Nocny posluch

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nocny posluch

Příspěvek od dadaft »

merhaut
neboj. nebudu tady kálet se slušivou zástěrkou. krátil jsem si dlouhou chvíli. už ji nemám. nechám vás tu s vašimi stereo bohatými full monitorky a nejrychlejším stříbrem budovat solidní kabel.
čest práci.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

merhaut píše:Konkrétně a kompletně: fyziku neošidíš a takzvaný plnorozsahový poslech, co současně neruší sousedy v paneláku, NEEXISTUJE.
myslim ze si prilis skepticky..az prilis. A robis rychle zavery *taktone*
Poviem ti to asi takto.. Pred neakym tym pol rokom som mal tu cest vypocut si aktivne studiovky s digitalnym processingom a taktiez funkciou loudness (co je dost vymnimka, hlavne u studiovych profi bedni..). Islo o Air seriu od Dynadia. Ked som pocul ako to hra pri zapnuti loudness a nastaveni velmi, velmi nizkej hlasitosti...bolo tam vsetko!ibaze to dokazalo hrat velmi, velmi ticho. Tak tichy posluch by nezobudil ani netopiera u susedov o pol noci.. Samozrejme vsetko v tom zmysle, ze som tam pocul cele spektrum ako ked to hralo nahlas. Nic mi tam spektralne nechybalo. Taktiez som nemal pocit ze by ubudli detajly alebo priestor.. Ziadna degradacia zvuku. Kedze to boli len regale, jednoducho mi tam chybali tie spodky oproti stlpom, aj ked isli s ohladom na konstrukciu hodne hlboko.

No a tak som si povedal.. Ak najdem stlpy ktore budu dostatocne kvalitne, aby hrali aj tak ticho, detajlne a so vsetkym co od repodukcie ocakavam ..(na druhu stranu niesom az tak narocny a milionove bedne k radosti nepotrebujem).. tak k tomu pripojim neaky ten digitalny "loudness" ktory neprasi fazu a mam postarane. Digitalnych processingov je na trhu viac ako dost..taktiez digi-equalizerov. Mozno by len stacilo ak by som zapojil na digitalny vystup CDP/zdroja jeden z tych digi-equalizerov alebo DSP ktorym by som si to nastavil.. Alebo ak by existoval neaky predzos s digitalnym DSP, dostatocne kvalitny... Tak je problem vyrieseny! *hura*

Fyziku osidit nechcem ale veelmi rad necham osidit sameho seba a svoj sluch ak mi to bude pripadat dostatocne kvalitne a ziskam tym to, co od toho ocakavam. Pokial to ktorykolvek loudness system dokaze upravit tak, aby to pre mna a moje naroky bolo uspokojujuce, tak sa s radostou necham sidit dokedy mi bude sluzit sluch.. ;)

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Aleska - 9:20, Ono je to někdy lepší zapomenout ....
Merhaut - že by někdo dadaftovi naletěl? Takový skeptik zase nejsem.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Mih píše:Aleska - 9:20, Ono je to někdy lepší zapomenout ....
:lol: :lol: :lol: *thumbs up*

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Agustini - určitě existují mašiny s processingem, jen by jsi měl sdělit kolik hodláš do toho investovat. Pro začátek by mohlo stačit vyzkoušet levný Bechmark, ve dne by mohl být vypnutý, nebo lépe řečeno bypass.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

to: Mih

kolko do toho investujem este sam netusim.. Ak by som bral bedne v hodnote cca 100t, tak vsetko ostatne by malo byt primerane tejto ich hodnote. Rovnako aj predzos s processingom alebo processing samotny spolu s ostatnymi komponentami. Ja nemam moc casu na skusanie pristrojov..v zmysle na zaciatok, potom, neskor ..atd.. Chcem finalne riesenie. Nieco primerane a na dany ucel bohato postacujuce.. Ak mas prehlad o podobnych masinkach tak sem s tym. Hodne ma to zaujima. Nielen co konkretne by bolo pre mna vhodne, ale aj co od takeho niecoho mozem ocakavat v zmysle kvality, danej kategorie a inych moznosti.. Mas s tym neake posluchove skusenosti? Pouzitie v Hifi?..

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Opakuju, fyziku nejde ošidit a takových 30Hz proleze panelem jako nůž máslem ...

Jinými slovy, NEEXISTUJE noční (pro sousedy neslyšitelné) takzvané plnorozsahové řešení, jakmile se v místnosti objeví vyzářených slyšitelných 30Hz, jsou spolehlivě i u sousedů a takové noční subbasové vlnění importované zpoza zdi dokáže spolehlivě nasrat i hifistu ...

Existují ale cesty, jak to ošidit bez újmy na pocitech, například s využitím psychoakustiky (mozek například dokáže "rekonstruovat" základní basové kmitočty jen z harmonických, už to sice nebudou břichobasy, "jen" hlavobasy, ale budou a třebas mně to bohatě stačí, už jenom proto, že mi nezavalují to pro mne nejdůležitější - středy).

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

No čím dražší přístroje a hlavně repro - vše stejně musí být zvukově "sladěné", tím bude méně problémů v noci. Řešil bych to až po nákupu techniky, teď to bude střílení od boku. Repro každopádně min. třípásma sloupy, pokud se nebude jednat o poslech z malé vzdálenosti. Zesilovač Lyngdorf TDA 2200 ADC by ti umožnil přes PC nastavení individuelních korekcí dle tvých preferencí (ne tak už s Rooom Correction) a jejich použití dle konkrétní potřeby. Například...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

merhaut píše:P.S. Jakkoliv oponovat MAGORSKÉ HOVADINY typu, cituji: "to, co přehlušuje, čili zakrývá jiné (basy vyšší kmitočty), musíš odhlučnit respektive odmaskovat, neboli vzájemně dostat do souladu." je pod mou úroveň, budu je jen označkovávat.

Zřizovatelé fóra by měli zvážit, jestli jim tady někdo - pod zástěrkou takzvané svobody slova - "nesere" do hnízda a neničí jejich úsilí o vybudování solidní diskuzní platformy pro hifi. Laik zde totiž může takovým fušerským grafomanům docela naletět a tomu kdo se opravdu vyzná můžou být hifinázory za chvíli jen pro smích (k čemuž je bohužel již nakročeno). Byla by to škoda.
To merhaut : Máš neobvyklou schopnost vstoupit do jakéhokoliv tématu, označit všechny za blbce kteří tomu nerozumnějí, protože pravdu máš pouze ty..........a nikdy neřekneš ani Ň k vyřešení problému.

Prosím tě, dotáhni alespoň vlákno o spínaných zdrojích do konce, stále čekám co z tebe vypadne. Již bych chtěl dát své nové audio(PC) do provozu a stále mi schází nespínaný PC zdroj...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Alesko, malé Ň k tvým problémům: nepodsouvej mi nesmysly, nauč se číst, a začni se vzdělávat v oboru o kterém chceš diskutovat ...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

agustini píše:Pred neakym tym pol rokom som mal tu cest vypocut si aktivne studiovky s digitalnym processingom a taktiez funkciou loudness (co je dost vymnimka, hlavne u studiovych profi bedni..). Islo o Air seriu od Dynadia. Ked som pocul ako to hra pri zapnuti loudness a nastaveni velmi, velmi nizkej hlasitosti...bolo tam vsetko!ibaze to dokazalo hrat velmi, velmi ticho. Tak tichy posluch by nezobudil ani netopiera u susedov o pol noci.. Samozrejme vsetko v tom zmysle, ze som tam pocul cele spektrum ako ked to hralo nahlas. Nic mi tam spektralne nechybalo. Taktiez som nemal pocit ze by ubudli detajly alebo priestor..
taky bych to tak viděl. dá se hrát od 35Hz k uspokojivému pocitu, že tam jsou i hluboké basy, a přitom tak potichu, že to nedorazí dál, než do zdí místnosti. jen musíš povypínat všechno rušivé - počítače a tak a v úplném tichu to může hrát "hustě" i velice tiše. jen na to ty strojky musí mít...

nechápu merhauta, proč všechno tak hrotí. tichý poslech v paneláku neexistuje, soused to prostě musí slyšet atd. můj soused shora byl takový, že dokázal po 22hod. chodit nade mnou a mlátit tenisákem. tak dlouho, dokud jdem to znechuceně nezabalil... od té doby jsem šel o dost níž a už nejméně půl roku jsem s ním neměl problém...

ale když merhaut říká, že musí, tak musí. asi soused zmoudřel, že dává pokoj. jinak to není možné

merhaut

Příspěvek od merhaut »

podsunování, zmatkařina, marný pokus o humor a pointu ...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

merhaut píše:Alesko, malé Ň k tvým problémům: nepodsouvej mi nesmysly, nauč se číst, a začni se vzdělávat v oboru o kterém chceš diskutovat ...
Teď jsi mně ranil. Stačí k mým dvěma vysokým školám, 2 průmyslovkám a SVVŠ ještě jedna elektrotechnická průmka abych tě trumfnul, ty kluku teoretická ? Nebo mi stačí elektroučiliště abychom si ve vzdělání byli rovni ?

PS: Přestaň se ptát zrcadla kdo je na světě nejchytřejší, nebo používat telefoního sluchátka (to také říká ty, ty,ty ) a diskutuj o tom co umíš i prakticky (a výborně) = o hudbě.
Tam jsi na jedničku.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše: ...... můj soused shora byl takový, že dokázal po 22hod. chodit nade mnou a mlátit tenisákem. tak dlouho, dokud jdem to znechuceně nezabalil... od té doby jsem šel o dost níž a už nejméně půl roku jsem s ním neměl problém...

ale když merhaut říká, že musí, tak musí. asi soused zmoudřel, že dává pokoj. jinak to není možné
Znám i horší variantu: Naučil jsem se žít se sousedem, který když přišel večer z hospody domů, tak si pustil svou oblíbenou dechovku a s láskou a elánem jim pomáhal hrát ... na bubny. Sice mimo takt, ale za to s vervou.

Jinak jak Merhaut, tak i Dadaft oba mají v mnohém pravdu. Merhaut v tom, že fyzika se ošálit nedá, Dadaft v tom, že tichý noční poslech existuje - on to má totiž vyladěné tak, že hraje i ve dne hodně potichu a pohodově.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

Mih píše:Zesilovač Lyngdorf TDA 2200 ADC by ti umožnil přes PC nastavení individuelních korekcí dle tvých preferencí (ne tak už s Rooom Correction) a jejich použití dle konkrétní potřeby. Například...
to vyzera dobre..roomperfekt ma niak nelaka, ale to nastavovanie korekcii cez PC s ulozenim do pressetov v masinke vyzera naozaj slubne *thumbs up* . Vedel by mi tu niekto doporucit aj ine pristroje ako Lingdorf? Moznost equalizacie je fajn ale idealne by bolo nieco co ma uz funkciu loudness zabudovanu na digitalnej baze.. najlepsie aj s moznostou jemneho doladenia. Inac po nakupu techniky to riesit rozhodne nechcem, lebo nakupom techniky to u mna skonci. Ak to budem kupovat a rozhodnem sa pre konkretne veci, tak to chcem vsetko naraz..Ako bedne tak zelezo.
merhaut píše:Existují ale cesty, jak to ošidit bez újmy na pocitech, například s využitím psychoakustiky (mozek například dokáže "rekonstruovat" základní basové kmitočty jen z harmonických, už to sice nebudou břichobasy, "jen" hlavobasy, ale budou a třebas mně to bohatě stačí, už jenom proto, že mi nezavalují to pro mne nejdůležitější - středy).
tak toto by ma zauijmalo.. ako toho dosiahnut? Akou masinkou?

Odpovědět