Ano som snob...ale nikomu to nehovor!!!Hellboy píše:Jinak tím MSFL, na které tady pořád narážíte, je myšleno Mobile Fidelity Sound Lab? Teda firma, která trvdí, že cedéčko vyrobené ze zlata hraje líp než cédečko normální? Tak to už jsme se dostali do zcela jiné dimenze snobáctví.
MFSL first entered the CD market with its line of aluminum CDs. The CD line continued into 1987, when the Ultradisc was first released. The Ultradisc was a 24K gold plated disc that was issued as early as 1985. MFSL claims that the surface is more reflective and that Ultradisc titles sound superior to their standard release counterparts. MFSL located the master tape for each title, and the tape was transferred directly to the CD master.
Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Můj skromný příspěvek ke kompresi zvuku:mám md rec.s ATRAC-R,při přímém porovnání s cd se přiznám,že žádný rozdíl neslyším,ale podotýkám,že ATRAC-R je sofistikovanější než mp3.komp. poměr 1:5,teď se už moc neprovozuje.Jen v profesionální branži-zřejmě oprávněně.Dopadlo to s tím,jako kdysi system Beta od Sony vs.VHS.i když Beta byl kvalitativně výše. 

... ten zarudlý chlapeček je ještě větší než jsme doufali.
No, tady je krásný výtah deseti největších lží v audiu od Petera Aczela, který s šarlatánu, podvodníky a zloději bojuje celý život.
http://www.theaudiocritic.com/downloads/article_1.pdf
http://www.theaudiocritic.com/downloads/article_1.pdf
hejjteloy, nula víš, nula znáš, jsi zkrátka nulanulanic.
Merhaute, ty prostě umíš člověka přesvědčit. Dej se do politiky.
Čas od času sem vtrhne podobné semtele a bez sebemenších oborových znalostí a zkušeností začne o to usilovněji mudrovat. Chvíli je to aspoň k smíchu, potom už naprosto k ničemu. Zatím všichni podobní šli po pár dnech o dům dál. I tenhle popletenec brzy vypadne...
Hosi, vyborny studijni material z toho delate
To obecne hifi zvaneni je uz celkem nuda, ale kdyz jsem si to zacal srovnavat treba s http://www.fallacyfiles.org/ a zkousel si ty obraty klasifikovat, razem to dostalo novy rozmer, skoro bych se nebal rict cerstva voda na mlyn, nove koste dobre mete a k tomu originalni kompost.
Hellboy, ja ti vysvetlim, cos tady udelal: prisel jsi do kostela a zacal rvat z plnych plic, ze buh neni. Nemala cast cirkevnich hodnostaru sice ve skutecnosti neveri, ale ovecky jsou docela bigotni a nemaji to rady.

To obecne hifi zvaneni je uz celkem nuda, ale kdyz jsem si to zacal srovnavat treba s http://www.fallacyfiles.org/ a zkousel si ty obraty klasifikovat, razem to dostalo novy rozmer, skoro bych se nebal rict cerstva voda na mlyn, nove koste dobre mete a k tomu originalni kompost.
Hellboy, ja ti vysvetlim, cos tady udelal: prisel jsi do kostela a zacal rvat z plnych plic, ze buh neni. Nemala cast cirkevnich hodnostaru sice ve skutecnosti neveri, ale ovecky jsou docela bigotni a nemaji to rady.
Davide, tohle je mi naprosto jasný a pořád čekám, kdy se pan farář nasere a pustí se do dišputace, protože něco mu v tom semináři do tý hlavy nalejt přece museli. Nějak se mu do toho ale nechce. Zatím tady slyším jen argumenty typu že Bible je pravdivá, protože se to píše v Bibli.
Já bych si tak strašně přál, aby mi někdo vzdělaný v oboru (což ty Merhaute jseš) vysvětlil jak je možné, že metrový kabel propojující dva přístroje a dostatečně izolovaný může znít jinak, než jiný metrový kabel za 16000. Přál bych si vědět jak je možné, že někdo slyší frekvence 96kHz, když všichni ostatní neslyší ani 17kHz. Přál byc si vědět jak je možné, že digitální záznam na pozlaceném cédéčku zní jinak, než STEJNÝ digitální záznam na normálním cédéčku. Stačilo by mi abys mě odkázal na nějakou vědeckou práci publikovanou třeba na konferenci AES, která dokazuje cokoli z toho čemu nevěřím. Nebo bych si alespoň přál, abys mi sdělil, který ze dvou obrázků co jsem sem dal, je komprimovaný a který ne a podle čeho jsi to poznal. Jenže ty a všichni odborníci tady pořád zarytě mlčíte a místo jednoduchých argumentů (stačilo by mě odkázat na patřičnou literaturu) jen sprostě nadáváte. Přitom tady celý den sedíte a čtete všechny výplody mého "chorého mozku" a máte strašnou potřebu je komentovat a ztrácet s nimi čas. Napiš mi tady pár řádků o čemkoli co jsem tady plácal a setři mě! Prosím tě to udělej! Ty kabely třeba, to mě nejvíc zajímá. PROSÍM!
Já bych si tak strašně přál, aby mi někdo vzdělaný v oboru (což ty Merhaute jseš) vysvětlil jak je možné, že metrový kabel propojující dva přístroje a dostatečně izolovaný může znít jinak, než jiný metrový kabel za 16000. Přál bych si vědět jak je možné, že někdo slyší frekvence 96kHz, když všichni ostatní neslyší ani 17kHz. Přál byc si vědět jak je možné, že digitální záznam na pozlaceném cédéčku zní jinak, než STEJNÝ digitální záznam na normálním cédéčku. Stačilo by mi abys mě odkázal na nějakou vědeckou práci publikovanou třeba na konferenci AES, která dokazuje cokoli z toho čemu nevěřím. Nebo bych si alespoň přál, abys mi sdělil, který ze dvou obrázků co jsem sem dal, je komprimovaný a který ne a podle čeho jsi to poznal. Jenže ty a všichni odborníci tady pořád zarytě mlčíte a místo jednoduchých argumentů (stačilo by mě odkázat na patřičnou literaturu) jen sprostě nadáváte. Přitom tady celý den sedíte a čtete všechny výplody mého "chorého mozku" a máte strašnou potřebu je komentovat a ztrácet s nimi čas. Napiš mi tady pár řádků o čemkoli co jsem tady plácal a setři mě! Prosím tě to udělej! Ty kabely třeba, to mě nejvíc zajímá. PROSÍM!
Dalekáť cesta má! Marné volání!
nejsi v kostele Hellboyi. ani náhodou. kdybys zkusil tak nějak nenápadně utrousit, že máš nějakých padesát nebo sto, a chtěl bys výš, pak bys pochopil, kdeže to jsi...
nejsi v kostele Hellboyi. ani náhodou. kdybys zkusil tak nějak nenápadně utrousit, že máš nějakých padesát nebo sto, a chtěl bys výš, pak bys pochopil, kdeže to jsi...
Já si tady sedím, poslouchám remasterované Bathory Twilight Of The Gods na svých dvacet let starých krámech a strasne se mi líbí jak to hraje. Na stole mi od basů z mých bum cink špicnklás beden vybruje příbor v talíři, tak přemejšlím, že bych ho podložil ceraballama, nebo dal aspoň na hroty a jen čekám až se místní onanisti pochlapí a konečně mě osvítí svými vědomostmi. Mám ale pocit, že se toho nedočkám.
To se ale obcas v kostele dela taky ;)dadaft píše: nejsi v kostele Hellboyi. ani náhodou. kdybys zkusil tak nějak nenápadně utrousit, že máš nějakých padesát nebo sto, a chtěl bys výš, pak bys pochopil, kdeže to jsi...
Život bez boha je možný. Příklad - Rusko - zmar, beznaděj, vodka...david píše:prisel jsi do kostela a zacal rvat z plnych plic, ze buh neni.
MFSL není jen pozlacené CD, je to vesměs REMASTER. Takž nejde o stejný záznam.Hellboy píše:Přál byc si vědět jak je možné, že digitální záznam na pozlaceném cédéčku zní jinak, než STEJNÝ digitální záznam na normálním cédéčku.