Skutečné výrobní ceny drahých hifi produktů
Re: Skutečné výrobní ceny drahých hifi produktů
Renowne ty jsi telepat, nebo tak něco? Protože absolutně nic z toho co tady píšeš jsem nikde neřekl. Řekl jsem, že na to nemám a i kdybych měl, tak nejsem ochoten dávat za 1% zlepšení kvality zvuku (pokud vůbec nějaké) 50ti násobek ceny při pouze dvojnásobném navýšení skutečných nákladů (například). Nemám pocit, že sociální pojištění je důvodem k tomu, aby stál zesilovač milión, obzvlášť, když někdo dělá z těch samých součástek zesilovač za padesát tisíc a platit daně musí taky. To s těmi zákusky je podvod a mám pocit, že v hifi se to často dělá úplně stejně, proto jsem to taky napsal. A číňani budou kopírovat, obzvlášť pokud je rozdíl mezi skutečnou cenou a náklady takhle brutální a vyplatí se to. Oni třeba dnes respektovaní japonci nedělali po válce nic jiného.
...a právě proto si kupuji hifi-fidlátka z druhé ruky za 1/3 původní ceny 
to Hellboy :
máš pocit, že HiFi je podvod ?
Pak asi nebude problém ukázat na případného podvodně konajícího. Mohl bys být v tomto konkrétnější ?
Ale musím tě varovat : podvod je jasně definovaný právní termín a myslím, že tady se pouštíš na hodně tenký led. Ani ten zákusek není podvod, pokud tam použili ingredience které slíbili. To že je tam třísetnásobný rozdíl mezi pořizovací a prodejní cenou, není podvod, mohli bychom to nazvat nepřiměřenou marží, ale to není trestné a pokud z toho odvedeš DPH a daň z přijmu, pak stát stojí na straně prodejce a spokojeně se spolu s prodejcem na zákazníka usmívají.
Co se týká Číny : sami jim v tom pomáháme seč můžeme. Duševní vlastnictví je v Číně poměrně prázdný pojem. Ale i u nás znamená stále méně a méně
máš pocit, že HiFi je podvod ?
Pak asi nebude problém ukázat na případného podvodně konajícího. Mohl bys být v tomto konkrétnější ?
Ale musím tě varovat : podvod je jasně definovaný právní termín a myslím, že tady se pouštíš na hodně tenký led. Ani ten zákusek není podvod, pokud tam použili ingredience které slíbili. To že je tam třísetnásobný rozdíl mezi pořizovací a prodejní cenou, není podvod, mohli bychom to nazvat nepřiměřenou marží, ale to není trestné a pokud z toho odvedeš DPH a daň z přijmu, pak stát stojí na straně prodejce a spokojeně se spolu s prodejcem na zákazníka usmívají.
Co se týká Číny : sami jim v tom pomáháme seč můžeme. Duševní vlastnictví je v Číně poměrně prázdný pojem. Ale i u nás znamená stále méně a méně
Když slíbí belgickou čokoládu, tak tam nemůžou dát jinou. Já nechápu, k čemu těm snobům peníze jsou, když se nechají obsluhovat malými českými podvodníčky. Ledaže by to byli také malí čeští podvodníčci.
Renown: Já vím. že vy v tom umíte chodit. Když se podívám na stránky jakéhokoli výrobce hifi, tak tam nikde žádné velkolepé prohlášení jako v recenzích, nebo na fórech nejsou. Pachatelem a v mnoha případech zřejmě zcela dobrovolným, je novinář a "spokojený" uživatel, takže na výrobci si nikdo nic nevezme. Viz třeba popis kabelu za patnáct litrů:
Napíše se nějaké všeobecné prohlášení ze kterého vznikne u zákazníka DOJEM, že je to super a když by došlo na lámání chleba, nastoupí relativizování a vymlouvání se na subjektivní pocity. Že měl někdo dojem je přece jeho problém. Je to podvod podle zákona? Ne. Je to něco, co slušný člověk dělat nebude? Ano.
Když bysme to ale otočili, dost by mě zajímalo, jestli by kdokoli dokázal u soudu, že jeho kabel má rychlejší basy, nebo že zesilovač je muzikálnější, než nějaký jiný. Dost o tom pochybuju.
A když už jsme u těch Číňanů a toho jak okrádají poctivé západní konstruktéry a výrobce co platí daně, je docela legrační, že ti poctiví konstruktéři a výrobci ze západu zneužívají zoufalou situaci lidí v Číně a využívají je na otrockou práci, kterou nám pak tady prodávají za svoje high end ceny. Dělník v Číně za 200 dolarů měsíčně vyrobí, manažer v USA na západě ze 20.000 dolarů prodá a pak se rozčiluje, že mu někdo okopčil jeho bednu a prodává ji za 200 dolarů. Je docela legrační, že třeba Mark Levinson, Rotel a Denon prodávají na západě čínské výrobky a dokonce i konstrukce (!) pod svým jménem (konkrétně třeba of firem Korsun a Shanling). To nikomu nevadí
A nemusí jít jenom o koncové výrobky, stačí se podívat na díly, ze kterých ty high endy jsou postavené, pochybuju, že by se tam nějaká Čína nenašla.
Ale mě je to buřt. Každý ať si kupuje co chce, za kolik chce, to je jeho věc. Jiná věc ovšem je, když záměrně rozšiřuje polopravdy aby vzbudil dojem, že jeho ultimátní high end je v něčem lepší, než levnější variace na totéž. Já tady ani netvrdím, že high end zesilovače jsou nějaké šunky. Jen mě zajímalo, jestli je cena odůvodněná i něčím jiným, než zacílením na snoby.
Jak by asi tak šlo u soudu dokázat, že bas není rychlejší a výšky hladší, že ano?The PK14 Gold offers the additional advantages of the Wattgate Audio Grade connectors. Each of these connectors offer a high performance three layer plating process which adds increased speed in the bass and improved smoothness in the treble.
Když bysme to ale otočili, dost by mě zajímalo, jestli by kdokoli dokázal u soudu, že jeho kabel má rychlejší basy, nebo že zesilovač je muzikálnější, než nějaký jiný. Dost o tom pochybuju.
A když už jsme u těch Číňanů a toho jak okrádají poctivé západní konstruktéry a výrobce co platí daně, je docela legrační, že ti poctiví konstruktéři a výrobci ze západu zneužívají zoufalou situaci lidí v Číně a využívají je na otrockou práci, kterou nám pak tady prodávají za svoje high end ceny. Dělník v Číně za 200 dolarů měsíčně vyrobí, manažer v USA na západě ze 20.000 dolarů prodá a pak se rozčiluje, že mu někdo okopčil jeho bednu a prodává ji za 200 dolarů. Je docela legrační, že třeba Mark Levinson, Rotel a Denon prodávají na západě čínské výrobky a dokonce i konstrukce (!) pod svým jménem (konkrétně třeba of firem Korsun a Shanling). To nikomu nevadí
Ale mě je to buřt. Každý ať si kupuje co chce, za kolik chce, to je jeho věc. Jiná věc ovšem je, když záměrně rozšiřuje polopravdy aby vzbudil dojem, že jeho ultimátní high end je v něčem lepší, než levnější variace na totéž. Já tady ani netvrdím, že high end zesilovače jsou nějaké šunky. Jen mě zajímalo, jestli je cena odůvodněná i něčím jiným, než zacílením na snoby.
A což takhle marketingové mystifikace s výkony u zesilovačů tř. A ?Renown píše:Máš pocit, že HiFi je podvod ? Pak asi nebude problém ukázat na případného podvodně konajícího. Mohl bys být v tomto konkrétnější ?
Stejně bys mohl uvažovat, proč Intel Xeon X5680 stojí 40000Kč a Intel Celeron 430 stojí 1000Kč,Hellboy píše: Ale mě je to buřt. Každý ať si kupuje co chce, za kolik chce, to je jeho věc. Jiná věc ovšem je, když záměrně rozšiřuje polopravdy aby vzbudil dojem, že jeho ultimátní high end je v něčem lepší, než levnější variace na totéž. Já tady ani netvrdím, že high end zesilovače jsou nějaké šunky. Jen mě zajímalo, jestli je cena odůvodněná i něčím jiným, než zacílením na snoby.
když cena křemíku a té trochy plastu a kovu je v obou prípadech téměř stejná a víceméně mizivá.
Podle tvé teorie můžeš věřit, že Xeon je jenom pro snoby a celeron pro chytráky, kteří se řídí
zcela výlučně podle ceny materiálu a vůbec je nenapadne, že výrobce se obvykle snaží prodat
technologickou špičku obvykle v horním cenovém segmentu a odpad, který už nikdo nechce zase v tom
spodním nezávisle na ceně součástek a podobných nesmyslů.
-
boxer
Řekl jsem, že na to nemám a i kdybych měl, tak nejsem ochoten dávat za 1% zlepšení kvality zvuku (pokud vůbec nějaké) 50ti násobek ceny při pouze dvojnásobném navýšení skutečných nákladů (například).
No on tě za a)
nikdo nenutí
a za b)
jak jsi přišel na to,že 1% zlepšení stojí 50ti násobek,když sám nepoznáš přínos ničeho nikde a
a za c)
proč to sem všude ty samé pičoviny píšeš? Nemáš na to,a i kdyby,tak to nedáš,OK. To ti nikdo nebere.Ale furt o tom kážeš. Navíc tvoje "zvídavost" je jen zase zástěrkou.
Jsou lidi,kteří si koupí svíčkovou za 500 Kč/kg,jiní si ji nekoupí nikdy a jiní si kupují Kobe. Nekdo si jako předkrm dá Foie gras a jiný topinku.
Zkus těm ,co na to mají a ví proč to dělají (jí),jim to neustále znechucovat v ruce žmoulajíce seschlou tlačenku. Vyfuckují tě velmi rychle.
No on tě za a)
nikdo nenutí
a za b)
jak jsi přišel na to,že 1% zlepšení stojí 50ti násobek,když sám nepoznáš přínos ničeho nikde a
a za c)
proč to sem všude ty samé pičoviny píšeš? Nemáš na to,a i kdyby,tak to nedáš,OK. To ti nikdo nebere.Ale furt o tom kážeš. Navíc tvoje "zvídavost" je jen zase zástěrkou.
Jsou lidi,kteří si koupí svíčkovou za 500 Kč/kg,jiní si ji nekoupí nikdy a jiní si kupují Kobe. Nekdo si jako předkrm dá Foie gras a jiný topinku.
Zkus těm ,co na to mají a ví proč to dělají (jí),jim to neustále znechucovat v ruce žmoulajíce seschlou tlačenku. Vyfuckují tě velmi rychle.
To bylo, Boxere, fakt trefné... 
on aj tak neprestane...
tohle moc nesedí. vždyť sámjames píše:Stejně bys mohl uvažovat, proč Intel Xeon X5680 stojí 40000Kč a Intel Celeron 430 stojí 1000Kč,
když cena křemíku a té trochy plastu a kovu je v obou prípadech téměř stejná a víceméně mizivá.
Podle tvé teorie můžeš věřit, že Xeon je jenom pro snoby a celeron pro chytráky, kteří se řídí
zcela výlučně podle ceny materiálu a vůbec je nenapadne, že výrobce se obvykle snaží prodat
technologickou špičku obvykle v horním cenovém segmentu a odpad, který už nikdo nechce zase v tom
spodním nezávisle na ceně součástek a podobných nesmyslů.
princip zesilovače a jeho technické řešení je zkrátka daný - možná je dneska lepší v nějaké té tisícince procenta zkreslení nebo odolnosti vůči rušení ze sítě, ale to je tak vše. pokud se mýlím, ať mě technici rozmašírujou na kaši. pod tíhou důkazů to nebudu mít problém uznat. zesilovač je velmi jednoduchý přístroj. vývoj beden (materiály membrán) a zdrojů (digitalizace) je za posledních pár desítek let nesrovnatelný...PMA píše:V zesilovačích se obvodařina neubírá v tuto dobu žádnými převratnými kroky.
boxer
zdeňku, opět vynikající, trefné.
mooooc hezky napsané.
tony
myslím si to samé. proto má smysl jen vůůůbec nereagovat.

zdeňku, opět vynikající, trefné.
mooooc hezky napsané.
tony
myslím si to samé. proto má smysl jen vůůůbec nereagovat.
Vývoj zesilovačů je nutnost, protože se stále mění polovodičové součástky. Jak na AA říkal merhaut, není daleko doba, kdy zbydou jenom "spínací" polovodiče (a z nich složené zes. tř. D). A NOS lampy (říkám já). Ale není to nic převratného a ani zvlášť drahého. Na opravdový průlom, jako bylo zavedení CD, dneska nemá žádná firma v hi-fi. Ani peníze, ani mozky. Obojí odešlo k počítačům. A vývoj reproduktorů? V principu také dávno nic nového.dadaft píše:princip zesilovače a jeho technické řešení je zkrátka daný - možná je dneska lepší v nějaké té tisícince procenta zkreslení nebo odolnosti vůči rušení ze sítě, ale to je tak vše. pokud se mýlím, ať mě technici rozmašírujou na kaši. pod tíhou důkazů to nebudu mít problém uznat. zesilovač je velmi jednoduchý přístroj. vývoj beden (materiály membrán) a zdrojů (digitalizace) je za posledních pár desítek let nesrovnatelný...
-
boxer
Jojo,tygitál s lampama jako hybrid,to bude pošušňání.
já to říkám furt: ať žijou staré dobré bipolární tranzistory a vaginální červeň!
ale vážně:
taky mám ten pocit, že lampy zvukově nabízí něco (nevím co, jsem laik), co jiné konstrukce nemají - a nemyslím tím zkreslení...petrL píše:A NOS lampy (říkám já).