jezdilo dost lidí z Německa pravidelně a desky vozili o 106. Pokud jsi ovšem na ně z platu 2500,-Kč při kurzu 16-20 za jednu DM měl! A ve vnitrozemí se kupovala Marka daleko více. Seconds Out od Genesis stálo 50 DM. Vyšlo mě na 900 stovek.
Sláva, že je to už jen historie. Dnes se píše historie jinak, stačí „jen sosat“.
A kolik že doma mám těch CD, SACD, DVD a LP. Přesně nevím, protože si statistiky nevedu. Ale seznam mám! Pro pořádek a přátele. Jinak vnímám jen, co v těch regálech najdu.
Celý život se zabývám (jako koníčkem) statistikou. Položím-li si stejnou otázku jako ty, tj. kolik toho vlastně za rok lze koupit?, pak zjišťuji, že při průměrné ceně 500,- Kč za LP (bráno v dlouhodobém průměru) Merhaut vydal za svoje CD částku 5 000 000 Kč. Ročně tedy asi 125 000,- Kč (40 let). Nepočítám ten jeho zbytek...Filip Kolinsky píše:Merhauta, ale i další zastánce originálů zcela chápu, protože za těch x let a u některých možná už nějaká ta desítka let, je ta muzika stála neskutečné prachy.![]()
Položím otázku, kolik toho vlastně za rok lze koupit? Nedokážu odhadnout, možná dost, možná pár kousků. A nevěřím, že tito lidé, kteří muziku kupují, ji kupují jen do počtu.
Myslím, že se zde srovnává nesrovnatelné. Je to něco podobného jako mám doma: Syn podnikatel, dcera u něj zaměstnaná. Syn Lexus, dcera Fábii. Syn dovolenou na Havaii, dcera v Chorvatsku. A nechápavě jsem na syna zíral, když prohlásil, že dcera má jenom Fábii, či jede jen do |Chorvatska...
Navíc, je možné slyšet, vnímat, hodnotit, vychutnat a vracet se k těm co mám rád při 10000 CD ?
-
Roman2
To jestli kupovat originály nebo pálit je otázka financí a vkusu.
Já jak už jsem zmínil kupuji raději originály.Mám proto hned několik důvodů.
Za prvé je to kvalita nahrávky i když musím přiznat,že i některé originály jsou nahrané tak mizerně,že bych se je jako vydavatel styděl dát na trh.
Za druhé je to životnost,myslím,že nikdo z nás nepochybuje o tom,že originální CD ji má vyšší.
Za třetí a to v neposlední řadě je třeba si uvědomit,že CD je spotřební produkt jako každý jiný a tím,že hudbu pálím tak okrádám interpreta,vydavatele,prodejce atd..o zisk.
Asi by se nikomu z nás nelíbilo,kdyby přišel na trh s určitým produktem a do měsíce by viděl v obchodech jeho přesnou kopii z Číny za poloviční cenu.
Já jak už jsem zmínil kupuji raději originály.Mám proto hned několik důvodů.
Za prvé je to kvalita nahrávky i když musím přiznat,že i některé originály jsou nahrané tak mizerně,že bych se je jako vydavatel styděl dát na trh.
Za druhé je to životnost,myslím,že nikdo z nás nepochybuje o tom,že originální CD ji má vyšší.
Za třetí a to v neposlední řadě je třeba si uvědomit,že CD je spotřební produkt jako každý jiný a tím,že hudbu pálím tak okrádám interpreta,vydavatele,prodejce atd..o zisk.
Asi by se nikomu z nás nelíbilo,kdyby přišel na trh s určitým produktem a do měsíce by viděl v obchodech jeho přesnou kopii z Číny za poloviční cenu.