Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
david
Kontaktovat uživatele:

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od david »

Hellboy píše:Davide, tohle je mi naprosto jasný a pořád čekám, kdy se pan farář nasere a pustí se do dišputace, protože něco mu v tom semináři do tý hlavy nalejt přece museli. Nějak se mu do toho ale nechce. Zatím tady slyším jen argumenty typu že Bible je pravdivá, protože se to píše v Bibli.
Nepusti. Ztracis cas.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

EMC,EMG,interference

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Volnost, rovnost, bratrstvi.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

To byla odpověď na dotaz ad kabel a 96kHz. Na tebe moc složitá, co?

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hellboy píše:Já si tady sedím, poslouchám remasterované Bathory Twilight Of The Gods na svých dvacet let starých krámech a strasne se mi líbí jak to hraje. Na stole mi od basů z mých bum cink špicnklás beden vybruje příbor v talíři, tak přemejšlím, že bych ho podložil ceraballama, nebo dal aspoň na hroty a jen čekám až se místní onanisti pochlapí a konečně mě osvítí svými vědomostmi. Mám ale pocit, že se toho nedočkám.
No a prečo odmietaš Pasulove pozvanie? To sa naozaj tak bojíš, že si narazíš hubu? Ale musím priznať, že naozaj rozdiel poznať nemusíš. Ku nám chodí jedna manželkina kamoška a tá mi vždy tvrdí, že podľa nej to čo máme doma hrá úplne rovnako a ich kuchynské rádio *sunglases* tu samozrejme žiadny argument neobstojí.
Tvrdenie, že nad istú cenovku hrá aj tak všetko rovnako je tak isto scestné. Mám 2 zostavy repro + zos, tá lacnejšia je za cca 2000,- + CDP používam v oboch zostavách ten istý a rozdiel je teda priepastný. Vlastne mám ešte 3. najlacnejšiu na chalupe. Dnes už 19r. Technics, delený zos s bateriovým predzosom, čo tu Pasul spomínal + CD jubox na 111CD a 2,5pásmové stĺpy DALI AXS-8000 a to je naozaj vhodné na tú chalupu. Hrá to skrátka najďalej od reality.
Obrázek

Choď k Pasulovi. Raz počuť je viac ako 20x tliachať o tom istom na nete.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Noaid - v rusku boha mají - Putina a ten má taky ve všem pravdu, aniž by to musel vysvětlovat jako Merhaut a Pasul.

Ty Merhaute, víš co slyším když dám volume úplně doprava a nic nehraje, nebo když mi hraje ticho před skrytým bonus trackem? Ticho. Žádné zlé frekvence se do mého stíněného kabelu za 600 korun nevkradly. Nechytám na něj rádio, ani mi tam nic nepraská a nešumí. Jen ticho. Volume na max. Nebo se rušení zapíná zároveň se stiskknutím play? A víš co slyším když mi hraje tichoučká hudba a dám ji strašně nahlas? Hudbu. Jednou, když nám tady blbnul proud až blikly žárovky, tak sem slyšel jak to v reprákách luplo. Kupovat si kvůli tomu pračku za 40 litrů (protože to je asi jediná věc, kterou by skutečně odstranila) fakt nebudu.

Nicméně to, že má být kabel stíněný je jedna věc, ale vy tady věříte, že ten kabel HRAJE JINAK protože ho tak někdo naschvál vyrobil. Že přenáší něco, co ještě nikdo nedokázal změřit ani definovat a to něco způsobuje, že vaše zázračné sestavy hrají něco víc než naše samohrajky. Co to je? A zkus být příště trochu stručnější prosím, dalo to práci než jsem se tím tvým elaborátem prokousal.

Acon: Především jsem Pasulovu nabídku neodmítl, ale naopak přijal. Pasula ale možná zarazilo, že bych mu ty mp3 nepouštěl ze svého telefonu, ale z jeho CD přehrávače za bambilióny. Za druhé, nikdo netvrdí, že dvoje repro od učité ceny budou hrát stejně, ale že KVALITNÍ ZESILOVAČE budou hrát stejně a kabely se stejnými RLC parametry budou hrát stejně a CD transporty bez nějakého nespecifikovaného a nevypnutelného DSP na výstupu budou hrát stejně a vypálené, lisované a pozlacené cédečka budou hrát stejně. Jinými slovy, na kvalitu přednesu má vliv zdroj signálu, zesilovač, repro a akustika místnosti, přičemž poslední dvě věci mají vliv zdaleka největší.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Hellboy píše:Já si tady sedím, poslouchám remasterované Bathory Twilight Of The Gods na svých dvacet let starých krámech a strasne se mi líbí jak to hraje. Na stole mi od basů z mých bum cink špicnklás beden vybruje příbor v talíři, tak přemejšlím, že bych ho podložil ceraballama, nebo dal aspoň na hroty a jen čekám až se místní onanisti pochlapí a konečně mě osvítí svými vědomostmi. Mám ale pocit, že se toho nedočkám.
Remastrovane Bathory? Dalej uz ani nepis...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Na to sem čekal! Na metal stačí dvojče na rameno že jo! Utíkám to koupit!

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Těžká řeč s hlupákem co netuší vo co go a furt jen mele debiloviny typu volume doprava bez hudby. U něho tedy spíš VOLOme, a hodně doprava.
Naposledy upravil(a) merhaut dne 15 úno 2010 21:21, celkem upraveno 1 x.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Hellboy - To je přesně ono. Nechápeš o co tady jde. Tvůj popis poslechu s hlasitostí na max to jasně ukazuje. Nechápeš, jak vůbec funguje vedení signálu kabelem. Bohužel s tebou jakákoli komunikace postrádá smysl.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hellboy píše:....Pasula ale možná zarazilo, že bych mu ty mp3 nepouštěl ze svého telefonu, ale z jeho CD přehrávače za bambilióny. ....
No aj tak nerozumiem Tvojej potrebe vyžívať sa v sarkazme. Zvlášť ak sa vyjadruješ o predmete koníčku človeka, ktorého pozvanie si prijal. :roll:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Chlapi, nehroťte to. Při osobní komunikaci by se určitě leccos vysvětlilo, může to být i póza k zakrytí vlastní nejistoty.
Pavel Macura Audio

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Merhaute: Ty zatím žádnou řeč nepředvádíš a já jsem na rozdíl od tebe nenapsal článek VOLUME DOPRAVA. Takže napiš tady jak se EMG, EMC, OMG a další kraviny projevují na přenosu signálu stíněným kabelem, nebo sklapni. Na jaře je stodvacátá osmá konference AES v Londýně, tak jim to tam pak můžeš zajet vysvětlit těm "debilům", pravděpodobně dostaneš nobelovku.

A jestli tady někdo nechápe jak fungují kabely, tak jste to vy s káblama za dvacet litrů. Když tam rušení neslyším, tak tam není a zkreslení tam ani být nemůže.

To že jsem poslouchal jednu metalovou desku nahlas, z toho si můžete dělat závěry jaký chcete. Já vám tady o svý oblíbený hudbě psát nic nebudu, protože kdybych to udělal, nakydali byste hnůj i na Norah Jones, jen abyste nemuseli odpovědět na otázku, na kterou jste pořád nikdo neodpověděl a já vám jí znova zopakuju.

Jak je možné, že metrový kabel propojující dva přístroje a dostatečně izolovaný může znít jinak, než jiný metrový kabel za 16000. Přál bych si vědět jak je možné, že někdo slyší frekvence 96kHz, když všichni ostatní neslyší ani 17kHz. Přál byc si vědět jak je možné, že digitální záznam na pozlaceném cédéčku zní jinak, než STEJNÝ digitální záznam na normálním cédéčku. Nebo bych si alespoň přál, abys mi sdělil, který ze dvou obrázků co jsem sem dal, je komprimovaný a který ne a podle čeho jste to poznali.

Protože pořád tady vykládáte něco o mě, místo abyste ze sebe vypustili ty vaše léta střádané vědomosti otce Furá, kterými se tady kasáte, aniž byste to jakkoli dokázali. A protože se Pasul chová tak jak se chová, sprostě mě uráží a já nemám sebemenší důvod kamarádit se s ním a podkuřovat mu tady jenom aby mi někdy pustil svoji super sestavu a protože tady zatím nedokázal jakýmkoli argumentem podpořit žádný svůj názor, stejně jako Merhaut, tak nevidím důvod proč bych si k takovým zoufalcům měl brát nějaké servítky. Pokud mi Pasul chce dokázat svojí pravdu, klidně k němu přijdu s cédéčkem a pokud možno i s dalšími lidmi, kteří by zajistili nestrannost. Já logicky nic hodnotit nebudu, protože budu vědět co jsem tam nahrál, takže on když pozná alespoň ze 75% mp3 od CD, tak se mu tady veřejmě omluvím. Tečka. Jenže protože Pasul nic nepozná a klepe se hrůzou že by se to náhodou stalo, tak mě samozřejmě nakonec nikam nepozve. Stejně jako mi neřekne který ten obrázek je komprimovaný a já mu sem pak hodím klidně ten jpeg aby sem dokázal, že to oba nejsou stejné Tiffy.

warezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od warezo »

PMA píše:Chlapi, nehroťte to. Při osobní komunikaci by se určitě leccos vysvětlilo, může to být i póza k zakrytí vlastní nejistoty.
múdro, múdro, ale je to najzaujímavejšie vlákno, ku ktorému si robím kávu, zapaľujem cigaretku a nesmierne sa bavim *2thumbsup*

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

warezo píše:
PMA píše:Chlapi, nehroťte to. Při osobní komunikaci by se určitě leccos vysvětlilo, může to být i póza k zakrytí vlastní nejistoty.
múdro, múdro, ale je to najzaujímavejšie vlákno, ku ktorému si robím kávu, zapaľujem cigaretku a nesmierne sa bavim *2thumbsup*
Taky mám kávu s cigárkem 8-)

Odpovědět