Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.
Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.
Někteří nedočkaví jsou evidentně načipovaní v předstihu :-)
typicky křesťanská vlastnost hledat chyby nejdříve u sebe a až pak u těch druhých.noaid píše:Je něco mnohem nebezpečnějšího než nějaký trapný islámský terorista.
Lidská hloupost.
Ta způsobila třeba v Iráku smrt statisíce lidí, islamistů, milióny uprchlíků, mučení a teror, a to jen proto, že si nějaký křovák a jeho klaka vylhali preventivní mírotvornou válku na cizím území a stamilióny dalších hlupáků jim to sežraly i s navijákem.
Vždy se hledá vnitřní a vnější nepřítel. Dříve to byli disidenti a imperialistické centrály, teď je to Paroubek a islámské centrály. Lidé, kteří mají strach, jsou lépe ovladatelní tím, kdo jim nabídne "spásu" a "klid". To jsou klasické mnohokrát popsané a v historii osvědčené metody.

je pravda, že tzv. Západ, tedy chtě nechtě i my, měl několik století díky vědě a technice nepopiratelnou převahu nad zbytkem světa. to končí.
islámský terorista není trapný. je to někdo, kdo je připravený zabíjet lidi. a není snad jedno, jestli je tím důvodem Alláh nebo Ropa?
kdo, jaká společnost, se těžko ovládá pomocí strachu, jak píšeš? vzdělaná a SEBEvědomá - tím nemyslím nadřazená a tak.
co pro to dělají islámští vůdci? vzhledem k tomu, že vzdělanost v současném chápání je spjatá se sekularizací a oni jsou mocensky spjatí s církví, tak nic moc.
jenže problémy tohoto světa už přerostly lokální rozměry.
jenže člověk nemůže změnit celý svět.
před pár dny byly zveřejněny výsledky srovnání českých školáků v matematice se zbytkem světa. před dvaceti lety jsme byli mezi nejlepšími, před deseti v průměru, teď podprůměrní!!!
ať si čeští politici jezdí v nejdražších limuzínách a válejí se v prachách, je mi to jedno, ale ať se kurvadrát starají o budoucnost tohoto národa. jenže ti šupáci mají pocit, že byznysmen je polobůh, kdežto učitel hadra na podlahu.
Neměl jsem v úmyslu "zasahovat" do této jistě velmi plodné debaty, ale...jen jemně zareaguji na Tvé "...ať se kurvadrát starají o budoucnost tohoto národa..." . Kdy k.u.r.v.a nejen tento národ pochopí, že budoucnost má každý ve svých rukách a politik tu není od toho, aby se staral o mojí budoucnost. Vláda & spol. je tu od toho, aby rozumně spravovali mé daně, zajistili to, co já sám nemohu (např. nár.obrana, policie, zahraniční politika...) a to ostatní nechť laskavě nechají na mě. Nechť já sám svobodně rozhoduji o své budoucnosti. Za komančů jsem nemohl po gymplu studovat, přesto jsem se vzdělával...neb jsem věřil že jednou třeba komanč odtáhne a konečně budu moct využít mých vědomostí, popř. pokračovat (VŠ jsem zvládl po r.1989 dálkově a při tom makal na směny a živil čtyřčlenou rodinu). I když mi fízlové rozšlapali na burze LP či mou kytaru, nikdy mi nemohli vzít smysl mého života - muziku. Když člověk má něco rád a prostě CHCE, dokáže TO.
Třeba si myslím, že některé Noaidovi myšlenky jsou docela pěkné koniny, přesto budu vždy bojovat za to, aby ty své myšlenky mohl svobodně hlásat a nikdo ho za to nebude kriminalizovat. Třeba Dadaft mě připadá jako člověk, který musí ke každému tématu něco "prohodit" a ke všemu musí NĚCO mít...no a co! proč ne?! Chci žít ve svobodné zemi a k tomu toto vše patří. Tolerujme a respektujme druhé, třeba nám to vratí měrou vrchovatou. Hodně často se zajímavé téma zvrhne a dochází tu ke vzájemnému napadání a osočování...pořád si ale myslím, že je to prd. V porovnání s tím, co se jinde děje, je to stále zahřívačka v MŠ, nic moc se neděje a stejně to vždy vyšumí...
Už jsem ale dost odbočil...HIFIforum je o hifi a o tom, k čemu nám slouží...poslech muziky. Tož tedy já při poslechu letošního alba ANATHEMY přeji všem hodně skvělých hudebních zážitků. A chlapi...na nic nečekejte, nevíte kdy si pro vás přijde.
HOWGH
Třeba si myslím, že některé Noaidovi myšlenky jsou docela pěkné koniny, přesto budu vždy bojovat za to, aby ty své myšlenky mohl svobodně hlásat a nikdo ho za to nebude kriminalizovat. Třeba Dadaft mě připadá jako člověk, který musí ke každému tématu něco "prohodit" a ke všemu musí NĚCO mít...no a co! proč ne?! Chci žít ve svobodné zemi a k tomu toto vše patří. Tolerujme a respektujme druhé, třeba nám to vratí měrou vrchovatou. Hodně často se zajímavé téma zvrhne a dochází tu ke vzájemnému napadání a osočování...pořád si ale myslím, že je to prd. V porovnání s tím, co se jinde děje, je to stále zahřívačka v MŠ, nic moc se neděje a stejně to vždy vyšumí...
Už jsem ale dost odbočil...HIFIforum je o hifi a o tom, k čemu nám slouží...poslech muziky. Tož tedy já při poslechu letošního alba ANATHEMY přeji všem hodně skvělých hudebních zážitků. A chlapi...na nic nečekejte, nevíte kdy si pro vás přijde.
HOWGH
ahoj, jsem rád, že jsi zase zpátky a v pořádku.
to je totiž naše národní disciplína - ode zdi ke zdi.
jenže politika není armáda, policie, diplomacie... (ať se to shoduje s tím, cos uvedl), ale je to vytváření celkových podmínek.
p.s. možná by ses divil k jak málo tématům se na tomto fóru vyjadřuji. ale přiznávám, že mé příspěvky většinou nejdou přehlédnout.
víš, znám tenhle postoj. vychází z osobní zkušenosti, kterou jsi pěkně popsal dále. a protože je ta zkušenost s politikou špatná, vychází ti s toho to, co ti vychází, tj. omezit ji na nejmenší možnou míru. kolik takových je!amusia píše:Kdy k.u.r.v.a nejen tento národ pochopí, že budoucnost má každý ve svých rukách a politik tu není od toho, aby se staral o mojí budoucnost. Vláda & spol. je tu od toho, aby rozumně spravovali mé daně, zajistili to, co já sám nemohu (např. nár.obrana, policie, zahraniční politika...) a to ostatní nechť laskavě nechají na mě. Nechť já sám svobodně rozhoduji o své budoucnosti.
to je totiž naše národní disciplína - ode zdi ke zdi.
jenže politika není armáda, policie, diplomacie... (ať se to shoduje s tím, cos uvedl), ale je to vytváření celkových podmínek.
p.s. možná by ses divil k jak málo tématům se na tomto fóru vyjadřuji. ale přiznávám, že mé příspěvky většinou nejdou přehlédnout.

no to je vážně hnus.dadaft píše:s toho
Ono ledacos může vypadat jako pěkná konina, ale může to být třeba i nedostatečnou znalostí relativně složitých souvislostí, vedoucích k příslušné úvaze, které se třemi větami vysvětlit nedají. Mnoho lidí nečte text delší než co se vleze do 2 esemesek.
Sociologie a sociologický pohled na svět je něco, co mne k mé smůle provází životem už od mládí. Postupně jsem došel k názoru, že nelze nějaké společnosti (člověku) nějaké nějaké chování zvenku naordinovat. Společnost (člověk) musí nějakým způsobem k určitému zásadnějšímu rozhodnutí sama dospět, ta hlavní hnací síla musí přijít zevnitř, nelze ji naordinovat násilím zvenku. A už vůbec ne podvodem jako třeba v Iráku. Každá část Země, každá civilizace či skupina má své zvyklosti, které se nějak utvářely po celá tisíciletí, které jsou závislé i na místních podmínkách, které člověk zvnějšku nedokáže zcela pochopit, a většinou i vlastní lidé s tím mají problémy, jen jednají na základě něčeho jako kolektivní nevědomí či podvědomí. Mají ověřeno tisíciletími, že tento způsob života jim pomohl přežít v daných podmínkách. Ten způsob nemusí být v dané situaci nejlepší, ale pokud existuje lepší, musí se změna dít postupně, nikdy ne násilně. To je pak vnímáno jako agrese z vnějšku, proti které je třeba se bránit.
Jedna z věcí, která drží společnost pohromadě, byla religiozita. Je to určitý duchovní základ, který dává lidskému konání logiku a smysl. Základní pojidlo po celá tisíciletí. Nemám teď samozřejmě na mysli extrémy, jako náboženství vykonávané za účelem moci, ale duchovní pojetí, soustavu myšlenkových konstrukcí, které dávají návod na život, který se doposud nějak osvědčil v dané praxi. Bohužel díky dnešní globalizaci se tyto pohledy na svět střetávají a mocensky a technologicky "slabší" začne mít strach ze svého rozpadu a začne se bránit. Ten strach nemusí být jen z křižáckých válek, ale třeba i z duchovního rozpadu společnosti vlivem kulturní agrese podporované rozléváním cocacoly symbolicky řečeno. Západní civilizace likvidovala postupně v rámci vývozu "lepšího života", tedy rozšiřování území a trhů, celé civilizace, ať už vojensky, nebo "pomocí" díky které místní odnaučila přežití v místních podmínkách a naučila je závislosti na této vnější pomoci. Jinými slovy dobyla další trhy.
Já v žádném případě neobhajuji terorismus, jen srovnávám počet obětí. A snažím se pochopit co nejvíce vlastní hlavou, v čem je příčina, co koho k tomu vede. Jedna z cest je i zájem o kinematografii s tímto tématem. Teď nemám na mysli jen nezávislou americkou provenienci, prezentovanou třeba na Sundance, a už vůbec ne Hollywood, ale i evropskou a kinematografii přímo dotčených zemí, přesněji jejich tvůrců působících většinou jinde. Ukazuje to složitost problematiky více do hloubky.
Brazilskému prezidentovi se podařilo s podporou Ruska a Číny vyjednat s Iránem smlouvu, díky které už Irán nebude obohacovat uran pro své jaderné elektrárny sám na svém území, ale bude to dělat na zakázku pro něj Turecko, čímž to bude pod vnější kontrolou.
Na druhé straně USA přesunuly do oblasti další 4 letadlové lodě.
Dvě zprávy ze současnosti. Dva různé způsoby způsoby řešení.
Věci nebývají tak jednoduché, jak se jeví na povrch, a už vůbec ne takové jak jsou oficiálně prezentovány.
Sociologie a sociologický pohled na svět je něco, co mne k mé smůle provází životem už od mládí. Postupně jsem došel k názoru, že nelze nějaké společnosti (člověku) nějaké nějaké chování zvenku naordinovat. Společnost (člověk) musí nějakým způsobem k určitému zásadnějšímu rozhodnutí sama dospět, ta hlavní hnací síla musí přijít zevnitř, nelze ji naordinovat násilím zvenku. A už vůbec ne podvodem jako třeba v Iráku. Každá část Země, každá civilizace či skupina má své zvyklosti, které se nějak utvářely po celá tisíciletí, které jsou závislé i na místních podmínkách, které člověk zvnějšku nedokáže zcela pochopit, a většinou i vlastní lidé s tím mají problémy, jen jednají na základě něčeho jako kolektivní nevědomí či podvědomí. Mají ověřeno tisíciletími, že tento způsob života jim pomohl přežít v daných podmínkách. Ten způsob nemusí být v dané situaci nejlepší, ale pokud existuje lepší, musí se změna dít postupně, nikdy ne násilně. To je pak vnímáno jako agrese z vnějšku, proti které je třeba se bránit.
Jedna z věcí, která drží společnost pohromadě, byla religiozita. Je to určitý duchovní základ, který dává lidskému konání logiku a smysl. Základní pojidlo po celá tisíciletí. Nemám teď samozřejmě na mysli extrémy, jako náboženství vykonávané za účelem moci, ale duchovní pojetí, soustavu myšlenkových konstrukcí, které dávají návod na život, který se doposud nějak osvědčil v dané praxi. Bohužel díky dnešní globalizaci se tyto pohledy na svět střetávají a mocensky a technologicky "slabší" začne mít strach ze svého rozpadu a začne se bránit. Ten strach nemusí být jen z křižáckých válek, ale třeba i z duchovního rozpadu společnosti vlivem kulturní agrese podporované rozléváním cocacoly symbolicky řečeno. Západní civilizace likvidovala postupně v rámci vývozu "lepšího života", tedy rozšiřování území a trhů, celé civilizace, ať už vojensky, nebo "pomocí" díky které místní odnaučila přežití v místních podmínkách a naučila je závislosti na této vnější pomoci. Jinými slovy dobyla další trhy.
Já v žádném případě neobhajuji terorismus, jen srovnávám počet obětí. A snažím se pochopit co nejvíce vlastní hlavou, v čem je příčina, co koho k tomu vede. Jedna z cest je i zájem o kinematografii s tímto tématem. Teď nemám na mysli jen nezávislou americkou provenienci, prezentovanou třeba na Sundance, a už vůbec ne Hollywood, ale i evropskou a kinematografii přímo dotčených zemí, přesněji jejich tvůrců působících většinou jinde. Ukazuje to složitost problematiky více do hloubky.
Brazilskému prezidentovi se podařilo s podporou Ruska a Číny vyjednat s Iránem smlouvu, díky které už Irán nebude obohacovat uran pro své jaderné elektrárny sám na svém území, ale bude to dělat na zakázku pro něj Turecko, čímž to bude pod vnější kontrolou.
Na druhé straně USA přesunuly do oblasti další 4 letadlové lodě.
Dvě zprávy ze současnosti. Dva různé způsoby způsoby řešení.
Věci nebývají tak jednoduché, jak se jeví na povrch, a už vůbec ne takové jak jsou oficiálně prezentovány.
co napsal v pilotnim dopise Zappadaddy plne souhlasim...
proc by nekdo mel neco platit navic, kdyz ma jistotu a dokaze si zaridit zivot dle sveho.... teda kdyz to vemu z jeho pohledu.... z pohledu statu by jsi pak byl spatny pac jim neprispivas na jejich rozhazovani...
proste jsou to statni hyjeny a skubou kde co se da... a pokud mam byt uprimny ja na konte mam fakt minimum jinak doma mam 120k rezervy co kdyby i to mi chteli sebrat. Prace nejista a banky totalne.. tak radeji to stahuji zavcasu nez abych prisel s kartou k bankomatu a tam "sorry account denied"
proc by nekdo mel neco platit navic, kdyz ma jistotu a dokaze si zaridit zivot dle sveho.... teda kdyz to vemu z jeho pohledu.... z pohledu statu by jsi pak byl spatny pac jim neprispivas na jejich rozhazovani...
proste jsou to statni hyjeny a skubou kde co se da... a pokud mam byt uprimny ja na konte mam fakt minimum jinak doma mam 120k rezervy co kdyby i to mi chteli sebrat. Prace nejista a banky totalne.. tak radeji to stahuji zavcasu nez abych prisel s kartou k bankomatu a tam "sorry account denied"
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Noaid.To je obrovské téma co jsi nakousl.Jedno je jisté, nejdříve si musíme udělat pořádek doma než začneme kritizovat ostatní svět,natož se ho snažit ovlivnovat.Nelíbí se mi,jaký je náš národ stádo oveček,sice breptají,ale to k ničemu nevede.I na té nejnižší úrovni se korupuje a je to úplně normální,nikdo se nad tím nepozastavuje,ale když to dělá někdo ve velkém tak ti samí lidé se pak rozčilují.Vidím tu korupci všude koelm sebe.Jde o obrovské veřejné prachy,které se takto stahují do soukromých rukou.Je mi z toho nablití.Pár lidí by z těchto peněz uživilo celý národ po několik let.
Amusia.Souhlasím s tebou,není třeba tu na sebe štěkat ,lepší by bylo se semknout a držet pohromadě.Bohužel mnoho hlav,mnoho jiných názorů.Je to stejné jako v hifi.Někdo to slyší tak,druhý zase onak.Kritika příjde,i kdyby systém hrál přímo ukazkově.
Já tvrdím,každý musíme začít u sebe,na svém písečku.Jít ostatním příkladem,potom má tvůj názor pro lidi nějakou hodnotu.Činy ,ne sliby.Činy, ne kritika.Bez vize není cesty z krize.
Amusia.Souhlasím s tebou,není třeba tu na sebe štěkat ,lepší by bylo se semknout a držet pohromadě.Bohužel mnoho hlav,mnoho jiných názorů.Je to stejné jako v hifi.Někdo to slyší tak,druhý zase onak.Kritika příjde,i kdyby systém hrál přímo ukazkově.
Já tvrdím,každý musíme začít u sebe,na svém písečku.Jít ostatním příkladem,potom má tvůj názor pro lidi nějakou hodnotu.Činy ,ne sliby.Činy, ne kritika.Bez vize není cesty z krize.

Kam zmizela vize roku 1989 ? Nebo to byla chybná vize, protože nás přivedla do krize ?Zappadaddy píše:.....Bez vize není cesty z krize.
Mohou za to vůbec vize, nebo lidé co vize prosazují ?
Není to spíše tím, že dnes máme prezidenta, dříve ekonoma a premiéra, který neznal a dodnes nezná pojem špinavé peníze ? Není to spíše tím, že politici kteří se dostali k moci, zapomněli pod vidinou snadno dosažitelných peněz na ty, co cinkali klíčema, pro ně dnes obtížný plebs, který znají jen před volbami ? Ano, zcela oprávněně bylo možné všechny problémy společnosti svádět na 41 let pod vedením KSČ, ale kam jsme se to dostali za 21 let od sametové revoluce a kam se dostaneme za 41 let od ní ? Na koho to budeme oprávněně svádět potom ?

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Aleska.Jo máš pravdu.Myslím,že vše před tím bylo důležitější.Tu "vizi" jsem tam vložil aby se to lépe rýmovalo.
Vize může být špatná nebo dobrá,to je jasné.Hned jsem věděl,že zrovna tohle někdo napadne,no a nemýlil jsem se. 

Vize ? Ona tady nějaká vize kdy byla ? Kombinace šokové terapie a dělání tlustých čar se ukázala být pro tento národ totálně destruktivní.. A byli tady lidé, kteří to chtěli dělat jinak, ale neměli nejmenší šanci...
P.S. I když by se možná nějaké "vize" v StBáckých nebo KGBáckých archivech našly. Tomu bych i docela věřil...
P.S. I když by se možná nějaké "vize" v StBáckých nebo KGBáckých archivech našly. Tomu bych i docela věřil...
Prozraď, rád se poučím.sekal píše:... A byli tady lidé, kteří to chtěli dělat jinak, ale neměli nejmenší šanci...
A proč ? K čemu by ti to bylo ? Co jsi si vycinkal, to máš...
Aleska:
např. Komárek nebyl zrovna příznivcem šokové terapie - nedávno byla diskuze na čt (Komárek,Kočárník po 20ti letech). Ale víc lidí (kdo tehdy rozhodoval) dalo přednost šokové terapii podle Klause, tak to tak prostě dopadlo.
např. Komárek nebyl zrovna příznivcem šokové terapie - nedávno byla diskuze na čt (Komárek,Kočárník po 20ti letech). Ale víc lidí (kdo tehdy rozhodoval) dalo přednost šokové terapii podle Klause, tak to tak prostě dopadlo.
Ta bl..ou odpověď, bl..bá otázka: Tys' necinkal ?sekal píše:A proč ? K čemu by ti to bylo ? Co jsi si vycinkal, to máš...
Je-li toto pravda (a já ti věřím), pak to ale nedává dobré vysvědčení pravici...Pesi píše:Aleska: