Skutečné výrobní ceny drahých hifi produktů

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Mirek
Kontaktovat uživatele:

Re: Skutečné výrobní ceny drahých hifi produktů

Příspěvek od Mirek »

Zase jedno trapné vlákno úplně na ho....to je to, co podle mého kazí tohle fórum, místo abysme se tady bavili o tom jak se užít náš společný koníček,vyměňovali si zkušenosti a měli možnost se naučit něco od těch nejzkušenějších, tak se tady někdo zamindrákovanej zase montuje do něčeho po čem mu absolutně nic není. Proboha k čemu je to dobré? Je to tak jednoduché buď něco chci a akceptuji tu cenu a nebo to nechám být.....nebo, když to opravdu chci, tak se začnu trochu snažit abych vydělal víc peněz a měl na to.
Výsledkem toho, že tady takoví lidé píšou je, že už málokdo má tady chuť psát o svých zkušenost s různými komponenty, popř. příslušenstvím, zvlášt ve vyšších cenových hladinách,
protože se to většinou zvrhne v kritiku a dohadování.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mirek - Přesně tak. Ale v klidu. Toto je přesně ukázka té naší povedené české nátury. V tomto vlákně si jen někdo snaží dokázat, že jeho krámy koupené za pár kaček(60 let staré) se můžou vyrovnat a nebo ještě lépe jsou lepší než ty předražené moderní krámy co někde viděl a moc by je chtěl. Nic víc než obyčejná lidská závist za tím není.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

No není to o h... Je to vlákno Hellboy a chce slyšet názory.Když budeš nestraně pročítat vlákna tak nikde ti nikdo nedá konkrétní odpověď.Viz akustika kde se řeší hustota koberce a omítky,nebo jestli ti jde signál okolo ucha o 1mm výš...Já se ptal třeba na kabely CA a jediná odpověď byla -za ty prachy dobrý.Vyčerpávající !!!Ale kdyby to byly kabely z Marsu tak se tady bude řešit hustota atmosféry a směr družic který lítaj okolo! Taky ve všem s Hellboy nesouhlasím ale respektuji jeho názor.To je diskuze. *2thumbsup*

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Děkuji všem psychologům za svůj profil. Jen bych rád upozornil, že v jsem se neptal na to, co si kdo myslí o tom, že je něco předražené, ale na to, jestli to skutečně předražené je (bez ohledu na nabídku a poptávku).

Jinak Pašule, moje šedesát let staré krámy jsou moje volba, nikoli znouzectnost. Měl jsem vybavení dražší a nové a z mnoha důvodů mám teď tohle a jsem s tím spokojený a mám k tomu určitý citový vztah. Kdybych chtěl, mohl bych si za stejné peníze koupit něco (respektive dřív jsem koupil a zase prodal), na co by se hnůj kydal mnohem hůř, ale nekoupil jsem a nelituju toho. Já chápu, že pro člověka, pro kterého milion nic neznamená není žádný problém, jestli stojí zesík 500, nebo 600 a neberu mu to, nicméně pro nás normální lidi je docela dobré vědět, jestli zesilovač v ceně nového auta skutečně hraje nějak výrazně líp než zesilovač v ceně pneumatik pro to auto.

Nezávidím ti tvoje peníze ani tvoje hifi. I kdybych na to měl, stejně bych si koupil něco jiného než ty, protože mám úplně jiné uvažování. Na hifi výstavách mě mnohem více vzrušují komornější sestavy, než ty mega ultra atrakce za šest milionů.

Přes to přese všechno mě nepřijde nic zvláštního ani špatného na tom, když mě zajímá, jestli v ceně za zesilovač za půl milionu je započítáná nějáká součástka za čtvrt milionu, nebo jestli je ta cena prostě jen za umělecký přínos světu.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Hellboy píše: Přes to přese všechno mě nepřijde nic zvláštního ani špatného na tom, když mě zajímá, jestli v ceně za zesilovač za půl milionu je započítáná nějáká součástka za čtvrt milionu, nebo jestli je ta cena prostě jen za umělecký přínos světu.
Pro zlatoprdelníky tam bude (zcela určitě) součástka za čtvrt milionu, pro holoprdelníky bude ta cena (většinou) za umělecký přínos světu, za plentou by to hrálo stejně, nebo skoro stejně, neřeš to, na to odpověď není.
*offtopic* A ani nemůže být, protože teprve výměna posledních 1,5 metrů napájecího kabelu tomu dodá ten správný "masakr" a přitom je mu úplně jedno, zda napájí zesilovač za 30 k, nebo půl melounu, vždy jde o pronikavé zlepšení.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

pasul píše:Mirek - Přesně tak. Ale v klidu. Toto je přesně ukázka té naší povedené české nátury. V tomto vlákně si jen někdo snaží dokázat, že jeho krámy koupené za pár kaček(60 let staré) se můžou vyrovnat a nebo ještě lépe jsou lepší než ty předražené moderní krámy co někde viděl a moc by je chtěl. Nic víc než obyčejná lidská závist za tím není.
Ac toto vlakno taky povazuju za scestne (hlavne proto, ze je doprodu jasny ze nemuze vest k romumne diskuzi) tak s tim co pises nesouhlasim. Jedna vec je zavist a uplne jina vec je zcela legitimni otazka na skutecny prinos a skutecne kvality vyrobku z kategorie astronomickych cen.
Ale kdo tady ma znalosti a moznosti to skutecne nezavisle a objektivne porovnat ? (pokud to vubec jde, jak uz jsem napsal o par prispevku vyse - v tehle kategorii uz by melo hrat vsechno tak dokonale, ze uz by to melo byt mimo rozlisovaci schopnosti. Pokud ne, tak to neni zadna verna reprodukce ani v tak vysoke tride ... A jak sice s nadhledem, ale pravdive napsal Aleska, pak k tomu staci dat jiny kablik a je vsechno jinak - nemluve o skutecnych vlivech akustiky pokoje, nahravek a hlavne nevyzpytaleneho a stale se meniciho prvku - posluchace, jeho nalady, unavy, momentalnich myslenek, ocekavani atd).
Da se rict, ze kdyz si nekdo koupi veci z kategorie statisicovych, ze bude zarucene spokojeny a ze to bude hrat automaticky lip nez veci z kategorie desetitisicove ? Asi ne (staci projit nejakou hifi vystavu a clovek to rychle zjisti :-) ) Ale diskutovat tady o tom obecne je nesmysl, ktery muze vest jedine k priblblym hadkam ...

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Mirek píše:Zase jedno trapné vlákno úplně na ho....to je to, co podle mého kazí tohle fórum, místo abysme se tady bavili o tom jak se užít náš společný koníček,vyměňovali si zkušenosti a měli možnost se naučit něco od těch nejzkušenějších, tak se tady někdo zamindrákovanej zase montuje do něčeho po čem mu absolutně nic není. Proboha k čemu je to dobré? Je to tak jednoduché buď něco chci a akceptuji tu cenu a nebo to nechám být.....nebo, když to opravdu chci, tak se začnu trochu snažit abych vydělal víc peněz a měl na to.
Výsledkem toho, že tady takoví lidé píšou je, že už málokdo má tady chuť psát o svých zkušenost s různými komponenty, popř. příslušenstvím, zvlášt ve vyšších cenových hladinách,
protože se to většinou zvrhne v kritiku a dohadování.
Presne tak, zbytočné kecy...

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Hellboy píše: jestli to skutečně předražené je (bez ohledu na nabídku a poptávku).
Doporučujem najprv trochu naštudovať čo je to cena a s tým súvisiace vzťahy...

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Pro jednou souhlasím zase s Pašulem je to o ničem, jestli jste si náhodou někdo nevšiml tak se k tématu nevyjadřuje nikdo z těch co něco někdy stavěl..... proč asi....

* Přinejmenším už z toho jak je otázka položená tazatel neví nic o tvorbě ceny
* za ruhé neví nic o nákladech na vývoj a produkci zesilovače.

nehledě na fakt že oněch 5000 co zmiňuje zdaleka nestačí ani k výrobě obyčejné krabice na solidní DIY zesilovač. ale jako bych nic neřek , stejně to nemá cenu....

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

T-M píše:...ale jako bych nic neřek , stejně to nemá cenu....
Bez toho, že by som chcel rýpať: prečo to nemá cenu vysvetlovať ? Ja som napríklad zvedavý na zloženie a pomer nákladov pri vývoji menej náročného prístroja a megadrahého.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Já taky. A mám pocit, že problém čecháčkovství není závist, ale kádrování, neechopnost diskutovat, uhýbání od tématu a urážení oponentů. Znova opakuju znění otázky: jsou v drahém zesilovači použity drahé součástky a nebo je cena důsledkem něčeho jiného?

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Hellboy: odpověď pro tebe - tak i tak
a) drahé součástky - přičemž jejich drahost není dána jenom tím, že by stály mnoho ale vysokými náklady na jejich obstarání a selekci (např. P-Jfety)
b) kromě jiného věci souvisící s malosériovostí produkce

Guliver: bohužel , kvůli jiným mají smůlu i takoví jako ty.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Jí nechápu co na té otázce a způsobu jakým jsem ji položil je tak pobuřujícího, že místo odpovědi mi někdo musí začít nadávat a podsouvat nějaké postranní úmysly. A je poněkud legrační, že nadávají ti samí lidé, kteří si stěžují, že se debata zvrhne v nadávání, čímž vlastně nadávají sami sobě :)

sekal

Příspěvek od sekal »

T-M píše:* za druhé neví nic o nákladech na vývoj zesilovače.
PMA píše:V zesilovačích se obvodařina neubírá v tuto dobu žádnými převratnými kroky.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Slyšels nebo viděl nějakou nadávku ??? Zdá se že někteří přispěvatelé mají problémy s elementárním porozuměním psaného textu.
jinak nevím nic o tom, že bych tady měl mulťáka..... 8-)
sekal: a copak si tím chtěl říci ty ???
Naposledy upravil(a) T-M dne 11 pro 2010 13:44, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět