Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Mirek
Kontaktovat uživatele:

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od Mirek »

cituji Daliborrr:
Mirek, mám reprobedny wharfedale evo 50 a cd sony esprit 20 byl zapojený optikou na Cambridge Audio DAC Magic a z něho jsem zapojoval signálové kabely *thumbs down* hraje to stejně. Nevím co je to ,bum cink ,ale mám rád pěkné výšky a basy ,coš některé a mnohé předzesilovače hodně drahých prodejců bez korekcí nesplňují ani v nejmenším. Vím že mnoho hifistů mě bude oponovat, ale Hellboy má pravdu.

I já mám rád pěkné výšky a basy ( jenom blázen by asi chtěl poslouchat škaredé výšky a basy ), ale taky mámrád pěkné středy a všechny ty informace a jemné nuance hudby v nich. Mám sestavu Accuphase ( jak ty říkáš s jistým pohrdáním od drahých prodejců ), která ty korekce má.....ale já je nemusím používat, protože to má všechno, co v kvalitní reprodukci hudby má být i bez těch korekcí....a to je holt o kvalitních aparátech a ty stojí zkrátka a dobře prachy. Stejně jako kvalitní auto stojí prachy. Ale ještě jsem nikdy neslyšel, od někoho,že všechna auta od 400 000,-Kč jezdí stejně - nikoho taková pitomost ani nenapadne ( kdo by tvrdil, že Octavie jezdí stejně jako např Ferrari ) - a hle na tomto fóru
s naprostou jistotou jistý člen, kromě jiných pitomin tvrdí, že všechny zesilovače od 40 000,- Kč hrají stejně. Každý má právo mít svůj vkus, ale nevím proč odsuzuješ něco, co neznáš a čemu podle mého příliš nerozumíš. Z tvých textů podle mého názoru vyzařuje nezkušenost, ale to je v pořádku každý někde začíná a žádný učený z nebe nespadl.....vše je věc vývoje, ale pokud se chceš dostat dál ( a nejenom v tomto oboru ), víc než abys prosazoval své domněnky a vydával je za fakta zkus se otevřít dalším informacím a zkušenostem. Promíň nechtěl jsem mentorovat, nemyslím si to vůbec ve zlém.
Radost z hudby přeje Mirek

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Můžu se zeptat jestli je tady někdo, kdo má dobrou drahou sestavu a aby docílil toho opravdu dokonalého zvuku, tak si nechal změřit svoji poslechovku a třeba i repro a podle toho se zařídil? A kdyžtak se snámi podělil o nějaké zkušenosti a výsledky měření.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Každý co má doma je to nejlepší a porovnávat nej, nelze a to je hifi *hura* *hura* *hura* *hura*

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

S korekciami je to ošemetné. Drahé komponenty vyššej kategórie ich nemajú, pretože sa predpokladá, že chceme počuť to, čo je na nahrávke. To znamená, že chceme počúvať "pravdu" v možnostiach reprodukovanej hudby. Ak je nahrávka zlá, tak ju ako zlú budeme počuť. Prístroje, ktoré majú možnosť korekcie, môžu čo to "vylepšiť" no nie je to vylepšenie v pravom slova zmysle. No je to samozrejme počúvatelnejšie. Zlým nahrávkam sa asi úplne nevyhneme, no mám skúsenosť,že je to zlé ani korekcie nezachránia.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Mozna bych nabidl nepatrne jiny pohled na vec: korekce mistnosti muze poskytnout i trochu lepsi vhled do toho, co v nahravce je. Primarnim prostredkem pro korekci mistnosti by mely vzdy byt akusticke upravy (a tim opravdu nemyslim nejake voodoo misticky, ale neco seriozniho), nicmene pocinaje ruznymi "acceptance factors" a konce praktickymi omezenimi nemusi byt vzdy idealne proveditelne. Pak se nebranim nasazeni elektronickych korekci.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hellboy píše:Můžu se zeptat jestli je tady někdo, kdo má dobrou drahou sestavu a aby docílil toho opravdu dokonalého zvuku, tak si nechal změřit svoji poslechovku a třeba i repro a podle toho se zařídil? A kdyžtak se snámi podělil o nějaké zkušenosti a výsledky měření.
No, myslím, že so všeobecným súhlasom môžem spomenúť Cougha, ktorý má pravdepodobne najlepšie riešenú posluchovku vrátane niekoľkých meraní a odborných návrhov.

Ja mám na to extra vyčlenený priestor (samostatne stojaca pôvodne dvojgaráž) o ploche 33m2 a výške 2,4-3,1m. Keďže na to treba peniaze a ja som medzičasom musel riečiť aj iné priority (narodenie syna, kúpa chalupy....) tak posluchovka musela počkať. No rozhodne si uvedomujem jej nutnosť k tomu, aby moja zostava hrala tak ako by mala.

JJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJR »

Hellboy píše:Jeden můj známý měl starý obouchaný BMW, ale protože byl strašnej machr, tak ho super vylepšoval různejma zářivkama, diodama a mračítkama. Nákup gum řešil tak, že měl všechny jetý, na každým kole jinou (to jako doopravdy), ale všechny byly strašně super a tak na každý bílou barvou pěkně obtáhnul nápisy, protože tak to mají hustý závodníci (čímž dal spíš najevo, že je demnt, co má vepředu Michelin a Good Year a vzadu Barum a jiný Michelin). Myslíte, že mu ten mega tuning nějak zlepšil jízdní vlastnosti? Já bych řek, že měl pořád starej omlácenej Baworák za bratru padesát tisíc. Moje gumy stojej asi půlku toho co jeho auto, ale nepotřebuju si do něj dávat zářivky aby to líp jezdilo. Chlapík taky rád zobal steroidy, aby vytunil i sám sebe, což občas odnesl ledvinovou kolikou a dalšími veselými záchvaty. Ale bicáky měl parádní. Další experti mají pocit, že když svojí Škodu Octavii 1.6TDi "očipují" tak jim to bude zároveň míň žrát a rychleji jezdit. Pravda je taková, že Škoda a všichni výrobci aut by konstruktérovi, který by pomocí notebooku a kabelu dokázal takto změnit jízdní vlastnosti jejich produkce okamžitě nabízeli mega sumy a novelovi ceny. Přesto je řada inteligentů ochotná zaplatit deset tisíc za doprasení auta, eventuelně za nic, protože tunící experti čipují i auta, co nemají čip. Když jsem se takhle jednou v Subaru na servisce zeptal, co na čiptuning říkají, vesele mi sdělili, že pokud nemám sto litrů na komplet přestavbu auta, ať se do ničeho nepouštím a radši tankuju Naturál 100, že to poznám spíš. Mám pocit, že u hifi to bude nějak podobně.

Protože je dokázáno, že KABELY ať už k repro, nebo propojovací na zvuk vliv nemají a když tak v případě repro spíš negativní, nebo ekvalizační, pokud jsou udělané blbě.
Že digitální transporty (CD, DVD) zákonitě znějí všechny stejně, protože jen posílají nuly a jedničky do zesilovače/receiveru/Dacu, kde se s nimi teprve pracuje v DA převodníku (přesto redaktoři Stereophilu dokáží popsat půl stránky popisem rozdílů jejich zvuku).
Že kvalitní mp3 (256kbps a víc) a Flac zní stejně jako CD.
Že normální člověk nemůže slyšet rozdíl mezi CD a SACD a pokud ano, tak proto, že SACD je líp nahrané, nebo zmástrované.
Že pokud je zesilovač kvalitní a pouští do repro to co do něj leze, hrají všechny zesilovače stejně. To znamená, že rozdíl mezi zesilovačem za 40 tisíc a 400 tisíc, může být možná ve výkonu, ale ne v kvalitě podání v domácích podmínkách a nebo nedej bože v zabarvení.

A zapomněl si dodat, že země je placatá !!! Jseš fakt dobrej pacient !

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, měl jsem za to, že účel korekcí není primárně vylepšovat špatnou nahrávku, ale kompenzovat nedostatky v reproduktorech, nebo v akustice místnosti. Proto mě zajímá kdo z přítomných obhájců všemožných spiritistických vylepšení zvuku sáhl před nákupem kabelů s fraktálním křížením ke zjiš'tování jak hraje jeho místnost. Protože ono to něco stojí a ta investice bude značně slyšitelnější než kabel. Asi bych si nekupoval super mega highend, kdybych ho měl poslouchat v místnosti, která ho degraduje na šrot. A asi není nejlepší nápad strkat si do místnosti basové pasti, když jsem jí před tím nezměřil. Já jsem například zjistil, že moje místnost basy nadměrně pohlcuje, takže basové pasti co mi každý druhý doporučoval by mi zvuk ještě zhoršily.

boxer

Příspěvek od boxer »

moje místnost basy nadměrně pohlcuje

Mohl by jsi lépe a podrobněji vysvětlit jakékteréčí a dát nějaký ten graf,který jistě máš,když jsi místnost měřil?

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Hellboy píše:... Já jsem například zjistil, že moje místnost basy nadměrně pohlcuje...
:mrgreen: Tak buď šťastný, člověče. A každý večer před spaním zatanči ve své místnosti rituální tanec díků k zachování této schopnosti. *klanimse*
Přes řeku do stínu stromů.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Tak já takové štěstí nemám, já musel budovat 13,5 bm basových pastí....

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Hellboy píše:Já jsem například zjistil, že moje místnost basy nadměrně pohlcuje, takže basové pasti co mi každý druhý doporučoval by mi zvuk ještě zhoršily.
Z toho mi vyplývá, že Hellboy bydlí pod mostem a poslouchá mp3 z telefonu. Neumím si představit jiný bejvák, který by nadměrně pohlcoval basy. Anebo H. neumí rozeznat basy od výšek, to je taky možné. Anebo ... anebo si ze všech dělá H. srandu a dobře se baví, jak mu poslušně dělají sparring partnera pro jeho rétorický tréning. Jak mu na to všichni skáčou. :lol:

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Hellboy píše:Já jsem například zjistil, že moje místnost basy nadměrně pohlcuje, takže basové pasti co mi každý druhý doporučoval by mi zvuk ještě zhoršily.
V tom pripade je nejvyssi cas prostudovat si neco elementarniho o akustice...

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Mirek,nesrovnávám auta s hifi. Mám doma opel Corsa 1,3 SDi . Je to auto špička ,malá spotřeba ,malá zákonná pojistka,pohodlné cestování. Říkáš že neznám a nerozumím. Já jsem jasně napsal, že jsem zkoušel kabely a neslyšel jsem rozdíl. Nevím čemu nerozumím? Píšeš o faktech ,ale to jsou fakta,které jsem vyzkoušel.
Korekce ke svému životu potřebuji a to i u sluchátkového zesilovače. I blbý denon s korekcemi hrál na sluchátka lépe jak sluchátkáč bez korekcí. *hura* Jinak se na tebe nezlobím ,moje uši jsou asi trochu jiné a v mém věku už asi 20- 20 000hz neslyším. *fnuk*

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Já mám změřeno, vlastním akustický stropní podhled. A zadní stěnu v bodě poslechového místa mám zatlumenu speciálním akustickým materiálem. Ale jelikož musím v místnosti i žít tak jsem určitý kompromis udělat musel. Ale i tak je to velmi slušné.
Akustika je základní stavební kámen každé sestavy.

Odpovědět