Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
T-M
Kontaktovat uživatele:

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od T-M »

a co když existuje zkušenost , která danou víru potvrzuje ? Jak se vypořádáte s tím - scientisti ! :?

Za sebe mohu říct , že se k tématu vyjadřovat nehodlám, zvláště po tom co se tady rozproudilo.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Já nevím co tím chce dotyčný říci , asi ho všichni nutí aby si kupoval samolepky , zelené fixy , (anti)vibrátory , a tak dál.
Každý se může svobodně rozhodnout za co utratí svoje peníze. Protože má vlastní rozum. Otázku ovlivnitelnosti necháme být.
Pokud si chci koupit zesilovač za 10 000 tak si ho koupím a pokud chci za 100 000kč tak taky. Ale když už dopředu HellBOY
ví že oba dva zesilovače hrají "skoro" stejně a že všichni s dražšími komponenty jsou vlastně jen snobáci co dané věci nerozumí , a jen potřebují za něco utratit peníze. Neříká se tomuto náhodou závist ??

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

T-M píše:a co když existuje zkušenost , která danou víru potvrzuje ? Jak se vypořádáte s tím - scientisti ! :?
Myslis treba, jako ze mame vsichni zkusenost, ze rychlosti pohybujicich se teles se daji scitat bez omezeni, jenom nejaci trapni a rypavi fyzikove uz neco pres sto let vedi, ze to tak nefunguje? Samozrejme, ze Newtonovu pojeti pohybu muzes verit, ale fakt mas smulu, je dostatecne presne pouze pri rychlostech radove mensich nez rychlost svetla.

Pripadne mene narocny priklad. Mam zkusenost s letanim, presneji receno, zdalo se mi, ze umim letat. Zkusenost to bezpochyby je. Jak se vyporadas s tim, ze objektivne ale opravdu letat neumim?

Ono je pomerne obtizne polemizovat s tim, co nekdo slysi. Ovsem uz dost dlouho je docela dobre prozkoumano, ze "neco slyset" je velmi silne ovlivnovano dalsimi vjemy.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Mike píše:Já nevím co tím chce dotyčný říci , asi ho všichni nutí aby si kupoval samolepky , zelené fixy , (anti)vibrátory , a tak dál.
Každý se může svobodně rozhodnout za co utratí svoje peníze. Protože má vlastní rozum. Otázku ovlivnitelnosti necháme být.
Pokud si chci koupit zesilovač za 10 000 tak si ho koupím a pokud chci za 100 000kč tak taky. Ale když už dopředu HellBOY
ví že oba dva zesilovače hrají "skoro" stejně a že všichni s dražšími komponenty jsou vlastně jen snobáci co dané věci nerozumí , a jen potřebují za něco utratit peníze. Neříká se tomuto náhodou závist ??
Muze se tomu rikat treba "ostruvek zdrave skepse a racionality".

pink
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink »

Hellboy píše:Jeden můj známý měl starý obouchaný BMW, ale protože byl strašnej machr, tak ho super vylepšoval různejma zářivkama, diodama a mračítkama. Nákup gum řešil tak, že měl všechny jetý, na každým kole jinou (to jako doopravdy), ale všechny byly strašně super a tak na každý bílou barvou pěkně obtáhnul nápisy, protože tak to mají hustý závodníci (čímž dal spíš najevo, že je demnt, co má vepředu Michelin a Good Year a vzadu Barum a jiný Michelin). Myslíte, že mu ten mega tuning nějak zlepšil jízdní vlastnosti? Já bych řek, že měl pořád starej omlácenej Baworák za bratru padesát tisíc. Moje gumy stojej asi půlku toho co jeho auto, ale nepotřebuju si do něj dávat zářivky aby to líp jezdilo. Chlapík taky rád zobal steroidy, aby vytunil i sám sebe, což občas odnesl ledvinovou kolikou a dalšími veselými záchvaty. Ale bicáky měl parádní. Další experti mají pocit, že když svojí Škodu Octavii 1.6TDi "očipují" tak jim to bude zároveň míň žrát a rychleji jezdit. Pravda je taková, že Škoda a všichni výrobci aut by konstruktérovi, který by pomocí notebooku a kabelu dokázal takto změnit jízdní vlastnosti jejich produkce okamžitě nabízeli mega sumy a novelovi ceny. Přesto je řada inteligentů ochotná zaplatit deset tisíc za doprasení auta, eventuelně za nic, protože tunící experti čipují i auta, co nemají čip. Když jsem se takhle jednou v Subaru na servisce zeptal, co na čiptuning říkají, vesele mi sdělili, že pokud nemám sto litrů na komplet přestavbu auta, ať se do ničeho nepouštím a radši tankuju Naturál 100, že to poznám spíš. Mám pocit, že u hifi to bude nějak podobně.

Protože je dokázáno, že KABELY ať už k repro, nebo propojovací na zvuk vliv nemají a když tak v případě repro spíš negativní, nebo ekvalizační, pokud jsou udělané blbě.
Že digitální transporty (CD, DVD) zákonitě znějí všechny stejně, protože jen posílají nuly a jedničky do zesilovače/receiveru/Dacu, kde se s nimi teprve pracuje v DA převodníku (přesto redaktoři Stereophilu dokáží popsat půl stránky popisem rozdílů jejich zvuku).
Že kvalitní mp3 (256kbps a víc) a Flac zní stejně jako CD.
Že normální člověk nemůže slyšet rozdíl mezi CD a SACD a pokud ano, tak proto, že SACD je líp nahrané, nebo zmástrované.
Že pokud je zesilovač kvalitní a pouští do repro to co do něj leze, hrají všechny zesilovače stejně. To znamená, že rozdíl mezi zesilovačem za 40 tisíc a 400 tisíc, může být možná ve výkonu, ale ne v kvalitě podání v domácích podmínkách a nebo nedej bože v zabarvení.

Přesto všichni tuní jako pominutí.

Pokud chce někdo důkazy a vládne angličtinou, ať zajde na server:

http://www.theaudiocritic.com

Jsou tam ke stažení všechny stará čísla tohoto časopisu, který se věnoval opravdu nestrannému a odbornému recenzování hifi a vyvracení všech možných hifi bludů a troufám si říct, že většina toho co se tam psalo platí dodnes.
Tady je jakýkoliv komentář úplně zbytečný. Je vidět, že tomu pekelný chlapík rozumí jako koza petrželi. *thumbs down* Howgh

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

pink píše: Tady je jakýkoliv komentář úplně zbytečný. Je vidět, že tomu pekelný chlapík rozumí jako koza petrželi. *thumbs down* Howgh
Neco vecneho by bylo taky, nebo koncime u argumentu ad hominem?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

david

nač argumentovat?

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

lachim píše:david

nač argumentovat?
Nac argumentuje pink, kdyz vlastne jenom rika, ze nema co rict? :mrgreen:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Renown píše:to Hellboy :
Tobě někdo ublížil, nebo ubližuje ?
možná se po letech rozhodl pro upgrade své sestavy, začal naivně číst hi-fi fóra a pak utratil hromadu těžce vydělaných peněz za úplné pičoviny.
to nasere.
a stává se to docela často.
nikdy nezapomenu na svůj první slepý test - nemohl jsem za nic na světě pochopit, kam zmizely ty propastné (jak říká můj oblíbený kabelový guru) rozdíly mezi kabely, tak průkazné, když jsem věděl, co tam je připojené. SLYŠEL JSEM KULOVÉ a ne rozdíl...

přesto si nemyslím, že není rozdíl mezi kabely - je. ale podle mě je spíš matoucí, než přínosný. je lepší použít obyčejné dráty a najít komponenty, které hrajou i na nich.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

david: tvoje argumenty jsou demagogický a nemají logickou souvislost s tématem:

vezměme příklad z hifi :
někdo tvrdí kabel A hraje líp než B
druhý tvrdí změřil jsem oba a RCL parametry jsou stejné = ty jsi mimoň a jde jen o psychoakustiku.
ten první vezme dalších několik lidí a udělá slepej test a tam se potvrdí rozdíl
ten druhý řekne - porovnávali jste blbě protože RCL parametry jsou stejné
a tak to pokračuje donekonečna ,

TY jsi u mne ten druhej protože se motáš pouze v uzavřeným okruhu tobě známých fakt, nebereš vůbec v potaz že jsou věci který nevíš a nebo zatím nevíš. Podle tvojí Logiky před 400 lety neexistovaly blesky ale šlo jen o davovou haluz protože lidé ještě neznali statickou elektřinu. Takovejhdle filozofů co plkaj píčoviny stále dokola jsem už potkal mraky, zvláštní je to jak dokolečka papouškují to samý. Hellboje samozřejmě vem s sebou.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

T-M

ty anebo kdokoliv z tvých známých poznal ve slepém testu rozdíl mezi kabely se stejnými nebo podobnými hodnotami RCL? o ho hóóóó.
anebo jen plkáš pseudofilozofické píčoviny? (nepochybuju, že bych úder blesku na svém systému poznal...)

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

T-M píše:david: tvoje argumenty jsou demagogický a nemají logickou souvislost s tématem:

vezměme příklad z hifi :
někdo tvrdí kabel A hraje líp než B
druhý tvrdí změřil jsem oba a RCL parametry jsou stejné = ty jsi mimoň a jde jen o psychoakustiku.
ten první vezme dalších několik lidí a udělá slepej test a tam se potvrdí rozdíl
ten druhý řekne - porovnávali jste blbě protože RCL parametry jsou stejné
a tak to pokračuje donekonečna ,

TY jsi u mne ten druhej protože se motáš pouze v uzavřeným okruhu tobě známých fakt, nebereš vůbec v potaz že jsou věci který nevíš a nebo zatím nevíš. Podle tvojí Logiky před 400 lety neexistovaly blesky ale šlo jen o davovou haluz protože lidé ještě neznali statickou elektřinu. Takovejhdle filozofů co plkaj píčoviny stále dokola jsem už potkal mraky, zvláštní je to jak dokolečka papouškují to samý. Hellboje samozřejmě vem s sebou.
Chci videt rozumne zdokumentovany pripad rozpoznani kabelu se shodnymi RLC parametry ve slepem testu, jeste lepe, chci se takoveho testu zucastnit.

Co se tyka "me logiky", tak bych prosil rigorozni dukaz, ze tebou uvadeny priklad z ni plyne. Nemam ovsem dojem, ze to pujde bez nejakeho non sequitur.
Naposledy upravil(a) david dne 14 úno 2010 16:59, celkem upraveno 1 x.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Dadaft : překvapivé viď ! (ale nic neříkám o tom jestli bych za dané rozdíly byl ochoten zaplatit x nebo x desítek tisíc)
david: mi může a nemusí věřit a vlastně je mi to docela jedno....

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ale přátelé, jednak se tu oháníte pojmy jako "RLCparametry", aniž bych si byl jistý, že víte, o čem mluvíte, a dále, 2 kabely s téměř shodnou kapacitou na metr, indukčností na metr, sériovým odporem na metr a svodem na metr se mohou významně lišit např. v provedení stínění, a tudíž podílu nechtěných VF rušivých složek, znečišťujících užitečný signál.
Pavel Macura Audio

Odpovědět