Kolik nosičů s hudbou máte?
Re: Kolik nosičů s hudbou máte?
Zdravím šlo mě také o to aby zde zaznělo to kolik peněz dáte za hifi vs. nosiče(myslím originální). Nešlo o to že někdo jestli někdo má 1500CD pálených CD spíš to vyjdařuje určitý vstah majitele k hudbě.... Tím že si koupím třeba něco v originálu nebo kolik nosičů má a jak vnímá hudbu jako takovou. Někdo hledá chyby jiný poslouchá hudbu..
Zdraví Michal
Zdraví Michal
Dadafte ... styď sedadaft píše:to je od tebe hezké Mirku Dušíne.Zbynek píše:... Mám-li rád Cohena, Waitse nebo Nohavicu - dám jim vydělat!
Tohle bagatelizování miluju.dadaft píše:to je od tebe hezké Mirku Dušíne.kolik si myslíš, že z té ceny mají?
Orientuješ se v dnešní cenotvorbě? Koupíš-li litr benzínu na čerpačce, kolik je daň, kolik si berou všichni prostředníci, rafinerie, víš kolik dostane primární výrobce? Cena mléka v obchodě? Elektronika? Oblečení? Zajedeš-li v Ově do Avionu a koupíš-li si tam košili za 1.250,- pak věz, že nákupka z Indie zní na 125,-Kč a ty děti co ji šili dostávají dolar-dva za den
Přesto neodjedeš z čerpačky bez placení, neprojdeš s litrem mléka kolem pokladní nevšímavě..
V hudebním průmyslu ostatně Prince i jiní umělci zkoušeli prostředníky obejít a jak to dopadlo...
Hezky to napsal Pipís:
Taky se mi líbilo, co napsal Mike:pipis píše:Když si kupuju originální CD, tak to znamená, že když do toho investuji, mám k té nahrávce nějaký vztah. Líbí se mi, a tak chci podpořit umělce. I kdyby mělo zůstat jen 20Kč pro interpreta, je to můj dík za jeho práci a uznání jeho uměleckých kvalit.Tím vyjadřuji, že jeho nadšení a tvorbu podporuji a chci, aby měl chuť tvořit dál. To že agentura, prodejci atd. spolkou další významnou část peněz bych tu neřešil. Taky ve svých profesích k nákupce naší práce přidáváme zisk, který nám jde do kapsy. A
Tento přístup se mi moc líbí. Má rád hudbu, ale na začátku neměl volné prostředky. Šel na to přes pálenky. Teď se situace mění, peníze má a ... propije je? Ne! Buduje si sbírkuMike píše:...pracuji na sbírce s hudbou jsem začal nedávno. CD 40ks z toho 60:40 neoriginály/originály.
Sbírka se mi rozrůstá a mám z ní radost. Zdraví Michal
Držím palce Miku!
V prvním příspěvku jsem pojmenoval dva extrémy na gaussově křivce, ale z jejího průběhu plyne, že většina populace je uprostřed (sám se tak také vidím) a že v dnešní elektronické době rozhoduje ochota platit za hudbu.V tom vidím velký rozdíl proti minulosti.
Platím jen když chci, dobrovolně. Asi jako když od homelessáka kupuji Nový prostor. Nikdo mě k tomu nenutí. Ale chci-li aby umělci tvořili dál, chci-li aby homelessák měl na jídlo, zaplatím.
Nesoudím ty co to nedělají jako já - asi nemají volné zdroje. Jsem ale rád, když to nedělám sám a je nás víc.
Už tak je to dlouhý příspěvek, ale stálo by za to v jiném vlákně rozebrat snižující se cenu CDček (aktuální první desítka na Amazon.com = 9 cdček pod USD 9,99) + stávající businessmodel umělců kalkulujících s vysokým vstupným na koncertech, resp. účastí na letních festivalech (a z toho plynoucí např. Princova edice posledního Cdčka jako přílohy britského deníku).
-
merhaut
Já to za sebe zopakuju: v muzice mám umořeno zhruba 10x tolik kaček jako v hifi železe.
Poznámka. Připadá mi legrační, jak zde kdejaký hudební fanoušek šesté kategorie trousí moudra a čísilka o tom jak já, nebo jiný sběratel, nemůžeme svou muziku znát. Pro takové malá aritmetika: muziku poslouchám téměř 40 let, denně 5-10-15 hodin, o své muzice i čtu a píšu ... a věřte, že se v ní orientuju velmi dobře a že ji mám dost a dost naposlouchanou.
Ti co jsou z okolí Zlína a mají rádi starej 60/70s rock si můžou ve čtvrtek přesvědčit, přijít poslechnout pár neznámých věcí na moji poslechovku do zlínského muzea, více na www.cdklub.net (kde mám mimochodem víc jak 1000 svých recenzí a biografií a dalšího psaní o muzice).
Poznámka. Připadá mi legrační, jak zde kdejaký hudební fanoušek šesté kategorie trousí moudra a čísilka o tom jak já, nebo jiný sběratel, nemůžeme svou muziku znát. Pro takové malá aritmetika: muziku poslouchám téměř 40 let, denně 5-10-15 hodin, o své muzice i čtu a píšu ... a věřte, že se v ní orientuju velmi dobře a že ji mám dost a dost naposlouchanou.
Ti co jsou z okolí Zlína a mají rádi starej 60/70s rock si můžou ve čtvrtek přesvědčit, přijít poslechnout pár neznámých věcí na moji poslechovku do zlínského muzea, více na www.cdklub.net (kde mám mimochodem víc jak 1000 svých recenzí a biografií a dalšího psaní o muzice).
Zazněly zde výtky že někdo na internetu "sosá". Jednu nepopíratelnou výhodu to má - zájemce o sosání (většinou MP3) z toho kvanta co pravděpodobně stáhne si vybere to co jej zajímá a věnuje se tomu i nadále.Mike píše:Zdravím šlo mě také o to aby zde zaznělo to kolik peněz dáte za hifi vs. nosiče(myslím originální). Nešlo o to že někdo jestli někdo má 1500CD pálených CD spíš to vyjdařuje určitý vstah majitele k hudbě.... Tím že si koupím třeba něco v originálu nebo kolik nosičů má a jak vnímá hudbu jako takovou. Někdo hledá chyby jiný poslouchá hudbu..
Zdraví Michal
Mike: Nejde o to, kolik dáš peněz za Hi-Fi a kolik za nosiče. Můžeš dát za kompletní Hi-Fi velice málo (a bude to hrát), nebo velice hodně (a hrát to nebude). Jde totiž o sladění celého řetězce a to u tebe doma
. S stejně tak to bude u těch nosičů: Můžeš kupovat drahé audiofilní nahrávky, ale když na nich bude to co neposloucháš, co ti je protivné, pak jsou to zbytečně vyhozené peníze (a naopak). Mám kolegu (z Havaje) který na soupravě za cca půl mega poslouchá naši dechovku a "je z ní doslova na větvi". Jednou se na některém fóru někdo přiznal, že ji poslouchá také a bylo z toho pozdvižení...
-
merhaut
O koze o voze. Co takhle aspoň jednu (nebarevnou neposkakovací) větu k věci: k opakovaně nadhozenému tématu zakladatelem vlákna, cituji "šlo mě také o to aby zde zaznělo to kolik peněz dáte za hifi vs. nosiče(myslím originální)."
Přesně jak píše merhaunt napište vlastní názor budu jen rád ale také prosím o konkrétní vyjádření k tématu a my se tady bavíme o tom kolik kdo dal do nosičů vs do hifi železa takže to klidně to napište procentuálně nebo v poměru je mi to jedno případně vlastní kometář,myšlenku. Jestli někdo dá ročně řekněme cca 20 000 za nové komponenty a k tomu si koupí za 1000kč originály nebo opačně...
Zdraví Michal
Zdraví Michal
Majki,
a k čemu Ti to bude?Myslím si totiž,že to nic důležitého nevypovídá.Optimální poměr neexistuje a vždy se Ti to ještě v čase bude měnit i v závislosti na momentální ekonom.situaci jedince.O vztahu k hudbě to moc neříká,snad o uvědomění a mecenášství. Osobně to momentálně mám cca 50/50.
a k čemu Ti to bude?Myslím si totiž,že to nic důležitého nevypovídá.Optimální poměr neexistuje a vždy se Ti to ještě v čase bude měnit i v závislosti na momentální ekonom.situaci jedince.O vztahu k hudbě to moc neříká,snad o uvědomění a mecenášství. Osobně to momentálně mám cca 50/50.
Přes řeku do stínu stromů.
už se mi v tom nechce ňahňat, ale můžeš mi vysvětlit, za co se mám stydět? stud je dnes nedostatkové zboží, tak ho prosím tě nedevalvuj svou přecitlivělostí...Zbynek píše:Dadafte ... styď sedadaft píše:to je od tebe hezké Mirku Dušíne.Zbynek píše:... Mám-li rád Cohena, Waitse nebo Nohavicu - dám jim vydělat!![]()
všem ostatním: otázka zněla, kolik máte doma nosičů. má odpověď vyvolala výrony spravedlivého rozhořčení těch správných mužů, co svůj účet vždycky platí. měl jsem před pár lety několik stovek originálních cdček (které jsem zčásti rozprodal) a zhruba 2 metry LP, kolik jich bylo kusů nevím. 200? 300? 500? o tuhle sbírku jsem přišel. (stejně jako o všechny fotky a negativy, co jsem měl, a spoustu jiných věcí i "nevěcí") hudbu vášnivě poslouchám přes 20 let. jestli si někdo myslí, že nejde znát a mít přehled o 1500 cdčkách, tak to by se měl věnovat víc poslechu a míň hloupým řečem...
ano, mám 1500 pálenek. myslete si, co chcete.
Buď v klidu dadafte. Každý jak uzná za vhodné...
ale dyť já jsem furt klidu.
to jen někomu v jeho výjimečnosti připadá polemické a podle mě laškovné oslovení Mirku Dušíne jako urážka a tak dále.
já se směju. rozhodně mi to nezkazí večerní poslech...

to jen někomu v jeho výjimečnosti připadá polemické a podle mě laškovné oslovení Mirku Dušíne jako urážka a tak dále.
já se směju. rozhodně mi to nezkazí večerní poslech...
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Dadafte, možná je to proto, že mnoho lidí na tomto fóru neví kdo Mirek Dušín je
!
dovolte mi tedy, abych Vám představil MIRKA DUŠÍNA
vůdce party Rychlých šípů
zachránce tonoucích a zatoulaných koček
idola všech chlapců (než se stali metalisty)
který za celý svůj život neřekl jediné sprosté slovo
MIREK DUŠÍN v akci:

a tady důvod, proč jsem si dovolil (samozřejmě bez svolení autora, neb jsem staré hovado kurvadrát) v kontextu diskuse vzít do úst jeho jméno (samozřejmě, že nadarmo).
MIREK DUŠÍN a nalezená šrajtofle
(všimněte si, jak je Červenáček (to je ten v červeném) v pokušení nalezené peníze si ponechat - ale Mirek je jasný...:

závěrem bych chtěl připomenout jiného slavného člověka. fotbalového brankáře Slavie a majitele Rolls-Royce, Vlastu Buriana:
Tajtrlík? Já že jsem Tajtrlík?
Za prvé nevím, co to je.
A za druhé mě to uráží !!!

vůdce party Rychlých šípů
zachránce tonoucích a zatoulaných koček
idola všech chlapců (než se stali metalisty)
který za celý svůj život neřekl jediné sprosté slovo
MIREK DUŠÍN v akci:

a tady důvod, proč jsem si dovolil (samozřejmě bez svolení autora, neb jsem staré hovado kurvadrát) v kontextu diskuse vzít do úst jeho jméno (samozřejmě, že nadarmo).
MIREK DUŠÍN a nalezená šrajtofle
(všimněte si, jak je Červenáček (to je ten v červeném) v pokušení nalezené peníze si ponechat - ale Mirek je jasný...:

závěrem bych chtěl připomenout jiného slavného člověka. fotbalového brankáře Slavie a majitele Rolls-Royce, Vlastu Buriana:
Tajtrlík? Já že jsem Tajtrlík?
Za prvé nevím, co to je.
A za druhé mě to uráží !!!

Dobré ráno. Nechci být přílišný puntíčkář, ale aby ani mladší z nás nemohli být uvedeni v nejistotu či nedejbože zmatek, chlapec v červeném je Rychlonožka. Červenáček je částečně skryt za ním a je v modrém se svou věčnou červenou čepicí, kterou jsem jako malý tolik toužil vlastnit, když jsme si na R.Š. s kamarády hráli, ale nikde jsem ji nemohl sehnat, tak jsem se stal Jarkou Metelkou (beztak dodnes pro mě největší sympaťák, co se exteriéru týče), a Červenáčkem se stal kamarád Marek, který měl červenou čepici, co na tom, že zcela jiného typu (nepromokavou kšiltovku s cvočky přichycenými odklápěcími boky přes uši). Ale to už je asi trochu OT, uznávám. Co má na prvním obrázku Mirek Dušín v levé ruce, se stále pokouším dovtípit. Snad se jedná o nějaký kvalitní oděv.
Ptero: Ta levá ruka to je nářez
S Rychlonožkou a Červenáčkem máš naprostou pravdu. Dadafte takhle nepoznat Rychlonožku
Styď se
Ale jinak díky za ty obrázky, člověka potěší
Ještě k Jarkovi Metelkovi doplním pátého do party - Jindra Hojer. Pozor neplést s Hujerem, to je jiná pohádka
Jó kde jsou ty časy kdy jsem v těch komiksech ležel dennodenně. Díky pane Foglare a nejen za ně
S Rychlonožkou a Červenáčkem máš naprostou pravdu. Dadafte takhle nepoznat Rychlonožku
Ještě k Jarkovi Metelkovi doplním pátého do party - Jindra Hojer. Pozor neplést s Hujerem, to je jiná pohádka
Jó kde jsou ty časy kdy jsem v těch komiksech ležel dennodenně. Díky pane Foglare a nejen za ně
stydím se.
tentokrát ano.
tentokrát ano.