Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od pasul »

Tedy opravdu jseš manipulátor, jaký tady ještě nebyl. Nikde jsem ti sprostě nenadával. Jediný, kdo zde používá sprostá slova jseš ty. A já se nebráním takovému testu. Jenže to Cd si dokážu udělat sám. S tím tady vůbec nemusíš jezdit. Vem svůj krám. Svůj kabel a šup sem s tím. Ihned bude vše jasné. Včetně MP3. Jseš si přece jistý. V kabelech není rozdíl. V přístrojích vše nad 40K hraje stejně a v zesilovačích taky. Takže se neboj a domluvme to. Vždyť ti nic nehrozí. Já tě mlátit určitě nebudu. Neboj.

Při porovnávání je taky třeba něco dodržet, aby výsledky byly k něčemu. Ale to ty nechápeš. Tak jako vše, co jsi zde napsal. Bohužel nekouřím a nepiju kávu. Ale bavím se celou dobu, co zde dorazil pekelný hošík.

warezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od warezo »

HELLBOY: nepriklanam sa k nikomu, tak to neber ako podnet na moje napadnutie ze som proti, alebo pochvalu ze stojim pri tebe. je to moj osobny nazor, v ktorom sa mozem mylit a porovnaval som to len koli sebe a nie koli tebe! tak este raz, velmi pekne prosim, nenavazaj sa domna, ak to mas v umysle. dakujem...

pokus2 je komprimovany? v lavom hornom rohu, ako sa prekryva ta struna s pierkom, vidiet rozdiel dalej som nehladal. na monitore to pri normalnej velkosti vidiet nebude (len pri velkom zoome), nech bude akokolvek kvalitny. ale ak budem robit velkoformatovu tlac, tak tam rozdiel najdes. nieje to ale taky rozdiel aby sa povazoval za chybu, ale jednoducho tam je. to iste pri hudbe. nebudem ten rozdiel pocut tak aby mi vyrazne udrel do usi, ale viem ze tam je a to znamena, ze som sa odchylil od originalu, teda ho degradoval. k voodoo a kabelom sa nevyjadrujem, nechce sa mi uz vypisovat, tvoj nazor akceptujem, tak ako ja mam svoj vlastny...

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Tohle je fakt dobry, pritlacte, hosi, pritlacte.

Teda ja se tu bavim od doby, co jsem to tu zacal sledovat, ale takhle dobry to tu snad jeste nebylo.

(skandovani davu) Chceme videt krev, chceme videt krev!

boxer

Příspěvek od boxer »

Merhaut

Jardo,brzdi.... podobné semtele a bez sebemenších oborových znalostí a zkušeností začne o to usilovněji mudrovat

.......vzhledem k tomu, že se tím živím to samozřejmě vím a na podobném vybavení dělám.A nevím o tom "něco" ale hodně. Dělám to posledních patnáct let a dostávám za to slušně zaplaceno...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Helecosi, slyšíš 30kHz? Neslyšíš. Slyšíš 31kHz? Take ne. Když oba signály pustíš současně do audia, uslyšíš něco? A tak je to s ledasčím, co ty z mělčin neznalosti považuješ za nesmysl, voodoo...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hellboy píše: Jak je možné, že metrový kabel propojující dva přístroje a dostatečně izolovaný může znít jinak, než jiný metrový kabel za 16000. Přál bych si vědět jak je možné, že někdo slyší frekvence 96kHz, když všichni ostatní neslyší ani 17kHz. Přál byc si vědět jak je možné, že digitální záznam na pozlaceném cédéčku zní jinak, než STEJNÝ digitální záznam na normálním cédéčku. Nebo bych si alespoň přál, abys mi sdělil, který ze dvou obrázků co jsem sem dal, je komprimovaný a který ne a podle čeho jste to poznali.
prečo sem vlastne prispievaš?

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Hellboy píše:Jinými slovy, na kvalitu přednesu má vliv zdroj signálu, zesilovač, repro a akustika místnosti, přičemž poslední dvě věci mají vliv zdaleka největší.
S tymto tvrdenim, ak zdrojom signalu bola myslena nahravka, sa s odvolanim sa na mnou uz spominanu stranku, da urcite suhlasit:
http://www.hifiaktiv.at/diverses/realis ... sskala.htm

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Hellboy píše:Na to sem čekal! Na metal stačí dvojče na rameno že jo! Utíkám to koupit!
Keby si si to forum na ktoré práve teraz prispievaš prečítal lepśie, vedel by si že ja som metalista telom a dušou, Bathory som priniesol do Prievidze v 1987-om, vtedy ešte na kazete, v roku 1988 sa mi dostalo do ruky originál švédske LP Blood Fire Death, a polovica metalistov v okolí (a to ti možem povedat, ze po celom Slovensku) mala kopiu z mojej LP, Bathory zbieram dodnes na všemožnych vydaniach, či už su to červené LP, picture LP, mam objednane nové vydanie prvych 6 LP na rozlične farebných LP, mam doma komplet Quorthonovo sólovky na CD, alebo povodné švédske CDcka, ale odváźim sa tvrdit, ze žiaden remaster nemože pomoct tomu čo Quorthon zamýšlal. Bathory vždy bolo o nahravaní, mixe, produkcii doma v garáži a tak aj ten zvuk znie. Bohužial ako oddaný fanúśik Bathory ti možem povedat,že ani pasul, lachim a ani Renown doma nepoznaju na tvorbe Bathory ani to či hrá tkanička alebo zahradná hadica za 50000, nepoznajú ani to či je to mp3@128 alebo moje červené LP ktoré vyšlo po smrti Quorthona v limitovanej edicii 666 kusov, pretoźe si si vybral ten najhorší možný príklad, tak nerob zo seba prosím už idiota...

Postni sem prosím zadnú stranu TVOJHO CD Bathory, rád by som sa pozrel na číslo...

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

merhaut píše:Helecosi, slyšíš 30kHz? Neslyšíš. Slyšíš 31kHz? Take ne. Když oba signály pustíš současně do audia, uslyšíš něco? A tak je to s ledasčím, co ty z mělčin neznalosti považuješ za nesmysl, voodoo...
Pro nas pomalejsi, co tohle dokazuje konkretne?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Warezo, bravo já tam sice to místo o kterém mluvíš nenašel, ale alespoň jsi to zkusil a to je tady (bez ironie) hodně odvážný výkon. Nebudu ještě říkat který je origo a který komprese ať nekazím ostatním zábavu. Jediný rozdíl já osobně vidím v naprosto nepatrné změně saturace (o které si ani nejsem 100% jistý), která je kupodivu u jpegu (subjektivně) větší. Ale ta změna je tak minimální, že kdyby mi někdo ty obrázky přepínal a ptal se jestli jsou jiné, tak řeknu že ne. Kdyby měla změna optická odpovídat změně ve velikosti souboru (což je zavádějící), tak ten jeden soubor je o 24B větší což znamená, že se hodnoty (jak říkám poněkud zavádějící) změnily o méně než 0,1%. Kdybys měl ty fotky položené vedle sebe ve velkém formátu na papíře, tak nepoznáš absolutně nic, protože oproti přeblikávání na počítači by si byl značně znevýhodněný a navíc kdybys nevěděl která je originál tak ani náhodou nepoznáš, která je vlastně "ta lépe vypadající". Logicky by asi většina lidí tipovala tu barevnější, což je ale paradoxně jpeg. Jinak 300 dpi je sice standard, ale ve většině dnešních časopisů ze zcela běžně vyskytují i mnohem horší rozlišení a nikdo nic nepozná. Pokud se nebude jednat o fotku na křídě v nějaké luxusní publikaci přes dvě stránky tak to stejně není vidět. Já mám doma plakát A1 který má rozlišení asi 100dpi a z metru vypadá nádherně.

A Pasule, já žil zřejmě v nějákém omylu, že budeme posuzovat, jestli poznáme rozdíl mezi mp3 a CD a nikoliv mojí sestavu od tvojí. To si k tobě rovnou můžu vzít i repráky a najmout si na to stěhováky, protože to všechno váží asi tak 150kg. Pokud mi chceš dokázat, že kabely znějí jinak, můžu s sebou vzít kabely, ale zesilovač ani jiné komponenty fakt nikam tahat nebudu.

MB - No vidíš, posloucháme Bathory skoro stejně dlouho a já ho měl taky jako jeden z prvních (ve východních čechách pro změnu) přímo od člověka co měl tatínka v západním německu. Je to ze série desek In memory of Quorthon a remasterovaná podoba se mě osobně líbí mnohem víc než původní garážový zvuk. Mám to (jak jinak) v mp3, což ještě neznamená, že jsem to ukradl, oni existují i legální zdroje. A to že by jsem tuhle nahrávku chtěl použít jako test na rozeznání kvality čehokoliv jsem ani nenaznačoval. Snažil jsem se demonstrovat, že jsem se zvukem svojí sestavy konečně spokojený, protože i příšerně nahrané Bathory mi na tom zní hezky a mám z jejich poslechu radost. Testovat kvalitu třeba na Opeth-Damnation, Winds, nebo Dimmu Borgir by ale už šlo, protože to jsou velice dobře nahrané desky. A já jsem poměrně přesvědčený, že třeba Dimmu Borgir-Puritanical... je nahrávka na které se teprve ukáže, jestli sestava přehraje všechno, protože tam toho hraje tolik, že většina repro to prostě naprosto nestíhá (nevím jak to jinak popsat). Samozřejmě je mi ale vcelku jedno co by chtěl člověk ochotný zkusit test mp3 vs CD poslouchat. Jen mám pocit, že běžná pop/rock/jazzová nahrávka je na odhalení "neodtatků" mp3 poměrně nevhodná, protože se tam většinou nic moc neděje. Většina moderní popové produkce zní přijatelně i ve 128 kbps, což se u metalu říct rozhodně nedá.

A Acone, budeš se divit, ale chci se dozvědět pravdu. Proto se ptám a nejsem to já, kdo místo odpovědí na otázky svádí debatu do roviny invektiv a posměchu. Já jsem zde sice ostře,ale férově napsal, že na určité věci něvěřím. Pokud je někdo schopen ty věci vyvrátit, tak nemám problém (a opravdu ho prostě nemám) uznat svojí chybu a využít nově získanou informaci ke zlepšení své sestavy. Opravdu.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Merhaute, pokud nám chceš sdělit nějakou informaci o tom, že dva neslyšitelné zvuky které se nějak dostanou do kabelů můžou způsobit zvuk slyšitelný, který se nemá v signálu nacházet, bylo by poměrně užitečné, kdyby ses přestal vyjadřovat jako Svobodný zednář, který ví něco víc než my běžní nezasvěcení kacíři a při poslechu té velké pravdy by nám explodovaly hlavy a tebe by pak tajné bratrstvo ze Střední elektronické školy v Pardubicích přišlo zamordovat za to že jsi vyzradil VELKÉ tajemství vesmíru. Docela by mě totiž zajímalo za jakých podmínek se může v kabelu vyskytnout SLYŠITELNÝ nežádoucí ruch, což se mi zjistit nepodařilo ani při poměrně úmorném hledání a vyptávání se různých prodavačů hifi kabelů, kteří debatu vždy zavedli k tomu, že je to subjektivní a záleží na mě jestli to uslyším, nebo ne. Vzhledem k tomu, že některé woodoo firmy a recenzenti propagují jako ultimátní propojovací kabely ty nestíněné, které (jak jinak) znějí mnohem líp než kabely stíněné, bych se o tom rád dozvěděl něco komplexnějšího než Šifru mistra Merhauta o třech slovech. To že jsem blbec, si sem napsal už několikrát, tak teď zkus něco konstruktivnějšího.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Někdo, kdo evidentně nechápe 30/31 triviality se chce dovědět něco komplexnějšího. To je jako kdyby se ten, kdo neumí sčítat a odečítat, vehementně dožadoval debaty nad logaritmy. A suplovat zde audio školku nemíním, grafiku.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, já už se snad ani nebudu snažit o nějaké sarkazmy.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tys musel být v minulém životě soudruh, sarkaZme...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Oj tahle firma je fakt ftipná. Digitální kryogenicky ošetřené kabely z 99,999% mědi. A pojmenovali je Woodoo. Bravo.
http://www.voodoocable.net/VRDI.htm

Odpovědět