Kolik nosičů s hudbou máte?
Re: Kolik nosičů s hudbou máte?
Mimo toho, co již bylo napsáno mě baví si vytáhnout booklet a přečíst si, kdo to hraje, kde to bylo nahráno, kým atd....
Máš pravdu. Ale já mám raději originály. A nikomu to nepodsouvám.
Vůbec mě nevadí, že si to spousta lidí kopíruje. Každý dělá, jak uzná za vhodné.
A ne každý je ochotný investovat do CD peníze... Jo, jsou předražené
Vůbec mě nevadí, že si to spousta lidí kopíruje. Každý dělá, jak uzná za vhodné.
A ne každý je ochotný investovat do CD peníze... Jo, jsou předražené
-
boxer
Víš,dost často mě vadí,že za CD vysolím 500Kč a mnohdy je booklet smrsknut na pouhé 3-4 listy,kde je vydání,maximálně složení kapely a to navíc mnohdy neobsahuje dobrovodné muzikanty a o textech nemluvě.každý s tím má určitě zkušenost.
Jindy je zase booklet plný fotek,a keců o tom jak se to a kde nahrávalao,ale to podstatné chybí.Navíc po několika vyndáních tam bookletovou knížku nezasuneš ani zpět mezi ouška a ničíš ho.Stejně,pokud chci vědět více o dané kapele,sedám k netu.
V tom bylo a je LP mnohem lepší.
Jindy je zase booklet plný fotek,a keců o tom jak se to a kde nahrávalao,ale to podstatné chybí.Navíc po několika vyndáních tam bookletovou knížku nezasuneš ani zpět mezi ouška a ničíš ho.Stejně,pokud chci vědět více o dané kapele,sedám k netu.
V tom bylo a je LP mnohem lepší.
Ale jo, v podstatě máš pravdu...
Já opravdu s tím, že se CD kopíruje, nemám problémy...
Ale osobně preferuji originály.
Vůbec mě překvapily ty boje v tomto tématu.
Každý, jak uzná za vhodné.
No problem
Já opravdu s tím, že se CD kopíruje, nemám problémy...
Ale osobně preferuji originály.
Vůbec mě překvapily ty boje v tomto tématu.
Každý, jak uzná za vhodné.
No problem
Začínám se učit Svahilsky: Hakama matata

-
merhaut
Opakuju: je to o preferncích. Každý jsme jiný.
Mám kámoše, hudební fanoušky, co chodí normálně do práce, pěšky, mají tisícové sbírky CD/LP a hrají na starého Sonyho, či Technicse z Tuzexu. S nima si povídám o muzice a ukecávám je na aspoň malé hifi. A pak mám známé, co mají aparáty za milion, dva a doma si na něm jednou dvakrát do týdne pustí některé ze svých 50 CD. Ty ukecávám na pořízení muziky - většinou se o ni zamlada taky zajímali. No a pak znám lidi, co mají doma i víc jak 10000 pálenek a hardisky plné všeho (ne)možného z netu - jejich nejoblíbenějším rčením je: to mám, víc toho o "své" muzice neví, a hifi je pro ně zcela mimo jejich zorné pole, všechno jim podle nich hraje skvěle. S takovýma se moc nebavím. Není o čem. Na můj audiofilský poslechový večer do zlínského muzea přišli minulý týden neznámí starší posluchači, co slzeli štěstím, že slyšeli po x letech Epitaph od King Crimson, úplně je to vrátilo do mládí a nastartovalo k obnovení zájmu o muziku. Prokecali jsme hodinu jen to hvízdlo a určitě přijdou i pozítří na starej neznámej art-hard-rock, co jim budu pouštět ( viz avízo na http://www.cdklub.net ) . A tak bych mohl pokračovat dál a dál a dál ...
Svět je barevnej, nikomu jeho barvy neberu, na druhou stranu je kdykoliv okomentuju ze svého úhlu pohledu. Od toho diskuzáky jsou, že ...
Mám kámoše, hudební fanoušky, co chodí normálně do práce, pěšky, mají tisícové sbírky CD/LP a hrají na starého Sonyho, či Technicse z Tuzexu. S nima si povídám o muzice a ukecávám je na aspoň malé hifi. A pak mám známé, co mají aparáty za milion, dva a doma si na něm jednou dvakrát do týdne pustí některé ze svých 50 CD. Ty ukecávám na pořízení muziky - většinou se o ni zamlada taky zajímali. No a pak znám lidi, co mají doma i víc jak 10000 pálenek a hardisky plné všeho (ne)možného z netu - jejich nejoblíbenějším rčením je: to mám, víc toho o "své" muzice neví, a hifi je pro ně zcela mimo jejich zorné pole, všechno jim podle nich hraje skvěle. S takovýma se moc nebavím. Není o čem. Na můj audiofilský poslechový večer do zlínského muzea přišli minulý týden neznámí starší posluchači, co slzeli štěstím, že slyšeli po x letech Epitaph od King Crimson, úplně je to vrátilo do mládí a nastartovalo k obnovení zájmu o muziku. Prokecali jsme hodinu jen to hvízdlo a určitě přijdou i pozítří na starej neznámej art-hard-rock, co jim budu pouštět ( viz avízo na http://www.cdklub.net ) . A tak bych mohl pokračovat dál a dál a dál ...
Svět je barevnej, nikomu jeho barvy neberu, na druhou stranu je kdykoliv okomentuju ze svého úhlu pohledu. Od toho diskuzáky jsou, že ...
dadaft, merhaut,
ja som nehovoril o tom ci to hra lepsie alebo horsie, samozrejme ze lepsie,,, ale islo mi o to ze mnohe cd co mam su proste nekvalitne,, co na malych repro ktore neboli tak detailne bolo tazsie rozpoznatelne,,, mnohe z tych cd su poskriabane ale mnohe su ciste bez poskodenia.,, napr. placebo, coldplay, vivaldi,, nie je to nic nepocuvatelne ale nasere to hlavne ked sa mi podarilo stiahnut vivaldiho vo flacu z netu ktory bol lepsie nahraty ako na tom cd, skoda ze som to nestihol napalit,
co sa tyka napalovania som za, hlavne z dovodu tej nekvality a ceny, v anglicku su cd niekedy o polovicu lacnejsie ako u nas a kde su nase platy v porovnani s nimi
ziadna neuroza
len mam rad bezchybnost.
ja som nehovoril o tom ci to hra lepsie alebo horsie, samozrejme ze lepsie,,, ale islo mi o to ze mnohe cd co mam su proste nekvalitne,, co na malych repro ktore neboli tak detailne bolo tazsie rozpoznatelne,,, mnohe z tych cd su poskriabane ale mnohe su ciste bez poskodenia.,, napr. placebo, coldplay, vivaldi,, nie je to nic nepocuvatelne ale nasere to hlavne ked sa mi podarilo stiahnut vivaldiho vo flacu z netu ktory bol lepsie nahraty ako na tom cd, skoda ze som to nestihol napalit,
co sa tyka napalovania som za, hlavne z dovodu tej nekvality a ceny, v anglicku su cd niekedy o polovicu lacnejsie ako u nas a kde su nase platy v porovnani s nimi
ziadna neuroza
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Mě osobně je šuma fuk, kdo kolik toho doma má, proč toho tolik doma má a na čem a jakým způsobem to doma má. Mě vadí a někde jsem to myslím už psal, že se lidé vytahují "já mám doma" x vypálených, xx GB muziky na HDD.
Opakuji, že tito lidé nemají vlastně nic! PROTOŽE KDYŽ O TO PŘIJDOU, VLASTNĚ O NIC NEPŘIJDOU! Ví, kde to znovu seženou. Nezazlímáv jim to, je to jejich problém. Jen je prosím, aby nepoužívali "já mám", ale "sosnul jsem", nebo "okopčil jsem".
Nezastírám, že doma nic okopírovaného, nebo staženého nemám, ale jde o kousky, které jsem nikde zatím nesehnal. Např. některá alba od Pink Floyd, než se mi podaří je poskládat.
Přiznám se, že mi toto vlákno od začátku moc nesedělo. Položit otázku "Kolik nosičů s hudbou máte" mi přijde stejné, jako kdybych založil vlákno "Jaké auto vám doma parkuje". Mě jedno, WV Polo a není moje, jen služební! Ale originál z Německa.
Nezastírám, že doma nic okopírovaného, nebo staženého nemám, ale jde o kousky, které jsem nikde zatím nesehnal. Např. některá alba od Pink Floyd, než se mi podaří je poskládat.
Přiznám se, že mi toto vlákno od začátku moc nesedělo. Položit otázku "Kolik nosičů s hudbou máte" mi přijde stejné, jako kdybych založil vlákno "Jaké auto vám doma parkuje". Mě jedno, WV Polo a není moje, jen služební! Ale originál z Německa.
Merhaut

Po přečtení si zde opravdu všech příspěvků a než jsem spočítal cedla,jsem se rozhodl,že se zde veřejně neukřižuji.
250 CD
50 DVD
50 MC(už nepoužívaných)
Sbírečku cca 40ks LP jsem v telecích letech rozdal a zašantročil.
Jdu si pustit radio
Přes řeku do stínu stromů.
To máš úplnou pravdu. Ale když vynecháš to "pálenek" tak to má úplně jiný a pro všechny stejný význam. Já osobně nestahuji, ale jak již tady bylo jinde napsáno vyměňuji. A protože bych to také nezvládl, neustále ty své 0 a 1 selektuji. To co mi nesedí, jde pryč, nebo to prostě ani nenahraji.pipis píše: Osobně obdivuji trpělivost sběratelů pálenek, kteří na takové kvantum muziky mají čas a mají náladu se složitě přehrabovat v těch po okraj naložených spindlech. Já bych to určitě nezvládl a nikdy bych přehled o 1500 CD hudby nemohl mít. Na to je můj život a volný čas příliš krátký
Můj syn když začal podnikat a neustále při cestách pro republice poslouchal v autě CD, denně jedno kupoval. Po několika letech přestal a na můj dotaz proč řekl: Protože nevím co na těch CD je nahráno, slyšel jsem je většinou jen jednou..