Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od Paul »

pasul- *thumbs up* ;)
-pokud někdo napíše,že všechny cd playery v podstatě hrají stejně,vždyť jde jen o 1 a 0,že není poznat rozdíl v kabelech atd. atd.-tak to chce asi zachovat rozumnou hlavu a nereagovat.Donedávna jsem byl skeptický třeba k power kabelům-dokud jsem to neměl možnost doma porovnat a se mnou mnoho kámošů-při slepém testu to poznali všichni.O rozdílu např. v repro káblech apod. se není potřeba bavit vůbec...Ale nic ve zlém,nemíním jitřit více toto zábavné vlákno.
-jestli k Tobě přijede a pustíš mu něco třeba od MFSL,SHM....tak to asi opravdu od mp3 nejde poznat :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Paul
zbývá jen jediné, bohužel se to pořád a pořád a pořád a pořád ... nedaří.
zorganizovat nějaký ten slepý testík, pozvat pár oportunistů, a jednou pro vždy rozmetat na kousky pochybovače.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Můžu se zeptat, kde přesně se podle tebe v mojí sestavě nachází přenosný přehrávač?
Obrázek

Pro všímavé, za mým bum-cink reprákem můžete vidět absolutně nehighend měděný kábl, kterým se připravuju o neskutečně orgastické zážitky, protože mě stál asi 800 korun a ne 800 tisíc.

Že by to bylo tohle?
Obrázek

Jinak nechápu, proč sis dával práci s citacemi, když mi podsouváš prakticky pravý opak toho co jsem napsal. Já si po internetu nic nekupoval a s tím co jsem koupil jsem spokojený, nebo jsem to prodal (aniž bych kupujícím lhal).

A pořád čekám na nějaký konkrétní důkaz, že někdo dokázal poznat mp3 320kbps od CD. Můžeš si tady vykládat o přenosných přehrávačích co chceš, ale dokud mi nesdělíš kde jsi přišel na to, že mp3 stojí za hovno, jsou to jen cancy. Tipoval bych, že to psali ve Stereophilu v roce 1994, tak sis stáhnul nějakou 128kbps z Napsteru a pustil si to přes sluchátkovej kabel do AUX IN. Ale doba tak nějak pokročila. To už je dávno.

A Paule, pokud poznáš rozdíl, mezi DIGITÁLNÍM signálem z různých CD přehrávačů, gratuluji. Jsi jasnovidec. Nemohl bys mi prosímtě říct co zítra vyjde ve sportce?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Pro ty které by snad zajímaly elaboráty o kabelech, které tvrdí pravý opak toho co pasul, paul a další odborníci. Tady je odkaz na audio critic 16, kde je o tom dost obsáhlý článek, včetně měření různých kabelů.
http://www.theaudiocritic.com/back_issu ... c_16_r.pdf
Odchylky mezi kabely jsou, ale v desetinách decibelů. Pokud jsou kabely rozumně dlouhé a mají správnou RLC charakteristiku, budou od sebe nerozlišitelné. Drahé kabely které se opravdu lehce liší se liší hlavně díky tomu, že zkreslují. Stejný efekt jde docílit grafickým equalizerem, který vyjde levněji než ty kabely.

A tady číslo 17, kde se pojednává o propojovacích kabelech. Máte to včetně měření a teorie.
http://www.theaudiocritic.com/back_issu ... c_17_r.pdf

Rád bych nějaký podobný článek na téma záhadných dosud neobjevených fyzikálních vlastností speciálních atlantida kabelů z některých sestav. Vzhledem k tomu, že se ale žádný za posledních 30 let neobjevil, tak asi zůstanu s klidem v duši u svého no name měděného káblu v průhledné bužírce o délce 1.2 m.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Joj a tahle výborná výměna názorů mezi redaktorem Sterea a Videa a párem kacířů na téma praček proudu je taky zábavná.

http://www.digizone.cz/clanky/zlaty-ana ... 84/vlakno/

Jinak zkouším najít nějaký test kvality mp3 vs CD a nic erudovaného ne a ne najít. Kromě slepých testů od různých lidí s více či méně špatným vybavením nemůžu pořád najít nic, co by dokazovalo, že by mp3 320kbps hrálo hůř než CD. Kromě Stereophilu samozřejmě. Tam porovnávali mp3 128kbps s CD pomocí obrázků. To je samozřejmě "nejlepší" metoda, zrovna poslouchám nějaké desky pohledem na jejich grafy a křivky.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Ahoj Jardo, krucinál jak můžeš někomu nadávat do trdel, za tak jemné slovo je basa třicet dnů.
Hellboy, je potřeba nastudovat a stačí jen selský rozum. Kde není informace není kvalita, máš asi velmi slabé hifi nebo uvažoval jsi i o tvém sluchu i tam může být vážný problém.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

monte píše:Kde není informace není kvalita
To je zajimave, ze kdyz tvrdim, ze spatna nahravka nemuze a nema hrat dobre, tak tohle pravidlo jaksi neplati ;)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Zase kecy člověka o něčem čemu absolutně nerozumí. Milý HellBOYi víte že MP3 je ztrátová komperese ? To znamená že se něco ztratí a už to tam není. Tak nechápu jak to můžete porovnat s CD (o SHM,MFSL se ted vůbec nebavím) Z toho jen pramení absolutní neznalost elementárních základů o kompresi,datovém toku. A ještě tady začnete cosi psát o 1 a 0 a že všechno hraje stejně a neberete v potaz např Jitter a to nemluvím o dalších věcech. Vidím vaše reprosoustavy,předpokládám že zdroj signálu je HTPC
a zesilovač ? Technics.... Zajedte si k někomu kdo má aparaturu s vyšším rozlišením a pak by jste nemohl plácat nesmysly že MP3 320kbps a CD hrají úplně stejně. Nepodložené výkřiky do tmy.
To je asi jako když si strejc z vesnice udělá v dílně míchačku a pak to zabije dva lidi. Elektrice rozumí přeci každej.

mimoklepes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimoklepes »

Mike píše:A ještě tady začnete cosi psát o 1 a 0 a že všechno hraje stejně a neberete v potaz např Jitter a to nemluvím o dalších věcech.
o akych dalsich veciach? o teoretickom vplyve jitteru pri spdif viem (o praktickych rozdieloch nie som uplne presvedceny), co dalsie este ovplyvnuje kvalitu digitalneho transportu?

hellboy: mas moju podporu. nie so vsetkym, co pises, suhlasim na 100%, ale paci sa mi tvoj racionalny pohlad na vec. je neskutocne, ako niektori dokazu prekrucat argumenty, odvadzat diskusiu od polozenych otazok a podobne. napises, ze si este nevidel/nepocul dokaz, ze by hrali kvalitne mp3 inak ako cd a zrazu si vychytralec, co pocuva muziku s prenosneho prehravaca a so spuntami v usiach vyberas hifi cez internet. a dokonca ani nevies, ze ze mp3 je stratova kompresia. naozaj pekne dedukcie.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Na jednom z hifistických setkání Lopušáků nás Velký Bobo otestoval porovnáním CD a kvalitně vyrobené mp3. V podstatě všichni jsme opakovaně rozpoznali od sebe mp3 a CD. Hrálo se přes BW801 "Sněhuláka". PMA, Velký Bobo anebo někdo další si možná vzpomenou víc.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jeden takový test s VB byl na Máchově jezeře 2005, repro Revox Symbol B. Hlasovalo se a velká většina lidí hlasovala správně.

Poznat to samozřejmě od určité kvality aparatury je.

Mnozí mají na začátku, než se seznámí s problematikou, pochybnosti. Většinou to jde ruku v ruce s přehrávačem a zesilovačem nejnižší cenové kategorie, propojení tkaničkami a tenkou dvojlinkou, a hlavně špatně umístěnými reprosoustavami, které nevykreslují žádný prostor. Ano, v takovém případě žádný rozdíl nebude.
Pavel Macura Audio

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Já věděl na čí paměť se spolehnout :-)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Hellboy píše:Můžu se zeptat, kde přesně se podle tebe v mojí sestavě nachází přenosný přehrávač?
Ano nevidím tam přenosný MP3 přehrávač. To máš pravdu. Ale ten krám na čem ty posloucháš a kde si ověřuješ svoje závěry opravdu nepovažuji za nějaký etalon. Bohužel. Takže zde stále platí to co jsem psal. Nemáš zkušenosti a ani aparát na to, aby jsi tady mohl tvrdit to, co zde předvádíš.
Hellboy píše:Pro všímavé, za mým bum-cink reprákem můžete vidět absolutně nehighend měděný kábl, kterým se připravuju o neskutečně orgastické zážitky, protože mě stál asi 800 korun a ne 800 tisíc.
No toho si nejde nevšimnout. Ale myslím si, že je to spíš k pláči než k chlubení...
Hellboy píše:Jinak nechápu, proč sis dával práci s citacemi, když mi podsouváš prakticky pravý opak toho co jsem napsal. Já si po internetu nic nekupoval a s tím co jsem koupil jsem spokojený, nebo jsem to prodal (aniž bych kupujícím lhal).
No teď si lžeš sám sobě. Kdyby jsi byl spokojený s tím co máš doma, tak tady nepíšeš ty svoje názory. Evidentně jsi měl v mládí nějaký problém. A to se obávám, že tady ti s tím nikdo nepomůže. Tohleto bude chtít profesionální pomoc odborníka.
Hellboy píše:A pořád čekám na nějaký konkrétní důkaz, že někdo dokázal poznat mp3 320kbps od CD. Můžeš si tady vykládat o přenosných přehrávačích co chceš, ale dokud mi nesdělíš kde jsi přišel na to, že mp3 stojí za hovno, jsou to jen cancy. Tipoval bych, že to psali ve Stereophilu v roce 1994, tak sis stáhnul nějakou 128kbps z Napsteru a pustil si to přes sluchátkovej kabel do AUX IN. Ale doba tak nějak pokročila. To už je dávno.
Promiň, ale já nikdy žádné MP3 nestahoval. To opravdu nemám zapotřebí. Možná něco ve flacu se u mě najde na disku Mediaboxu. Ale toť asi vše. No moje nabídka stále platí. Můžeš si ke mě donést jakýkoli přístroj na kterém chceš porovnávat ty svoje MP3. Uděláme z jednoho originálního disku CD ty tvoje MP3 v nejvyšším možném rozlišení a jdeme na to. Originál dáme do mého přehrávače a ty si můžeš připojit svůj přehrávač do mého předzesilovače. A klidně můžeš použít i ty tvoje kabely za 30kč. To se potom začnou dít věci. To mě můžeš věřit.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Nuz Heellboy ponuka od Pasula je viac ako ferova a pokial ti ide o vec mal by si na nu pristupit. A my ostatni sa uz tesime na report o vysledku.

Odpovědět