Nocny posluch

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
agustini
Kontaktovat uživatele:

Re: Nocny posluch

Příspěvek od agustini »

Acon píše:U mňa to hrá hodne počúvateľne aj potichu, ale nechcem tu propagovať veľké stĺpy.
nazdar, uz dlho osm ta tu nevidel, dufam ze sa dari. Ja skor hladam stlpy co zahraju dobe aj potichu..regale nechcem, lebo hraju len polovicny zvuk. Ale o tom som uz pisal. Tvoje bedne som pocul, aj ked si u nepamatam ci sme skusali aj potichu ale skor nie.. no hadam sa v buducnosti naskytne neaka ta opekacka, kedy to budeme moct preverit ;)
Acon píše:Myslím, že riešenie je v aktívnom prevedení. Celkom technicky sa k tomu nedokážem vyjadriť, no myslím si, že celá tá aktívna sranda dokáže podporiť, alebo vyrovnať pomer frekvencií tak, že podporí tie, ktoré sa ubratím hlasitosti normálne stratia.

S odstupom casu a pribudajucimi posluchovymi skusenostami aj ja zistujem, ze cesta vedie skor k aktivnemu rieseniu. Na trhu existuje vela spickovych zosilovacov a spickovych bedni, ale najst vhodnu kombinaciu, je zalezitost hladania na dost dlhu dobu.. V aktivoch nebyva az taky spickovy zosik vyhlaseneho mena, ale to prisposobenie vsetkych casti do uceleneho celku spolu s ohladom na pouzite menice a konstrukciu repra znamena vo vyslednom efekte daleko viac *thumbs up*

Myslim si ze to co popisujes, je dost nezmyselne a urcite to tak nieje. To co sa straca pri tichom posluchu je dane nasim sluchom..hardware ktory nevymenis ani nevylepsis..myslim ze v tomto vlakne je to v historii aj uvedene s konkretnymi grafmi ako sa nase usi pri tichom posluchu chovaju *sunglases* . Je sice pravda ze na tichy posluch bude treba bednu ktora to zahra aj potichu, ale je tiez pravda ze fyziologicky to potichu kazdemu na istych fr. ubuda..to uz nieje bednami a ani tym ci je to aktiv alebo pasiv. Na tento problem uz treba korekciu zvanu "loudness" idealne v digitalnom prevedeni aby neprasila fazu.
BVa píše:Sorry, ale pripomenulo mi to jedného chlapíka v starom dokumentárnom zábere zo seriálu o histórii lietania, ktorý s handrovými skladacím krídlami na tele skáče z Eiffelovky...Bohužiaľ mal len jeden pokus... *offtopic*
..preco tak pesimisticky :?: Mozno je tichy plnohodnotny posluch blbost a mozno sa to predsa len riesit s urcitymi komromismi da. Kazdopadne ten chlapik co skakal z Eiffelovky ukazal ludom, ze tade cesta nevedie a ostatny mohli pracovat na zvysnych alternativach, ktore k cielu ocividne viedli.. ak by to po tom chlapikovi co skocil z Eiffelovky vsetci vzdali, dnes by si sa letecky nikam nedostal :idea:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je fakt, že aj slepé cesty musí niekto prešlapať, proti tomu nič.. To nie je pesimizmus, ale skúsenosť, to je rozdiel.
Už len toto:
plnohodnotny posluch blbost a mozno sa to predsa len riesit s urcitymi komromismi
To je ako tehotná panna, na zázraky neverím. ;)

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

BVa píše:To je ako tehotná panna, na zázraky neverím. ;)
povedzme ze na toto zhodou okolnosti veri vacsina svetovej veriacej populacie (krestania).. :lol: ..no ale to len ako vtipna poznamka ..hadam sa nikto neurazi.

Ale teraz vazne.. Rad by som vysvetlil co si pod plnohodnotnym polsuchom s kompromismi predstavujem.. teda uz som to tu niekde vo vlakne pisal ale predsa len. Viem ze potichu hraju velmi pekne niektore regale, ale v porovnani so stlpmi mi to vzdy prijde ako polovicny zvuk... pre mna je plnohodnotny zvuk, ked tam pocujem aj ten spodok. Nemusi to byt liearne od 20Hz ale ked si vezmem ten priklad regale/stlpy, tak je urcite kazdemu jasne co si pod tym predstavujem. Radsej to uz plnohodnotnym posluchom nazyvat nebudem, aby tu nevznikali nedorozumenia podobneho druhu.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

..no a pokial by som nasiel stlpy, ktore by dokazali hrat velmi dobre aj potichu + s korekciou loudness kvoli fyziologii(ten kompromis), tak to je to co hladam. A urcite by to pri takejto velmi tichej hlasitosti nikoho dalsieho neobtazovalo. Netvrdim ze tie najnizsie basy by cez stenu vobec nepreliezli, ale pri tak tichom posluchu ako si predstavujem (ktory by nerusil nikoho ani v otvorenej izbe za chodbou) by urcite nikoho dalsieho v baraku nerusil tak, ze by nemohol zaspat alebo robit cokolvek ine.. Ved urcite hluky clovek pocuje v baraku aj v noci...ked sa niekto sprchuje, alebo splachne..atd.. ale nieje to pre nikoho rusive aj ked to pocuje.. A presne o toto mi ide!

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Na odskúšanie stačí si požičať od nejakého muzikanta alebo DJ (alebo proti zálohe v obchode) 10pásmový EQ a zapojiť ho do cesty signálu pred zosilňovač .
Tie bežné "hluky" sú občasné a produkuje ich každý :) ,preto ich je ochotnejší tolerovať. Pravidelný, rytmický "hluk" je niečo iné a ruší podstatne viac (napr. sused s vŕzgajúcou posteľou ;) ).

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

BVa píše:Na odskúšanie stačí si požičať od nejakého muzikanta alebo DJ (alebo proti zálohe v obchode) 10pásmový EQ a zapojiť ho do cesty signálu pred zosilňovač .
..Je v tom uz len jeden hacik..doriesit zvysok retazca spolu s repro ktore by bolo schopne zahrat tak potichu se vsim vsudy. Nemam doma take bedne.. V tomto smere som prakticky v stadiu hladania celej zostavy, no a toto vlakno som zalozil aby som ju nasiel.. ziskal neake tipy na konkretne produkty a pripade celu zostavu. Potom to siel vypocut niekam do studia/predajne a nasledne finalne otestovat u seba doma pred potencionalnou kupou. Takze ..ako by mala vyzerat zostava spolu so zapojenim vhodna pre takyto posluch?

Mam tym na mysli bedne, ktore to dokazu aj veeelmi potichu + zosilovac(ak nejde o aktiv) + predmetny vhodny processing/equalizer

Jendo repro, co "by" mi po tejto stranke na 100% vyhovovalo som uz aj nasiel a to je pre mna v tomto pripade referencia. Ide o Dynaudio Air 6. Studiovy aktiv s digi zosilovacom+processingom a moznostou jemneho doladenia spektra podla priestoru. Probelm je v tom ze je to regal a ja hladam stlp. Stlp s plnym zvukom, teda aj so spodkami ako sa na stlp patri... nemusi to byt linearne 20Hz, ale aby tam tie nizsie spekra boli v objeme ako zo stlpu. Tak isto mi u tych regalov trosku prekaza charakter podania stredov, ale to su uz detajly.. Toz moja predstava. Kedze som na trhu nenasiel nic co by bolo stlp a malo identicke moznosti, tak hladam dalej.. kombinaciu jednotlivych komponentov a repro .. Viem ze zapoziciavat a skusat sa da..je to tiez cesta ale nie pre mna. Ja nemam tolko casu..

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

doriesit zvysok retazca spolu s repro ktore by bolo schopne zahrat tak potichu se vsim vsudy
To "se vsim vsudy" je len v tej korekcii, ekvalizácii. Ak sa existujúce boxy a zostava páčia pri normálnej hlasitosti, tak tomu chýba len tá ekvalizácia. Vyskúšať....

Odpovědět