Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Příspěvek od Pesi »

Já ho taky nedávám - no, nečet jsem moc příspěvky výše, takže jestli se tu jedná o dobré vysvědčení pravici, tak já bych ho nedal. Reagoval jsem na "jiné vize a šokovou terapii ".

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

noaid
naprosto souhlasím. viděl jsem, jak americké tanky rozjezdily irácké děti. viděl jsem, jak lidé skáčou z vysokých pater WTC. změna musí přijít od lidí, aby měla větší sílu než tohle. sklony k extremismu pramení z neznalosti nebo nepochopení souvislostí.
to, co naznačil Amusia a k čemu by vedlo přijetí za vlastní principů úvodního dopisu, je druhá strana mince. je to vláda elit. je vláda elit ještě demokracií?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Je (finanční) elita takovou elitou, aby měla právo vládnout celý svět ? To s demokracií nemá již nic, ale úplně nic společného. Dneska jde jen a jen o to, že finanční oligarchie pomalu, ale jistě, ovládá svět - ta viditelná "elita" jsou jen poslušné loutky v jejich rukách, ať se to komukoliv líbí či nelíbí.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ono se občas objeví i oficiálních médiích zajímavá myšlenka. Pořád se mluví vpravo, vlevo, západ, východ... Včera v TV sociolog Gabal: Tyhle volby jsou o dalším směřování naší země, zda bude směřovat k bohatému sociálnímu severu nebo zkorumpovanému jihu. Podívejme se na situaci od Špicberků po Afriku, Nebo od Kanady po Latinskou Ameriku. Osobně se hodně zajímám o Skandinávii, její vývoj, lidi, způsob života. Strávil jsem tam už nějaký pátek. Ve Švédsku vládla od 30.let do konce 80. pořád jen socdem. Pak se začalo říkat, že už je to moc, tak lidi zvolili na 1 období pravici. Ale jen na jedno - následně totiž málem zbankrotovaly 3 ze 4 největších bank, bylo rozvráceno zemědělství. Tak v následujících volbách to šlo šupem zpátky. Až v posledních letech se to trochu obrací znovu k už velmi umírněné pravici, která se trochu podobá spíše naší socdem.
Dnes zrovna jsem četl u rodičů v Právu rozhovor : "PROFESOR PRÁVA JIŘÍ PŘIBÁŇ Z CARDIFFSKÉ UNIVERZITY VE WALESU PRO PRÁVO: V těchto volbách nám hrozí definitivní privatizace politiky soukromým sektorem" (velká písmena jsou kopírováním z webu) Pojmenovává tam současnou situaci a rozdíl mezi totalitou a naší situací vidí v podstatě jen v podstatně vyšší míře svobody projevu a pohybu, a to jen díky tomu, že těch subjektů u moci je několik, ne jen jeden. Že se bojí většinového systému voleb, který by umožnil vládu jen jednomu subjektu. To by byl konec. Myslím, že se s tím dá souhlasit.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Aleska píše:Je (finanční) elita takovou elitou, aby měla právo vládnout celý svět ?
Bezpochyby je.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Donuts píše:
Aleska píše:Je (finanční) elita takovou elitou, aby měla právo vládnout celý svět ?
Bezpochyby je.
No potěš.Jen doufám,že takových "názorů" není mnoho.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Bohužel, je to jen a jen o informacích = a ty se zde mohou platit (obrazně) zlatem a drahými kameny, vybranými posty a pocitem moci (o penězích pochopitelně nemluvě).

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

Aleska píše:
Zappadaddy píše:.....Bez vize není cesty z krize. :roll:
Kam zmizela vize roku 1989 ? Nebo to byla chybná vize, protože nás přivedla do krize ?
Mohou za to vůbec vize, nebo lidé co vize prosazují ?

Není to spíše tím, že dnes máme prezidenta, dříve ekonoma a premiéra, který neznal a dodnes nezná pojem špinavé peníze ? Není to spíše tím, že politici kteří se dostali k moci, zapomněli pod vidinou snadno dosažitelných peněz na ty, co cinkali klíčema, pro ně dnes obtížný plebs, který znají jen před volbami ? Ano, zcela oprávněně bylo možné všechny problémy společnosti svádět na 41 let pod vedením KSČ, ale kam jsme se to dostali za 21 let od sametové revoluce a kam se dostaneme za 41 let od ní ? Na koho to budeme oprávněně svádět potom ?

*offtopic* Budeme cinkat klíči v roce 2030, nebo dříve, a za jakou vizi ?
Původně jsem nikdy nechtěl reagovat na slova člověka, který se "chlubí" tím, že za komančů vystudovadal několik vysokých škol ZADARMO, ale nedá mi to . . . Klause nemusím, ale NIKDY neprohlásil, že NEZNÁ špinavé peníze. V té době jsem se pohyboval docela v jeho blízkosti a stoprocentně vím, že to takto NIKDY neřekl. Pouze řekl, že je nedokáže rozeznat . . . a to si myslím, že je docela rozdíl od tvé interpretace!
Více k tomuto tématu nemám co říci, jsou tu zasvěcenější ;)
A serte na vize, žijte dneškem...maximálně zítřkem! Vím o čem mluvím!!!

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

amusia píše:.........Původně jsem nikdy nechtěl reagovat na slova člověka, který se "chlubí" tím, že za komančů vystudovadal několik vysokých škol ZADARMO, ale nedá mi to . . .
Nemám se za co stydět, to by ses musel stydět i ty, protože jsi studoval taky ZADARMO, nebo ne ? A stydět by se musel každý občan, kterému je dnes přibližně víc než 44-45 let, ti studovali také zadarmo. No fuj ! To je půlka národa !

*offtopic* Jakpak se asi stydí dnešní rychlokvašní absolventi práv z Plzně (a jinde to nebude lepší, jen se o tom nemluví) ?

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

jirie -
Nevidím důvod, proč by se (měřeno penězi) bohatý člověk nemohl podílet na řízení státu, ALE otázkou pro mě zůstává, jestli výše jeho konta je přímo úměrná jeho morální čistotě a pocitu zodpovědnosti. Ne každý si uvědomuje, že s rostoucí mocí musí jít ruku v ruce i odpovědnost.

amusia -
hra se slovíčky je někdy zábavná věc - je rozdíl, jestli člověk něco NEDOKÁŽE, anebo NECHCE rozeznat ...

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tuším ,že zrovna na Jamaice mají momentálně problémy s řízením státu jedním bohatým člověkem :mrgreen:

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

Aleska píše:
amusia píše:.........Původně jsem nikdy nechtěl reagovat na slova člověka, který se "chlubí" tím, že za komančů vystudovadal několik vysokých škol ZADARMO, ale nedá mi to . . .
Nemám se za co stydět, to by ses musel stydět i ty, protože jsi studoval taky ZADARMO, nebo ne ? A stydět by se musel každý občan, kterému je dnes přibližně víc než 44-45 let, ti studovali také zadarmo. No fuj ! To je půlka národa !

*offtopic* Jakpak se asi stydí dnešní rychlokvašní absolventi práv z Plzně (a jinde to nebude lepší, jen se o tom nemluví) ?
Jen taková drobnost...za komančů jsem se (coby nejlepší v ročníku v matematice) dostal "pouze" na gympl a to jen proto, že nenaplnili stav. Dostat se na VŠ jsem neměl vůbec šanci (neboť má rodina NIKDY neohnula hřbet a bolševik to dával patřičně najevo), tož jsem nestudoval zadarmo,jak zmiňuješ.
Nikde jsem se nezmínil, že by ses měl stydět (proč také), jen jsem si vzpoměl na tvůj příspěvek na vedlejším fóru a hořekování, že teď vnučce platíš atd...Mé studium po roce 1989 bylo o něčem jiném a zadarmo to nebylo, to si piš.
Nevím, proč sem pleteš STUD a PLZEŇ, můj příspěvek byl hlavně o tom, že jsi napsal o Klausovi nepravdu (nejsi první ani poslední).
A proboha si již konečně všichni uvědomme, že ZADARMO není NIC.
Víc se již k tomu nebudu vyjadřovat, toto je HIFI forum ;)
HOWGH

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

amusia píše: A proboha si již konečně všichni uvědomme, že ZADARMO není NIC.
Docela zvláštní názor. ( :shock: ). Zdaleka nejdůležitější věci v mým životě mě nestály ani desetník ...

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

zero píše:
amusia píše: A proboha si již konečně všichni uvědomme, že ZADARMO není NIC.
Docela zvláštní názor. ( :shock: ). Zdaleka nejdůležitější věci v mým životě mě nestály ani desetník ...
;) *2thumbsup* Rozumím a souhlasím. Nenapadlo mě, že tu někdo bude přemýšlet tímto směrem, jasně že jsem neměl na mysli "nejdůležitější věci" jako je např láska, přátelství apod.(jestli jsem tě teda pochopil). Měl jsem samozřejmě na mysli bláboly typu : školství zdarma, zdravotnictví zdarma atd... Copak učitele učí zadarmo? Copak lékaři léčí zadarmo? Nemocnice+jejich vybavení či školy s jejich vybavením nám vykouzlí kouzelný dědeček? A už mě to nebaví...čus.

Zamčeno