Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Jestli do toho chcete přimíchat při stejném poslechu ještě test kabelů, zesilovače a mé analogové zvukové karty, to se jen pozná, co jste zač.
Ono to nehraje všechno stejně?
Jinak, když o tom tak přemýšlím, tak z příspěvků místní "elity" vyplívá, že na vybavení za 100 tisíc rozdíl mezi mp3 a CD poznat stejně nejde a je to dobré akorát tak na chalupu, tak ten test je vlastně zcela zbytečný. Včera jsem si tady znovu zkoušel najít rozdíl mezi originálním CD a mp3 kódovanou na 256kbps a opravdu tam na tomto vybavení rozdíl neslyším ani když ho hledám, natož při běžném poslechu. Vzhledem k tomu, že se nechystám kupovat si vybavení za miliony a co si myslí Pasul mě při poslechu může být zcela jedno, tak vlastně nemá cenu snažit se přesvědčit člověka, kterému se ještě před půl rokem na jiném fóru všichni smáli, že je kolotočář od automatů co ničemu nerozumí a soudí věci jen podle ceny a po té co tam smazal všechny příspěvky a emigroval sem, si tady hraje na odborníka, protože nakoupil drahé vybavení. V životě jsem pár drahých sestav slyšel ať už u lidí, v hifi studiích, nebo na výstavách a s tím jak mi to doma hraje jsem spokojený. Jsem přesvědčený, že pokud se rozdíl neprojeví u mě, těžko se nějaký rozdíl projeví někde jinde, ale i kdyby se projevil, tak bude stejně tak bezvýznamný, že nemá cenu ho řešit. To místním "odborníkům", kteří se hádají o rozdílech mezi kabely, věří že cédečko ze zlata hraje líp a po přidání kuliček pod DVD se jim zostřuje obraz posílaný hdmi kabelem asi těžko někdy dojde.
Argumenty na podporu vašich tvrzení zde stále nepadly naprosto žádné, čímž jste jen potvrdili, že žádné nejsou anebo se svými pseudo znalostmi je nejste schopni dodat. Zatrpklý prodavač cédeček a zkopčených kazet Merhaut je pak kapitola sama pro sebe (taky od tebe asi něco z burzy mám Merhaute). To mi k udělání si úsudku bohatě stačí.
Argumenty na podporu vašich tvrzení zde stále nepadly naprosto žádné, čímž jste jen potvrdili, že žádné nejsou anebo se svými pseudo znalostmi je nejste schopni dodat. Zatrpklý prodavač cédeček a zkopčených kazet Merhaut je pak kapitola sama pro sebe (taky od tebe asi něco z burzy mám Merhaute). To mi k udělání si úsudku bohatě stačí.
Dokud to neni naslepo, je to jako test bezcenne. Samozrejme pokud mas lepsi pocit, tak si to klidne kup. Vadi mi na tomhle jedina vec: budovani nazoru, ze je to *objektivne* potrebne pro dosazeni kvality zvuku.Pajuna píše: Prima odpoved na zaklade zkusenosti zni - nedavno jsem poslouchal 3 ruzne power cables z ruznych cenovych hladin a vysledky byly neuveritelne, prekvapive a jasne. Loni jsem mel doma 5 ruznych repro kabelu od cca 1000Kc do cca 12 000Kc a vysledky byly jasne slysitelne a jednoznacne. Nezkoumam prilis, jestli ten co stoji 2x vice je x-krat lepsi nebo horsi, jen je treba to poslechnout, udelat si obrazek, pripadne doplnit sestavu o to co ti vyhovuje. Nebudou se take chovat na vsech sestavach stejne. Kdyz budes mit naposlouchano v ruznych mistech na ruznych sestavach, muzes si teprve delat obrazek a neco publikovat. K tomu prispiva i toto forum, navstevy "hifistu", kamaradu, ...
je sice fajn Hellboyi, že se chceš dozvědět pravdu, ale pochop: tady ti ji v mnoha případech nikdo nedokáže říct. když jsem v debatě o mp3 upozornil na různou kvalitu kodeků (se kterými mám osobí zkušenost), což je podle mě maximum toho, o čem se tady jsme schopni bavit, bylo mi doporučeno, ať držím hubu. lidi se chcou bavit nad omalovánkama z Audacity a vyvozovat z nich své "pravdy".
když si přečteš (tak jako Ramones) třeba debatu Dr. Davida Richa se Stanley P. Lipshitzem z Audio Research v 16 čísle Audio Critic, tak je jasné, že teoreticky se tady o některých věcech bavit nemá žádný smysl (nicméně to, jak sestřelili Wadiu s jejími cenami cca 8000USD (hraje hůř než cdčko s MASHem za 200USD), je naprosto okouzlující, a vyznavačům cenovek doporučuji k přečtení).
to, že se třeba slovo "ztráta" týká dat a né zvuku atd., je už jen třešnička na dortu.
o kabelech je zbytečné mluvit. hlavou zeď neprorazíš. můžu klidně tvrdit, že Audioquest od smaltovaného drátu nikdo na světě nerozezná, ale to je tak všechno, co z toho vzejde...
ty vogo, tohle je nejprogresivnější vlákno v dějinách HiFi-názorů!!! než jsem nadatloval svůj chorobný výplod, je tu už milion dalších příspěvků!
když si přečteš (tak jako Ramones) třeba debatu Dr. Davida Richa se Stanley P. Lipshitzem z Audio Research v 16 čísle Audio Critic, tak je jasné, že teoreticky se tady o některých věcech bavit nemá žádný smysl (nicméně to, jak sestřelili Wadiu s jejími cenami cca 8000USD (hraje hůř než cdčko s MASHem za 200USD), je naprosto okouzlující, a vyznavačům cenovek doporučuji k přečtení).
to, že se třeba slovo "ztráta" týká dat a né zvuku atd., je už jen třešnička na dortu.
o kabelech je zbytečné mluvit. hlavou zeď neprorazíš. můžu klidně tvrdit, že Audioquest od smaltovaného drátu nikdo na světě nerozezná, ale to je tak všechno, co z toho vzejde...
ty vogo, tohle je nejprogresivnější vlákno v dějinách HiFi-názorů!!! než jsem nadatloval svůj chorobný výplod, je tu už milion dalších příspěvků!
A mně helecosi - nejenom z tvého vyplívá - vyplývá, že jsi ... - a korunovanej.
Poznavam ho!Hellboy píše:tak vlastně nemá cenu snažit se přesvědčit člověka, kterému se ještě před půl rokem na jiném fóru všichni smáli, že je kolotočář od automatů co ničemu nerozumí a soudí věci jen podle ceny a po té co tam smazal všechny příspěvky a emigroval sem
dadafte, ztrátová komprese se týká i zvuku, to je zřejmé z principu i zadání.
To snad ani není možný žes' ho poznal ! Vždyť se schoval naDonuts píše:Poznavam ho!Hellboy píše:tak vlastně nemá cenu snažit se přesvědčit člověka, kterému se ještě před půl rokem na jiném fóru všichni smáli, že je kolotočář od automatů co ničemu nerozumí a soudí věci jen podle ceny a po té co tam smazal všechny příspěvky a emigroval sem

Ne nehraje to všechno stejně a ani to tady nikdo netvrdil. Stejně hrají DIGITÁLNÍ transporty, které nezpracovávají zvuk nějakým DSP procesorem a říkají tomu upsampling, stejně hrají CD nosiče ať už jsou vyrobené z jakýchkoli materiálů a stejně hrají dobře navržené zesilovače od určité cenové hladiny, nebo kabely podobných parametrů, které nejsou záměrně vyrobeny aby zvuk měnily. Jelikož nepoužívám digitální transport, ale analogovou zvukovou kartu připojenou analogově k analogovému zesilovači, tak k testu toho zda je Pasul schopen rozeznat rozdíl mezi mp3 a CD je použití mého vybavení naprosto bezpředmětné. Pokud si to chceš vykládat tak, že se bojím srovnání, tak si to tak klidně vykládej. Nebojím, protože jsem tady ani netvrdil, že mám dokonalou sestavu. Mě stačí a hraje podle mě nadstandartně, přičemž mám s čím srovnávat a to i ve zcela jiných cenových hladinách.Peer píše:Jestli do toho chcete přimíchat při stejném poslechu ještě test kabelů, zesilovače a mé analogové zvukové karty, to se jen pozná, co jste zač.
A zajimalo by mě jak zni NEUVERITELNY, JASNY A PREKVAPIVY rozdil v power kabelu Pajuno. To by mě fakt zajímalo. Obzvlášť, když po každém poslechu musíš sestavu vypnout, přehodit kabel a pak začít poslouchat znova od začátku, takže tvůj mozek není naprosto schopen jakéhokoli objektivního srovnání. S tím se prostě smiř, protože tím se zabývá celý jeden vědní obor - psychoakustika. Podle tohoto popisu to zní, jako kdybych repráky Jamo z Datartu vyměnil za BW Matrix, protože to bude skutečně neuvěřitelný rozdíl. Jenže to se asi při výměně nestane. I kdyby tam nějaký rozdíl byl, což je stejně vědecky naprosto vyloučené, tak ten rozdíl bude v řádu desetin, nebo setin decibelů v pár frekvencích, takže bude prakticky neslyšitelný. Takže tebou použitá slova naprosto neodpovídají skutečnosti, což je klasický zádrhel u všech tunerů, společně s neochotou podstoupit skutečně prokazatelný test a naprostým nepochopením toho jak by takový test měl vypadat.
Chlapci v klidu si můžete na mě smlsnout a pomlouvat, nadávat a já nevím co dalšího vás napadne. Nemíním k tomu nic psát a nějak pokračovat v tomto treadu. Myslím, že toho bylo napsáno již dost a není třeba to nijak dál komentovat. Každý si určitě udělal obrázek sám. Radši bych byl, kdyby jsme se vrátili k normální diskuzi například o přenoskách. A na pana pekelníka se už vykašlali.
Jen bych dodal, že u kolotočářů-automatů již pěkně dlouho nedělám. Děkuji.
Jen bych dodal, že u kolotočářů-automatů již pěkně dlouho nedělám. Děkuji.

Já už nemůžu
Já jsem myslel že Rowing zavedl cenzuru sprostých slov. Napíšu : Hellboy a nic , to je divný něják to nefunguje...

Já jsem myslel že Rowing zavedl cenzuru sprostých slov. Napíšu : Hellboy a nic , to je divný něják to nefunguje...
A merhaute jaké zadání prosímtě měla ztrátová komprese? Ty jsi pracoval ve Fraunhoferově institutu, když tam starej Fraunhofer zadával jak mají komprimovat zvuk. Já myslím, že zadání na jakýkoli komprimovaný zvukový formát je, aby komrese byla maximální, při žádné, nebo minimální degradaci zvuku a to mp3 na 320kbps zcela splňuje.
"Mě stačí a hraje podle mě nadstandartně" - a helík stojí v pozoru a salutuje svému vlajícímu standarTu. Dyť to říkám od začátku, ... na kvadrát.
merhaut
ale jo, nehádám se - jen by mě opravdu zajímalo srovnání 320kbps mp3 udělané ve fraunhoferu s originálem na dobré aparatuře. podle mě je tam hlavní problém s normalizací. i když to vypálíš na stejné cdčko, budou tam rozdíly - otázka je, nakolik to budou rozdíly v kvalitě a nakolik pouze v hlasitosti. vlastně nakolik to bude opravdu slyšet, protože že mají mp3ky vyšší clipping je prostě FAKT.
ale jo, nehádám se - jen by mě opravdu zajímalo srovnání 320kbps mp3 udělané ve fraunhoferu s originálem na dobré aparatuře. podle mě je tam hlavní problém s normalizací. i když to vypálíš na stejné cdčko, budou tam rozdíly - otázka je, nakolik to budou rozdíly v kvalitě a nakolik pouze v hlasitosti. vlastně nakolik to bude opravdu slyšet, protože že mají mp3ky vyšší clipping je prostě FAKT.
Naposledy upravil(a) dadaft dne 16 úno 2010 13:46, celkem upraveno 1 x.
helíku, i minimální degradace je degradace, alias ztráta původní kvality. Tak jako 1 + 1 = 2. Ty institute s češtinou z druhé bé.